Page 931 of 1402 FirstFirst ... 4318318819219279289299309319329339349359419811031 ... LastLast
Results 23,251 to 23,275 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,433
    Thanked in
    2,086 Posts

Je li ovo poželjno? :mrgreen:

Last edited by ASC; 31-10-18 at 14:33.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,739
    Thanked in
    3,882 Posts

Problemi sa ćirilicom su budalaštine i izmišljeni, kako god da se okrene. Ćirilica jeste grafički ljepše pismo, ja makar mislim da nikad ne može biti problem da znamo dva pisma umjesto jednog. Ne vidim da je sad išta drugačije u odnosu na moje školske dane. U stvari, jeste nešto drugačije. Svijet je postao globalno selo, a latinica je standard u svjetskoj komunikaciji. Ima smisla navikavat ljude da primarno koriste latinicu, pošto se neće interneta načitat na ćirilici, niti će se stranih jezika previše naučit.

Jasno je da je priča politička, jer se ćirilica poistovjećuje sa Srbima, a svi znamo da su Srbi ugroženi pa je napad na ćirilicu i napad na Srbe, kojima je gore nego u vrijeme ndh.

Quote Originally Posted by djordje1990 View Post
    Ne vidim smetnju da i u toku bavljenja iznose svoja misljenja.
    Stavise pozeljno je to ,i to sportisi i javne licnoati rade svuda u svijet.
    Problem je što rijetko kad iznose svoje mišljenje, a zna da bude i problem kad se pomoću njih krši izborna tišina, recimo. Problem je i što dosta sportskih kolektiva zavisi od državnih para koje se sipaju u klubove pa je javna podrška partijama na vlasti dio klupske obaveze.
    Last edited by NHM; 31-10-18 at 14:35.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Cirilica se poistovjecuje sa Srbima na CDM i u glavama DF aktivista. Cirilica nam je jednako bitno pismo I koliko i Srbima Makedoncima i ostalima koji ga koriste I koji su ga koristili prije meleon godina.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,739
    Thanked in
    3,882 Posts

Ne moraš mene ubjeđivat. Strunjaš ti je dobar primjer "spontanog" i "nepolitičkog" aktivizma.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Ma ne ubjedjujem te ja ali poistovjecivanje srpstva sa cirilicom je nenormalno. Evo Bar kao crnogorski nacionalista ovako najveci na forumu koristi cirilicu od vajkada.
    Uvijek mi je simpaticno da se sjetim gospodje sa saltera u MUP CG kad sam trazio da mi se dokumenta izdaju na cirilici. Posmatrala me je kao pokretnu metu. No aj da je samo ona no i majka.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Написао сам 4500 постова на овом форуму за задњих седам година, и сваки сам написао на ћирилици.Ћирилица је једно од наша два писма, али како технологије напредују, она не може добит трку, и једина јој је стварна заштита укљученост у школски систем.Мислим да је то што су уџбеници свих друштвених предмета на ћирилици јако добро.
    Поред тога ћирилица је и наша традиција коју морамо сачувати, посебно у електронским медијим и сајбер простору.

Гледе ове ђеце што протестују, јасно је из које је то кухиње, и то је све исти калуп, као и они претходни ротести за НАТО, Косово и слично у истој образовној установи.Мислите ли да би они који мотивишу ову ђецу, подржали мене, када бих рецимо протествовао у заштиту црногорске ћирилице, са све 32 слова?
    Мислим да би ме исти псовали.

Елем ниђе нисам видио већих антицрногорских отрова од појединих просвјетних радника у средњим школама.Но како се ради о типу људи која се запослио још прије АБ револуције, очекујем да за десетак година такви потпуно исчезну из нашег образовног система.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Neka ti ta prica, BAR, svi znamo da pises cirilicom samo iz razloga da ti se postovi ne bi mogli naci preko googla
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    ja makar mislim da nikad ne može biti problem da znamo dva pisma umjesto jednog.
    Bio bi veliki hendikep da ne znamo cirilicu. Koliko je samo literature napisano iskljucivo cirilicnim pismom.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Monsi opet su vas navukli da pricate o jeziku..

Sta je sa situacijom da ce proci ovaj koncesioni akt

Dajemo dzabe aerodrome, obavezujemo se da cemo mi placati dugove mne airlinesa i da ce partijski uhljebi prvo 5 godina biti sigurni...

Haos

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Dajemo dzabe aerodrome, obavezujemo se da cemo mi placati dugove mne airlinesa i da ce partijski uhljebi prvo 5 godina biti sigurni...

Haos

И онда дође Душко Марковић са причом како би ови што славе Подгоричку скупштину избрисали ЦГ да им може бити.

Нема, али НЕМА већих непријатеља за ЦГ од ове власти. Њихов лоповлук је НАЈВЕЋА ПРИЈЕТЊА постојању ове државе.

Ника` више 1918.
    Полакоте!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,739
    Thanked in
    3,882 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Neka ti ta prica, BAR, svi znamo da pises cirilicom samo iz razloga da ti se postovi ne bi mogli naci preko googla
    Ozna sve dozna. Na latinici.

Što se tiče Aerodroma, nemam nikakvu ideju liše da se izađe na izbore i da se glasa za dps. Uvijek sam se pitao razmišljaju li ovi otimači da ako svi ostali pomru od ili se isele neće imat kime da gospodare.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Olosh View Post
    Ne branim ja nikoga samo kazem, da ne da mi ne smeta da maltretiraju olos i bitange nego i podrzavam to.
    Sad sto se nadje neki idiot u policiju koji radi sa osnovnom skolom pa se ponasa kako se ponasa, naravno da nisam za to, ali su to pojedinacni slucajevi.
    A kad je racija vazda su grublji, narocito ako je posebna policija vrsi. To sto te malo mlati po noga cizmom da ti rasiri noge ili malo griblje pomjeri, **** ga
    To su ljudi koji rade posao dje svaki dan imaju posla sa bitangama, pa vremenom malo oguglaju i postanu grublji hahahaha
    Ustalom da se desi nekome da mu neko isprebija brata, sestru... bi li vam smetalo da ga interventna odere ka jarca? Ne bogomi.
    Ja te ponovo pitam. Ko procjenjuje i na osnovu cega ko je olos. Ako pogledamo ponasanje na snimcima koji su se pojavili na netu, lako je donijeti zakljucak da olos ne moze da procjenjuje ko jeste i ko nije.
    I opet te pitam sta je “normalno” ponasanje kad je policija u pitanju. Evo su mene zaustavili i ne umije da otvori poklopac iznad rezervnog tocka i krece da cupa da polomi. I na pitanje mogu li ja da otvorim da ne polomi nesto, lik se zalijece ko poslednji ulicar.
    Da nije hladne glave bio sef smjene taman bi se potukli tu.
    Vece stoke od crnogorske interventne policije nema. Tacka. Zadnja olos koja moze da se nadje da radi, radi na tom mjestu.
    I svaki put se zavrsi sa radi sta hoces samo mi daj broj znacke, sto si duzan da das kad zatrazim, pa da vidimo dokle ce ko da gura. Svakoga bih ostavio bez posla plus bih ga privatno tuzio da mi placa odstetu makar da i on i porodica mu umiru od gladi

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,825
    Thanked in
    922 Posts

Haos

Zar si mislio da nece proci ili nesto slicno?To je gotovo od trena kad je vlada namjerila da to uradi sve ovo u parlamentu javne rasprave, neckanja SD i slicno je obicna predstava.Nema zakona kad se oni namerace na nesto narocito ako je u pitanju novac
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Haos
    Samo zato sto par ljudi nesto napise na forumu ne znaci da nam je svima mozak ispran i da nam je DPS skrenuo paznju. Ne moramo svaki trenutak na forumu da posvetimo jednoj temi.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Samo zato sto par ljudi nesto napise na forumu ne znaci da nam je svima mozak ispran i da nam je DPS skrenuo paznju. Ne moramo svaki trenutak na forumu da posvetimo jednoj temi.
    Ne moramo naravno...

Ali ova dimna zavjesa - crkva, jezik, zastava, himna....

Znaci potpuno su nam usle u kolektivnu svijest da se primamo k'o baba na penziju. A pored nas samo trpaju...

Pogledaj samo zadnje 5 dana

Devastacija tare zajedno sa tajnim dokumentima o autoputu, gdje za najskuplji projekat u CG ikad mi ne znamo nista a oni samo cascavaju

Zakon o eksproprijaciji gdje zemlju/kucu/djedovinu mozes da izgubis ako neko uvtrdi da je od javnog interesa i da ti za to isplati koliko "komisija"(dps) misli da treba. Tehnicki znaci da po odluci komisije novci su ti na racunu i bageri ulaze na imanje. To sto su ti dali 1eur po kvadratu mozes da se zalis.
    I naravno privatizacija Aerodroma za kikiriki.... Haos potpuni. Ja ono bas ne mogu da vjerujem da im prolazi ovo

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    207
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    26 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ja te ponovo pitam. Ko procjenjuje i na osnovu cega ko je olos. Ako pogledamo ponasanje na snimcima koji su se pojavili na netu, lako je donijeti zakljucak da olos ne moze da procjenjuje ko jeste i ko nije.
    I opet te pitam sta je “normalno” ponasanje kad je policija u pitanju. Evo su mene zaustavili i ne umije da otvori poklopac iznad rezervnog tocka i krece da cupa da polomi. I na pitanje mogu li ja da otvorim da ne polomi nesto, lik se zalijece ko poslednji ulicar.
    Da nije hladne glave bio sef smjene taman bi se potukli tu.
    Vece stoke od crnogorske interventne policije nema. Tacka. Zadnja olos koja moze da se nadje da radi, radi na tom mjestu.
    I svaki put se zavrsi sa radi sta hoces samo mi daj broj znacke, sto si duzan da das kad zatrazim, pa da vidimo dokle ce ko da gura. Svakoga bih ostavio bez posla plus bih ga privatno tuzio da mi placa odstetu makar da i on i porodica mu umiru od gladi
    Pa eo da znas za ubuduce. Nema pravo da ti cacka po automobilu i otvara i zatvara ista. Moze samo tebe da rece pa da ti to odradis a on da gleda. E jedino ako ima sudski nalog moze uz prisustvo 2 svjedoka. Mada glupo se raspravljat s njima jer mogu da te drze tu u kola da $edis dok ne nabave nalog...
    A to ko odredjuje ko je olos a ko noje suvisno je komentarisat.
    Sve je to na psihichkoj bazi ®

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Han pozdravlja formiranje Odbora; Očekujemo da će sve stranke koje podržavaju evropski put Crne Gore aktivno učestvovati
    Za usvajanje odluke glasalo je 56. poslanika vladajuće koalicije, Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije, dok su nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović, Goran Danilović, Goran Radonjić i Anka Pavićević, kao i poslanik Liberalne partije Andrija Popović, bili uzdržani.

Bio je vic:
    Aleksa,Dritan i Han imaju plan
    Sad je vic:
    Aleksa i Dritan imaju plan

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,825
    Thanked in
    922 Posts

Ne moramo naravno...

Znaci potpuno su nam usle u kolektivnu svijest da se primamo k'o baba na penziju. A pored nas samo trpaju...

Devastacija tare zajedno sa tajnim dokumentima o autoputu, gdje za najskuplji projekat u CG ikad mi ne znamo nista a oni samo cascavaju

Zakon o eksproprijaciji gdje zemlju/kucu/djedovinu mozes da izgubis ako neko uvtrdi da je od javnog interesa i da ti za to isplati koliko "komisija"(dps) misli da treba. Tehnicki znaci da po odluci komisije novci su ti na racunu i bageri ulaze na imanje. To sto su ti dali 1eur po kvadratu mozes da se zalis.
    I naravno privatizacija Aerodroma za kikiriki.... Haos potpuni. Ja ono bas ne mogu da vjerujem da im prolazi ovo

Al stvarno je providna taktika aktivirati nebitne teme koje niti pomazu niti odmazu u zivotu ali oko kojih ce se zanimati i svadjati 2-3 Crne Gore a sa druge strane progurati ono sto je od sutinskog znacaja sa sto manje talasanja javnost na nacin koji vladi odgovora.Da se neko ne sjeca kriznog poreza koji nam zuga i ekipa progurase kao nesto trenutno jos daleke 2010 ali eto odomaci se na nasim platnim listama do dana danasnjeg.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    684
    Thanks Thanks Received 
    706
    Thanked in
    462 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Al stvarno je providna taktika aktivirati nebitne teme koje niti pomazu niti odmazu u zivotu ali oko kojih ce se zanimati i svadjati 2-3 Crne Gore a sa druge strane progurati ono sto je od sutinskog znacaja sa sto manje talasanja javnost na nacin koji vladi odgovora.Da se neko ne sjeca kriznog poreza koji nam zuga i ekipa progurase kao nesto trenutno jos daleke 2010 ali eto odomaci se na nasim platnim listama do dana danasnjeg.
    Privremeno povaćanje pdv-a na 19%, 2013g
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Sjutra je sjednica Vlade Crne Gore. Ocekujmo novitete
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,739
    Thanked in
    3,882 Posts

Ne moramo naravno...

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Čim 2/3 Crne Gore misli da su identitetska pitanja toliko bitna, ne stoji tvrdnja da nisu bitna. Pa nijedna evropska zemlja nije krenula naprijed prije nego što je riješila svoja identitetska pitanja. Osim toga, nije bitno to što se nama čini da je smiješna i tupava dpsovska priča kad oni rade na tome da dobiju glasače većine, a ne tamo nekog malog procenta kojima je jasno đe idemo. Prava slika prosječnog glasača u Crnoj Gori može da budu samo oni mrčeni stari ljudi koji maze Milovu sliku, ako pričao o slabije obrazovanoj populaciji, ili onaj kandidat za odbornika u Berane, đe li već, te je Mila zagrlio ni da ga je nosio u utrobi 9 mjeseci i porodio ga prirodnim putem. Dok se ne riješe stvari na koje ogromna većina reaguje, neće se rješavati ni suštinske stvari. No ćemo dotad postat robovi.

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Privremeno povaćanje pdv-a na 19%, 2013g
    Pa i bilo je privremeno na 19%, sad je 21%. U čemu je problem?

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Nikakav problem... Vjerujem da nas autoput kosta nesto vise od planiranog pa bi mogao sad PDV da se signe na 23% a i da se doda po koja taksa za unaprijedjenje infrastrukture... recimo na gorivo jos koji cent i sl.

Kad bude ova busotina.. i tu nekih taksi da se pomogne razvitak CG i na tom polju...

Ebe lud zbunjenog... Ovo da pricas nekome sa strane ne bi vjerovao i rekao bi "A ne moze to tako".. E moze druze u CG sve... sve moze.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,739
    Thanked in
    3,882 Posts

Lično mislim da Milo svaki put izneveruje na kakvu priču osvaja vlast. Znam, znam, kupuju se lične, zastrašuje se narod, krade se i slično, ali moraš da imaš baš dobru osnovu da bi ti dodatni pokradeni glasovi donijeli prevagu.

Thanks Thanks Given 
    5,121
    Thanks Thanks Received 
    9,232
    Thanked in
    4,469 Posts

kakvi paklenici...

vremena se mijenjaju

Sent from my iPhone using Tapatalk
    nothing comes from violence and nothing ever could

Page 931 of 1402 FirstFirst ... 4318318819219279289299309319329339349359419811031 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)