Page 868 of 1402 FirstFirst ... 3687688188588648658668678688698708718728789189681368 ... LastLast
Results 21,676 to 21,700 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ali me živo zabolje da li je u pitanju srpska ili bilo čija propaganda, činjanica je da je ta osoba je bila pripadnik Vulnetara tako da je bio krvnik Crne Gore tako da taj spomenik NE SMIJE DA POSTOJI potpuno isto kao što NE SMIJE DA POSTOJI spomenik Đurišiću
    To za srpske nacionaliste jeste istina, ali za velikoalbanske nije. Ovo je klasican primjer demonstracije sile manjine nad vecinom. I pod ovom vecinom ne mislim na tih 30% Srba ili 45% Crnogoraca, nego na 75% hriscana. Nije ovo postavljeno juce, pa da je drzava zatecena. Ovo je peta godina kako se albanski barjak vijori iznad ovog kompleksa, u cast "albanskog oslobodioca" na teritoriji Crne Gore.

Pitao si na cijoj zemlji je postavljen ovaj spomenik, je li crkvena i sl.. Koliko ja znam, opstinsko zemljiste je u pitanju i to pored osnovne skole, sto je mozda i najbolesniji detalj u cijeloj prici. Vidio si skoro sliku albanskog predsjednika sa djecom iz te skole kako svi skupa pokazuju onog svealbanskog orla?

Inace, sve i da je crkveno zemljiste, kao i privatno (u slucaju onog djeda i spomen-ploce Punisi Racicu), ni jedno lice niti organizacija nema pravo postavljati spomenike bez odobrenja drzave/ministarstava. Parastos nije spomenik, danas ga odsluzis, sjutra ga vec nema. Ali spomenici su namijenjeni da traju, da prkose vremenu.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Iz raznih novina III

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    1. Vijesti.ba je bosanski Kurir
    2. Kažeš neko 1908 godine izbrojao 6 hiljada stanovnika u Gusinju, i ne samo to već da su Nikšić i Podgorica bili MNOGO MANJI .
    Po popisu koji je rađen samo 13 godina poslije toga Gusinje se i ne pominje.Vjerovatno da je uvršćeno u opštinu Berane koja je tada imala 23.864 stanovnika, dok su MNOGO MANJI gradovi Nikšić i Podgorica imali 50.516 i 48.651 stanovnika

Bottom line
    Lupaš ga mnogo
    1. Onaj isti tekst su prenijeli i klix.ba i jos neki bosanski mediji, kao i jedan medij iz Gusinja jer su ono zvanicni podaci tog vremena koje je prenio istoricar Gruda iz Gusinja. Naravno oni podaci se ne mogu naci u crnogorskim mjedijima jer se kriju kao zmija noge

2. Zajebavas li ti mene? Vjerovatno je pod Podgoricu tada spadala samo Stara Varos. Pominjes period 13 godina poslije 1908. a Gusinje masakrirano od crnogorske vojske 1912.-1913., onda narod masovno emigrirao za Tursku i SAD. Dobro je ikoga tamo ostalo i mogli su s njim da rade sto su htjeli.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Ronaldinho; 29-08-18 at 10:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Iz raznih novina III

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Naravno da znam da je na istom geografskom polozaju kao i tada i da ima isto ime, ali pisem o znacaju i uredjenju tadasnjeg i danasnjeg Gusinja, za Kolasin moguce da je neki manji dio bio pod njihovom jurisdikcijom, koji pitanje je li tada pripadao Kolasinu ili mu je kasnije pripojen. Kolasin su i osnovali Turci, tako da ne sumnjam da je vecinsko stanovnistvo bilo islamske vjere, samo cu radi fer diskusije naglasiti da stanovnistvo tih krajeva nije bilo islamske vjere do dolaska Otomanske imperije. Daleko bilo da podrzavam klanje bilo kojeg naroda, a kamo li naseg naroda koji je promijenio vjeru, sad ne treba ni ja tebi da objasnjavam kako su Turci isto imali neke svoje nacine da bi te ljude preveli u islamsku vjeru, oni su recimo imali dosta visok porez za stanovnistvo koje nije upraznjavalo islamske vjerske obicaje. Sa ove danasnje tacke gledista mnogo toga je zlocin, evo da ne idem dalje od toga da se recimo Njegos smatra za zlocinca, zato sto je branio svoju drzavu i svoj narod. Znam dosta o Kolasinu, bez obzira sto ne zivim tamo imam nekih poznanika gore izmedju ostalih i dvije porodice Islambasica, kojima nije samo uvo muslimansko u svakom slucaju Kolasinci su mnogo dobri ljudi, bar ovi koje znam.
    E ako znam sto naprica sad... Sve ja znam kako se Turcilo, pa evo konkretno moj predak je Crnogorac s Kuča, a njegovi sinovi su posli u Gusinje da zive. I sad mu se grob nalazi u Kuce. To nije razlog za razne masakre koji su se desili i nije mi jasno kako si sa masakra mirnog stanovnistva koji su zivjeli u Kolasinu i bili islamske vjere dosao do Njegosa koji je konstantno zivio pod ratom. I opet kazem, nema muslimanskog uva u Kolasinu, sigurno ne zbog toga sto im je tamo bilo lijepo.

Last edited by Ronaldinho; 29-08-18 at 09:37.

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Раковић и Ђукановић су се сложили да Република Србија мора да се укључи у заштиту српског народа у Црној Гори.Ђукановић је казао како се мора спријечити да црногорски сепаратисти, кроз црногорско национално изјашњавање, на наредном попису 2021. прескоче 50% у популацији Црне Горе.

Ово је онај чувени што је скупио два потписа у Холандији за референдум о ратификацији споразума о уласку Црне горе у НАТО.Иначе фиксација му је Црна Гора, и мислим да је савјетник или нешто слично Андрије Мадића.
    Водитељ бандоглавац је посланик СНС-а у скупштини Србије.

Очигледно се машинерија спрема за притиске око пописа 2021., и лобијају код Вучића за политичку подршку и новац.Као што и раније рекох, држава Црна Гора мора то спремно дочекати и осујетитити.Није ово ни 2003. ни 2011.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ja ga pamtim po onom gostovanju kod Su(p)kovica, kad ga je ovaj toliko ispizdio, da je Suki maltene nasilno prekinuo emisiju na kraju.

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Jes' bilo lijepo, ali ga je ispizdio mlateći gluposti, tako možemo poslati bilo koga trolla sa ovoga foruma u emisiju i da ga izgori za pet minuta

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    19 Posts

Jes, Crnogorci ne smiju prebačit 50% i Crna Gora to mora spremna dočekat jer to ne bi Milu odgovaralo kad krene opet zaokret da pravi kroz koju godinu.

Thanks Thanks Given 
    1,884
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Aleksandar Raković je čovjek koji se profesionalno bavi učenjem Crnogoraca da su ustvari Srbi. To mu je životni poziv.

Sa 26 godina (1998 ) je osnovao web sajt "Srpska zemlja Crna Gora" (njegos.org), praktično samo što je izašao sa fakulteta.

Ja mogu samo da mu poželim da mu narednih 20 godina do penzije budu jednako uspješni kao ovih prvih 20.

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Иначе фиксација му је Црна Гора
    U jednom intervjuu je izjavio da mu je 21. maj 2006. bio najteži dan u životu.
    (koliko je taj tip zapravo srećan ako mu je za 46 godina života to bio najveći životni problem)
    Last edited by ASC; 29-08-18 at 13:11.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

On moze da prica i mlati a pritisak moze sa vrsi jedino vlast.
    Bilo bi dobro da objasnimo ovdje kako se vrsi pritisak na nekoga da se na popisu izjasni da je Srbin a on to nije-koje poluge se koriste?
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pogledah emisiju i dobro me zabavise. Ali milo mi je sto pravi Crnogorci vide od koga im dolazi najveca opasnost i ko im je stvarni neprijatelj jer vise Srbi i ne skrivaju svoje namjere. Nema vise onog nasjedanja na pricu ljudi iz CG, koji su IDEOLOSKI ISTI KAO OVI SA KLIPA, kako su Albanci (ja nisam Albanac, samo kazem) opasnost (smijesno jer ih ima mozda manje od 5% u CG) i kako treba da se ujedine protiv njih. Sve je to maska i priprema za izbore i popis dje ce kampanja da bude nerealna, posebno sad kad svi koriste internet. Moje misljenje je da je SPC glavni problem i huskac i s njom moraju da se obracunaju ako misle u miru i bez propagandi da zivimo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I sto velis to, ko huska na koga?
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

U čast senatora Mekejna
    Ambasada SAD otvorila Knjigu žalosti

„U čast senatora Džona Mekejna, Ambasada SAD vas poziva da se upišete u Knjigu žalosti koja će biti otvorena 30. i 31. avgusta od 11 do 16 sati u Ambasadi u Podgorici“.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Jasper View Post
    Jes, Crnogorci ne smiju prebačit 50% i Crna Gora to mora spremna dočekat jer to ne bi Milu odgovaralo kad krene opet zaokret da pravi kroz koju godinu.
    Znaci covjek objasnio.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    U čast senatora Mekejna
    Ambasada SAD otvorila Knjigu žalosti

„U čast senatora Džona Mekejna, Ambasada SAD vas poziva da se upišete u Knjigu žalosti koja će biti otvorena 30. i 31. avgusta od 11 do 16 sati u Ambasadi u Podgorici“.
    Sto bi valjalo otic tamo i izasrat se posteno po liku i djelu pomenutog..

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    E moji drugovi bombasi trebali ste bolje to ucvrstit, niste racunali na puteve u Bar.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Bilo bi dobro da objasnimo ovdje kako se vrsi pritisak na nekoga da se na popisu izjasni da je Srbin a on to nije-koje poluge se koriste?
    Створи се атмосфера као пред изборе.Активисти обилазе домаћинства, убијеђује се, дијели се помоћ, новчана и друга, све наравно у складу са буџетом.
    2003. и 2011. Београд је био издашан.
    Онамо ђе опозција врши власт, тамо су могућности још веће.Треба ли напомињати да је те 2003, тадашња опозиција била заједно са ЛСЦГ локална власт у 2/3 општина.

О кампањи у медијима, а посебно на интернету не треба говорити.

Циљ је да се допре до сваког домаћинства, посебно опозиционог, оног које би се колебало, и да се изврши притисак, да се преломи.

Треба ли напомињати да су пописивачи углавном представници политичких партија.

Са друге стране скоро никакава активност од стране ДПС-а, њих то не интересује.Нешто је 2011. контрирао тадашњи СДП и нека удружења, и то углавном са билбордима, и то је било то.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Створи се атмосфера као пред изборе.Активисти обилазе домаћинства, убијеђује се, дијели се помоћ, новчана и друга, све наравно у складу са буџетом.
    2003. и 2011. Београд је био издашан.
    Онамо ђе опозција врши власт, тамо су могућности још веће.Треба ли напомињати да је те 2003, тадашња опозиција била заједно са ЛСЦГ локална власт у 2/3 општина.

О кампањи у медијима, а посебно на интернету не треба говорити.

Циљ је да се допре до сваког домаћинства, посебно опозиционог, оног које би се колебало, и да се изврши притисак, да се преломи.

Треба ли напомињати да су пописивачи углавном представници политичких партија.

Са друге стране скоро никакава активност од стране ДПС-а, њих то не интересује.Нешто је 2011. контрирао тадашњи СДП и нека удружења, и то углавном са билбордима, и то је било то.
    To sto ti pricas to je propaganda.
    Pritisak je kad ti neko kaze da ako se ne upises kao recimo Crnogorac slijedi
    -iskljucice ti se struja
    -srusice ti se nelegalni objekat
    -diploma koju si kupio u Pristini osvanuce kod tuzioca
    -djetetu ti nece produziti ugovor na odredjeno u KP Domu Spuz
    -prekontrolisacemo sve socijalne pomoci djecje dodatke tudje njege itd koje ti ili clanovi familije dobijate
    -od Igala preko penzionera mozes da se pozdravis
    -kataraktu ces operisati 2069 godine,prije ne moze nikako
    -kontejner za tvoju ulicu postavicemo tacno ispred tvoga imanja a mozda i elektricni stub bas rasirimo tuda
    itd da ne nabrajam

Neko ko ovo moze da zaprijeti i da to i realizuje taj moze da vrsi pritisak a to je vlast.
    Ostali mogu da vrse propagandu.
    Ne znam sto se pravis lud kad vrlo dobro znas ovo kao i svako u CG.

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Nikad sreće na ovim prostorima, kad će paljevine ukapirati da ako je neko sposoban da ubije bebu u kolijevci taj će bez problema istranžirati i tebe, ženu ti, roditelje, psa i mačku i živo ga zabolje koji si nacionalnosti.

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

To sto ti pricas to je propaganda.
    Pritisak je kad ti neko kaze da ako se ne upises kao recimo Crnogorac slijedi
    -iskljucice ti se struja
    -srusice ti se nelegalni objekat
    -diploma koju si kupio u Pristini osvanuce kod tuzioca
    -djetetu ti nece produziti ugovor na odredjeno u KP Domu Spuz
    -prekontrolisacemo sve socijalne pomoci djecje dodatke tudje njege itd koje ti ili clanovi familije dobijate
    -od Igala preko penzionera mozes da se pozdravis
    -kataraktu ces operisati 2069 godine,prije ne moze nikako
    -kontejner za tvoju ulicu postavicemo tacno ispred tvoga imanja a mozda i elektricni stub bas rasirimo tuda
    itd da ne nabrajam

Neko ko ovo moze da zaprijeti i da to i realizuje taj moze da vrsi pritisak a to je vlast.
    Ostali mogu da vrse propagandu.
    Ne znam sto se pravis lud kad vrlo dobro znas ovo kao i svako u CG.
    Да је ДПС тако радио Црногораца би остало барем да останемо већински народ (50%).Но њих није било брига за то, јер какве користи од пописа.

Нека де.Зна се добро како је лијепо кад стигну паре.Толико је пара ЦГ опозицији, коју данас персонификује ДФ, стигло да би да нису алави и лопињави, три пут би Мила обалили.Видјећемо како ће се ДФ-овци са таблет уређајима размилити по ЦГ у те двије недјеље колико траје попис, ако политички преживе до тада.
    И поново ти кажем да је те 2003. у преко 2/3 општина владала опозиција.

Видиш како се обилази Београд и траже средства.Ова два балвана одозго само су довољно глупи да јавно говоре неке ствари.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Iskreno da bi neko u to vjerovao treba da bude ne mnogo pametan(da ne kazem neku grublju rijec) ili sto je vjerovatnije potpuno zalijepljen nacionalno ideoloski i politicki .
    Kako god bilo takav covjek nema sagovornika niti razmjene misljenja i iskustava vec unaprijed sve zna i vidi stvari ne onakve kakve one jesu vec kako on zeli da budu i kako mu odgovara.
    Normalan covjek ako je i bio u dilemi kako nam funkcionise zemlja od cijepanja DPS-a i onih izvjestaja o lokalnim odborima u Kolasinu i Ulcinju gdje se poimence svako analizirao kako ce i zasto glasati pa do ovih mailova one gospodje sto cuva nase muzeje dje evidentira spiskove ko kako za koga lako je sklopiti sliku.
    Osudjeni za kupovinu glasova su samo vladini promoteri koliko ja znam i to pravosnazno osudjeni za pritiske na birace i potplacivanja za glasove.
    Legendarni Mojkovacki hijeroglifi na birackim listicima lako su pali u zaborav.
    Na svijetu zato postoje nevladine organizacije a kod nas neopozicione

Pritisak moze da vrsi vlast-tacka.
    Vlast gura silom na sramotu dukljanski projekat od vrtica do komunalnih preduzeca.
    To vidi svako sem neopozicioni sektor NOS

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kurogane, mijesas parlamentarne i lokalne izbore sa Popisom. Dps-u za vlast nije bitno kakve je ko nacionalnosti, znam masu Srba koji ih glasaju jer imaju koristi od njih. Isto tako dps apsolutno nije briga kako ce se ko izjasniti na Popisu, niti se ikad vrsio pritisak na gradjanje ZBOG POPISA (mozda jeste za izbore) ali na izborima ce svako moci da iskaze slobodno svoje nacionalno opredeljenje jer popis ne moze da ugrozi vlast dps, a njima je vlast najbitnija.

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Iskreno da bi neko u to vjerovao treba da bude ne mnogo pametan(da ne kazem neku grublju rijec) ili sto je vjerovatnije potpuno zalijepljen nacionalno ideoloski i politicki .
    Kako god bilo takav covjek nema sagovornika niti razmjene misljenja i iskustava vec unaprijed sve zna i vidi stvari ne onakve kakve one jesu vec kako on zeli da budu i kako mu odgovara.
    Normalan covjek ako je i bio u dilemi kako nam funkcionise zemlja od cijepanja DPS-a i onih izvjestaja o lokalnim odborima u Kolasinu i Ulcinju gdje se poimence svako analizirao kako ce i zasto glasati pa do ovih mailova one gospodje sto cuva nase muzeje dje evidentira spiskove ko kako za koga lako je sklopiti sliku.
    Osudjeni za kupovinu glasova su samo vladini promoteri koliko ja znam i to pravosnazno osudjeni za pritiske na birace i potplacivanja za glasove.
    Legendarni Mojkovacki hijeroglifi na birackim listicima lako su pali u zaborav.
    Na svijetu zato postoje nevladine organizacije a kod nas neopozicione

Pritisak moze da vrsi vlast-tacka.
    Vlast gura silom na sramotu dukljanski projekat od vrtica do komunalnih preduzeca.
    To vidi svako sem neopozicioni sektor NOS
    Не читаш што пишем.Једно су избори гдје ДПС има интерес, а друго је попис гдје ДПС нема интерес.Типичан примјер су ти мјеста типа Андријевица.
    Оно што ти видиш као "дукљански пројекат", је само инерција, због самог постојања државе, што је остало у периоду од 1997. до 2006. односно покушаја да се Црна Гора барем идеолошки опорави од тековина АБ револуције.

Након референдума ништа нису направили, а то што су направили више је било усиљено и без воље.СПЦ се распиштољила по Црној Гори, идеолошки на истој основи, свако може пљунут по Црној Гори и Црногорцима.Ови билборди по Будви или угошћавање извјесног удбашког жигола који је изјавио "да зна кад Црне Горе није било и када је неће бити", им дођу као кец на десетку.

Рекох ти да око пописа нису радили ништа, ни први ни други пут.Јер да су радили барем пола онога што је радила опозиција, Црногорци би остали већински народ у Црној Гори, а да су радили то што ти кажеш, Црногорци би данас бројали барем 75%.

Сјећам се како ме је један позиционирани активиста ондашњег СНП-а, иначе члан моје шире породице, убијеђивао како би требало сви да се изјаснимо као Срби, јер кад види ко се све изјашњава као Црногорац, дође му мука (мисли ту на Муслимане са сјевера ЦГ, Роме и слично).
    Дође попис, ниједан муслиман са сјевера ЦГ не постаде Црногорац, а Црногораца нестаде за четвртину.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/opstin...-petru-1002184
    Vidis kako mi okupatoru obnavljamo spomenike

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Page 868 of 1402 FirstFirst ... 3687688188588648658668678688698708718728789189681368 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)