tu sam sto godj treba
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Možda bih ih farbao u VW Black Magic Pearl boju da se malo izdvoji, pa bih zato da što bolje ispanu.![]()
Više mi je jeftinih rotkapna i stezanja istih da ne bi spale preko glave.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Jedno 30e materijala
Ako ih ofarbas u crno vazda ce ti gume izgledat nenamazane hahaha opituraj i gume![]()
Što veli tićo ofarbaj i gume.
Jednom prilikom ja uzeh da ofarbam čelične sprejom, samo da ne izbija rđa, i slučajno takoh malo gumu, kako dobi finu boju, da sam na kraju i gume ofarbao
Jedno pola godine im mazanje nije trebalo kao nove su bile i ako su ćelastonke bile![]()
Prodaja/otkup i ugradnja muzike za auto.
Više informacija u inbox.
Ma zimi i nije bitno toliko. Većinom je prljav, gume skoro i da ne mažem.
Bitno mi je samo da su lijepo ofarbane čelicare, da nisu korozirale i izgrebane, kao što su trenutno.![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Mala pomoć savjetom ako je neko upućen, a svakako ću ga povesti kod majstora, mada bi najradije sama sa Youtube probala haha.
Motor je VW 1.9 SDI, upalila mi se Check Engine lampica. Stavih kod druga na komp, pokazuje grešku EGR ventila i klapne usisne grane.
Manifestuje se tako sto je uzbrdo pored već postojeće SDI tromosti, totalno mrtva, neće prkeo 60. Na ravno ide lagano.
Neko kaže da SDI nema EGR, na net vidjeh da ima.
Da li da to mijenjam, ili ugasim softwarski EGR, a usisnu granu da cistim ili mijenjam?
Hvala svima unaprijed na pomoći
Ja bih samo to sve ocistio i ispostova fabriku![]()
Iz iskustva, baš malog kad su automobili u pitanju, ali mi djeluje da si ga zagušila, pa ga poslušaj Tica, a nakon toga s vremena na vrijeme ga izvedes van grada i put cetinja na visokim obrtajima da izbači taj gar...
ima egr ali nema klapne iliti svirls
skini ocisti vrati i popi’ pivu
Prema tome, šta da ti kažem?
A da podje kao neko sa forima sto ubacaju ono vodovodno crijevo i ocisti sve.![]()
Ja bi ga zatvorio i ocistio granu, prvo jer je SDi, uopste nece da mu skodi ako mu je EGR zatvoren, a i to jednom uradis i mirne si glave od tad pa na dalje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala vam momci puno.
Sad gledam ciscenje senzora ali ne mogu naći baš za SDI. A gledam da ga vozim uvijek blizu 3000 obrtaja jer je to valjda preporučljivo za SDI.
Zadnjih mjesec dana sam ga stvarno vozila smao po gradu, može li biti do toga?
Bila sam za HN, duvala da prema Nk, gurala na 4000 obrtaja, čitah nedje da pomogne, ali ništa.
Vijdela sam da se skine šelna, izvadi se crijevi, odšarafi se onaj mali dio dje je senzor.
Već sma sa Youtuba mijejala bravu za koju su mi tražili 100eur, ja kupila dio kod Cekovića za 3 eur i sve sami zamijenili hehe.
Ako je neko voljan da me nauči kako, mada će sjutra kolega d apokuša da mi pomogne.
I nije mi do para, ali nekako svaki put kad vodimo auta kod majstora, vazda nešto drugo se nakon toga pokvari![]()
Takuni izduvaj joj taj egr i popi pivo, tebi je to po ure posla
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
But if you never try, you'll never know..
Ne, ne, neću nikoga da mučim, nego sma mislila savjetom a majstor mi ne gine kad ne umijem sama.
Kad sam rekla klapna usisne grane, mislila sam greška klapne gasa, ako sma se dobro izrazila. Rekao mi je ovaj na dijagnostiku da se ta klapna ne otvara kada dodajem gas uzbrdo i to ga guši i da je sve to skupo šrilično, oko 200eur.
Ako sam vas smorila, slobodno me pošaljite dje mi je mjesto, u kužinu![]()
Da je japaner bi se primio posla... Misleci ma Takumija da se gospodicna ne uvrijedi![]()
Last edited by injection; 24-06-18 at 21:10.
to je protokomjer..to ne diraj
http://bfy.tw/IkZY
Ako ne grijesim ali ovo je protokomer?
Moguce da klapna ne otvara i zatvara jer ima dosta crne cadji koju stvara bas taj EGR
Da se auto izduva je najbolji nacin u crkvine trecom brzinom na 4rpm jedno 10-15min takve voznje, ja to uvjek radim kad putujem iz Pg na sjever iako mi je EGR zatvoren.
Moj sam zatvorio sam, nasao snimak na youtube i postepeno.
Vjerovatno i za ciscenje ima isto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vozila sam ga ka Nk na 4000 oko 10KM možda i ništa
Klapna gasa je valjda ovo
![]()
Skidam kapu znas bolje od vecine ovde sa pdf....![]()
Klapna je kod njega preko vakuma pogonjena. Svakako je i ona zaprljana jer je pored EGR ventila. Probaj sve dobro ocistiti, ako i dalje izbaca gresku onda mjenjaj djelove (klapnu, EGR)
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
There are currently 32 users browsing this thread. (0 members and 32 guests)
Bookmarks