Ok je to za plakare al on traži nešto drugačije kako shvatih.
Jos ovo...
Oblozio bih balkon na kucu sa kamenom.... Mislim da se to zove bunja, tako nesto...
Ali ipak ne bih bunju nego da to izgleda malo luksuznije... A da nije skupo u krv
Prvo zanima dje je najbolji izbor i koje su debljine te ploce+lijepak\malter sto li vec ide...
Drugo, na kuci i balkonu je demit fasada, moze li to da se lijepi na nju ili bi moralo da se skida...
Last edited by karamazov; 28-10-18 at 21:07.
To ti je patina. Ne znam, zavisi od majstora do majstora. Od 70-80e pa nadalje po kvadratu sa patinom. Skupo ispane uglavnom. Ako oćeš potražiću broj nekog lakirera pa viđi sa njim.
Skupo mi je to
Najradije bi ta vrata zamijenio, ali eto, doma mi ne daju pa da se nece nista radit..
A ja muku mučim da nadjem dobra drvena vrataNiko sretan niko zadovoljan.
Probaj ih ofarbati u bijelo ako će ti se uklopiti sa ostatkom stana ali nikako ne lijepi folije na drvo, grehota je.
Zao mi je sto ti je to desilo, ja sam pricao iz svog licnog isksutva, na mojoj kuci su uradili 12 dvorkrilnih, 10 balkonskih vrata, 6 malih prozora, 2 jednokrnila prozora i nismo imali nikakvih problema evo 7-8 godina. Doduse ja nikada ne placam do zavrsetka radova i nisam imao potrebu za racunom.
Mogu isti da ugradjuju i 1000 prozora, prevarant je prevarant, i jednom kad prevari, ostaje prevarant. Mora da su tad jos uvijek usavrsavali prevarantske fore, pa gdje upali, upali. I mi smo im platili nakon zavrsenih radova, ali smo kasno vidjeli defekte u ugradnji, kao i na samim prozorima, koji nikako ne odgovaraju tome sto je trazeno i kako je dogovoreno, izgleda covjek mora sve pod mikroskopom da prati. Sto se nas tice nece ga doticni ugradjivati nista kod ljudi koje mi znamo, a CG je mala, pa ako im se isplati da varaju ljude, samo naprijed.
Dobro su te savjetovali da ne lijepiš folije preko drvenih vrata. Dopada mi se i predlog da stolar napravi plitke ureze i da se tu postave lajsne.
Malo DIY, malo pinterest, možeš da vidiš kako se rade razni remake-ovi po kući.
Tako sam masu stvari sama završila, čak sam i ulazna vrata prefarbala.
Ako si vješt sa rukama, odvoji vikend da ih išmirglaš i prelakiraš, za početak to će da napravi lijepu promjenu. Neće te koštati mnogo, osim vremena.
Rado bih ti se ponudila da ti pomognem, ali imam dosta posla.
Čisto primjer da vidiš kako izgledaju stvari kad se malo "taknu" na svoj način. Na prvoj fotki se vidi dio boje koja je bila ranije. Takva mi se baš nikako nije uklapala u dnevni, premda je komoda stara, ali kvalitetna i lijepe izrade. Računaj da je ovo uživo daaleko bolje:
https://i.imgur.com/FycV4dx.jpg
https://i.imgur.com/JLqmGvC.jpg
https://i.imgur.com/fzCjVwV.jpg
https://i.imgur.com/Wfiov2b.jpg
Police okolo sam takođe ja postavljala. Drugu stolaru ostale ploče kao škart, a meni koriste![]()
Last edited by Babel Fish; 29-10-18 at 12:19.
Pamplex staklo je laminirano, tzv. sigurnosno staklo. U tvom slucaju dva stakla od 4mm povezana sigurnosnom folijom, tako da u slucaju loma staklo ostaje na okupu, ne prospe se. Ako nema nikakvog busenja u staklu (kvaka, sarka i sl.), vec je samo fiksna staklena pregrada, mozes bez greske da ugradis pamplex. Ako ima nekog busenja, staklo mora biti kaljeno.
...a kad mi se glas, i oči, i dah upokoje,
ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje...
zna li ko nekog ko radi one pragove od ulaska u stan? ispod vrata ulaznih, onaj mali kao kameni prag? dje se to može naći i koliko košta?
Sam svoj majstor. Kupio šlajfericu od 20-30 eura, 2 metra šmirgle različite granulacije i neki talijanski kit za zidove i drvo. Boja temeljna i lak mat na vodenoj bazi da ne smrdi. Lajsne su bile najskuplja stavka, hrastove za 5 vrata oko 80 eura. Sada imaju istog takvog oblika i jelove oblozene hrastovim furnirom.
Uglavnom najzahtjevnije je bilo postaviti lajsne jer treba asistent.
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Ima li neko da bi bajcovao 2,3m lajsni za torket,izrezao ih i zaheftao?neki parketar,stolar? Hitno je
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Teško, mala količina pa neisplativo. Evo kiša pada pa fino SSM varijanta, uzmeš bajc po karti prodavca, bonsek i silikon. Lagano je to
![]()
Kod jednog strucnjaka su mi 2 mjeseca izrezane i sredjene da se postave al se ne moze do ceEka doc ni njih.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Evo meni treba provjeren majstor koji ce mi omalterisati 100 kvadrata unutrasnjih zidova i jadno manje kupatilo.ima li ko kakav kontakt?..)
Ima li neki kvalitetni moler da postavi mrežicu i da okreči?
Ovo je muka, jednog zovemo dođe pogleda veli sjutra da počnem, ne javlja se.
Zovem drugog nema kad zauzet, zovem trećeg nema ni on kad? Koja je muka u molere danas ima li i jedan da je slobodan?
Prodaja/otkup i ugradnja muzike za auto.
Više informacija u inbox.
Neko ko izdaje skelu za fasadu?
Pozdrav, ja se bavim ugradnjom kamena i sto se tice oblaganja takvog balkona , moze da se uradi. Treba ti amaturna mreza i ankeri .Probuse se rupe u zidu, nabiju se ankeri i pricvrsti se mreza bilo savijanjem ili varenjem(sto je bolje). Treba ti kamen, imas od bilecke bunje od 12 ,13 eura pa do 40 , 50. Vidis negdje sto ti se svidi i preracunas se mozes li to platiti. Treba ti lijepak , za vani ,za kamen , npr rofix bijeli mislim da je 860 oznaka ili tako nesto ili npr CM 16...Ugradnja je od 15 eura m2 zavisi koji kamen izaberes, koji format kamena i koji nacin slaganja.
Imaš ovako lomljeni kamen (ploče 1 2 3 4 5cm debljine) i neko ti to fino posloži.
Kvadrat ovakvog kamena je 6-7€ oko 7-8€ uzima majstor za ruke.
Imaš i rezan kamen na ploče ista im je cijena ja mislim oko 7-8€ kvadrat
Njega je baš jednostavno postavit. Samo lajsne drvene 1cm između stavljaš i nemaš greške. To možeš i sam obložit. Ovako to izgleda:
![]()
ima li ko da rješava probleme vlage? negdje mi sa balkona probija u sobu
Ima, ali to je vrlo nezahvalno preporuciti. U dosta slucajeva se ispostavi da je losa procjena majstora odakle izbija vlaga, uzme pare, koje nijesu bas ni male, a ne zavrsi posao.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Samo bih da preporučim čovjeka koji vrhunski moleriše. Brz, čist, efikasan, pošten i boljeg nismo do sad nalazili.
Zove se Cobe 069 978 703
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks