Šta fali. Motor ako je dobar, neće ga trošit.![]()
Pogledaću crijevo, baš.
Malo sam ga produvao na 3000rpma, kao da manje zviždi.![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ee hvala puno.Provjeriću crijeva pa da vidim što i kako, moguće je lako da vuče negdje minimalno falš vazduh.
Aj kad se već razumiješ da pitam i ovo. Umjesto fabričkog katalizatora, naknadno je ugrađen DPF 2011.g. zbog Euro 4 u DE. Nisam primjetio da ima ikakve signalizacije za regeneraciju i to. Kako mu odraditi regeneraciju? Je li dovoljno vozit ga na 2500-3000 rpm u trećoj?
skinuo sam na dosta i vidio poyyy
odatle i problem sa iberturom
Prema tome, šta da ti kažem?
Iskreno, na svaki TDI koji sam ja imao (4 komada), kad sam radio veliki servis (tada sam morao skidati crijevo koje ide ka interkuleru), bilo je ulja.
kako nece biti kad onaj 2.0 140ks trosi 3L na 1000km... vise se ulja sipalo u njega nego nafte...
Ja imam tdi 2.0 od 140 ks,ne trosi kapi ulja od zamjene do zamjene?
Ja nemam pojma o cemu vi pricate?
Maksimalno sam zadovoljna brzinom interneta kod vas!
James Tiberius Kirk
Ja sam skidao interkuler na mog pasata 1.9 81kw presao 390k i imalo je skroz malo ulja, tako da ne znam ni ja o cemu pricate, auto staro 20 god sa 390 predjenih niti trosi ulje niti ga ima toliko u interkuleru kao sto pricate.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koliko prdnjave.
Maksimalno sam zadovoljna brzinom interneta kod vas!
James Tiberius Kirk
Problematika je bio navodno BKD i BKP 16v. Drug je imao A3 sa BKD motorom i nije mu trošio kapi ulja.
Vozim se jednom u peticu tdi, stajemo u prodavnicu, pali se lampica od ulja dok auto radi na ler...Otvori haubu, ulje ispod minimuma na stap...
Auto nov kupljen u roksped, redovno odrzavan...Ja nisam mogao da vjerujem nesto...Vlasnik veli 700-800ml dospe od zamjene do zamjene
Nesto mu nije u redu 100%,mislim meni golf 3 tdi nije trosio grama na 10k a ne golf 5,mada sve zavisi i kako se odrzava,i ko ga odrzava,i kako se vozi...ima tosta faktora...
Meni je svaki TDI (3komada 1.9 i sad ovaj 2.0) jeo ulja po malo od zamjene do zamjene. Po evidenciji (koju precizno vodim) potrosnja bi isla od 50 do 80 ml na 1000km. Uglavnom ne dosipam ulje na 8000km koliko ga drzim u motoru ali sigurno je da ga pojede malo. Da li zbog turbine ili karika ne znam, ali ne bude na max kao kad ga sipam na pocetak uljnog servisa. Uostalom, to me puno ne zabrinjava, redovno kontrolisem, dospem do max ako idem na duzi put. Na kraju krajeva u 1.9 je stajalo tacno 4L a u ovaj 2.0 staje malo jace od 4 (tacnije 4.3) tako da svaki drugi servis kupim 5 L inace kupujem 4 L ulja sto i nije neki trosak.
Ja sam cuo od starijih majstora da dobar motor mora po malo ulja da potrosi od zamjene do zamjene, naravno to ne znaci litrima da se dolijeva.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne valja ti motor!
jebwmumater ni meni, posle 8.000 svaka kap tu
MIX 2
ma meni 2grfse koji je jedan od najboljih motora ikad trosi 0,3-0,4 od zamjene do zamjene a ti vasi turbodizeli sa milijun milja ne trose
prius mi trosi ulja, 2 nova yarisa i auris sa 20000 km trosi...svaki motor mora da trosi, zasto onda postoji pcv ventil mamu mu*****?
Prema tome, šta da ti kažem?
Toeto takuni, objasnio
Likovi se kunu da im auto ne trosi ni grama a fabrika kaze da trosi, uzas.
But if you never try, you'll never know..
Kome nedostaje u kuću mu se rodio!
Prodaja/otkup i ugradnja muzike za auto.
Više informacija u inbox.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks