Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

Quote Originally Posted by aquaria27 View Post
    Nadam se da je ovo izjavio nedje prije 2014. godine, jer dominacija koju je Mercedes imao od 2014. do 2016. nije vidjena ni u eri Sumahera u Ferariju, a pogotovo ne Fetela u Red Bulu. Hamiltonu je u tom periodu jedini posa bio da izadje na stazu i bude bolji od Rozberga, eto koliko su svi ostali bili daleko.

Fetel, sa svim svojim manama koje sad pokazuje, je titule 2010. i 2012. uzeo u bolidima koji nisu bili ni primac dominantnim. Pritom mu Weber nije bio nikakav pomagac ako se na to aludira vec su vise puta imali incidente na stazi zbog unutar timskog rivalstva (Turska 2010, Brazil 2012, Malezija 2013,...).

Fetelov problem je pritisak sa kojim se ocigledno tesko nosi i po tome dosta podsjeca na onog Rozberga iz 2014. i 2015. godine kad je Luis mentalno bio iznad njega. Pitanje je hoce li naucit da bude jaci u tim stvarima kao sto je Rozberg uradio 2016.

slazem se sa tobom ali mislim da je tesko da njemčuga puca pod pritiskom

za njegov deficit je djelimicno on kriv, a vise ferkan
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

...I’ll always be that kid
    With the rolled up socks...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by Nikola PG View Post
    Jedna zanimljiva informacija koju procitah, da ne shvati ko kao hejtovanje.

Vettel nikad nije pobijedio u trkci ako je startovao ispod 3. mjesta.
    Je li moguce??? Zanimljivo

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

nista cudno

i niga ima 2 pobjede kad je krenuo sa 4 pozicije, jednu sa pete pozicije, jednu sa seste i hokenhajm 2018 sa 14.

u isto vrijeme vas omiljeni iceman ima 20 pobjeda a 18 pol pozicija, pa onda vidi koliko je sposoban
    Last edited by TAKUMI; 06-09-18 at 08:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    16 Posts

Pa dobro, Hamilton 5, Fetel 0. I to dovoljno govori...

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

da ali vetel je imo ili brutalan bolid ili kantu

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Pa dovoljno je to što je imao Rosberga koji je bio 100% protiv i borio se za titulu isto kao i Hamilton.
    Hamilton tad nije imao nametnutog vodonošu i pomoćnika kao što je Vettel imao.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

S tim sto je Rozberg bio u prajmu i borio se za titulu, dok je Raikonen odavno van toga. Treba li se samo prisjecat sto mu je Alonso uradio u istom bolidu 2014

Bodovna razlika 106, Alosnovih 161 naspram Kimijevih 55.

Dosta puta smo vrceli tu pricu, covjek ima i dalje sposobnost da izveze par brzih krugova u toku trke ali za borbu za titulu je potrebna konstantnost. Koliko je samo puta ove sezone sebe zeznuo onim greskama u kvalifikacijama, pa je umjesto eventualnog pola ili razdvajanja Mercedesa zavrsavao 4-5. U nedelju startovao sa pol pozicije, sa bolidom koji je po mnogima trenutno ispred Mercedesa za nijansu, i opet nije uspio u prvom stintu da se odlijepi od Luisa vise od 1 sekunde, kasnije sprzio gume i znamo kako je zavrsilo. Pet sezona u Ferariju, 2 pol pozicije i 0 pobjeda.

Posalji Raikonena u bilo koji od druga dva top tima i upari ga sa bilo kojim vozacem kojeg trenutno imaju, mogla bih se kladit da bi izgubio sezonu protiv bilo koga od njih. Cak vjerujem da bi i Lekler bio bolji ako bi bili zajedno u Ferariju iduce godine.

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

pogledaj bodove njemu i groznome kad su vozili za lotus

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

A da cu mu ledja vidjet pa da pucam
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    A da cu mu ledja vidjet pa da pucam
    U nedjelju sam imao sprštit familiju

Jednom WDC i dva puta drugi, pobjeđivao za tri različita tima, nije to loša karijera. Još kad bi zakucio pobjedu do kraja sezone, čisto da kompenzuje koliko toliko sezone propracene manjkom sreće i loše strategije koje su ga pratile (uključujući i greške koje je pravio).

Interesantno je kolika se količina negativnosti prema njemu ovdje ispoljava. Godine velikih očekivanja od FA pa sad od SV a titule nema pa nema. A kako stvari sad izgledaju i pored najboljeg bolida na gridu, nije baš izvjesno da je ovo "ta godina". I sve to srucite na Kimija jer zlatni dečko i projektovani sampion se trudi da uprska ovogodišnje šanse i donese još jedno razočarenje. Razumijem potrebu da se starac zamijeni mladom nadom, i po meni, trebao je još davno da ode u penziju (rekao sam negdje da nije trebao da se vraća u Ferari posle svega što su mu priredili).

Interesantno je da ovdje tumačenje statistike dobija na snazi a kad se Šumi vratio u F1 (u relativno srednjim godinama) i vozio protiv Rozberga, na kraju ta statistika ništa nije značila.

No dobro, oduži se ovaj četvrtak a iz Maranela ništa novo. Sjutra mozda...

Last edited by ToJeMojBrat; 06-09-18 at 17:20.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    7 Posts

Sumaher je bio dvije godine stariji od Kimija kad se vratio (41) i imao nepune 44 kad se povukao po drugi put. Pritom je iz jedne ere F1 dosao u sasvim drugu i i dalje imao respektabilan rezultat i performanse na stazi.

Ja sa moje strane nisam ispoljavala negativnost prema Kimiju a ponajmanje ga krivila sto Ferari dugo ceka na titulu. Samo, voljet nekog vozaca nije isto sto i bit idolopoklonik istog, ovo gore su samo cinjenice i brojke.

Meni je mnogo drago sto je bas sa Ferarijem uzeo tu titulu koju ima, iako je kad pogledas unazad na njegovu karijeru osjecaj takav da je mogao daleko vise. Ali nije ni vazda bilo do njega, pogotovo u onim baksuznim godinama u Meklarenu.

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Sumaher je bio dvije godine stariji od Kimija kad se vratio (41) i imao nepune 44 kad se povukao po drugi put. Pritom je iz jedne ere F1 dosao u sasvim drugu i i dalje imao respektabilan rezultat i performanse na stazi.

Ja sa moje strane nisam ispoljavala negativnost prema Kimiju a ponajmanje ga krivila sto Ferari dugo ceka na titulu. Samo, voljet nekog vozaca nije isto sto i bit idolopoklonik istog, ovo gore su samo cinjenice i brojke.

Meni je mnogo drago sto je bas sa Ferarijem uzeo tu titulu koju ima, iako je kad pogledas unazad na njegovu karijeru osjecaj takav da je mogao daleko vise. Ali nije ni vazda bilo do njega, pogotovo u onim baksuznim godinama u Meklarenu.
    Generalno nemam potrebu da objašnjavam svoje lične stavove ali moram ti reći da je Kimi, za mene, jedna od rijetkih čistih stvari u današnjoj F1, bez obzira na godine, reflekse i sposobnost na stazi. Kad on pođe u penziju vjerovatno ću fokus praćenja vozača prebaciti na Ricchija iako je iz ove perspektive prelaskom u Reno napravio autogol.

Brojke predstavljaju činjenično stanje i ok je sve što si rekla u tom kontekstu. Ali reći 5 sezona O pobjeda a Kimi ima dosta vise staža u Ferariju i titulu i pobjede nije baš kompletan brojcani podatak već ti služi samo za dokazivanje unaprijed postavljene misli da je Kimi podbacio i loš vozač.

Slažem se da je Šumi vozio u različitim erama i na različitim tehnologijama, po meni kao ni Kimiju taj povratak nije trebao. Zato i Kimijeve pobjede u tri različita tima imaju težinu znanja voznje ali najlakše je suditi iz vizure razocarenja.

Idolopoklonik - ako me tako dozivljavas, pa dobro, ne mogu uticati na to kako ko doživljava moje postove. Svakako ne baratam frazama, TATA, NAJVEĆI, BOSS...

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    7 Posts

Prvo i najvaznije, nikad nikoga ne bih vrijedjala na forumu, narocito ne pritajeno i indirektno. Tako da se izvinjavam unaprijed ako si ti to tako shvatio.

Druga stvar, pod idolopoklonicima mislim na one koji trenutno opsijedaju Ferari na drustvenim mrezama (Tviter / Instagram) sa porukama koje su daleko od realnog stanja kao argument za ostanak Kimija u Ferariju.

I treca stvar, naravno da mi cilj nije bio da ga predstavim u losem svijetlu tako sto cu zanemarit njegov prvi boravak u Ferariju. Ali je valjda jasno da pricamo o ovom dijelu njegove karijere i ucinka u Ferariju ( 2014-2018 ) jer polemisemo oko toga da li je i dalje na tom nivou da bude u ekipi kakva je Ferari u kojoj se realno ocekuje mnogo vise u pogledu performansi u kvalifikacijama i samoj trci.

Ja cu otvoreno rec da je za mene najbolji period njegove karijere bio u Meklarenu iako nije osvojio titulu sa njima, a highlight njegove Ferarijeve karijere, osim osvojene titule, je ona pobjeda u Belgiji 2009. sa bolidom koji je bio daleko od konkurencije.

Ovaj period od 2014. na ovamo je suvise nekonstantan kad se uporedi head-to-head sa onom godinom protiv Fernanda i zadnje tri godine protiv Fetela.

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Prvo i najvaznije, nikad nikoga ne bih vrijedjala na forumu, narocito ne pritajeno i indirektno. Tako da se izvinjavam unaprijed ako si ti to tako shvatio.

Druga stvar, pod idolopoklonicima mislim na one koji trenutno opsijedaju Ferari na drustvenim mrezama (Tviter / Instagram) sa porukama koje su daleko od realnog stanja kao argument za ostanak Kimija u Ferariju.

I treca stvar, naravno da mi cilj nije bio da ga predstavim u losem svijetlu tako sto cu zanemarit njegov prvi boravak u Ferariju. Ali je valjda jasno da pricamo o ovom dijelu njegove karijere i ucinka u Ferariju ( 2014-2018 ) jer polemisemo oko toga da li je i dalje na tom nivou da bude u ekipi kakva je Ferari u kojoj se realno ocekuje mnogo vise u pogledu performansi u kvalifikacijama i samoj trci.

Ja cu otvoreno rec da je za mene najbolji period njegove karijere bio u Meklarenu iako nije osvojio titulu sa njima, a highlight njegove Ferarijeve karijere, osim osvojene titule, je ona pobjeda u Belgiji 2009. sa bolidom koji je bio daleko od konkurencije.

Ovaj period od 2014. na ovamo je suvise nekonstantan kad se uporedi head-to-head sa onom godinom protiv Fernanda i zadnje tri godine protiv Fetela.
    Ja stvarno mislim da on ne treba da ostane u Ferariju ali iz drugih razloga od većine na ovom topicu. Drugi stint u Ferariju je objektivno pad u karijeri, neki drugi vozač bi umjesto njega sigurno imao više sreće ali protiv dominacije Red Bulla i Mercedesa, manipulatora FA i SV koji ovim optužbama pokazuje svoje pravo lice u Ferariju, strategicara koji često nisu imali pojma sta rade i svjesno ga žrtvovali zarad rezultata drugog vozaca - vjerovatno bi taj neko drugi (mlađi) pravio manje grešaka ali u krajnjoj liniji nisam siguran da bi WDC ishod bio drugačiji (izuzimajuci ovu sezonu kad je bolid dominantan i gdje mislim da je objektivno mogao više i bolje).

A za ostalo, pa nešto se pogrešno shvati, nešto se izvuče iz konteksta, sve su to samo riječi. NoHardFeelings.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    16 Posts

Dobar klip o ovoj "neznalici". Kakav doktor, trebalo je 3 svjetske titule da ima, 2003. godine (Sumahera je bodovno spasilo vracanje od strane redara u Nirburgringu) i 2005. godine (opet Nirburgring, pucanje vjesanja i jos par crkavanja bolida, nepouzdanost bolida ga je kostala). Minimum je 2 titule trebalo da ima, iako mu ovu jedinu zamjeram, uzeo je Hamiltonu ispred nosa

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

aj sad pogledaj i magni kors 2002

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

All of the mistakes that have cost Vettel massive points this season have come at left handers.

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

buemi probo sjediste u tr

Thanks Thanks Given 
    2,797
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

Ja samo znam da je Ricciardo isprašio "velikog" Sebastiana Vettela u RBRu koji je bio jedan od lošijih.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,033
    Thanked in
    752 Posts

Hahahahahaha
    Ovo je neka skrivena kamera.

Samo mehanicari Mercedesa da ne izlaze iz sprdnje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

KIMI u FERRARI i 2019
    LPGTECH 067 854 548

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    7 Posts

Evo ohrabrenja za ljubitelje Iceman-a

Inace u pitanju je komentator F1 na Sky-u, kaze odluka je donesena i potpisana, znace se za par dana; uz propratni hesteg i kazaljke na satu koje formiraju broj 7

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Nema veze, to je da dokusure sebe i sledecu sezonu, cisto da se ne nadamo tituli u 2019.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    3,735
    Thanks Thanks Received 
    6,934
    Thanked in
    4,160 Posts

Page 1063 of 1608 FirstFirst ... 63563963101310531059106010611062106310641065106610671073111311631563 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)