Jesi li ih prijavio? Jesi li pokusao da posaljes nekom mediju da se to desava? Zasto cekas da neko pocne da pise, sto ne pokusas sam?
Penziju koje nece biti, ili neceno docekati...
Zasto neki jaki restorani u bd ne daju fiskalne racune? Bolje o tome malo da se pise....
Jesi li ih prijavio? Jesi li pokusao da posaljes nekom mediju da se to desava? Zasto cekas da neko pocne da pise, sto ne pokusas sam?
Zato sto ima ljudi kojima je to posao oni za taj posao primaju plate, npr inspekcije, novinari itd..
To moj posao definitivno nije, niti stizem od svog posla time da se bavim.... npr ista situacija u srbiju, irish pub na zlatibor ne izdaje fiskalni racun.... i to platis karticom i opet nista....
Vidim ja da ce kao ‘90ih svi po 5-6 boca goriva ispred kuce i ulicna prodaja...
Ajde da se udruzimo i otvorimo firmu "cdm gorivo", gdje cemo razdjeliti kartice i sipati kao na firmu :-)
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
gubimo mi koji radimo posteno vazda... iz razloga sive ekonomije drzava i drze akcize i poreze, a barem 50% radnika u CG je osigurano na minimalac ili pola minimalca (kao pola radnog vremena fora) da se sto manje plati drzavi, a ostatak na ruke.
i onda ide porez gore, idu doprinosi gore da se razlika u kasu napuni sa nas mrcenih koji placamo redovno i sve
naravno - greska je drzave jer zbog privatnih interesa nema volje da se kaznjavaju ti sto imaju po 50 radnika na pola radnog vremena i slicno
vazi li to za sve firme ili one koje se bave prevozom? moraju li auta biti vlasnistvo firme
sta nam treba od papira
salu na stranu, nijesu li neke pumpe davale popuste na vece klicine?
ja npr sipam mjesecno 100-150 litara dizela .
A sve se da zavrsiti, vjerovarno... ako nista pdv mices :-)
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Euro bi vala bilo knap...![]()
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
Tu es mon héro!
Ahahaha, stavi vala![]()
A majku mu, odavde sa foruma bi mogle dolazit revolucije za ovo gorivo, stavljace nam cijene svakakve, a samo cemo prdnjavit odje... Zatvorit nekolike saobracajnice bitne, malo istrajat...
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
Tu es mon héro!
Samo ovaj oblik građanske neposlušnosti, pa bi vidjeli.
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Dje kralju zamisli nas sa automobilizma na biciklo...to bi bilo te na prednji te na zadnji tocak, pa kristijanuu....
Glave bi slomili treci dan![]()
Gorivo je luksuz ljudi, rece jedan i planeta Zemlja se prepolovi
Sta je knap, 1 EUR za 1 L goriva, na plate od 150-200 EUR vecinom
Posto je 1 L kvalitetnog goriva u USA 0.73 EUR centa trenutno (zvanicna cijena, a ima i puno jeftinije od ovoga inace), na njihove plate koje su u prosjeku 3000 USD (ili ~ 2500 EUR, odn. 10+ puta vise), onda bi kod nas gorivo trebalo da bude puno jeftinije od toga, jer je i cijena nafte znacajno pala davno, i jos pada. A ovdje se kupuje ova mutljavina, koju doticni distributeri dobijaju pa skoro dzabe, jer je takav kvalitet tog otpada (pomijesano/razblazeno i sl.) da ga niko nece.
Potrosnju sam prepolovio u zadnjih mjesec dana, a tek cu da je prepolovim ljeti, nece u moj dzep zavlacit ruku lopovi.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Može i ovdje
Priča jednog običnog Podgoričanina:
"Oca su mi zbog politike ostavili bez posla, eno ga preko dana taxira, a uveče stražari u jednu firmu, majku su navukli na penziju zbog troje đece pa je otišla sa posla, poslije su joj uzelě penziju ali je nisu vratili na posa' no čuva đecu jednoj familiji što drži 3 restorana u PG-i. Dobri su, puštaju je kad ostane hrane u restoran da nam je donese kući pa se najedemo ka nekad ! Brat je završio pravo ali nema posla pa je poša' u Ameriku neđe na plantaže marihuane ! Vrnuće se, veli, kući ili ka bogataš ili ka narkoman ! Sestra ne studira, ona radi i mijenja te firme, prodavnica, kladionica, palančikarnica, ćevabdžinica, čajdžinica, radi dva mjeseca, bez trećeg, sve se pozatvara !!! Ja posa nemam, završio sam za mašinbravara ali to se ne trazi više ni u fabriku ključeva, sve se komjuterizovalo, digitalizovalo,
masterizovalo,
konkretizovalo...
Nemam ništa od nepokretne, a od pokretne imovine imam samo đevojku...nemam ni auto, ali me nekakako, ne mogu ti opisati, tako popizđelo ovo poskupljenje goriva da ću izaći na proteste zbog toga, ako ih bude...
sve oatalo je, brate, ništa pri tome !!!
SLAVKO MARAŠ
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks