Page 313 of 655 FirstFirst ... 213263303309310311312313314315316317323363413 ... LastLast
Results 7,801 to 7,825 of 16374

Thread: KK Budućnost

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Koliko ce biti karta za evro ligu, neka je 15 e i onako se ne moze stici na svaku utakmicu. Ne kupuje se sezonska nego pred svaku utamciku karta i sve rijeseno.
    Ja ne znam cemu ovoliko galama
    Hoces da te ceka mjesto na svaku utakmicu , jeste stvarno mislili da ce biti 50 e kao za Mornar???

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Koliko ce biti karta za evro ligu, neka je 15 e i onako se ne moze stici na svaku utakmicu. Ne kupuje se sezonska nego pred svaku utamciku karta i sve rijeseno.
    Ja ne znam cemu ovoliko galama
    Hoces da te ceka mjesto na svaku utakmicu , jeste stvarno mislili da ce biti 50 e kao za Mornar???

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Pa e, sad svi oće stečeno pravo na sezonske ulaznice, ka da smo se rodilli s tim ulazznicama pa moramo da ih imamo.
    Prethodnih godina je bila 40, a ranije i 30 eura, pa se niko nije sjetio da je uzme. Fino šalter, pa i Sport klub.
    Možda i iduće godine nećemo igrati euroligu, pa eto prilike da se isprati svaka utakmica za male pare

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kupovao sam svake godine i po 30 i po 40 , i kad smo igrali drugu ligu , i ne pijem dojc i ne igram kladionicu , nego cu cijelu platu da dam ove godine na sezonsku a sa fakultetom radim i primam malo iznad cijene sezonske ... mnogo je 15 e po utakmici. Ja ne želim da idem na svaku drugu utakmicu , nego na svaku , jer sam zadnje 17-18 godina na svaku bio. Vama nije skupa jer je nećete ni kupiti a ja ocu i ako bude hiljadu. I brine me koliko će iskrenih navijača da odustane od kupovine karte a naspram tome koliko će idiota da kupi kartu pa da ne ide na pola utakmica jer ga boli uvo , ići će samo protiv reala CSKA i fenera.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo vec skoro mjesec dana se prica o sezonskim ulaznicama. Sto nam to govori? Da postoji , da se stvorio momentum, da se stvorila odredjena masa, kriticna masa navijaca, koja je postala svjesna situacije u kojoj se klub nalazi.

Atmosfera iz proslogodisnjeg plej ofa je bila mnogo bolja, vatrenija i ljepsa (po meni) nego kada smo osvajali titule sa onim dream teamom, prije 15estak godina. Tada sam imao dvadesetak i kusur godina tako da se dobro sjecam iste.

Sva ta pozitivna energija koja eksplodirala u aprilu i dalje je prisutna kod svih navijaca. I Dzikic i Bokan su naglasili prije 5,6 dana da ce ovo da bude najteza sezona u istoriji kluba. Slazem se sa njima. Treba im podrska definitivno. Treba da se stane iza kluba. To je nas klub, ja drugog nemam. Da se podrzi bez obzira kako ce na kraju ispasti. Ja ne sumnjam da ce odnos ovih momaka biti pravi, fajterski, da ce probati da odigraju najbolje sto znaju.

Sa druge strane da se ne lazemo, makar pola sale je dobijalo besplatno karte za utakmice do plejofa. Sto je meni legitimno. Ako imas opciju da dobijes dzabe ili da je kupis, minoran procenat ljudi na svijetu ce izabrati da je kupe. U uslovima zivota odje dje smo, taj procenat je jos manji.

I sad dolazimo u situaciju da bi vecina navijaca platila da podrzi klub. Da klub prvi put u istoriji ZARADI nesto od prodaje karata.

PRVI interes kluba je da dobije podrsku, da bude puna sala, da se svakom protivniku oteza posao a nasim momcima daju "krila". DRUGI interes kluba je da napokon nesto zaradi od prodaje karata.

Ta dva interesa moraju se naci u nekoj tacki , moraju napraviti odradjeni kompromis da se ta dva interesa spoje. Koliko mogu procitati na forumu i koliko mogu pokupiti utiske iz drustva, sa ulice, sa stadiona...vecini navijaca ove predlozene cijene su preskupe. Nadam se i vjerujem da u klubu primili impresije i utiske navijaca i da ce se ovo zavrsiti na najbolji nacin. Uostalom, znam i da ce se navijaci iscimati maksimalno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Banujte ga molim vas. Ne mogu vise ovu kuknjavu da citam svaki dan

Ne mislim da je cijena karte jeftina, naprotiv, ali daj brate vise...
    Last edited by ekrem_drndar; 21-08-18 at 08:12.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

I ja dajem glas. Ovo je nevjerovatno...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne piskaram puno,al ovo je jedam od 2-3 threda koja redovno čitam na ovom forumu i mogu vi reć da istrolovaste pošteno sa tim kartama.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Pa nije ni čudo. Za većinu ljudi su te karte skupe. Možda nisu skupe onima kojima je država majka pa imaju prihode po par hiljada eura mjesečno...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Evroliga košta, ne znam što je nejasno. Došlo 5 stranaca u tim + ovih par domaćih dobili ugovore iz snova koji su za crnogorske prilike nerealni... treba platit sve to i izgurat sezonu a ne otić u stečaj. Ako postoji opcija da se plati na rate, onda je sve u redu...

Drugo je što ođe narod ne kapira da je FAMILIJARNA KARTA za Evroligu baš luksuz pa se cima oko toga što je to 1000 eura... eo ne znam

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

Vidjite sezonske zalgirisu a baskonii pogotovo.. i to pored EL ne gledas krku u domace prvenstvo no gran canariu..
    Skupe su.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    16 Posts

Baskonia :

Žalgiris:

Vala i nijesu prejeftine ni njima...

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

Uporedi standard i njihove domace lige.. valjda je jasno

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Ja svaki put kad vidim ovaj thread ocekujem neki info o pojacanjima, pripremama, novitetima iz kluba a ono o sezonskim kartama od zraka do mraka. Rekao bi covjek da ih stave na 50 eura da bi planule za po ure a ne bi ih ni pedesetak prodali. Inace sve to sto se i proda kupice sponzori kluba kao jos jedan nacin da se dodje do znacajnije finansijske podrske. Proslih godina, pa i ove, sala je i bila popunjena kada sponzori pokupuju karte pa podijele po gradu. Ovdje je narod naviknut da gleda sportske utakmice i koncerte za dzabe i ne postoji ta cijena karte koja bi publiku privukla.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by FiX View Post
    Uporedi standard i njihove domace lige.. valjda je jasno
    Uporedio sam i šta? Litvanska liga ti je jača od ABA lige? LOL
    Vrijede li znači igrači u CG manje nego u ESP jer je standard slabiji?

Ako ćeš da upoređuješ cijene... Na onoj nezvaničnoj slici mjesta od 240 eura bi za Žalgiris koštala 383,5 a kod Baskonie 599 eura.

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

U pravu si..

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    331
    Thanked in
    210 Posts

Vala od jutra do zore se palamudi o sezonskim. A jos ništa zvanično nije...

Kad bude, opet ćemo se davijat... 😀

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Ja svaki put kad vidim ovaj thread ocekujem neki info o pojacanjima, pripremama, novitetima iz kluba a ono o sezonskim kartama od zraka do mraka. Rekao bi covjek da ih stave na 50 eura da bi planule za po ure a ne bi ih ni pedesetak prodali. Inace sve to sto se i proda kupice sponzori kluba kao jos jedan nacin da se dodje do znacajnije finansijske podrske. Proslih godina, pa i ove, sala je i bila popunjena kada sponzori pokupuju karte pa podijele po gradu. Ovdje je narod naviknut da gleda sportske utakmice i koncerte za dzabe i ne postoji ta cijena karte koja bi publiku privukla.
    Upravo to... Mogli bi i moderatori da se uključe u sređivanje ove teme.

Klub bi za početak mogao da sankcioniše one dilere karata, koji se pojave pred svaku utakmicu, prodaju karte koje se dijele radnicima Volija.
    Što se tad niste bunili da to nije fer prema onima koji su kupili sezonsku?

Sad odjednom svi krenuše da vode djecu u SC, a kad je karta bila 2 eura niđe nikog.
    A tek je presmiješna činjenica da misle da će sa dječicom ići na svaku utakmicu, pa su ih pogodile cijene sezonskih karata.

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

O zelji da se kupuju sezonske karte sve je receno u prethodne dvije sezone kada su prodali 400 iako su cijene bile presmijesne...

Sent from my ALP-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Vlado View Post
    Evroliga košta, ne znam što je nejasno. Došlo 5 stranaca u tim + ovih par domaćih dobili ugovore iz snova koji su za crnogorske prilike nerealni... treba platit sve to i izgurat sezonu a ne otić u stečaj.
    Onda daj da karta za pojedinačne utakmice bude 200 eura, a pretplatna 2.000 eura, da mi to fino sve isfinansiramo. Tako se to i radi- gledaoci/navijači postoje da bi isfinansirali klub.

Evo ja imam relativno visoku platu za naše prilike, a smatram da se prećeralo sa cijenama pretplatnih. Iz više razloga. I puštite sad to da može na rate- cijena je tolika kolika je, na rate ili bez rata. A ne prima svako platu preko te dvije-tri banke preko kojih će biti moguće na rate, pa mu rate ništa i ne znače.

Ja bih vrlo rado kupio pretplatne za mene i đecu, ali pri ovim cijenama sigurno neću moći toliko. Ako budem uzimao to će biti najviše dvije karte- za mene i za jedno dijete. Pa ću morati da selektujem koje dijete da vodim. Da li je neko iz kluba imao u vidu da pretplatne karte treba da budu (prilično) povoljnije od kupovine svih pojedinačnih karata. Jedino ako misle da im pojedinačne budu po 20 eura (a valjda ne misle tako), onda ima matematičkog rezona za ove cijene pretplatnih.
    Dalje, ako je za plej-of u Eurokupu cijena bila 5 eura (protiv Darušafake sam toliko platio) zašto bi za Euroligu bila preko 10 eura? I 10 je više nego dovoljna cijena da je klub odredi, da ne kažem visoka. Ako neko oće dvije karte da uzme i ako će se u prosjeku igrati 3 utakmice mjesečno u SC Moraču (15 utakmica od sredine oktobra do početka aprila), to je onda 60 eura mjesečno. Malo li je za naše prilike, za naš standard i prosječne plate? Ili za one koji i ne primaju plate, omladinu, studente itd. Jedino ako se računa da samo imućniji treba da bodre Budućnost. I da tribine postoje zbog predstavnika firmi i državnih ustanova, s obzirom da će oni dobiti/kupiti određeni broj karata. A s druge strane, i sa tom cijenom pojedinačnih karata cijene pretplatnih su apsolutno nerealne/visoke.

Inače, puštanje u prodaju pretplatnih a da se ne zna cijena pojedinačnih apsolutno ne bi bilo u redu, ne bi bilo fer (makar da se objavi cijena pojedinačnih za prvi dio sezone, jer posle može doći do manjih odstupanja u zavisnosti od razvoja situacije). Jer tek kad znamo pojedinačne cijene onda možemo normalno kalkulisati da li da kupimo pretplatne i na kojim sektorima. A što se tiče tog upoređenja, i najjeftiniju pretplatnu da uzmemo u obzir, a ona je 140 eura, ako će pojedinačne moći da se kupe po 10 eura onda kao što već pomenuh ni ovih 140 eura za nejjeftiniju pretplatnu nema smisla- premnogo je. Jer 15 utakmica po 10 eura je 150 eura. Da dodamo i ABA ligu, đe su karte bile po 2 eura (ne vidim razlog zašto bi ove godine trebale da budu skuplje) i đe ima 11 utakmica u prvenstvu, to je zajedno sa Euroligom oko 170 eura. Plej-of ABA lige i Eurolige ne računam, jer je to sve "može biti a ne mora da znači". A i da bude plej of ABA lige, to opet nije veliki broj utakmica, čak teorijski titula se može osvojiti i sa ukupno dvije utakmice kući u plej-ofu (jedna u polufinalu, jedna u finalu). Znači najlošija pretplatna karta 140 eura, a sve pojedinačne samo malo više od toga. Još ako nešto čovjeka spriječi da gleda baš svaku utakmicu, a to su vrlo realne situacije, tek onda nema rezona da uzima pretplatnu. Ovđe ne uzimam u obzir obrazloženje "ne mora da kupuje kartu prije svake utakmice".

A tek ove ostale cijene pretplatnih...
    Ako želiš da gledaš sa strane terena (a ne sa ćoška i iza terena) treba da daš 240 eura! ALOOO! Da uzmeš dvije pretplatne, ode 480 eura. Znam da to za ministre, bizMismene i ostalu družinu višeg ranga nije problem, ali...
    Pa za Zvezdu se svih ovih zadnjih godina za 140 (i manje) eura mogla kupiti pretplatna za tribine sa strane terena.

Ovo mi djeluje da se klub vodio pretpostavkom da je velika euforija među narodom oko Eurolige, pa na tu foru da prodaju po ovim cijenama i da računaju da će se i oni kojima se pretplatne čine skupe svakako potruditi da ih kupe, eto čisto zato što bi voljeli da ih imaju. Vjerujem da je u klubu već bilo dosta interesovanja za pretplatne, pa su oni na osnovu toga računali da će masovno da se kupuju. Viđećemo... mada će sigurno biti dosta kupljenih kolektivno, preko firmi i ustanova. A to je već poznata i ovđe ispričana priča o strukturi navijača, atmosferi na utakmicama i sindroma "došao sam zbog ličnog statusa". Ja sam bio na utakmice još kad je Budućnost ušla u prvu ligu SFRJ, pa pamtim neka ludo euforična vremena, pun SCM na domaće utakmice, pravu košarkašku atmosferu zaljubljenika u košarku i tako to. Pa se krajem zadnje sezone počela javljati opet neka košarkaška euforija u narodu, pa je šteta to ne iskoristiti u narednom periodu, kroz omogućavanje i onima koji se krpe sa parama da dolaze u SCM.
    Činjenica je da će troškovi ove sezone biti više miliona eura (računajući sve- igrače, ostalo osoblje kluba, utakmice, pripreme, putovanja, SCM itd). I da li će ove objavljene cijene pretplatnih karata donijeti klubu zaradu koja će mu bitno značiti u odnosu na zaradu koja bi bila od nekih realnijih/manjih cijena? To je u pitanju možda oko 100.000 eura razlike- toliko bi se prihodovalo više sa ovim cijenama u odnosu na neke realnije cijene i to naravno pod uslovom da isti broj ljudi hoće da kupi pretplatne po ovim cijenama kao što bi po nekim manjim. E ako je tih 100-ak hiljada presudno u ukupnim troškovima za sezonu i ako je to najvažnije i važnije od omogućavanja većem broju ljudi da prisustvuje utakmicama, onda u redu.

Ja lično vagam da li da uzmem ove od 180 eura. Znači za dvije mi treba 360 eura, a i to mi je mnogo. Možda bih mogao nekako nategnuti da to uzmem, ali treba kupiti i knjige, torbe, robu, ovo-ono (a da ne pominjem da se maksimalno šteđelo za ljeto, more se nije gledalo... život košta). A ne mogu ušteđeti od dojča, cigara, izlazaka u kafiće, kladionica, jer za sve to inače trošim nula eura.
    A naravno čekam da prije toga objave koliko će koštati pojedinačne.

E da... a što da se ne priča ovđe o pretplatnim kartama? Ima li na ovom forumu neka posebna tema o njima. Drži se ovđe govor kako igrači koštaju, ovo-ono, koliko se za koga platilo, ko koliko vrijedi, da je ok da pretplatne budu skupe da bi se klub finansijski pomogao itd. E pa onda i prodaja pretplatnih itekako ima veze sa KK Budućnost VOLI (vas Voli). Ništa manje od izgradnje nove tribine, ventilacije u SCM, prepucavanja sa Nebojšom Čovićem, putovanjem Bokana na sastanak u Barselonu i ostalim košarkaškim temama.
    Ako je i od mene mnogo što evo po prvi put pišem na ovoj temi posle hiljadu godina onda praštajte.

Thanks Thanks Given 
    36
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    43 Posts

sezona traje 8 mjeseci, sto ce reci da full gledanje komplet EL i ABA lige kosta od 17 do 25 eur mjesecno.
    ko je navijac, nije toliko strasno.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    581
    Thanked in
    418 Posts

Bojim se da kod sezonskih karata ce opet biti zloupotrebe prilikom numeracija sjedista, sjecam se tokom play offa aba lige, imas numerisano sjediste i ladno ti neko sjedne na tvoje mjesto pa ti razglabaj sa njim i onda ja sjednem na necije drugo i tako u nedogled, bojim se da ce toga i sada biti

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Onda daj da karta za pojedinačne utakmice bude 200 eura, a pretplatna 2.000 eura, da mi to fino sve isfinansiramo. Tako se to i radi- gledaoci/navijači postoje da bi isfinansirali klub.

Evo ja imam relativno visoku platu za naše prilike, a smatram da se prećeralo sa cijenama pretplatnih. Iz više razloga. I puštite sad to da može na rate- cijena je tolika kolika je, na rate ili bez rata. A ne prima svako platu preko te dvije-tri banke preko kojih će biti moguće na rate, pa mu rate ništa i ne znače.

Ja bih vrlo rado kupio pretplatne za mene i đecu, ali pri ovim cijenama sigurno neću moći toliko. Ako budem uzimao to će biti najviše dvije karte- za mene i za jedno dijete. Pa ću morati da selektujem koje dijete da vodim. Da li je neko iz kluba imao u vidu da pretplatne karte treba da budu (prilično) povoljnije od kupovine svih pojedinačnih karata. Jedino ako misle da im pojedinačne budu po 20 eura (a valjda ne misle tako), onda ima matematičkog rezona za ove cijene pretplatnih.
    Dalje, ako je za plej-of u Eurokupu cijena bila 5 eura (protiv Darušafake sam toliko platio) zašto bi za Euroligu bila preko 10 eura? I 10 je više nego dovoljna cijena da je klub odredi, da ne kažem visoka. Ako neko oće dvije karte da uzme i ako će se u prosjeku igrati 3 utakmice mjesečno u SC Moraču (15 utakmica od sredine oktobra do početka aprila), to je onda 60 eura mjesečno. Malo li je za naše prilike, za naš standard i prosječne plate? Ili za one koji i ne primaju plate, omladinu, studente itd. Jedino ako se računa da samo imućniji treba da bodre Budućnost. I da tribine postoje zbog predstavnika firmi i državnih ustanova, s obzirom da će oni dobiti/kupiti određeni broj karata. A s druge strane, i sa tom cijenom pojedinačnih karata cijene pretplatnih su apsolutno nerealne/visoke.

Inače, puštanje u prodaju pretplatnih a da se ne zna cijena pojedinačnih apsolutno ne bi bilo u redu, ne bi bilo fer (makar da se objavi cijena pojedinačnih za prvi dio sezone, jer posle može doći do manjih odstupanja u zavisnosti od razvoja situacije). Jer tek kad znamo pojedinačne cijene onda možemo normalno kalkulisati da li da kupimo pretplatne i na kojim sektorima. A što se tiče tog upoređenja, i najjeftiniju pretplatnu da uzmemo u obzir, a ona je 140 eura, ako će pojedinačne moći da se kupe po 10 eura onda kao što već pomenuh ni ovih 140 eura za nejjeftiniju pretplatnu nema smisla- premnogo je. Jer 15 utakmica po 10 eura je 150 eura. Da dodamo i ABA ligu, đe su karte bile po 2 eura (ne vidim razlog zašto bi ove godine trebale da budu skuplje) i đe ima 11 utakmica u prvenstvu, to je zajedno sa Euroligom oko 170 eura. Plej-of ABA lige i Eurolige ne računam, jer je to sve "može biti a ne mora da znači". A i da bude plej of ABA lige, to opet nije veliki broj utakmica, čak teorijski titula se može osvojiti i sa ukupno dvije utakmice kući u plej-ofu (jedna u polufinalu, jedna u finalu). Znači najlošija pretplatna karta 140 eura, a sve pojedinačne samo malo više od toga. Još ako nešto čovjeka spriječi da gleda baš svaku utakmicu, a to su vrlo realne situacije, tek onda nema rezona da uzima pretplatnu. Ovđe ne uzimam u obzir obrazloženje "ne mora da kupuje kartu prije svake utakmice".

A tek ove ostale cijene pretplatnih...
    Ako želiš da gledaš sa strane terena (a ne sa ćoška i iza terena) treba da daš 240 eura! ALOOO! Da uzmeš dvije pretplatne, ode 480 eura. Znam da to za ministre, bizMismene i ostalu družinu višeg ranga nije problem, ali...
    Pa za Zvezdu se svih ovih zadnjih godina za 140 (i manje) eura mogla kupiti pretplatna za tribine sa strane terena.

Ovo mi djeluje da se klub vodio pretpostavkom da je velika euforija među narodom oko Eurolige, pa na tu foru da prodaju po ovim cijenama i da računaju da će se i oni kojima se pretplatne čine skupe svakako potruditi da ih kupe, eto čisto zato što bi voljeli da ih imaju. Vjerujem da je u klubu već bilo dosta interesovanja za pretplatne, pa su oni na osnovu toga računali da će masovno da se kupuju. Viđećemo... mada će sigurno biti dosta kupljenih kolektivno, preko firmi i ustanova. A to je već poznata i ovđe ispričana priča o strukturi navijača, atmosferi na utakmicama i sindroma "došao sam zbog ličnog statusa". Ja sam bio na utakmice još kad je Budućnost ušla u prvu ligu SFRJ, pa pamtim neka ludo euforična vremena, pun SCM na domaće utakmice, pravu košarkašku atmosferu zaljubljenika u košarku i tako to. Pa se krajem zadnje sezone počela javljati opet neka košarkaška euforija u narodu, pa je šteta to ne iskoristiti u narednom periodu, kroz omogućavanje i onima koji se krpe sa parama da dolaze u SCM.
    Činjenica je da će troškovi ove sezone biti više miliona eura (računajući sve- igrače, ostalo osoblje kluba, utakmice, pripreme, putovanja, SCM itd). I da li će ove objavljene cijene pretplatnih karata donijeti klubu zaradu koja će mu bitno značiti u odnosu na zaradu koja bi bila od nekih realnijih/manjih cijena? To je u pitanju možda oko 100.000 eura razlike- toliko bi se prihodovalo više sa ovim cijenama u odnosu na neke realnije cijene i to naravno pod uslovom da isti broj ljudi hoće da kupi pretplatne po ovim cijenama kao što bi po nekim manjim. E ako je tih 100-ak hiljada presudno u ukupnim troškovima za sezonu i ako je to najvažnije i važnije od omogućavanja većem broju ljudi da prisustvuje utakmicama, onda u redu.

Ja lično vagam da li da uzmem ove od 180 eura. Znači za dvije mi treba 360 eura, a i to mi je mnogo. Možda bih mogao nekako nategnuti da to uzmem, ali treba kupiti i knjige, torbe, robu, ovo-ono (a da ne pominjem da se maksimalno šteđelo za ljeto, more se nije gledalo... život košta). A ne mogu ušteđeti od dojča, cigara, izlazaka u kafiće, kladionica, jer za sve to inače trošim nula eura.
    A naravno čekam da prije toga objave koliko će koštati pojedinačne.

E da... a što da se ne priča ovđe o pretplatnim kartama? Ima li na ovom forumu neka posebna tema o njima. Drži se ovđe govor kako igrači koštaju, ovo-ono, koliko se za koga platilo, ko koliko vrijedi, da je ok da pretplatne budu skupe da bi se klub finansijski pomogao itd. E pa onda i prodaja pretplatnih itekako ima veze sa KK Budućnost VOLI (vas Voli). Ništa manje od izgradnje nove tribine, ventilacije u SCM, prepucavanja sa Nebojšom Čovićem, putovanjem Bokana na sastanak u Barselonu i ostalim košarkaškim temama.
    Ako je i od mene mnogo što evo po prvi put pišem na ovoj temi posle hiljadu godina onda praštajte.
    Ne znam što bih ti rekao a da već nije rečeno.

Pretpostavimo da ti karta za EL košta 10e (toliko je ti cijeniš) - postoje li sezonske od 150e? Postoje. I još si dobio ABA ligu gratis. Ne vidim problem?

A da, problem je što bismo sad svi za sebe i svoju familiju najbolja mjesta u dvorani za najmanje moguće pare, zar ne? E pa to košta i u tome je sva suština. Ako je bitno navijanje i bodrenje kluba, onda valjda nije bitna pozicija no će se platit ta najjeftinija sezonska, zar ne?

No se ođe maše tom pričom o bodrenju kluba, ali isto bi svi radije navijali iz partera no iz nekog ćoška, al ako može da se ne plati. Mene ta dvoličnost nervira i nemoj se osjetit što prozvanim, nije ništa lično tebi nego generalno na temi ima 20 likova koji plasiraju ovu priču i kukaju na cijene...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Vlado View Post
    Ne znam što bih ti rekao a da već nije rečeno.

Pretpostavimo da ti karta za EL košta 10e (toliko je ti cijeniš) - postoje li sezonske od 150e? Postoje. I još si dobio ABA ligu gratis. Ne vidim problem?

A da, problem je što bismo sad svi za sebe i svoju familiju najbolja mjesta u dvorani za najmanje moguće pare, zar ne? E pa to košta i u tome je sva suština. Ako je bitno navijanje i bodrenje kluba, onda valjda nije bitna pozicija no će se platit ta najjeftinija sezonska, zar ne?

No se ođe maše tom pričom o bodrenju kluba, ali isto bi svi radije navijali iz partera no iz nekog ćoška, al ako može da se ne plati. Mene ta dvoličnost nervira i nemoj se osjetit što prozvanim, nije ništa lično tebi nego generalno na temi ima 20 likova koji plasiraju ovu priču i kukaju na cijene...
    Ili nisi dobro pročitao, ili nisi dobro shvatio, ili nisi želio da shvatiš.

Što će mi da kupujem sezonsku za 150 eura ako će pojedinačne karte za Euroligu biti za 10 eura? Oću da mi sezonska omogući jeftiniju kupovinu u odnosu na redovnu prodaju. Ipak dajem pare odjednom i to debelo prije početka sezone, zar ne?
    ABA ligu ne računaj u ovoj priči, ona neznatno utiče - to ti je ukupno 20-30 eura razlike, pod uslovom da oćeš da ideš na svaku utakmicu. A vjerovatno ja i đeca nećemo moći ni baš na svaku Euroligašku. Naravno, želja mi je da idem na svaku, ali nekad bude i viša sila.

Ja ne bih najbolja mjesta za najmanje para. Niti mi treba parter. Legitimno je ako želim da sjedim na boljim mjestima i to nije grijeh, a za njih moram da odvojim 240+240=480 eura. Ne tražim da pretplatna za ta mjesta bude 80 eura, ali ni 240 nije realna cijena. Sa cijenom od 240 eura znači da bi pojedinačna karta trebala da bude bar 20 eura (da bi kupac imao finansijsku korist od kupovine pretplatne... ili je u vezi prodaje pretplatnih bitna samo finansijska korist kluba)- je li tebi ta cijena od 20 eura za pojedinačne utakmice u redu? A još to i nisu mjesta na najboljim sektorima, na kojima su pretplatne po 300 eura, nego su u nivou reketa, ili neka čak i iza koša.

Razmatrajući cijene pretplatnih, ovđe je vrlo bitan odnos pretplatna-pojedinačne. Treba viđeti koliko će biti pojedinačne. Ako one budu po 20 i 30 eura, onda je u redu cijena pretplatnih, nezavisno od toga što su te cijene pojedinačnih same za sebe nerealno visoke.

Ja nisam rekao da mi je najbitnije bodrenje sa tribina. Bodrio sam ja Budućnost kad se mnogi sa ovog foruma nisu ni rodili, pa možda čak ni kad se njihovi roditelji nisu bili rodili, gubio glas iz vikenda u vikend, protiv Šibenke, Bosne i ostalih. I ove sezone ću ja bodriti Budućnost sa tribina (a neću slikati nijedan selfi, ni ja ni moja đeca), ali želim da je bodrim sa nekog od sektora sa strane a ne iza koša. Jer želim da imam što bolji pogled na teren. Što ću, volim košarku i volim da sve dobro vidim, izanaliziram, svaku akciju, svaki potez, iz što boljeg ugla.
    ...Tako da... veoma mi je bitna i pozicija u dvorani. Tako da sigurno neću kupovati ove po 140 eura. Znači mogu da dođu u obzir ili 180, ili 240. E tu je onda muka, a interesuje me kolika će biti cijena pojedinačnih, jer na kraju može da ne bude ništa od moje kupovine pretplatnih, nego fino kupujem pojedinačne, pa kako i kada i koliko mognem.

A što se tiče likova koji kukaju na cijene karata, ja se ne čudim. Kukaju jer misle da su skupe. Kao što svi forumaši komentarišu taktiku, te daj ovoga igrača, makni onoga, ovaj bi trebao ovako da igra, onaj je ono pogriješio, onaj ono ne umije- svi imaju neko svoje mišljenje. Na klubu je da razmotri komentare publike ili da kaže ne zanimaju nas, Džikić je trener i određuje taktiku, uprava i trener određuju transfere igrača. E tako će uprava i sada odlučiti da li će reći ne zanima nas što ima ljudi kojima su skupe i ove pretplatne od 140 eura a koji bi rado dolazili na utakmice, ali koji zbog takve cijene neće moći da budu uvijek u dvorani.
    ...Ili će reći, daj možda smo prećerali, daj makar da odredimo (na primjer) jedan manji kontingent karata sa cijenama koje su manje od ovih objavljenih (npr. najviše 100 eura za slabija mjesta, pa neka ostala iza koša budu po 140). Eto tako... kao što ima onih koji kažu cijene su ok, kupiću, pa onda objašnjavaju zašto su ok (Euroliga košta, manje dojča, cigara i tako to), tako ima i onih koji kažu cijene nisu ok i imaju pravo da to kažu... valjda.
    Ne zamjeri ni ti, nije ni ovo lično zbog tebe napisano.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Ma sezonske karte su pain in di es.
    Ja sam ih počeo kupovati samo iz razloga što dvije tri godine zaredom nijesam mogao doći na šalter i kupiti kartu za bilo koju bitniju utakmicu.
    I da nijesam imao sezonsku, ove godine sigurno ne bih mogao da gledam finale jer ne znam te face koje dijele karte.

S druge strane, kad kupiš to jedno mjesto i onda kad je puno moraš sam da sejdiš. Nema retardiranijeg od toga.
    A na šalteru ne moš kupit mjesto pored sebe, no sam vazda sjedio u šupku sale da ne bih bio sam, iako sam imao rezerisano sasvim solidno mjesto (pod uslovom da se može nabaviti karta na šalteru).
    Da ne pominjem kad smo drug i ja pošli da gledamo cedevitu u dvoranu verde, pa sam se svađao sa penalom iz sekjuritija jer su nas sa pretplatnim kartama htjeli da stave na jednu odvojenu tribinu koja je prekoputa normalne tribine i skroz fizički odvojena od onih koji su kupili kartu tu na ulazu.

Ove godine će priča oko jebene numeracije sjedišta bit još ozbiljnija, tako da ako ne kupujete sezonsku sa nekim a ne volite da idete sami to je totalni promašaj.
    Ovi sa djecom neka zaborave kupovinu sezonkih.
    Jedino što je stvarno prednost je što znaš da sigurno moš ući u salu i to je jedini razlog zašto je kupujem, ne zbog rezervisanog mjesta, uštede i sličnih sranja.
    Last edited by glup_ka_t0cak; 21-08-18 at 16:26.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

@hop u principu smo saglasni, samo sto ja kazem da ovima sto kukaju kako zbog karte od 300e ne mogu da bodre tim - ima karta od 100-150€ tako da izgovori te vrste ne prolaze

sto ce tice ovih skupljih karata - to ocigledno nije namijenjeno navijacima nego ljudima koji dolaze da gledaju dobru kosarku i za istu su spremni da plate... nekako imam utisak da ljudi i dalje ne kapiraju da se ove godine u Moraci desava najveci kosarkaski spektakl koji Evropa moze da ponudi i da to NE MOZE da kosta 2e

Page 313 of 655 FirstFirst ... 213263303309310311312313314315316317323363413 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)