meahwhile in Zagreb :mrgreen:
![]()
Slicno je u HR vec godinama. Nema prepravki i cao. Ko oce da prepravlja mora da placa vjerovatno.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
uopste nije modifikovan ovaj volvo
Prema tome, šta da ti kažem?
Sent from my iPhone 8+ red using Tapatalk
Sent from my iPhone 8+ red using Tapatalk
vidi telefonke na suva
Prema tome, šta da ti kažem?
Stize Joveticu ovaj urus.
Sad sam vidio kolonu spaceka pored Utjehe, svi francuske table. Izgleda da su na tour neki posli.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Lakše reć no učinjet.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Ta auta difinitivno ne bi bila moj izbor u periodu kad se se proizvodila. Ali, skidam im kapu na dugovjecnosti i hrabrosti ovima sto su se uputili na dug put sa njima. Ne mislim na pouzdanost (jer su je dokazali svojim godinama) koliko na komfor.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Daj ti meni jedan gran coupe i ne brini
Sent from my LG G6 using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=bC5X2g_Zn7I
Kada su inženjeri u Njemačkoj konstruirali novi M5, na pameti su kao suparnike između ostalog imali Mercedesov E63 AMG i Audijev RS6. No može li 600 KS snažan BMW M5 u utrci ubrzanja pobijediti dizelsku Seat Arosu? Ako mislite da može, razmislite još jednom. Naime, ovo je sve samo ne obična Arosa. Ispod poklopca skriva čak 550 KS, a masa iznosi tek 800 kg! Snaga se prenosi putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača na prednje kotače! Može li nauditi bavarskom jurišniku? Pogledajte video:
Dakle, 600 KS snažan M5 s crte kreće uspješnije, što je i logično budući da ima pogon na sve kotače. S druge strane, Arosa se "muči" s prenošenjem snage na asfalt, budući da ima prednji pogon i spomenutih 550 KS. BMW brzinu od 96 km/h hvata za 3,5 sekundi, dok mu do 160 km/h treba 7,6 sekundi. Dizelska Arosa 96 km/h hvata za pet sekundi, dok joj je do 160 km/h potrebno 8,2 sekunde. No, tada kreće zanimljivi dio. Arosa uspijeva ne samo nadoknaditi izgubljeno, već i prestići njemačku limuzinu. Četvrtinu milje Seat prelazi za 11,5 sekundi (BMW za 11,6 sekundi), dok se na pola milje štoperica zaustavlja na 17,65 sekundi, što je 35 stotinki brže od BMW-a. (Izvor:jutarnji.hr)
Last edited by miovrag; 14-07-18 at 11:37.
A juče je išao na more put Bara neđe.![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Odje bizbi nije najgori (jeste) ..sve se prati hahaha
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks