Page 832 of 1402 FirstFirst ... 3327327828228288298308318328338348358368428829321332 ... LastLast
Results 20,776 to 20,800 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    rakun je u pravu
    Dobar argument. Ne zaboravi da ga prepricas sjutra kad te majka povede u vrtic.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

advokata dobrih(da ne kažem beskrupuloznih) ima 20 od bar 2.000 ukupno koliko ih ima u CG, majstora ima mnogo više i mnogo je pošteniji posao đe možeš noću mirno spavat i niko ti neće metnut bombu pod džipa ka pojedinim "dobrim" advokatima
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,488
    Thanks Thanks Received 
    5,939
    Thanked in
    2,795 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post
    zamisli tu svijest, zamisli da je to ambicija..
    Vidi, ima nas kojima je moralniji poziv molera nego pravnika. Sve je stvar percepcije
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

advokata dobrih(da ne kažem beskrupuloznih) ima 20 od bar 2.000 ukupno koliko ih ima u CG, majstora ima mnogo više i mnogo je pošteniji posao đe možeš noću mirno spavat i niko ti neće metnut bombu pod džipa ka pojedinim "dobrim" advokatima
    Niko ne spori da je posteniji posao, ali ne radi se o tome. Pitanje je ko vise zaradjuje a ne ko je veci smecar. Ta prica da majstori zaradjuju vise od advokata je prica za malu djecu. To je mozda tacno za neke majstore u poredjenju sa nekim advokatima. Ali isto je tacno za gotovo sve u zivotu.

Thanks Thanks Given 
    1,488
    Thanks Thanks Received 
    5,939
    Thanked in
    2,795 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Pitanje je ko vise zaradjuje a ne ko je veci smecar.
    Isto je stvar karaktera, jer ovdje gdje obitava rđav narod oportunog cilja.. s odsustvom svih etičkih normi i načela i pravila poslovnog ponašanja.. tog smećarstva ima u svakoj profesiji
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Gandalf ka da je pa s kruške, da ne rečem kakvo oštrije voće. Pravnik shutra može da bude advokat, da zarađuje mjesečno par hiljada radeći bukvalno gluposti. Ljudi moraju fakultete završavat, to je jedino što nas može iščupat iz ove kanalizacije. E sad da bi valjalo malo pametniju politiku izbora i upisa vodit, to stoji. Gandalfov najveći problem je što on misli da je "uspješan", uspjeh je subjektivna stvar. Po meni, recimo, uspjeh je ne radit ništa a imat dovoljno para za neki skroman život, i materijalizam kod ljudi ima više stepena i vrsta. Na žalost živimo u kapitalističkom materijalizmu i svako se s tim nosi najbolje što može ili onako kako želi.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
    Ja sebe spomenuo nijesam i ne bih ulazio u tu pricu. Nekako plasticnije da ti objasnim ovo sto sam gore predstavio.

Svake godine ima izmedju oko 500-600svrsenih pravnika. Zadnje 12 godina to je oko 6000-7000.
    Preko 70% njih poslije pripravnickog ostaje bez posla i zavrsava na birou ili se bave trgovinom, ugostiteljstvom itd.

E sad zamisli roditelja koji nije pravnik i koji 2018 upise svoje dijete na pravni fakultet jesi zamislio? E sad ti je jasno odakle 12 000 visokoskolaca na birou i sigurno isto toliko po kruzerima, neprijavljeno na birou i po inostrastvu.

Evo jos plasticnije :

U jednoj ulici postoje 4 pekare, svi prodaju isto pecivo. Svi jedva sastavljaju kraj sa krajem.
    Umre ti tetka iz Dizeldorfa i ostavi 20 000eur i pored stotina drugih poslova ti se odlucis da u istoj toj ulici otvoris pekaru i nudis isti proizvod kao svi ostali. I naravno kao i ti ostali osudjen si na propast. Poslije godinu dvije ili tri u ulici ce ostati da radi samo jedna pekara ciji gazda moze da ide u minus a ne krepa od gladi.
    Da si recimo u toj ulici otvorio mesaru koje nema u krugu od 5km sigurno bi uspio.

Tako recimo kod nas, svi upisu isti fakultet, dobiju isto obrazovanje i nadaju se da ce bas ONI biti ti koji ce zakuciti posao.

Trebalo bi da se pomirimo sa cinjenicom da ne zivimo na bogatom zapadu gdje mozes biti sta pozelis i mozda konsultovati trziste rada i kretanje radne snage na istom prije nego se odlucimo da djecu zakopamo.

Prije nekih 10-12 godina kada je moja generacija upisivala pa da se skonta jbga nismo znali. Ali sad ? Kaman

-------------

Prosjecan majstor zaradjuje bolje od prosjecnog advokata.

Dobar majstor ima svoje ekipe radnika i ne prlja se nego pogadja poslove i zaradjuje vise od prosjecnog advokata.
    Last edited by Gandalf_White; 09-07-18 at 20:20.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

a nema ih jos 2000 ali oce brzo...
    nesto manje od 900 ih je u cg...

jos me ovo zanima, vi ocigledno stavljanje bombe pod auto vidite kao nesto lose... prvo, to je mnogo dobra reklama... ali podjimo od pretpostavke da neko stvarno hoce da vas digne u vazduh...
    sto sa tim...
    je li ljepse zivjet brzo, na ivici, branit ubice i mafijase, ili lijepit plocice i laminat ili izdavat sobe turistima... adrenalin, rizik, uzbudjenje...
    i poslije kukate kako se vlast ne mijenja a sve pikice medju vama

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    tog smećarstva ima u svakoj profesiji
    Ima, naravno. Ali u advokaturi su najveci smecari ujedno najuspjesniji u svojoj profesiji. Makar finansijski. Kod majstora je situacija obratna. Dobar majstor nema ni potrebu ni korist od nepostenja. Gotovo da nema bolje reklame za majstora od toga da vazi za postenog covjeka.

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Svake godine ima izmedju oko 500-600svrsenih pravnika. Zadnje 12 godina to je oko 6000-7000.
    Preko 70% njih poslije pripravnickog ostaje bez posla i zavrsava na birou ili se bave trgovinom, ugostiteljstvom itd.

E sad zamisli roditelja koji nije pravnik i koji 2018 upise svoje dijete na pravni fakultet jesi zamislio? E sad ti je jasno odakle 12 000 visokoskolaca na birou i sigurno isto toliko po kruzerima, neprijavljeno na birou i po inostrastvu.

.
    Gandalfe to opet ne znači da ono jedno dijete od roditelja nepravnika koje ima vrlo jasnu viziju šta u životu želi i KAKO do toga da dođe ulazi u besmisao kad upiše pravo i postaje neradnik kad krene sa državnom službom koja mu je JEDINA put ka cilju!
    Imam dva primjera, stiajem okolnosti oboje djece je iz porodica koje e izjašnjavaju kao Srbi, meni nebitno ali ovdje je bitno jer svi su dps botovi ako se grabe za državnu službu...jedno je iz pravničke porodice i jedina želja od kako je počela u školu joj je da nastavi tamo dje joj roditelji idu...jedno je sudija drugo je bilo predsj.suda na sjeveru....normalan tok, upis prava, pa posle magistarske, pa odradjiivanje pripravničkog, polaganja svih ispita i državnih, pravosudnih advoatskih šta li već sleduje pravnike, i rad čak tri godine kao volonter...nametnula se svojom sposobnošću i dočekala...sad je sudija u pg a mnogo je mlada! I nije imala vezu, vjeruj roditelji joj nijesu bili preporuka jer su nepodobni!
    Drugi slučaj, dijete naravno odlikaš i ekonomija je ono što je zanimalo, sve u roku sa najboljim ocjenama, odradila je pripravnički i tamo dobila ponudu, kao vrijedan radnik, da radi u jednoj privtnoj firmi...počela je kao poslovni sekretar i danas je jedan od direktora u firmi, vrlo je mlada i vrlo sposobna i ima oko 1000 eura platu..ako misliš da to nije pametan izbor fakulteta onda griješiš...toliko!
    Što je mozak roditelja ove djece čudan? Što je mozak ove djece čudan? Zamisli ta djeca s upisala faks kad je godišnje po 500 pravnika i ekonomista izlazilo sa državnoga faksa...i eto njima se objema posrećilo....bratem nije im se posrećilo, nego ti koji upisuju faks onako samo da ga upišu, oni prođu tako i oni odaze iz države da rada kao šoferi i konobari...
    oni koji ZNAJU šta hoće ti do toga dolaze polako ali sigurno!
    Ovo su samo dva primjera ali ih ima još! Ima i onih drugih, ali ja pričam samo o ovima jer ova dejca su zaista bila izuzetno vrijedna....ne treba dalje da idem no u svoje dvorište! Moje jedno dijete posla nema a drugo je dosad imalo milion ponuda i bira ovamo hoću ovamo neću i nikad nije bez posla i ima cilj! Ali traži ga, vrijedno radi zovu ljudi, odmah angažuju čim porazgovaraju...zna što hoće i kako hoće!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    9,184
    Thanks Thanks Received 
    4,009
    Thanked in
    2,406 Posts

Uvijek je taj posao bio takav,ne samo kod nas.
    ...

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Niko ne spori da je posteniji posao, ali ne radi se o tome. Pitanje je ko vise zaradjuje a ne ko je veci smecar. Ta prica da majstori zaradjuju vise od advokata je prica za malu djecu. To je mozda tacno za neke majstore u poredjenju sa nekim advokatima. Ali isto je tacno za gotovo sve u zivotu.
    dobri majstori (aj da kažemo da ih u CG ima 1000) zarađuju i do 100e dnevno a imaju posla kad god požele da ga rade, koliko advokata zarađuje toliko? Možda uzmu 500e za suđenje ali to im suđenje pane jednom dva puta mjesečno, na neko budu dobri i 5000e ali takvo im pane par puta godišnje.

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Gandalfe to opet ne znači da ono jedno dijete od roditelja nepravnika koje ima vrlo jasnu viziju šta u životu želi i KAKO do toga da dođe ulazi u besmisao kad upiše pravo i postaje neradnik kad krene sa državnom službom koja mu je JEDINA put ka cilju!
    Imam dva primjera, stiajem okolnosti oboje djece je iz porodica koje e izjašnjavaju kao Srbi, meni nebitno ali ovdje je bitno jer svi su dps botovi ako se grabe za državnu službu...jedno je iz pravničke porodice i jedina želja od kako je počela u školu joj je da nastavi tamo dje joj roditelji idu...jedno je sudija drugo je bilo predsj.suda na sjeveru....normalan tok, upis prava, pa posle magistarske, pa odradjiivanje pripravničkog, polaganja svih ispita i državnih, pravosudnih advoatskih šta li već sleduje pravnike, i rad čak tri godine kao volonter...nametnula se svojom sposobnošću i dočekala...sad je sudija u pg a mnogo je mlada! I nije imala vezu, vjeruj roditelji joj nijesu bili preporuka jer su nepodobni!
    ali možda neko drugi jes ja bih prvi volio da je to istina da neko u CG postane sudija na osnovu sposobnosti ali javna je tajna da se plaća da te "ubace" na to mjesto pogotovo tek par god nakon završenog fakulteta...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dobri majstori (aj da kažemo da ih u CG ima 1000) zarađuju i do 100e dnevno a imaju posla kad god požele da ga rade, koliko advokata zarađuje toliko? Možda uzmu 500e za suđenje ali to im suđenje pane jednom dva puta mjesečno, na neko budu dobri i 5000e ali takvo im pane par puta godišnje.

ali možda neko drugi jes ja bih prvi volio da je to istina da neko u CG postane sudija na osnovu sposobnosti ali javna je tajna da se plaća da te "ubace" na to mjesto pogotovo tek par god nakon završenog fakulteta...
    Vjeruj mi da ti je ova "javna tajna" promasaj. Prvo, nema zbora da kod nas ima dosta losih sudija koji ne znaju elementarne stvari, ali to je karakteristicno za manje sredine dje nema gotovo nikakve konkurenicje, te generalno je karakteristično da nama kao naroda nije bas jaca strana kadriranje i ulaganje u kadrove. Konkretno u sudstvu je to tek sad počelo i tek kroz par godina cemo vidjeti rezultate. Ali to da se mjesto kupuje je glupost, jer i da ga neko kupi, pa ne bi par mjeseci uspio da opstane u sudstvu, jer su advokati nemilosrdni, isto kao sto su nemilosrdni ovi iz sudskog savjeta.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

brale za svako sudsko mjesto u CG (ne računam zabačene opštine koje si pomenuo) ti imaš bar 50 kandidata za sudiju...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

brale za svako sudsko mjesto u CG (ne računam zabačene opštine koje si pomenuo) ti imaš bar 50 kandidata za sudiju...
    Evo veli zvoncica moze se sposobnoscu dogurati do mjesta sudije ako imas jasnu viziju sta hoces...

Na svaki pozitivan primjer 300 bez posla

Da jos jednom objavim isjecak i da se iskljucim. Nema rasprave. Upisujte djecu na pravo i ekonomiju tu su pare i buducnoS, samo udrite. Moze CG jos 12 000 pravnika i ekonomista izdrzat

P.S.

Zvoncice oboje su upisali fax 04-05-06 negdje kad i ja. Mi tada nijesmo znali u sta ulazimo tada je to bilo razumljivo. Vratis se stranicu unazad i vidis da je od tada jos nekih 6-7000 pravnika i jos toliko ako ne i vise ekonomista izaslo. I ti bi slala dijete na taj fax ove godine ?
    Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    Last edited by Gandalf_White; 09-07-18 at 23:02.

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

vjeruj mi da ti govorim istinu...nemam razloga da te lažem, ovo je sposobno i vrijedno dijete koje je bilo strpljivo i prosto joj se poklopilo...svakako ne sporim da ima nesposobnih, da ima onih koji ne zasluzuju i samo zarad veza su na nekim mjestima, i da je većina takvih, samo na konto onoga da su svi na državnim jaslima tu sa vezom i da ništa ne znaju i da niti znaju zašto ni kako su završili faks, komentarišm da ipak ima i djece koja nemaju veze sa politikom a koja su samo i isključivo svojom sposobnošću došli do neke pozicije i to sve preko državnog posla koji se ovdje razapinje..ok, svi znamo da je državni aparat način da se dođe do glasova i da se ljudi zapošljavaju preko veze i jeste, jedno radno mjesto 4 glasa sve stoji ništta ja to ne sporim, samo dajem i svijetle primjere! A ova dva su takva...

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Valjda se ne priča o onih par posto najboljih i najsnalažljivijih... Riječ je o prosječnima i ispodprosiječnima... Loš majstor ima platu prosječnog advokata, loš i dobar dio pravnika "bez veze" je na birou...

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Evo veli zvoncica moze se sposobnoscu dogurati do mjesta sudije ako imas jasnu viziju sta hoces...

Na svaki pozitivan primjer 300 bez posla

Da jos jednom objavim isjecak i da se iskljucim. Nema rasprave. Upisujte djecu na pravo i ekonomiju tu su pare i buducnoS, samo udrite. Moze CG jos 12 000 pravnika i ekonomista izdrzat

P.S.

Zvoncice oboje su upisali fax 04-05-06 negdje kad i ja. Mi tada nijesmo znali u sta ulazimo tada je to bilo razumljivo. Vratis se stranicu unazad i vidis da je od tada jos nekih 6-7000 pravnika i jos toliko ako ne i vise ekonomista izaslo. I ti bi slala dijete na taj fax ove godine ?
    Zvoncica samo ima primjedbe na tvoje pljuvanje SVE djece koaj upišu pravo i ekonomiju...nijesu sva djeca zaludna i nijesu sva djeca faks upisala zato da bi tek nešto upisala...i nijesu sva djeca na UDG studirala, i na Mediteranu, a ja moje dijete NIGDJE ne bih upisivala ono se vazda SAMO opredjeljivalo đe će da se upiše...ili ne upiše...vjerovao ili ne

Inače skoro ste pljuvali medicinski faks naše države i nesposobne svršene medicinare sa toga faksa a sad vidim plačete zbog 98 ili 89 doktora, velite stručnjaka koje je školovala država...pa jesu li ili nijesu stručnjaci ti koji završe faks ovdje? Nijesu kad odgovara, a jesu, veeeliki kad odgovara?!
    Inače nemojte da mi inputirate da sam rekla što nijesam, moja reakcija je isključivo bila zbog pljuvanja djece koja se opredijele da preko državne službe dodju do dobrog posla a kao primjer sam navela curu sa prava i ekonomije, ćerki mojih bližnjih, i prosto pitala što da radi dijete koje želi to da bude u životu...ili dijete koje želi da bude ljekar?! Da ne ide u državnu bolnicu da stažira za 350 eura da ga ne bi Gando nazvao ajvanom...ili da možda ne upisuje medicinu iako je zauđen medicinom jer je 100 doktora na birou? Pa neka je, možda će baš on da bude vrhunski ljekar!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Zvoncica samo ima primjedbe na tvoje pljuvanje SVE djece koaj upišu pravo i ekonomiju...nijesu sva djeca zaludna i nijesu sva djeca faks upisala zato da bi tek nešto upisala...i nijesu sva djeca na UDG studirala, i na Mediteranu, a ja moje dijete NIGDJE ne bih upisivala ono se vazda SAMO opredjeljivalo đe će da se upiše...ili ne upiše...vjerovao ili ne

Inače skoro ste pljuvali medicinski faks naše države i nesposobne svršene medicinare sa toga faksa a sad vidim plačete zbog 98 ili 89 doktora, velite stručnjaka koje je školovala država...pa jesu li ili nijesu stručnjaci ti koji završe faks ovdje? Nijesu kad odgovara, a jesu, veeeliki kad odgovara?!
    Inače nemojte da mi inputirate da sam rekla što nijesam, moja reakcija je isključivo bila zbog pljuvanja djece koja se opredijele da preko državne službe dodju do dobrog posla a kao primjer sam navela curu sa prava i ekonomije, ćerki mojih bližnjih, i prosto pitala što da radi dijete koje želi to da bude u životu...ili dijete koje želi da bude ljekar?! Da ne ide u državnu bolnicu da stažira za 350 eura da ga ne bi Gando nazvao ajvanom...ili da možda ne upisuje medicinu iako je zauđen medicinom jer je 100 doktora na birou? Pa neka je, možda će baš on da bude vrhunski ljekar!
    Ja i dalje ostajem pri stavu da roditelj nepravnik/neekonomista koji 2018 svoji dijete upise na pravo ili ekonomiju ne moze biti normalan. Obrazlozio sam gore logikom a ne emocijama.

Dalje 1 doktor kosta tebe i mene 100 000 eur. Zbog lose vlasti ti doktori bjeze u inostranstvo. Zato ovdje nemamo doktora i zato ljudi umiru svaki dan. Jer ako se drzimo nekog EU prosjeka od 3.5 doktora na 1000 pacijenata to znaci da je neko 30 000 pacijenata uskraceno.

Ako se drzimo naseg prosjeka od 2 ljekara na 1000 pacijenata znaci da je 50 000 ljudi ostalo bez adekvatne njege.

Ne znam stae nejasno

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

a brate mojjj...
    mnogo se gadjes sa ovim ciframa, imam neki osjecaj da nas pravnike ne gotivis previse...
    evo ja cu da ti dam tacan podatak, na zadnjem oglasu za 10 sudija prijavio se tacno 31 kandidat... 3 kandidata na jedno mjesto je bas jaka konkurencija, svi su mi se zalili oko toga, ali opet manje nego 50 kandidata na jedno mjesto...

sve ovo sto je Zvoncica napisala je tacno... jedno je mjesto pravnika u neku lijevu upravu, dok je mjesto sudije nesto sasvim drugo... ne kazem da se za izbor sudija ne lobira i ne potezu veze, ali dzabe vam i vezice i podvezice ako nemate znanje i kvalitet... a iznenadili bi se koliko opozicionara ima medju nosiocima pravosudne funkcije...
    samo me zanima ko je doticna sudija, posto kao mladi advokat koji nema leba da jede i kojeg svi mrze poznajem sve sudije... eto da se i ja predstavim...

uglavnom, u sudu vam rad i trud koliko toliko nagrade, dodjes, volontiras, odradis pripravnicki, to vam je 3-4 godine rada krvnickog i ako ste kvalitetan kadar, ostacete za savjetnika... ako ne, putuj igumane... svi oni koji nijesu ostali da rade u sudovima nakon pripravnickog, pricaju o partijskom zaposljavanju, vezama, podobnima i sl, a cinjenica je da se radi o neradnicima i/ili losim pravnicima, u najboljem slucaju prosjecnim...
    Last edited by karamazov; 10-07-18 at 00:06.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Na oglas Sudskog savjeta za deset sudijskih mjesta u osnovnim sudovima javila su se 32 kandidata, među kojima je devetoro članova porodica ili djece sudija, tužilaca ili bivših djelilaca pravde, saznaju “Vijesti”.

Sudski savjet je javni oglas objavio krajem aprila, a do juče nijesu bila objavljena imena kandidata koji su se prijavili. “Vijestima” je nezvanično rečeno da se ona inače ne objavljuju prije izbora.

Prema informacijama “Vijesti” za sudijska mjesta u osnovnim sudovima zainteresovani su Dino Lukač, sin višeg tužioca u Bijelom Polju Hasana Lukača. Takođe i njegova sugrađanka Jelena Radović, ćerka bivšeg sudije Višeg suda u Podgorici i generalnog sekretara Skupštine Milana Radovića. Radović se inače prijavio na konkurs za člana Sudskog savjeta, a o tome će Skupština tek odlučivati.

Radovićeva druga ćerka Ana Radović već je u pravosuđu i zamjenik je ODT u Podgorici. Četvrti član porodice Radović, Miljana Radović takođe je u pravosuđu - na mjestu zamjenice vrhovnog državnog tužioca.

I ćerka njene koleginice, specijalne tužiteljke Stojanke Radović, Neda Radović prijavila se za sudiju Osnovnog suda gdje već radi njen ujak, sudija Dragiša Baletić. Stric, Miraš Radović je sudija Vrhovnog suda.

I bratanična predsjednika Višeg suda u Bijelom Polju Tofila Žujovića, Ivana Žujović kandidatkinja je za sutkinju.

Takođe i djeca predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića i njegovog bivšeg kolege iz Višeg suda u Podgorici - istražnog sudije Miroslava Bašovića, Branko Dujović i Boško Bašović.

[http://www] Predsjednik Apelacionog suda Mušika DujovićFOTO: Luka Zeković

Za razliku od Mušike Dujovića koji je od istražnog sudije stigao do Apelacionog, prešavši i čelno mjesto Višeg suda, Bašović je godinama na istoj poziciji.

Ćerka advokata i bivšeg sudije Vrhovnog suda Rešada Muzurovića, Aida Muzurović javila se na konkurs. Ona je na mjestu portparola Višeg suda.

Za mjesto u osnovnom sudu zaintereosvana je i Jelena Šimrak, bratanična bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Osnovnog suda u Herceg Novom, Vukašina Šimraka.

U Sudskom savjetu kažu da su to kandidati kao i ostali, te da to što su njihovi roditelji u pravosuđu ne znači da ne smiju i oni.

"Sve će zavisiti od rezultata koje budu pokazali, a neki od njih su se i ranije javljali na konkurse”, rekao je sagovornik.

Odluke Sudskog savjeta su, prema javno dostupnim podacima, dva puta provjeravane Upravnom sudu i oba puta su potvrđene.

Nakon završenog Pravnog fakulteta, kandidati za sudije su bili volonteri u sudovima i tužilaštvima, gdje su zatim dobili pripravnički staž.

Taj staž u sudovima i tužilaštvu odrađuju ili su odrađivali djeca drugih sudija i tužilaca, među kojima Novaka Ražnatovića, Sonje Bošković... Tim stazama je prošao i sin bivše vrhovne tužiteljke Matija Čarapić, dok je Ranka Čarapić rukovodila VDT-om. On je sada u advokatskoj kancelariji sa majkom, koja je nedavno izabrana u Tužilački savjet.

I sin Šućka Bakovića, ombudsmana i bivšeg tužioca Enis Baković karijeru je počeo u tužilaštvu, ali je u međuvremnu prešao u Upravu policije.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

nije 32 nego 31, kao sto sam napisao, jer je jedna odmah odustala...
    a evo ko je sve izabran..
    http://sudovi.me/sscg/saopstenja-za-...a-javnost-5915
    od djece sudija, izabrano je dvoje...
    i to su obojica bas dobri momci, sa odlicnim kvalifikacijama
    Last edited by karamazov; 10-07-18 at 00:12.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Dobro jutro dobri narode. Naguzite se...

Rata za stan DpS/Sd splacinaru 40eur a vi placate 300... Nije ni cudo sto se djeca poklase ko ce u pravnike da postane Milivoj Katnic

Thanks Thanks Given 
    9,464
    Thanks Thanks Received 
    6,896
    Thanked in
    2,713 Posts

I danas podjite uredno podnesite zahtjev za legalizaciju. A nema sile rodjaci, nema. Po mora se stat ovome

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    I danas podjite uredno podnesite zahtjev za legalizaciju. A nema sile rodjaci, nema. Po mora se stat ovome

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
    Kad rece legalizaciju..
    Preko nase grbace ispunjavaju predizborna obecanja. Desetine hiljada nelegalnih objekata i na grbacu ostatka gradjana oni ce sad da "legalizuju"...

Po zabljaku izlivaju beton po travi bez kopanja tenelja samo da mogu da "legalizujus vikend naselje itd
    Djeca funkcionercica se pomamila, bi svi po vikendicu odje

Last edited by Gandalf_White; 10-07-18 at 06:47.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Hvala Vladi...
    I gradonačelnik Kotora je predao da nešto legalizuje,od nekretnina mislim...

Page 832 of 1402 FirstFirst ... 3327327828228288298308318328338348358368428829321332 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)