Page 368 of 402 FirstFirst ... 268318358364365366367368369370371372378 ... LastLast
Results 9,176 to 9,200 of 10033

Thread: Bodybuilding

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Kad mi neko napise trening da se malo razgibam.
    Zove me jedna cura-zena za grupne treninge da se raspita .
    Kaze, ja sam mislila samo nesto da se istegnem malo , razgibam ako moze.
    Samo sam joj rekao : gospodjo kod mene istezanje ide poslije treninga, za vrijeme treninga radi se jako. Imate jogu i pilates pa možda tamo da pokušate, jer definitivno niste za moj trening . A možete doci probati par treninga ne morate platiti , naravno nije dosla.
    Ako zelite da nesto uradite od tijela morate taj misic stresirati, morate ga probuditi i da bi smrsali isto.
    Mora biti 100 % trening i 100% ishrana i jedino tako ce se napredovati

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Druze,sve ti je to tacno. Samo sto si preozbiljno shvatio "razgibavanje" pa se ne razumEmo. E vala bih dosla na 200 posto kod tebe profesionalca samo nemoj da mi nudis drogu raznu u vidu steroida.

Pa ako zelis da bas sebe dovedes u red,tipa da smrsas,da imas plocice,da budes bodibilder moras i da radis,da se doooobro znojis.To zna moja sestricna u 2 osnovne.Ledja mi stradavaju ali ne zelim da smrsam,ne zelim plocice,a ponajmanje da budem bodibilder s toga se tako izrazih.A rad je rad,lagane aerobike i pilates i joge ne volim jer nisam taj tip.Mada ne volim ni da prevrcem gumu od kamiona.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Artemis, zlatooo, nisam ja za (a)steroide. Protiv toga sam. Samo nije mjesto ovdje da se osudjuju ljudi koji to uzimaju.

Ledja ne mozes da ''rijesis'' tek tako. Potreban je trening koji ukljucuje tegove. Diskus ko ima, apsolutno nista ne pomaze(cak ni operacije). Samo trening i jacanje tog dijela tijela.
    Aerobik je cista prevara..pod uslovom da djevojke koje idu na aerobik za cilj imaju da promijene izgled tijela na bolje. Oni kikovi..i ostale gluposti nikakvog efekta nemaju sem eto malo da preznoje. Nista se bez tegova postici ne moze. Za zene trening ledja, nogu(zadnjice) i trening stomaka..

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ko prica o plocicama, gumama i čudima, kakva hemija i bakraci.
    Uzmi zeljezo u ruke i sipku i rijesiti ces ledja.
    Mrtvo dizanje, čučanj, bugarski čučanj , militari pres, iskorak sa tegovima jedno 2 mjeseca tako samo to i rijesit ces ledja i sve ostalo.
    Za ledja je gluteus isto bitan koliko i ledjni misici vjerovali ili ne.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Kad mi neko napise trening da se malo razgibam.
    Zove me jedna cura-zena za grupne treninge da se raspita .
    Kaze, ja sam mislila samo nesto da se istegnem malo , razgibam ako moze.
    Samo sam joj rekao : gospodjo kod mene istezanje ide poslije treninga, za vrijeme treninga radi se jako. Imate jogu i pilates pa možda tamo da pokušate, jer definitivno niste za moj trening . A možete doci probati par treninga ne morate platiti , naravno nije dosla.
    Ako zelite da nesto uradite od tijela morate taj misic stresirati, morate ga probuditi i da bi smrsali isto.
    Mora biti 100 % trening i 100% ishrana i jedino tako ce se napredovati

Stav i pristup su ti loši. Sad ti kao muškarac i neko ko zna dosta o treninzima, nastupaš tako. Ako je tako, trebaš nastupiti suprotno tome, da pojasniš, objasniš, rastumačiš a ne sa podsmijehom da kažeš nijesi za moj trening, ajde ćao. Treba da joj objasniš šta tvoj trening nudi, zašto bi joj to bilo bolje i slično.
    Ja sam imala sreću da kada sam počinala da treniram, nijesam o tome znala ama baš ništa, naišla sm ana momka, trenera koji me saslušao, ja sam objasnila što hoću onoliko koliko sma znala a onda j eon meni objasnio što misli da treba da radim na osnovu mojih zahtjeva. Tada sam prvi put ušla u teretanu, i evo dvije godine redovno treniram, naučila sam baš mnogo i još učim.
    Razgibavanje je dio treninga koji je ništa manje važan nego sam trening, jer ako poslije treninga n eistegneš mišiće, dobićeš lošiji efekat treninga.
    Artemis ne zna te termine i smao je objansila što hoće, a ti si mogao fino d ajoj objansiš ako tolio znaš.

Artemis, ja imama svaki svoj trening ispisan, sve što ti god bude trebalo računaj na mene, pušti ove nadobudne momke sveznalice Nemoj bježati od tegova, jer mi smo žene, ne možeš se nabildovati, samo možeš time svaki mišić lijepo oblikovati. Kad god treba, tu sam :*

Quote Originally Posted by samson View Post
    Artemis, zlatooo, nisam ja za (a)steroide. Protiv toga sam. Samo nije mjesto ovdje da se osudjuju ljudi koji to uzimaju.

Ledja ne mozes da ''rijesis'' tek tako. Potreban je trening koji ukljucuje tegove. Diskus ko ima, apsolutno nista ne pomaze(cak ni operacije). Samo trening i jacanje tog dijela tijela.
    Aerobik je cista prevara..pod uslovom da djevojke koje idu na aerobik za cilj imaju da promijene izgled tijela na bolje. Oni kikovi..i ostale gluposti nikakvog efekta nemaju sem eto malo da preznoje. Nista se bez tegova postici ne moze. Za zene trening ledja, nogu(zadnjice) i trening stomaka..
    Za ledja su jako bitni sitni mišići uz kičmu, mišići koji drže kičmeni stub. Zatim jezgro koj ese niakkao ne smije preskočiti i naravno stomačni mišići, jer bez njih ništa Nemaš ni jaka ledja.
    Samsone, zaboravio si još jedan trening, a to su ramena. Žena mora imati lijepa ramena, složićemo se?

Ko prica o plocicama, gumama i čudima, kakva hemija i bakraci.
    Uzmi zeljezo u ruke i sipku i rijesiti ces ledja.
    Mrtvo dizanje, čučanj, bugarski čučanj , militari pres, iskorak sa tegovima jedno 2 mjeseca tako samo to i rijesit ces ledja i sve ostalo.
    Za ledja je gluteus isto bitan koliko i ledjni misici vjerovali ili ne.

Opet ti. Uzmi željezo u ruke, pa nije ti ona neki pajtaš iz teretane pa joj tako objašnjavaš, ili joj sve fino objasni ili se ne uključuj. Mrtvo dizanje i iskorak ako se ne rade baš kako treba, imaju mnogo više štete nego koristi.

Ne zamjeri mi što, ali ti je pristup nekako loš. To je kao da ja nekome objašnjavam matematiku, i ljutim se što taj neko ne zna šta su integrali, nij ese bavio matematičkom analizom.

Da li si ti trener u teretani, nisma shvatila?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nije to sa podsmehom bilo ni malo , nego svak zeli neku vrstu treninga a moji nisu lagani i istezanje . A zena je zeljela da zna kakvi su treninzi a ja stvarno nisam htio prepricavati citav nas razgovor. Nisam je odbio jer ne zelim da dolazi ili sl nego joj objasnio da nije to sto ona trazi a i dao joj varijantu da moze bez placanja da dodje par puta.

A Artemis je dobila odgovor tacno onakav kakav je i sama dala, zar ne???
    Da je htijela da joj se objasni drugačiji bi pristup bio, samo sam joj objasnio sta joj treba njenim rijecnikom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Njenim recnikom? Ti boga mi kao da sam te zamalo izbila.Nasmij se malo,korisno je.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Nije to sa podsmehom bilo ni malo , nego svak zeli neku vrstu treninga a moji nisu lagani i istezanje . A zena je zeljela da zna kakvi su treninzi a ja stvarno nisam htio prepricavati citav nas razgovor. Nisam je odbio jer ne zelim da dolazi ili sl nego joj objasnio da nije to sto ona trazi a i dao joj varijantu da moze bez placanja da dodje par puta.

A Artemis je dobila odgovor tacno onakav kakav je i sama dala, zar ne???
    Da je htijela da joj se objasni drugačiji bi pristup bio, samo sam joj objasnio sta joj treba njenim rijecnikom.

Izvini ali opet ne shvatam način na koji se obraćaš ženskom čeljadetu.
    Čuješ, objansio joj njenim riječnikom, aooooo. Sjedi dolje 1.

Nijesi mi odgovorio da li si personalni trener (ovo j emoderan naziv hehe)?

Ovdje smo da učimo jedni od drugih, dijelimo znanje a ne da poklapamo one koji ne znaju, jer ne može svak sve znati zar ne?
    Ja redovno čitam temu i vazda nešto naučim.

Recimo, kolega Incognito, kada sam počinjala da treniram, bio je nesebičan i podijelio dosta stvari oko treninga sa mnom. Isto tako, sada ja ono što znam dijelim.
    Posebno ako si trener, svima bi nam mogao štošta objasniti. Čovjek se uči dok je živ.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Artemis View Post
    Njenim recnikom? Ti boga mi kao da sam te zamalo izbila.Nasmij se malo,korisno je.

Lagan sam totalno , samo neces rijesiti ledja razgibavanjem
    Eto vidi ovih 5 vjezbi , da ako ti ima ko objasniti kako se radi . Ako nema ja cu prvi put kad budem dolazio u Pg .
    Samo nemoj neku hemiju uzimati, od toga rastu brkovi i rep.

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    331
    Thanked in
    210 Posts

Razgibavanje, odnosno istezanje nakon treninga, je veoma bitan faktor opuštanja mišića, te sjajan pospješivač mišićne hipertrofije.

Zlatno pravilo:

Zagrijavanje
    Trening
    Istezanje

Bilo da se radi o dizanju 5 ili 500 kila.
    Zanemari se jedna stavka i ulazite u poziciju za nepotrebnu povredu, lošiju učinkovitost samog treninga...

Ako koga šta zanima neka pita slobodno, tu sam i za inbox.

Source: ne budalim nego pričam iz dugogodišnjeg iskustva sa pomenutom materijom.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Izvini ali opet ne shvatam način na koji se obraćaš ženskom čeljadetu.
    Čuješ, objansio joj njenim riječnikom, aooooo. Sjedi dolje 1.

Nijesi mi odgovorio da li si personalni trener (ovo j emoderan naziv hehe)?

Ovdje smo da učimo jedni od drugih, dijelimo znanje a ne da poklapamo one koji ne znaju, jer ne može svak sve znati zar ne?
    Ja redovno čitam temu i vazda nešto naučim.

Recimo, kolega Incognito, kada sam počinjala da treniram, bio je nesebičan i podijelio dosta stvari oko treninga sa mnom. Isto tako, sada ja ono što znam dijelim.
    Posebno ako si trener, svima bi nam mogao štošta objasniti. Čovjek se uči dok je živ.
    Aoooo kao da sam joj ne znam sto rekao ako sam rekao uzmi zeljezo u ruke i tegove.
    Objasnio joj koje vjezbe ce joj pomoci da bi rijesila problem, možda je grubo dijelovalo ali nije namjera bila takva nego naprotiv .
    A kad sam rekao njezinim rijecnikom mislio sam u njezinom tonu.
    Evo Artemis javno ti se izvinjavam sto sam te uvrijedio onakvim postom, mada ne znam dje ali izvini za ono uzmi zeljezo u ruke.
    Ne znam stvarno kako drugačije da napišem da uzmeš sipku u ruke i da pocnes da vjezbas , da se ne istezes samo
    Nadam se da ces naci snage u srcu da mi to oprostis, pa da ako se i Montenegrina malo okravi.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,981
    Thanked in
    4,008 Posts

Ne znam stvarno kako drugačije da napišem da uzmeš sipku u ruke i da pocnes da vjezbas
    Samo ti provociraj...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Fitnespro View Post
    Razgibavanje, odnosno istezanje nakon treninga, je veoma bitan faktor opuštanja mišića, te sjajan pospješivač mišićne hipertrofije.

Zlatno pravilo:

Zagrijavanje
    Trening
    Istezanje

Bilo da se radi o dizanju 5 ili 500 kila.
    Zanemari se jedna stavka i ulazite u poziciju za nepotrebnu povredu, lošiju učinkovitost samog treninga...

Ako koga šta zanima neka pita slobodno, tu sam i za inbox.

Source: ne budalim nego pričam iz dugogodišnjeg iskustva sa pomenutom materijom.

Samo ljudi trebaju da razluce da zagrijavanje i razgibavanje (istezanje) nije isto. Cesto vidim da se istezu prije treninga umjesto da se zagrijavaju, posebno je greska istezati se u toku vjezbanja.

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    331
    Thanked in
    210 Posts

Samo ljudi trebaju da razluce da zagrijavanje i razgibavanje (istezanje) nije isto. Cesto vidim da se istezu prije treninga umjesto da se zagrijavaju, posebno je greska istezati se u toku vjezbanja.

Naravno, to je tačno

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Aoooo kao da sam joj ne znam sto rekao ako sam rekao uzmi zeljezo u ruke i tegove.
    Objasnio joj koje vjezbe ce joj pomoci da bi rijesila problem, možda je grubo dijelovalo ali nije namjera bila takva nego naprotiv .
    A kad sam rekao njezinim rijecnikom mislio sam u njezinom tonu.
    Evo Artemis javno ti se izvinjavam sto sam te uvrijedio onakvim postom, mada ne znam dje ali izvini za ono uzmi zeljezo u ruke.
    Ne znam stvarno kako drugačije da napišem da uzmeš sipku u ruke i da pocnes da vjezbas , da se ne istezes samo
    Nadam se da ces naci snage u srcu da mi to oprostis, pa da ako se i Montenegrina malo okravi.

Evo sam se okravila čim si počeo normalno da komuniciraš

Što se istezanaj tiče, ja ga radim obavezno nakon treninga i ako nemam vremena, radije ću skratiti glavni trening da bi imala dovoljno vremena da se istegnem.
    Statičko istezanje svakako nije preporučljivo prije treninga jer smanjuje snagu i jakost, ali nakon zagrijavanja za neke vrste treninga može ići dinamičko istezanje, znači ne zadržavamo mišić duže u istom položaju.
    Tegovi, šiške i girje su svakako i za žene, jer nema bojazni da se žena može nabildovati. I svakako TRX, jer redimo sve štoradite iskorake, bugarski, hiptrast, stomak dodatno zahtijeva i balans na TRX-u.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Evo sam se okravila čim si počeo normalno da komuniciraš

Što se istezanaj tiče, ja ga radim obavezno nakon treninga i ako nemam vremena, radije ću skratiti glavni trening da bi imala dovoljno vremena da se istegnem.
    Statičko istezanje svakako nije preporučljivo prije treninga jer smanjuje snagu i jakost, ali nakon zagrijavanja za neke vrste treninga može ići dinamičko istezanje, znači ne zadržavamo mišić duže u istom položaju.
    Tegovi, šiške i girje su svakako i za žene, jer nema bojazni da se žena može nabildovati. I svakako TRX, jer redimo sve štoradite iskorake, bugarski, hiptrast, stomak dodatno zahtijeva i balans na TRX-u.
    E sad kad bi poceli o bildovanju zene otisli bi i sirinu skroz, i testosteronima i progesteronima
    U principu prvo kod zena je meci da budem ovakva, i necu onakve misice .
    Srecom nema vas mnogo odje koje trenirate.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Ih kako se Lepetanac savio, te izvini, te necu vise nikad, a pricao o sipkama I zeljezu. Istopi se sve brale....

A Montenegrina je idealna zena, makar ovako sto se moze zakljucit. Utegnuta ko pracka, kuva, mijesi domaci leb..... nije ni cudo sto je udata.

Objasni ti Artemis I kako se leb mijesi I daj joj koji recept za kujnu, pored ovih nauka oko vjezbanja.... bolje ces joj ucinjet :-)

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Umije Artemis i da mijesi leb i da drzi sipku u ruke.Za dusevne bolove paketic za Novu godinu i crvene tange za srecu.

Thanks Thanks Given 
    9,159
    Thanks Thanks Received 
    3,994
    Thanked in
    2,397 Posts

Uh shto se napravi,a samo sam pomenuo smutać voćni...prelazim na zeleni aj,prochitah da Khabib ne doruchkuje isto ka ja i da shiba zeleni i eto ga dje je,a Artemis ne sjekiraj se,mosh ti sa mnom trenirat,2 dana po sat i 2 dana odmaramo,samo ako ti je blizu pijaca pokupuj ovog zelenisha i rijeshen problem!
    ...

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

imam pitanje za drugaricu. pocece uskoro da ide sa mnom i najvise sto zeli je da stanji ruke. Znaci gradjena je top, vitka kao zmija, ali ruke su joj ono vidno deblje (to joj je genski na majku valjda). Kako se posvetit rukama? Mene strah ako bude radila vjezbe za biceps i triceps, da se ta masa i misic ne pojacaju, pa jos vise dobije na masi? Kako trenirat da se stanje ruke? Siguran sam da ima metoda neka..

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Pošalji slike prvo, ne tvojih pločica, nego njenih da ne bude zabune

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Pošalji slike prvo, ne tvojih pločica, nego njenih da ne bude zabune
    A i slike ruku, pored oklagije da se moze uporediti i vidjet koje su debljine

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Nema selektivnog mrsanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Citao sam na par mjesta po netu kako je u svrhu sagorijevanja masti bolja varijanta da kardio ide nakon treninga. U prvoj fazi, sa tegovima, 'gorivo' se trosi iz zaliha glikogena, da bi na kraju, kad npr radis traku, energiju trosio iz zaliha masti. E sad, sjecam se dok sam bio aktivan u treningu (boks/kikboks), redosled je bio klasicni old school: trcanje vani, vjezbe zagrijavanja (znaci to su dvije odvojene cjeline), trening i istezanje, i to bez greske daje rezultate. Cinjenica je da sam u tom periodu trenirao 5x nedjeljno, po 1.5 sat, i vjerovatno bi rezultate dalo i da sam tim tempom kopao ili kosio. Pokusao sam nedavno u teretanu ovaj prvi pomenuti recept i: 1. imam osjecaj da sam osjetno (sto ne znaci duplo) vise mogao da se poguram na uglavnom svakoj vjezbi i 2. nekako sam rastereceniji bio na traci (koju ne volim) nakon treninga. Nemam pojma da li ova prica ima smisla, ili je samo jos neko novo pakovanje vec sazvakane price, ali istrajacu neki period, ako bude rezultata to mi je dovoljan razlog da kazem ovo ZA MENE funkcionise.
    ...a kad mi se glas, i oči, i dah upokoje,
    ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje...

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by samson View Post
    Nema selektivnog mrsanja.
    Potpis. Pecat. Tacka.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Page 368 of 402 FirstFirst ... 268318358364365366367368369370371372378 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)