Page 938 of 1402 FirstFirst ... 4388388889289349359369379389399409419429489881038 ... LastLast
Results 23,426 to 23,450 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Sve je to tacno sto pricas, Dutch, ali ja ne mogu da lazem da mi nije zabavno i presmijesno ako neko npr kaze: "Meni matematika ne treba nista u zivotu! Ama bas nista! Ali to nema nikakve veze s time da li ja znam koliko je 6x4."
    Dobro, to je sad već kao đeca u školi. Ja ne znam što ovo učimo kad mi neće trebat u životu. Svako ima neku svoju priču.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Ukinut ovu drzavoliku tvorevinu, crkvu, jezik i sve ostalo sto ovaj umobolni narod dijeli i svadja medjusobno, a sto DPS na silu gura, a opozicija trudi da ponisti. Onda ne bi postojalo ama nista sto bi ovu bagru drzalo na vlast.

Uvesti dekret da se pripojimo Bavariji, ili nekoj skandinavskoj drzavi. Sjutra bi na taj referendum izasao. Kad vidim koliko mi para od plate ide na poreze i doprinose, a u kakvu skolu bi trebalo dijete da mi ide, ili u kakvu bolnicu da se lijeci ne daj boze, takva mi drzava nista ne treba. Ne mene, no nikome. Ja mogu bez drzave. Pitanje je mogu li ostali? Ja bi prije bavarsku pokrajinu sa 100 milijardi BDPa i prosjecnom platom 2500 eura, no milovu cg i 250e.
    No ne znam ni ja sto ce mi prica da je bolje ovome za 250e sto radi, kad ni on sam nece da mu bude bolje.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Ja sve cekam, ali niko da napise, cime je to cirilica ugrozena u Crnoj Gori? Sta to Crna Gora radi cime ugrozava cirilicu, I to do te mjere ugrozava da djaci DG gimnazije protestvuju u cilju odbrane cirilice???

U principu, bez obzira na pojedinacnu sklonost koriscenja iste, zakljucio bih da se vecina na forumu, makar precutno, slaze da cirilica u CG nije nicim ugrozena.

Sto bi reko Ovizi: "case closed"

Ajmo dalje, preglupa tema....

Pomenusmo usput skolstvo u CG.

Evo iz primjera najblizih mogu da tvrdim da nase skolstvo je neorganizovano, bespotrebno opterecujece za djecu u velikoj mjeri I nadasve neprakticno.

Hocu da kazem da ima mnogo primjera, pocev od latinice u drugom polugodistu treceg razreda a ucenja engleskog od prvog, gdje nastavni programi nijesu usaglaseni. Recimo iz geografije ne uce prvo osnovno o kontinentima, kako bi djeca mogla shvatiti lekcije iz istorije, nego uce o planetama a u lekcijama iz istorije govore o kontinentima itd itd.

Djeca u osnovnoj skoli se opterecuju nekim gradivom koje im, ajde da upotrijebim I taj djacki rjecnik, nista u zivotu nece trebati, a sa druge strane ne spremaju ih za stvari koje se cesto upotrebljavaju u stvarnom zivotu. O tome najbolje govori, da ne bude da je moj utisak samo u pitanju, ocjena nasih djaka na PISA testovima gdje smo na dnu evropske ljestvice. Sa druge strane ubijedjen sam da nasi djaci mnogo vise uce, a tu dolazimo do onoga o cemu uce.

Zar je problem, kad vec prepisujemo zakone, da prepisemo nastavne programe skandinavskih zemalja, izuzev naravno onog dijela koji se tice maternjeg I domicilnih tema iz istorije I geografije?

Ovako, bombardujemo djecu nepotrebnim stvarima, a ne spremamo ih za zivot. Bem li ga. Tako je I u regionu, koliko pratim. Svuda isto srranje.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Bez ikakvog podrugivanja pitam, kad kažete da treba ukinut državoliku tvorevinu jer je je vlast takva kakva je, a opozicija je takva kakva je, kako predlažete da se do nje dođe? Da li je rješenje bilo da se i dalje vucaramo sa Srbijom sve dok se ne pojavi neko ko je dostojan i sposoban da izgradi državu kako treba, po mjeri svih ili makar većine njenih stanovnika? Lično mislim da je ostanak u zajednici sa Srbijom, sa vlastodršcima poput Sloba, Koštunice, Tadića, Vučića, potpuno suluda ideja. Đinđića sam ostavio po strani jer valja još jednom naglasiti da su njega ubili pripadnici državnih organa. Bukvalno mafijaška država, ali nijedan Srbin nikad neće reći za svoju državu da je mafijaška.

Neka neko odgovori koji je to put koji je Crna Gora mogla da pređe da bi postala država u punom smislu te riječi. Imamo luksuz da iz ove perspektive gledamo unazad, tako da u potpunosti prihvatam naknadnu pamet. U startu da naglasim, ne smatram da je odgovor da je trebalo sve isto odradit, ali sa liberalima u glavnoj ulozi. Nažalost, i oni su pokazali tokom godina da nisu vrijedni pažnje. Mislim na većinu funkcionera koji su se, u ovom ili onom trenutku, pokazali kao prodane duše i jednako samoživi i sebični kao i sve im kolege sa političke scene.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kako ide Cirilica monsiii? Idemo bre Cirilo i Metodije nam zavide

Pazite ovu situaciju :

Izvođači radova na autoputu Bar-Boljare čašćeni su više od 80 miliona eura, po osnovu nenaplaćenog poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, ali nije poznato i koliko je državni budžet umanjen po osnovu olakšica na koje imaju pravo izvođači radova, osim da tu mogućnost koristi čak 91 preduzeće angažovano na gradnji autoputa, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Znaci 91 firma iz CG i inostranstva je oslobodjena PDV-a, carine itd itd...

Zamisli sad firma jedna radi za autoput i lageruje recimo bankine ili sharafe ili sta god ti padne na pamet. To placa jedno 30-40% jeftinije nego ostale firme koje legalno posluju, lageruju tu robu dok se autoput gradi i uz put preko drugara po malo prodaju heheheheheheh

Znaci jedna ili vise od 91 ove firme moze da da bilo koji gradjevinski proizvod po cijeni 30% manjoj od trzisne i opet da bude dobar hahahahahahahha

Dalje, akcize na gorivo su smanjene. CRBC I 91 firma placa gorivo 50centi po litru.

Lageruju gorivo ovi domaci pa ga preprodaju po 1.10 na veliko i zaradjuju 60centi po litru ... Ovo je haos bez svija sta se radi.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by el_del View Post
    Лична аверзија овдје доказује само једно - лимитираност ума особе која је ово написала. :grin:
    Je li to sve pametno što imaš da napišeš?

Konkretno tvoje pisanje na ćirilici je uzrokovano time da ne bismo otkrili koji si od starijih banovanih forumaša, pa da, kao, zametneš tragove. Koristiš ko zna čiji stari napušteni nalog koji si aktivirao u susret predsjedničkim izborima i misliš da ćeš nas ćirilicom ubijediti kako si od 2013. riješio da se aktiviraš i ne patišeš od izbora. Ne znam ko si od banovanih veseljaka, ako ti je lakše, no sigurno da to nema veze sa pismom.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    I to do te mjere ugrozava da djaci DG gimnazije protestvuju u cilju odbrane cirilice???
    Kao i za sve ostalo samo treba pogledati ko ima interes i korist od toga. Đaci se nisu sami organizovali itd. U isto vrijeme oni koji ih pokrenu stoje u prikrajku i smješkaju se na to što se dešava. Računam da bi na zapadu(čijem standardu težimo) takve osobe možda i u zatvoru završile jer maloljetnu djecu iskorišćavaju za svoje potrebe.

Thanks Thanks Given 
    1,486
    Thanks Thanks Received 
    5,934
    Thanked in
    2,792 Posts

Inspektori uništili 25 tona štetne hrane
    Portal RTCG

Inspektori za hranu su u toku ovogodišnje turističke predsezone i sezone naredili uništenje 25.316 kilograma hrane zbog isteklih rokova, izmijenjenih organoleptičkih svojstava ili nepostojanja dokaza o porijeklu.

U predsezoni je uništeno ili vraćeno 265.055 kilograma hrane iz uvoza: Ilustracija (Pixabay)

U istom periodu, kako se navodi u izvještaju koji je usvojila Vlada Crne Gore, zabranjen je uvoz 500 tona nebezbjedne hrane. U izvještaju se navodi da su u predsezoni iz prometa isključena i uništena na licu mjesta 10.032 kilograma hrane zbog isteklih rokova izmijenjenih organoleptičkih svojstava ili nepostojanja dokaza o porijeklu, piše Dan. Takođe, u predsezoni je uništeno ili vraćeno 265.055 kilograma hrane iz uvoza.

Koliko tona se pojelo?
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,094 Posts

Kad vidim na buvljak što se prodaje sve, nekad posumnjam da je išta uništeno

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Inspektori uništili 25 tona štetne hrane
    Portal RTCG

Koliko tona se pojelo?
    Eto, ne valja ni kad neko radi svoj posao
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

poluliberal :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Sprdnja što se ođe radi

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Dobro ih izgoreshe

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

Ovo bi se lagano i moglo organizovat, barem sto se pipuna tice, ali nemaju damu ovi ostali... haha
    Sve je to na psihichkoj bazi ®

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    1,083
    Thanked in
    432 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post

poluliberal :mrgreen:
    pa organizovano dolaze navijaci autobusima
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Dobro jutro Vilajcaniiiii..

Hocu li jutros na cirilici da pisem da budemo ravnopravni i da me svi razumiU ?

Gori gori gori... Srce moe ... Izgore

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Dje ti je cirilica

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nesam skolovala da pisem kirilicom
    Radim.vas na foru

P.S.

Ovo su moji Crnogorci :
    Nema ništa normalnije nego kad šaka seljana iz Vinicke kod Berana odbrani među u mjestu Ljute i policija mora da popusti. Ne damo da nam džarate potok, nećemo cijev i elektranu, mrš!

Ranije se isto dogodilo u Plavu, prije neki dan čulo se u Murinu, ako dodam famozno Beranselo i nakalemim akciju protiv rušenja dvorišta barske gimnazije, red je da ne zaboravim i građane koji su prošle nedjelje spasili od sječe jedan bjelopoljski bor.

Sve to su spojeni sudovi nadolazeće svijesti o prostoru. Dok se okolo bacaju istoričeske koske, kobasice i mišomori, jedan broj građana, seljaka i poštene inteligencije ne nasijeda, već brani mnogo pristojnije ciljeve i, što bi rekao Matija Bećković, ne jebe živu silu.

Ovim drugim " Sta cemo sad" "Tako.mora" i " Makar su plate i penzije redovne" zelim sve najgore
    Last edited by Gandalf_White; 04-11-18 at 09:08.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,783
    Thanks Thanks Received 
    2,890
    Thanked in
    1,337 Posts

Sta reci o ovoj zeni

http://www.vijesti.me/vijesti/humani...-kapom-1011189

Sent from my HTC U12+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Kad naletim na tvoj post žao mi je što umijem čitati latinicu
    HAHAHAHAHAHAHA care!

You must spread some Reputation around before giving it to Rakun again.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    476
    Thanks Thanks Received 
    635
    Thanked in
    250 Posts

Thanks Thanks Given 
    78
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    35 Posts

http://www.vijesti.me/tv/kako-danas-...pirata-1011191

Ala je lep ovaj svet, Krvava bajka, O klasje moje, Mali pirat, Tim Lavlje srce, Magarac u lavljoj koži, Ribarčeta san, Bobilj i druskan, Daleko je sunce.
    To su samo neki od naslova, sa dugog spiska, koje naša djeca više nisu obavezna da čitaju u osnovnoj školi.

U međuvremenu, u program su ušla djela sljedećih autora: Sunčana Škrinjarić, Kemal Coco, Šimo Ešić, Vojislav Vulanović, Branko Banjević, Dragana Kršenković, Šukrija Pandžo, Blaga Žurić, Kemal Musić, Hasnija Muratagić-Tuna, Safet Hadrović, Ibrahim Hadžić, Azem Zaimović, Nazmi Rahmani, Zuvdija Hodžić, Fehim Kajević.

Koju posluku porati, kome?
    Dobar si, a? Ščime se baviš?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Zemljo, otvori se.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dzoni55 View Post
    http://www.vijesti.me/tv/kako-danas-...pirata-1011191

Ala je lep ovaj svet, Krvava bajka, O klasje moje, Mali pirat, Tim Lavlje srce, Magarac u lavljoj koži, Ribarčeta san, Bobilj i druskan, Daleko je sunce.
    To su samo neki od naslova, sa dugog spiska, koje naša djeca više nisu obavezna da čitaju u osnovnoj školi.

U međuvremenu, u program su ušla djela sljedećih autora: Sunčana Škrinjarić, Kemal Coco, Šimo Ešić, Vojislav Vulanović, Branko Banjević, Dragana Kršenković, Šukrija Pandžo, Blaga Žurić, Kemal Musić, Hasnija Muratagić-Tuna, Safet Hadrović, Ibrahim Hadžić, Azem Zaimović, Nazmi Rahmani, Zuvdija Hodžić, Fehim Kajević.

Koju posluku porati, kome?
    Pa dobro. Ako si 15 godina mlađi od mene nisi morao čitati lektiru koju sam ja čitao
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Page 938 of 1402 FirstFirst ... 4388388889289349359369379389399409419429489881038 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)