Page 843 of 1402 FirstFirst ... 3437437938338398408418428438448458468478538939431343 ... LastLast
Results 21,051 to 21,075 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    1,794
    Thanks Thanks Received 
    2,899
    Thanked in
    1,346 Posts

Kako su navalili na nas sa izjavama. Ne mogu da vjerujem da nas uporedjuju sa ndh,ovo je stvarno prevrsilo svaku mjeru.

https://www.cdm.me/svijet/region/srp...id-nad-srbima/

http://www.vijesti.me/svijet/vucic-o...-godine-997554

https://www.blic.rs/vesti/politika/d...j-gori/d4w1ttg

Sent from my HTC U12+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    8 i 15% nije tako strašno kad ti je plata 1000+ € ali kad ti je plata 300-350 € (što bi po meni bio neki realni prosjek u Crnoj Gori) onda je veoma strašno
    Problem ce biti samo u zdravstvu gdje ce medicinsko osoblje (ljekari, medicinske sestre) i rijetki sposobni pojedinci u drugim bransama pobjeci preko granice za bolju platu… Poslanici i drzavna administacija ce raditi i za upola manje para jer ne znaju ni ovo za sta su sad placeni, kamo li da mogu da rade sta drugo.

Thanks Thanks Given 
    9,201
    Thanks Thanks Received 
    4,014
    Thanked in
    2,409 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Kako su navalili na nas sa izjavama. Ne mogu da vjerujem da nas uporedjuju sa ndh,ovo je stvarno prevrsilo svaku mjeru.

Lupa Tramp a ha ha
    ...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/markov...box=1532425908

Mojkovacki klan uzjahao

Veljovic umjesto da robija bice sef policije jahahahahahahah

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    Ne razumijem...
    Za direktora policije se bira kum Duska Markovica...
    Kako to, pa zar Dusko i Milo nijesu u nezbor, ovo je teski udarac za Mila i njegovu struju u DPS...
    Zbunjen sam, zar dps nije podijeljen i samo sto nije pao...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Aaaaaa, tek sad kapiram...
    Znaci dps ne pada, nego idemo u bankrot...
    Pa tek onda kad bankrotiramo, onda ce narod da se pobuni i promijeni vlast...
    Sve je jasno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ću da budem na televizor?

Bar će biti prvi grad u kojem će se sprovesti pilot projekat video nadzora svih javnih površina..
    .
    Zbog ograničenih finansijskih sredstava postignuta je saglasnost da opština Bar bude pilot Projekat

http://jedro.bar/info/4015-bar-prvi-...drzavne-kamere
    Veliki Bruder Pera.
    A mene niko ništa nije pit'o.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post

Nemoj tako, pričajmo o uvođenju nekog normalnog zakona
    Last edited by Rakun; 25-07-18 at 00:07.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

https://www.cdm.me/politika/podaci-n...vi-stanovnika/

Ako je istinit ovaj podatak onda mi bukvalno izdvajamo za NATO skoro isto koliko ćemo izvodojiti za auto-put u narednih 10 god. !!! Ako neko misli da je podjednaka vrijednost najveći kapitalni projekat u istoriji CG i izdvajanje za NATO taj je spreman da mu se odmah obuče ludačka košulja !!! Čak u članku piše da dobar dio sredstava ide na penzije i plate vojnom osoblju koji ( ne računajući one koji su učestvovali u IIWW ako uopšte ima takvih metuzalema ) je toliko branio Jugoslaviju da se lagano raspala pa je čitava ova priča tragikomična sa koje god strane da čovjek pogleda !!! Ali to smo mi , zemlja apsurda ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Obraz

piše: Draško Đuranović

Neke stvari ne možete ni pomisliti da kažete. Ako imate obraza. Neke stvari morate da kažete. Ako imate obraza.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve ipak je rekao: “Srbima u Crnoj Gori je gore nego u NDH”.

Jasenovac, ljetovalište za Srbe?

“Dok je poglavnik govorio, primijetio sam na pisaćem stolu kotaricu od vrbovog pruća. Poklopac je bio podignut i vidjelo se da je dupke puna plodova mora, tako mi se bar činilo, nekakvih ostriga, izvađenih iz ljuštura, onakvih kakve se mogu vidjeti u velikim sudovima u izlozima Fortnum and Mason, na Pikadiliju u Londonu. Kazertano me pogleda i namignu mi: “Prijala bi ti jedna dobra čorba od ostriga, zar ne?”

“To su ostrige iz Dalmacije?”, upitao sam poglavnika.

Ante Pavelić diže poklopac i, pokazujući mi te plodove mora, tu ljigavu i pihtijastu masu ostriga, reče smiješeći se na onaj njemu svojstven način: “To je poklon mojih vjernih ustaša: ovdje ima dvadeset kilograma ljudskih očiju.”

Tako je pisao Ku*cio Malaparte, o poglavniku Paveliću i njegovoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Malaparte je imao obraz da kaže što je vidio. Negdje krajem 1943. godine jedno pismo je stiglo u Berlin, na ruke Adolfu Hitleru.

“Kada glavne ustaše tvrde da su ubili jedan milion pravoslavnih Srba (uključujući bebe, djecu, žene i starce), to je po mom mišljenju pretjerivanje. Na bazi dokumenata koje sam ja dobio, procjenjujem da je ubijeno 750.000 nezaštićenih ljudi.”

Tako je pisao Herman Nojbaher, specijalni Hitlerov izaslanik za Balkan. Morao je da kaže ono što je vidio.

“Srbima u Crnoj Gori je gore nego u NDH”, reče prije neki dan poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej. Starina do njega, mitropolit Amfilohije, je ćutao.

A trebalo je da kaže istinu da Irinej sramno laže. Ako ima obraza, kad ga već njegov patrijarh nema.
    Last edited by McS; 25-07-18 at 06:47.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/boskov...opterom-997859

Ahhahahhahahahhahahhaa

Mjere stednje a ovamo se hIlikopter pali da se izbjegne guzva

Ahhahahhahahahahahha

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

FUN FACT - u periodu od 2006. do 2018. godine, Crna Gora je platila 708,4 miliona eura kamate na državni dug.🥟🥥

Najveći iznos kamate je plaćen u 2017. godini - 95,4 miliona eura, što iznosi 2,25% BDP-a koji je iste godine iznosio 4,237 milijardi eura. Ovo predstavlja i najveći odnos kamata/BDP od 2006. godine. *♂️🧞*♂️*♂️

Iznos plaćenih kamata od 708,4 miliona eura jednak je ukupnom državnom dugu za 2006. godinu a veći je 21% ili 124 miliona eura od prihoda budžeta za 2006. godinu

Najluđi je ipak sljedeći podatak: ako podijelimo ukupan iznos kamata koje je Crna Gora platila od 2006. do 2018. godine (708,4 miliona eura) i iznos budžetskih prihoda za 2018. godinu (1,708 milijardi eura) dobijamo da smo za 12 godina platili kamate koje iznose 41,47% godišnjih prihoda za 2018 godinu! ️️

A na kontu 4147 se, vjerovali ili ne, u budžetu knjiže - konsultantske usluge! 🥫🥣

Brojevi zaista dolaze na kraju priče ️🥢

p.s. za tri dana objavljujemo analizu koja se odnosi na najveći projekat; skupili smo preko 4.500 riječi i 25.000 karaktera na jedanaest gusto kucanih strana #ksgi 🤹️️*♀️

Thanks Thanks Given 
    1,882
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Obraz

piše: Draško Đuranović

Neke stvari ne možete ni pomisliti da kažete. Ako imate obraza. Neke stvari morate da kažete. Ako imate obraza.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve ipak je rekao: “Srbima u Crnoj Gori je gore nego u NDH”.

Jasenovac, ljetovalište za Srbe?

“Dok je poglavnik govorio, primijetio sam na pisaćem stolu kotaricu od vrbovog pruća. Poklopac je bio podignut i vidjelo se da je dupke puna plodova mora, tako mi se bar činilo, nekakvih ostriga, izvađenih iz ljuštura, onakvih kakve se mogu vidjeti u velikim sudovima u izlozima Fortnum and Mason, na Pikadiliju u Londonu. Kazertano me pogleda i namignu mi: “Prijala bi ti jedna dobra čorba od ostriga, zar ne?”

“To su ostrige iz Dalmacije?”, upitao sam poglavnika.

Ante Pavelić diže poklopac i, pokazujući mi te plodove mora, tu ljigavu i pihtijastu masu ostriga, reče smiješeći se na onaj njemu svojstven način: “To je poklon mojih vjernih ustaša: ovdje ima dvadeset kilograma ljudskih očiju.”

Tako je pisao Ku*cio Malaparte, o poglavniku Paveliću i njegovoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Malaparte je imao obraz da kaže što je vidio. Negdje krajem 1943. godine jedno pismo je stiglo u Berlin, na ruke Adolfu Hitleru.

“Kada glavne ustaše tvrde da su ubili jedan milion pravoslavnih Srba (uključujući bebe, djecu, žene i starce), to je po mom mišljenju pretjerivanje. Na bazi dokumenata koje sam ja dobio, procjenjujem da je ubijeno 750.000 nezaštićenih ljudi.”

Tako je pisao Herman Nojbaher, specijalni Hitlerov izaslanik za Balkan. Morao je da kaže ono što je vidio.

“Srbima u Crnoj Gori je gore nego u NDH”, reče prije neki dan poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej. Starina do njega, mitropolit Amfilohije, je ćutao.

A trebalo je da kaže istinu da Irinej sramno laže. Ako ima obraza, kad ga već njegov patrijarh nema.

Колико ја могу да видим Црна Гора се покушава увући у сукоб који се полагано припрема у Србији.Бусије се заузимају.

Црну Гору такав сукоб не може угрозити, обзиром да је сила коју имамо на располагању огромна, али свакако да се одређене послиједице могу осјетити, у смислу неког заоштравања односа.Ниједно заоштравање у региону није добро, и индиректно нам може нанјети штету.

Зато мислим да је реаговање власти и поводом прве провокације са литургијом Михајловићу, и поводом ове изјаве коју је Иринеј Нишки, тврдим, само прочитао, одлична.
    Креатори и једне и друге ситуације су жељели да изазову реакцију Црне Горе, да би нас онда кроз београдске медије, који иначе креирају и мишљење јавности у ЦГ, сатанизовали.А то онда употријебили у обрачуну са Вучићем, поводом предстојећег решавања косовског утега о врату Србије.

Нажалост на томе не раде само ретроградне снаге из Србије, већ и многе жуте, које желе да профитирају на слабљењу Вучића.У том смислу треба посматрати и недавну посјету Овце Јеремића, ДФ-овим културним организацијама у ЦГ.
    Овца Јеремић је наравно одавно познат по својој аницрногорској политици, сјећамо се како је по налогу Тадића "лобирао" Карла Билт-а да шири лажи против ЦГ, да би нас задржао да не претекнемо Србију у ЕУ интеграцијама.
    Но већ одавно је та политика прочитана, а Овца је минвајл постао националиста.

Што се наше стране тиче, треба наставити овако, полако и без тешких ријечи.
    Last edited by BAR; 25-07-18 at 13:33.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

PreCednik Vučić ima problema oko brakorazvodne parnice Srbija-Kosovo,pa onda ajlde malo da jaše sa popom po nacionalizmu.
    Niko ne radi više na svoju štetu od crnogorske opozicije i srpske vlasti.
    Dps za to vrijeme masti brke,i a Đukanović čita telegrame podrške od Merkel,ugošćuje se Orban i Dančila,ide se u posjetu Matareli...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Lolcina

Last edited by Gandalf_White; 25-07-18 at 15:05.

Thanks Thanks Given 
    9,471
    Thanks Thanks Received 
    6,899
    Thanked in
    2,715 Posts

Elem Gando, cifre su takve da nemas sto kacit. KOD na linkedin ima po 4-7 lajkova, narod je supak i to je to, ne misli na buducnost jer buducnost bez ovih glavara koji nas jasu 40 godina ne postoji.

Pozdrav i blizi se brava na drzavu. Matematika gospodo, ne moze ovo vise da podrzi

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
    Last edited by kaemSe; 25-07-18 at 17:35.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    .

Elem Gando, cifre su takve da nemas sto kacit. KOD na linkedin ima po 4-7 lajkova, narod je supak i to je to, ne misli na buducnost jer buducnost bez ovih glavara koji nas jasu 40 godina ne postoji.

Pozdrav i blizi se brava na drzavu. Matematika gospodo, ne moze ovo vise da podrzi

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
    Vjerovao ili ne razlog sto kacim vecinu ovog pored informisanja ljudi koji ne prate a vole uz prvu jutarnju da prelistaju sta se pise po forumu je pristup informacijama

Server vijesti se u 10 godina 3 puta brisao, server cdma 2 puta za ostale portale da ne pricam.

Tako da prostim guglanjem neke stvari iskacu na cdm kada nam budu nekada trebale

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Колико ја могу да видим Црна Гора се покушава увући у сукоб који се полагано припрема у Србији.Бусије се заузимају.

Црну Гору такав сукоб не може угрозити, обзиром да је сила коју имамо на располагању огромна, али свакако да се одређене послиједице могу осјетити, у смислу неког заоштравања односа.Ниједно заоштравање у региону није добро, и индиректно нам може нанјети штету.

Зато мислим да је реаговање власти и поводом прве провокације са литургијом Михајловићу, и поводом ове изјаве коју је Иринеј Нишки, тврдим, само прочитао, одлична.
    Креатори и једне и друге ситуације су жељели да изазову реакцију Црне Горе, да би нас онда кроз београдске медије, који иначе креирају и мишљење јавности у ЦГ, сатанизовали.А то онда употријебили у обрачуну са Вучићем, поводом предстојећег решавања косовског утега о врату Србије.

Нажалост на томе не раде само ретроградне снаге из Србије, већ и многе жуте, које желе да профитирају на слабљењу Вучића.У том смислу треба посматрати и недавну посјету Овце Јеремића, ДФ-овим културним организацијама у ЦГ.
    Овца Јеремић је наравно одавно познат по својој аницрногорској политици, сјећамо се како је по налогу Тадића "лобирао" Карла Билт-а да шири лажи против ЦГ, да би нас задржао да не претекнемо Србију у ЕУ интеграцијама.
    Но већ одавно је та политика прочитана, а Овца је минвајл постао националиста.

Што се наше стране тиче, треба наставити овако, полако и без тешких ријечи.
    Naravno, u Srbiji i kuso i repato krece u front protiv Vucica da se odbije njegova inicijativa za resenje kosovskog problema. Polako ce se taj sukob prelivati i na susjedne zemlje. Reakcija premijera Markovica potpuno na mjestu.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Nema nikakve "Vučićeve inicijative".Ima samo večernja škola u Briselu ( o lijepom građanskom ponašanju i pravnim normama) koju pohađaju Vučić i Tači .Kako ide u modernim školama,neće biti zasebnog polaganja,već kroz projekat koji će zajedno braniti pred profesoresom Mogerini.Vučić se nada da će obadvoje da prođu,a Tačiju je svejedno,ima državu,dobiće viznu liberalizaciji i ovo mu samo služi da šilji malo na srbe.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Irinej ima dugu istoriju politickih izjava, jos iste godine kada je izabran za patrijarha imao je jednu problematicnu izjavu o muslimanima za sta se izvinio. Govorio je da Crkva nece placati porez dok im se ne vrati "sva imovina", predlagao da se zamrznu pregovori o Kosovu sto je Vucic glatko odbio a nasao je i vremena da se vise puta nadje u Seseljevom drustvu. To sto on izjavljuje i kako se ponasa ne treba da radi ni mnogo nize rangirana osoba u crkvenoj hijerarhiji a kamoli sam poglavar. U narodu uopste nije omiljen mada Crkva sama po sebi nema neku realnu moc i uticaj, to ima samo kad se slepa uz vlast. Mada se Irinej i o tome izjasnio i vise puta pohvalno izrazavao o Vucicu. Ovolika neodmerenost u izjavama i tvrdoglavost je verovatno samo posledica njegovih godina (87) i godina staza kao patrijarh, sigurno da Irinej sam sve i da hoce ne moze ni na sta bitno da utice. Osim jedino da ne placaju porez a nece ga placati ne zbog Irineja, nego sto nijedna vlast u istocnoevropskim i bivsim komunistickim drzavama ne zeli da se zamera Crkvi. Ne verujem da se ista ozbiljnije krije iza ovoga, kada Vucic koji se jedno 10 puta dnevno obraca naciji za svaku sitnicu ovo nije prokomentarisao nema nista od toga. A narocito je smesno pominjati Jeremica, da ga Alek tu i tamo ne pomene u paketu sa Djilasom i Jankovicem skoro svi bi zaboravili da uopste postoji.
    Last edited by Severnjak; 25-07-18 at 20:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svaki srpski pop je prekrizena nula od covjeka. Dok su pravili genocide po balkanu radili su uz njihove blagoslove. Toliko

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

http://www.vijesti.me/caffe/gaf-rumu...ristini-997958

Iz ugla država EU naravno da smo isti kao Kosovo jer su to države u kojim se ubijaju politički aktivni ljudi , kod nas se čak puca u žene , bez ikakvih posledica jer istrage nikad ne dovedu do počinioca !!! Zbog toga je ovaj gaf smišljen i to jeste slika koja se stvorila našim činjenjem bez obzira što slabo ko razumije kako smo istinski zarobljena država od strane mafije ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post

Iz ugla država EU naravno da smo isti kao Kosovo jer su to države u kojim se ubijaju politički aktivni ljudi , kod nas se čak puca u žene , bez ikakvih posledica jer istrage nikad ne dovedu do počinioca !!! Zbog toga je ovaj gaf smišljen i to jeste slika koja se stvorila našim činjenjem bez obzira što slabo ko razumije kako smo istinski zarobljena država od strane mafije ...
    Kakvi su bravi ovi iz vijesti,lapsus nije isto što i gaf

Thanks Thanks Given 
    1,490
    Thanks Thanks Received 
    5,956
    Thanked in
    2,803 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post

Juče Vićo Orban, danas Vase od Bukurešta.. Hm, šta to s nama mute korumpirana djeca EU? I što je frka da se ugosti Macrona, baka Merkelovu ili malog Kurza?

Edit: Ovo za PG-Priština lapsus - to je ionako isto
    Last edited by starwalker; 25-07-18 at 22:58.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Eto ti i njih u CG samo da prođu ferije

-Kurc: Crna Gora u nama ima sigurnog partnera

-Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se politika NATO o zaštiti svih članica Alijanse odnosi na sve zemlje, uključujući Crnu Goru.
    -Makron je istakao i kvalitet saradnje između saveznica, Francuske i Crne Gore."Naglašavam kvalitet bilateralnih odnosa između naše dvije zemlje, saveznice u okviru Atlantske alijanse. Budite uvjereni, gospodine Predsjedniče, u volju Francuske da nastavi da razvija sa Vašom zemljom odnose još većeg povjerenja i prijateljstva", kazao je Makron

i onda Irinej,pljasssss

Page 843 of 1402 FirstFirst ... 3437437938338398408418428438448458468478538939431343 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)