Zdravo,
Da li se CG pasos moze produziti 2 god. prije isteka istog, ili da li se eventualno moze izvaditi novi pasos dok je stari jos aktivan. Takodje koja je procedura za produzenje CG pasosa ako se coek nalazi u inostranstvu ?
Pozdrav
Sklonili su ih ispred Delte, nemaš što ići ako ćeš zbog toga.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Zdravo,
Da li se CG pasos moze produziti 2 god. prije isteka istog, ili da li se eventualno moze izvaditi novi pasos dok je stari jos aktivan. Takodje koja je procedura za produzenje CG pasosa ako se coek nalazi u inostranstvu ?
Pozdrav
Odneses stari pasos, njega ti poniste i izdaju novi. Sto se tice stavke dok si u inostranstvu to vec ne znam mada tesko da mozes ista ucinjet bez odje u cg
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Regularnom procedurom može da se zamijeni pasoš ako je starom pasošu ostalo manje od 6 mjeseci važenja. Ako je ostalo više onda mora da se piše poseban zahtjev sa obrazloženjem zbog čega je potreban novi pasoš. Ne znam kakva je procedura kada je pasoš izgubljen. Svakako je najjednostavnije kad se regularno mijenja pasoš. To je ova situacija iz prvog primjera.
Prvi put cujem za poseban zahtjev sa obrazlozenjem. Znam ih dosta koji su mijenajli pasos bez ikakvih objasenjenja i dodatnih ispitivanja. ljudima s ejednostavno nije svidjala slika, posli podnijeli zahtjev i dobili novi, stari im ponistili prije urucenja novog i gotovo
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ljudi da li vise postoje svitci uopste?
Nisam svitca vidio 15 godina, nekad ih je i u PG bilo...
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Ima par komada ispred moje kuce. Vidio sam prije neko vece,a nisam ih vidio sigurno ima 10 godina. Obradovah se ka malo dijete
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
U MUP-u su mi tako rekli prije jedno mjesec dana kad sam htio da zamijenim pasoš koji ističe za nepunu godinu. Poseban zahtjev bi odobrili u slučaju da moram da idem na put u državu koja zahtijeva da pasoš bude validan najmanje godinu. To je bio jedan primjer. Bilo je tu i nekih naših ljudi koji žive u inostranstvu. Istekle im lične karte pa su htjeli usput da promijene i pasoš koji im ističe za godinu-dvije. Ne dolaze svake godine u Crnu Goru pa su htjeli usput sve da završe. Da li je to neki razlog koji bi bio prihvaćen ne znam. Svakako bi morali da pišu zahtjev i da to u njemu objašnjavaju.
Nisam siguran 100% da su u pravu to sto su ti rekli, znaju oni da pricaju i po nesto sto nije po zakonu (kao "ne mozemo vam primiti zahtjev za....." jer po zakonu moraju da prime svaki zahtjev, pa ako nije sve po slovu zakona onda donose rjesenje da s zahtjev odbija, a ne "ne mozemo vam primiti zahtjev") U svakom slucaju, uvjek mozes reci izgubio sam ga, pocijepao se, oprao se u masinu...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Imam jedno pitanje,..
Kako imam masu slika i klipova a htio bi da ih sacuvam kad mi cerka poraste da ih ima..
Kako to izvest u eri modernih tehnologija..
Koji medij ce prezivjet npr 20 god?
Eksterrni HDD, pa ako stigne nova tehnologija, ti presnimi. Bar sam ja tako uradio
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Nedje sam citao da se oni znaju sami pokvarit i da nista sa njih vise ne mosh vidjet
Google drive..
Ako Google umre neka idu i klipovi.m evo kako je kod mene
Poslato sa kompaktne pisaće mašine P10 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
![]()
Last edited by Bugi; 03-08-18 at 17:15.
Kako si dobavio unlimited GDrive ako smijem pitat?![]()
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Platio je![]()
Sent from my ALP-L29 using Tapatalk
Prodavao je neko te unlimited akaunte ođe po 50 EUR, mada to je sve od danas do $utra iako njemu mislim traje to dosta...
Dje mogu provjerit ko je vlasnik jedne parcele, nema sad neke adrese tačne pa ne mogu u katastar jer nemam ni to ni ime tj jmbg vlasnika.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
rm -rf /
http://www.geoportal.co.me/
Ne znam koliko često se ovo ažurira.
Ima li neko da se razumije u radno pravo,kako je to regulisano kod nas?
Tacnije zanima me pod kojim uslovima radnik ne mora da odradi otkazni rok kad zeli da napusti, vec da mu se ti dani otkaznog roka skinu sa godisnjeg odmora ?
Zna li iko kakve su mi opcije,crko mi je sporet od udara groma?
Procedura....?
Sent from Maranello
James Tiberius Kirk
Sporet na drva?
Sent from my HUAWEI SCL-L04 using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks