Citao sam na par mjesta po netu kako je u svrhu sagorijevanja masti bolja varijanta da kardio ide nakon treninga. U prvoj fazi, sa tegovima, 'gorivo' se trosi iz zaliha glikogena, da bi na kraju, kad npr radis traku, energiju trosio iz zaliha masti. E sad, sjecam se dok sam bio aktivan u treningu (boks/kikboks), redosled je bio klasicni old school: trcanje vani, vjezbe zagrijavanja (znaci to su dvije odvojene cjeline), trening i istezanje, i to bez greske daje rezultate. Cinjenica je da sam u tom periodu trenirao 5x nedjeljno, po 1.5 sat, i vjerovatno bi rezultate dalo i da sam tim tempom kopao ili kosio. Pokusao sam nedavno u teretanu ovaj prvi pomenuti recept i: 1. imam osjecaj da sam osjetno (sto ne znaci duplo) vise mogao da se poguram na uglavnom svakoj vjezbi i 2. nekako sam rastereceniji bio na traci (koju ne volim) nakon treninga. Nemam pojma da li ova prica ima smisla, ili je samo jos neko novo pakovanje vec sazvakane price, ali istrajacu neki period, ako bude rezultata to mi je dovoljan razlog da kazem ovo ZA MENE funkcionise.
...a kad mi se glas, i oči, i dah upokoje,
ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje...
Bookmarks