To je kao sto pricaju za Savu, zimske bas dobre a ljetnje pogibija... Ja uzeh zimske hankook pa cemo vidjet kakve su
But if you never try, you'll never know..
Zato sto je Sava sad isto sto i Debica
ista je sara sava eskimo=debica frigo
sava eskimo hp=debica frigo hp
sava eskimo hp2=debica frigo hp2
Tigar=Taurus=Riken=Orium=Kormoran=Strial- sve jedna ista guma
Dayton DW510=Saetta Winter
Viking snow-tech=General Altimax Winter 3= Gislaved Eurofrost6
Sve vece kompanije kupuju manje, i sve jedno isto g*vno prodaju pod drugim imenom![]()
ta guma je za te pare fantasticna...bas dobre ocjene po testovima
Vozim normalno i bas zbog toga nisam opet htio uzimat Continental jer bukvalno bezveze dajem pare za premium gumu koja mi "skoro pa nista ne znaci"![]()
Evo gledam za Fokusa iz '01-e zimske da uzmem, na njega su sad 205/50/16. Vele da je ovo rijetka velicina i da su od 90+ eura gume za njega u Kastelanu, i da se cekaju 10-15 dana. Je li moguce da nema guma za 40-50 eura?
A 205/55 R16 da staviš?
One su jeftine.
Sve gume /50 su preskupe.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
https://www.wheel-size.com/size/ford/focus/2001/
Po modelu imas koje sve velicine pasu.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
E ne znam, koliko sam mogao vidjet za ovih par dana ok su po kisi ali je naravno jos rano pricat jer su nove... Vidjecemo pred kraj sezone kakve ce bit i eventualno sledecu sezonu oce li se pretvorit u plastiku
nisi pogrijesio sa hankookom![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Kada sam uzimao gume za 19" točak, a svakodnevno idem starim putem PG-DG (kome je poznata ta dionica zna kakav je put) koji se ne održava i sav je u rupe, posebno kada je kiša koja ih onda sve "sakrije" i pored postojećih već za 24h izazove otvaranje novih rupa, zbog čega je situacija takva da je skoro pa nemoguće ne potrefiti neku, koliko god pažljivo i oprezno da se vozi, odustao sam od već planirane kupovine Michelina 4s, jer mi je cijena po točku za njega bila oko 230€, i zbog navedene situacije nisam htio da rizikujem skoro pa neizbježno štetovanje toliko novca, već se odlučim za jeftiniju varijantu.
Moj izbor te jeftinije varijante je bio Uniroyal RS3, jer čitah i čuh sve najbolje o toj gumi, sve same preporuke za nju i jedino od mana što sam mogao da čujem je da se brzo troši, što mi je bilo zanemarljivo i nije imalo uticaja na moj izbor.
Ljudi, ja sam za godinu dana ukupno 8 komada te gume kupio, na svaku najmanju rupu ona se cijepala na zidove (a bila je XL), i završavala je odmah u smeće... Mislio sam da je problem u niskom profilu, i da jednostavno to mora da se dešava na toliki točak, dok definitivno nisam ukapirao da je to do gume....
To je najveće smeće od gume od svih guma sa kojim sam se ja srijetao, a 90% komentara u vezi nje što ljudi pišu su pozitivni...
Onda, vele za kišu najbolja itd, meni auto po kiši pali trakciju sa njima na svako normalno kretanje, na svaku krivinu, svuda - pod najmanjim gasom, znači nikakvo stiskanje i divljanje...
Sad prije zime, kada sam opet jednu Uniroyal prednju rascijepao, uzmem dvije Tigar UHP i stavim ih naprijed da me doguraju do zime.
Ta guma je svijet izmislila za ovaj Uniroyal!
Masu udobnija, mnogo bolji feedback na volan, dosta je predvidljivija, upravljivija, o jačini zidova nema potrebe ni da pričam...
A vjerujte mi, da se ne kretenišem sad sa brojkama, testirao sam je i isprobao pod brutalnim uslovima tj. brzinama... i uvijek me zadnji kraj na kome su ostale Uniroyal otkačio prije prednjeg, ali baš uvijek...
Tako da ipak treba nešto sam probati i iskusiti prije ikakve presude i osude, što sam odlično ukapirao iz ove moje situacije...
Đe si uzima ti to? Ja sam skoro 25k opalio sa njima i još ima mesa mada ću da ih mijenjam brzo. U početku sam i ja mislio da su smeće dok nisu "nalegle", služe me stvarno dobro bez da lažem, a ne vozim penzionerski to sigurno...
Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk
U Greenell. I ja sam isto tako odmah pomislio da je nešto do dobavljača i generalno kvaliteta za naše tržište, ali slušaj sad ovo
Spremam ti se ja za jednu veću turu po evropi - autom, a jedna prednja guma mi je bila malo rascijepana sa strane, znači kritična ali i dalje upotrebljiva. I kako sam planirao da ulje, filtere, pakne i tako još neke sitnice uzmem kada dođem u DE, reko taman ću i dvije prednje RS3 tamo da trgujem, izguraću valjda sa ovom oštećenom do tamo.
Tako je i bilo - U Njemačku uzmem 2 prednje Uniroyalke, montiram ih, i mjesec dana sam bio na putu.
Pređem ukupno 11.000km, auto služi kako treba, izmeračio se i uživao uz Shell V-power, sve super.
I pazi šta mi se onda dešavaVratio sam se u CG/PG posle mjesec dana, i bukvalno ali BUKVALNO tog istog, prvog dana kada sam došao, prolazim od hitne prema gimnaziji, i sa nekih ne više od 40km/h, upadam u meni tada nepoznatu rupu kod gimnazije i rascijepam i tu njemačku RS3
![]()
![]()
Svakako, kod mene je taj problem bio dosta izražen zbog baš niskog profila, i kapiram da standardni 16-17" točkovi neće imati problem sa tim gumama, ali prenosim svoje iskustvo i viđenje te gume.. Mada čitah da je @Laz pisao da je njemu na manjem točku posle rupe iskočila kila na toj gumi... Isto tako, čini mi se da si baš i ti pominjao da je i tebi auto previše trakciju palilo sa njom? @GaD isto tako....
Tako da nije problem stil vožnje tj. brzina, već njena izdržljivost koja je katastrofalna jer je premeka...
p.s. evo sam referate ispisao zbog GUME, ali sam morao da objasnim i približim moje razočarenje sa tom gumom, i ujedno, totalno neočekivano, prenesem pozitivno iskustvo sa Tigar UHP gumom, koju mi ne bi palo na pamet ni na karivolicu da stavim, zbog neke predrasude i usađenog mišljenja o tim "našim" brendovima...
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 25-11-18 at 02:25.
olivere
jesi li razmisljao da se preselis?
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Pisao sam vec.
Tigar UHP. Stavili na sluzbenog pikapa. Jedno 10 000km drzale tu i tamo, nakon toga kao po ledu. Bukvalno plastika.
Za Uniroyal RS3 se slazem, smece tesko, dok im je zimska top.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Olivere,izbjegavaj rupe brate,to je problem,nije do gume..
Sent from my iPhone using Tapatalk
a brat zapeo da uzme 19tice za 508... i nikako da mu objasnim da prva rupa na koju naleti znaci cijepanje gume..
covjek koji ih je vozio prije pita, znaci li ti sto sto imam 4 felne i 3 gume![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks