Gledam danasnje slike sa mora - da covjek ne zna datum pomislio bi da je april.
Ja kontaktiram sa ljudima evo u ove po ure sam se cuo sa 4 osobe.
familija sa ade
zena iz sutomora
2 osobe iz petrovca
svi kazu isto da nidje nikog nema kao u horor filmove.
--------------------------------------------------------------
ali ti jos par njih i rtcg-a kazu da je bum 10% vise nego u isti period prosle godine.
Na Jazu danas bas dosta naroda...a na Trsteno beach bijah prvi put. 5 minuta. Koji je ono geto od plaze.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ljudi ima masu bizbi radi za blic
Aman ne razumijes sta ti se prica majka mu stara.
Svake godine do jebenog 15og jula "nema ljudi" i onda je guzva. CG ima stotinu i kusur kilometara plaze (samo velika plaza je 18km). Treba to napuniti.
Pvt smjestaja u BD ima sigurno 50k kreveta. Ako je samo 15k puno to je nista za guzvu.
Ja sam dolje zivio i bukvalno ako je petak 12 a ponedeljak 15 u petak imas cijelu plazu sa mozda 20 ljudi u ponedeljak ne mozes da nadjes mjesto.
To je retardirani balkanski mentalitet da svi hoce u isto vrijeme da budu vidjeni i da im je puna plaza.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Shvatam ja tebe - i to je tačno ali ja pričam za sad..
Evo prije 15-20dana temp mora je bila 26c i sad je dobro vrijeme - ali ocekujem da bude nekog a ne nidje nikog..
Ides setalistem kao da je kraj aprila - pocetak maja pa valjda nece ove godine isto da nam vade sezonu ljudi iz Srbije i RusiE ima li jos ko da dodje kod nas ili svi bjeze...
Prije 3-4dana kad sam bio u voli usao i izasao za 2min (Petrovac) ali ja mislim da je sve to zbog sveCkog.![]()
Ne razumijem zašto si toliko navro da nema naroda... Ok nema, velika stvar....
Poslato sa kompaktne pisaće mašine P10 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Bogami nebi ja rekao da nema naroda. Zadnjih mjesec i po sam u budvi bio i setaliste je dosta puno. Na pojedine plaze nisi mogao peskir stavit, nema naroda jedino kad je oblacno i sunca bude s vremena na vrijeme. Dosta hotela vec sad popunjeno. Dosta njih ima i svoj bazen privatne plaze, mada evidentno je da su dosta skrti ove grupe sto su sad, ulaze po lokala da pune vode jer nece da kupe na setaliste 70c vodu. Taksistima je pazar prepolovljen u odnosu na proslu god u ovo vrijeme, evo i drugarica iz aqua parka kaze dje su im pazari 7-8 hiljada da im je to nista u odnosu na proslu god. Al za 10-15dana sve ce polako krenut kao svake god.
ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !
Voda hladnjikava - nidje naroda u Buljaricu.
Petrovac malo bolji od Buljarice za 2%![]()
Ova pericepcija da je sezona dobra ako je nesnošljivo problematična je iz puno aspekta, no...
Konkretno, Petrovac je pun, brat moje supruge sa familijom tamo ljetuje, te i ja sa mojom familijom tamo odem na plažu. Ljudi moji, poneki put nema mjesta peškir da ostaviš... Da, može to da bude i natrpanije ...
Hoteli (Castel Lastva, Palas, Vile Oliva, Rivijera,...) su puni, i to su se uglavnom napunili ranije nego prošle godine.
Privatni smještaj, eh, pa i Petrovac je zahvatila ,,budvanizacija", a ta hiperprodukcija stanova znači i sve više privatnog smještaja (uglavnom neprijavljenog) sa ,,recepcijama" u Moskvi, Beogradu, Sankt Pitesburgu,... (odakle je već vlasnik stana jer to nisu domicilne osobe). Iz tog razloga sve teže se puni privatni smještaj koji nije vezan za neku agenciju ili preko nekog internet portala ima solidnu ocjenu pa je rezerviran bar pola godine unaprijed.
Ovaj privatni smještaj koji se puni tzv. ad-hoc gostima (najčešće srbi i bosanci) je uglavnom prazan što zbog vremena, što zbog svjetskog prvenstva u fudbalu, što zbog tamo neke ajkule, što zbog _______________ (upisati po želji). Ad-hoc i turizam to su nespojive kategorije, no...
Dok god se se uspješnost sezone mjeri po broju noćenja (to bi trebao biti samo jedan u nizu statističkih podataka) nema sreće, odnosno tu nema strategije razvoja turizma. Kada bude prvi podatak: ,,ove sezone je direktan prihod od turizma taj taj, dok bi inderektni moguć toliki i toliki..." tada ću početi da vjerujem da smo država koja se bavi turizmom.
Last edited by wulfy; 10-07-18 at 08:07.
Ja ako znam o čemu ti pričaš.
Juče ledna voda nidje nikog u Buljaricu i Petrovac.
Na obije plaze si mogao na jednu ruku da prevrojis kupace.
Druga stvar sto vase neiskustvo vodi razmisljanjem sezona je id 15jula do kraja avgusta.
Sezona treba da bude od pocetka maja mozda i sredina aprila pa do kraja semptembra i zbog toga smo tu dje jesmo.
Prosle godine sezonu su spasili Srbi i Rusi.
Za sad Rusa nema - Srba ima ako se i ostatak njih ne dozove za sad je kljuc u bravu.
Ne bih vam znao oko tih analiza, ali voda je u Budvu ova 2 dana L E D, pa nek pricaju da je 26^.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by dusman; 10-07-18 at 21:26.
HN je solidno popunjen
Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
A da VE pitam, turizmolozi (malo da temu napunimo nečim korisnim, a ne ovim loša/dobra sezona procjenama stručnim) , kako punite kapacitete, OTA/agencija/dileri/oglasi sa direktnim kontaktom sa vlasnikom/sve po malo?
Znam da je 99% sve po malo, a najviše Booking,com, a onda da VE pitam, osim b.com-a i Airbnb-a, koristite li jos neke kanale?
Aj' malo dijelite znanje sa zajednicom...![]()
![]()
Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk
Zasto bi ti neko ko ti je konkurent npr pomogao? I otkrio njegove tajne
Pogotovo u CG![]()
![]()
Velike guzve u sozinu - čeka se do nekih 15sekundi.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks