Ne razumijes sta me zanima..
U multimediju su dva dzeka od zvucnika i od struje, e sad na dzek od struje (fabricki od auta) treba da povezem ovu crvenu zicu od cinca od kojih ima 5 cini mi se, plava, zelena, crvena, zuta itd, e mene zanima ovu crvenu zicu kratku od rikverc kamere sa kojom zicom od struje (od auta) treba da je povezem?
E pa to je to sto sto me zanima, nego ja nemam rozu zicu, nisam stavljao kineski dzek nego ovaj fabricki sto je i bio u auto, da ne znas mozda onda roza zica od kineskog dzeka sa kojom se veze od ovih fabrickih?
Žica koja izlazi odavde.![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Po ovome gore džeku na sliku što je Mur okačio:
Ova roza žica je MINUS (MASA) i ona bi trebala da je crna žica.
Prvi kabal odozgo: Crvena stalna struja (za memoriju) Žuta (može na ključ da se poveže da se gasi muzika kad se ugasi auto) na neka auta je obrnuta žuta i crvena (pa samo okreneš 2 žice), Crna žica je Masa ili Minus. Plava žica bi trebala isto da dobija napon (i ona se koristi za subwoower barem je tako kod mene u auto) iz nje ide struja na subwoofer.
Drugi kabal su zvučnici, sa crnom linijom na kabal je minus, jednobojni plus.
Kod mene je ta prva okinuta jer kad bi krenuo multimedija prekida a kad se ne pomjeram radi normalno.
Evo kako je kod mene
Znaci sa plavo-bijelom da je vezem?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Povezao sa plavo-bijelom i ne radi. Kad dam kontakt plavi ekran stoji kad ugasim kontakt dodje sve u normalu.
Ima li razlike za zadnja klijesta za pasata 6 da su lijeva ili desna ili je to isto?
Đe ću nać' auspuh, tj lonac za pežo 107 i koliko je para otprilike?
Dangara mi unutra, prosuo se izgleda, a nervno ću da obolim od toga jer me iritira kad dam gas. :chargrined:
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Preporucujete li softwearsko gasenje EGR-a? Nisam do sad nikad gasio pa me zanima info iz prve ruke, za one koji to uvijek rade, da li se smanjuje potrosnja, kako djeluje na motor i da li auto vise dimi? Konkretno se radi o 1.3Mjet 75ks motoru.
Ako se uradi sa pravim ljudima gasenje EGRa onda je ok...
Ako neko prcka sa copy_paste e onda ce da zeza....
Mali je motor 1.3 fali mu vazduha da dise i ugasi kad vec pravi problem...jos ako ima dpf partikularni ocekuj da ce on ubrzo za EGRom zezati....
Jedino da probaš povezat rozu (parking) žicu, plavu (remote) i crvenu sa činča. Znam da sam tako nešto petljao, kad sam ugrađivao jednom drugu na VW Lupo.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Hvala hvala...na njih i mislim ne ovi sto prave drvene kajle i klipove pa friziraju sa copy-paste...
![]()
Oni su mi rodjaci i oni mi odrzavaju auto. Nemam DPF, samo EGR, Acika mi je rekao kada pocne da stuca na manjim obrtajima kada ne dajem puni gas da tada dodjem da ga ugase. E sad mene zanima da li je pametno da ga ugasim sada, pa da ga opet palim kada treba tehnicki da prodje zbog izduvnih gasova pa opet da ga gasim.![]()
Niko ti nece praviti problem na tehnickom (barem ja tako mislim) , ja sam ugasio egr i posle dva dana prosao tehnickini - sve je bilo ok.
Preporuka za Filipa iz NovaSpeed
068202029
Takodje ako se dogovorite moze da se zatvori i fizicki...
But if you never try, you'll never know..
Parking kamera ima dvije zice...Jedna je masa druga je + koju uzimas sa rikverc svijetla...I imas obicni zuti cinc...
Cinc treba da je ubacen u reverse camera a ne u aux( ako muzika podrzava vise video ulaza tipa za dvd)
Ako ti je uvodena u aux, radice samo kad prebacis na aux...
I imas mozda(ali ne sigurno) na instalaciju od muzike reverse switch koji bi isao na automatika, ali on se samo prespoji ili na +12 ili na masu (pise u upustvo ili semu)
Ali ti provjeri je li ti kamera povezana na pravi video ulaz.
Iza mi je povezano + i - i kamera radi kad ubacim u R ali mora da se prebaci na AUX kao sto sam okacio klip gore.. e sad gledao sam po netu ova zica crvena se veze sa jos nekom zicom sa dzeka od struje da bi prebacivao kameru dok radi muzika itd a ne samo na aux. Ja ne znam tu crvenu zicu gdje da prikacim, po semi pokazuje da se veze sa rozom zicom ali sa dzekom koji je stigao sa multimedijom, a posto je meni fabricki dzek nemam roze zice.
Kad ukljucim cinc u neki drugi ulaz ne radi kamera nikako probao sam i to, samo radi u ovaj gdje radi kad otvorim aux.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks