E pa fino ... hvala Wulfy.
To ide cirkularno, a kada osnuješ čapter u novoj državi onda se očekuje i ovakav skup kao podrška. Beograd nije iz nekoliko razloga (zvanično ,,nije samo Beograd Srbija, ima Srbija još što da ponudi") a Jagodina je idealna, a najviše zbog kontrole (suprostavljenih opcija). Inače predlog članova čartera iz Srbije.
Sent from my Motorola 8400
E pa fino ... hvala Wulfy.
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Како се људи лако пале на нешто што је само маркетинг, и то онај најприземнији.
http://rs.n1info.com/a360729/Video/I...30.1.2018.html
http://rs.n1info.com/a345626/Vesti/V...na-dinara.html
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Privatnoj firmi biznismena bliskoj vlasti 600k eura... WTF???????
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
http://portalanalitika.me/clanak/303...nosni-sektor-i
Penzioni sistem teško održiv, potrebni rezovi, na udaru i bezbjednosni sektor (I)
Vlada Crne Gore najavila je da će, do kraja ove godine, preispitati postojeći zakonski sistem ranijeg penzionisanja zbog velikog deficita Fonda PIO koji iznosi iznad 100 miliona eura. Ako se ima u vidu da je odnos broja radnika i penzionera u Crnoj Gori 1,58:1, a da je prema Pravcima razvoja optimalan odnos 3:1, onda je jasno da je postojeći penzioni sistem teško održiv i da je država, možda, zakasnila sa reformama. Kao jedino rješenje koje se nameće, s aspekta Vlade, su radikalni rezovi kakvi su bili predloženi 2014. godine - zatvorske kazne za neuplaćivanje doprinosa i nulta tolerancija države na osiguranje na "minimalac" od 193 eura.
'radikalni rezovi kakvi su bili predloženi 2014. godine - zatvorske kazne za neuplaćivanje doprinosa i nulta tolerancija države na osiguranje na "minimalac" od 193 eura.'
_________
A-ha, četiri godine su čekali da to i priznaju.
Funkcionere na kurs patriotizma u CH, D, A i Skandinaviju o njihovom trošku da nauče na čemu se gradi država
The more things change, the more they stay the same.
http://finomen.me/bilansno-mamurni-ljudi/
Evo koga zanima kako se pljackaju fondovi pomoci poljoprivrednicima
Last edited by Gandalf_White; 01-06-18 at 09:13.
One Ring to Rule them all...
Svi čekamo da balon dođe do tačke pucanja, a to nikome apsolutno ne odgovara, jer tada svi stradaju.
Sokrat iz Milovog gepeka
E, gospodin Perović, vlasnik neporočnago, nezavisnego, istraživačkago medijskog koncerna „Vijesti“ je zloupotrijebio dvije takve priče: O Sokratu i Umbertu Eku
Kad neko u priči preuveličava stvari iznad prirodne i uobi- čajene mjere, onda kažemo da priča lovačke priče. Slična stvar je i sa pričama o šarmerskim, sportskim i junačkim podvizima. Odmalena, nakon perioda bajki, navikavamo se na ove vrste benignih laži i pretjerivanja čija je svrha najčešće humor. Humor i benignost prosto nestaju kad političari počnu da lažu.
Na kraju, odrastanjem i završetkom školovanja dođemo do onog vrhunskog opisa laganja: trgovac ti laže sa osmijehom, žena laže suze prosipljući, ali niko ka’ „slobodni istraživački i angažovani“ medij ne laže. Samo tipovi iz takvih medija, a naročito vlasnici takvih medija, ne shvataju da postoje priče koje ne smiješ pervertovati i zloupotrebljavati, jer su one neprocjenjiva nematerijalna baština ljudskog duha.
E, gospodin Perović, vlasnik neporočnago, nezavisnego, istraživačkago medijskog koncerna „Vijesti“ je zloupotrijebio dvije takve priče: O Sokratu i Umbertu Eku. Jedan povod je bila proslava godišnjice „Vijesti“, a drugi što su se Milo i Perovićevi mediji međusobno proglasili fašistima. Smiješni naslov ove kolumne služi da pokaže da njih dvojica nijesu baš iz udaljenih galaksija, već da su bili bliski i obojica dobro „valorizovali“ zasluge za proglašenje nezavisnosti.
Naravno, predsjednik jače, profesor i medijski tajkun nešto slabije, ali opet neshvatljivo mnogo za nas tranzicione gubitnike. Da li da kažem da je Milo dao pare za osnivanje „Vijesti“? E, otkad su se razišli traje obostrano prljav meč i ne interesuje me nastavak. Ali, ne treba vući Sokrata i Umberta Eka „i po prahu i po kalu nesretnoga našeg javnog mnjenja“. Prvo, profesore, od koga ste to vi iz „Vijesti“ nezavisni. Od Milove vlade! OK. Da li ste nezavisni od stranih diplomata, vlada i obavještajnih službi, NVO organizacija? Da li ste nezavisni od inostranih vlasnika? Ili od političkih stranaka i pokreta koje ste vi direktno proizveli i uvezali sa NVO „proksi“ strankama? Jeste li nezavisni od Dake, Fronta, Rusa?
I što to tako pametno i dirljivo ima u izjavi Tomasa Džefersona, jednog od „očeva osnivača“ američke demokratije: „Kad bi meni bilo prepušteno da biram da li da imamo vladu bez štampe ili štampu bez vlade, ja ni trenutak ne bih oklijevao da izaberem ovo drugo“. Čista parola demagoga i vlastohlepnog lika koju prosto obožava i sa zanosom širi novinarluk željan neodgovorne vlasti iza paravana „istine“, a mimo izborne volje i zakona. Džeferson, koji je pisac Deklaracije o nezavisnosti SAD iz 1776. godine, je takav demagog da ga ni ona pisanija o ljudskoj jednakosti datoj od Tvorca, nije spriječila da do kraja života drži nekoliko stotina robova.
Kakav „otac osnivač“ takvi i „sinovi nastavljači“, pa je rasna segregacija u SAD trajala do 60-ih godina XX vijeka. Dakle, nepunih dvjesta godina od Deklaracije. Sve ovo zna i profesor Perović, samo se šlihta američkom suvlasniku „Vijesti“ i svojim inim političkim mecenama.
Tek je nesretni Sokrat nastradao u Miškovoj interpretaciji. On je po njemu bio prvi novinar, a ne filosof i otac etike, i decenijama je „gluvario po cio dan po atinskim ulicama“ i propitivao ljude i širio vijesti. Kakav bi tek opis dao za gologa Diogena iz bureta, naš profesor matematike. Sokrat je zbog odanosti istini morao popiti otrov, a Perović je „popio“ u tranziciji nekoliko desetina miliona eura, što keša, što akcija, što nekretnina, jer je istrajno vršio Sokratovsko propitivanje režima.
Kakav je tek rusvaj Miško napravio od Ekovog eseja Ur-fašizam. Jedan golemom erudicijom promišljen tekst i zrelom duhovnošću brušene stavove pa i famoznih četrnaest vječnih svojstava fašizma Miško je izmasakrirao u jedanaest teza o Milovom fašizmu. A da: i tvrdnja, „Vijesti“ su liberalni list koji par ekselans ostvaruju Ekov zavjet. Bez obzira što primaju pare od sljedbenika fašističkih kolaboracionista iz Drugog svjetskog rata i rade medijsku predizbornu propagandu za njih.
I pazi sad! Predsjednik evropske asocijacije Etičkog žurnalizma izjavio je: „U Crnoj Gori ima samo nekoliko medija, mislim tri ili četiri, koji se mogu nazvati stvarno nezavisnim, koji su spremni da pozovu vlast na odgovornost, i ovi mediji, osobito grupa Vijesti, su najviše napadani... Najuticajnija novina, najpouzdanija televizija... oni su nezavisni, podržani od publike, mreža koja odbija da bude provladina ili s političkim predrasudama“.
Moš' misliti gabarite evropskog stručnjaka koji ovo izjavi! Prepuštam mu zaštitu Njutna, Dekarta, Lajbnica i Spinoze koji su sljedeći na Miškovom repertoaru. Naslov članka će vjerovatno biti „O medijsko-monetarnoj gravitaciji“.
https://www.cdm.me/kultura/snezana-b...ulsku-nagradu/
E od svega li naprave komediju. A neka nego pogledajte spisak "intelektualaca" koji predlažu. Kako se postaje intelektualac, rođenjem ili se kupuje neđe na kilo? Grdno je jedino što se par dokazanih ljudi sa spiska uključilo u tu lakrdiju.
http://www.vijesti.me/vijesti/ambasa...ime=1527857519
Kazu ameri, nemojte ljudi diktaturu dosta je bilo
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
NVO sektor je pored ovih grantova dobio i topik, pa nastavite tamo.
Dodje I taj dan da se slozim sa amfilohijevim javno iznesenim stavom.
https://m.cdm.me/ekonomija/amfilohij...-u-crnoj-gori/
Stvarno sramota da ljudi nemaju odmor makar jedan dan u nedjelji.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
Dragan Bokan likes this...
Amfilohije se sad pravi nevjest... Dok mu privrednici daju lovu da pravi manastire i milionske priloge onda valjaju..
Sad je on kao dobar, zao mu radnika. A u stvari kroz ovo pismo provlaci par puta da su uskracene vjerske slobode jer ne mogu da se posvete crkvi nedjeljom.
Mora da je pala posjeta
A vidji, svako svoju shugu cese.
Ne volim ga nista vise nego ti, ali opet njegova rijec ima tezinu kod znacajnog procenta naseg stanovnistva, svidjalo se nama to ili ne, a ima tezinu I kod vlasti.
Minimalac 350 eura I deri. Ko ne moze da plati radnika 350 eura, nek zatvara, pa da vidis kako se puni budzet.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
5 dana radna nedjelja x8 sati = 40sati
Dupla satnica vikendom i obavezna slobodna 2 radna dana.
Minimum radni sat 3 eur.
Kakav jedan slobodan dan?
Amfilohije izmislja toplu vodu.
Ovo gore sto sam naveo je standard EU, samo kod nas robija
Ne pripadam SPC ali moram pozdraviti ono što se treba pozdraviti. Bez obzira na to šta je povod ovog obraćanja, ono je u današnjim (ne)uslovima ipak na neki način dobrodošlo - napokon gađa u srž ogromnog problema na što vladajući nemaju sluha ni volje za promjeniti i napokon se tiče svih građana bez razdvajanja na ove ili one. Isto tako, socijalna pitanja su nešto što treba biti najveći domet kad je u pitanju petljanje crkvenih lica u politiku. Možda se tad i spusti blagoslov na ovu zemlju
A mi smo valjda već naučili da smo specifična sredina u kojoj se događanju neobične stvari pa neće biti iznenađenje ako ovaj apel i upali tamo gdje treba da upali![]()
Last edited by starwalker; 01-06-18 at 21:05.
Nakon tri godine posao za stalno
rtcg.me
Novim Zakonom o radu, koji je u pripremi, poslodavac će biti u obavezi da nakon tri godine rada na određeno sa zaposlenim potpise ugovor o stalnom zaposlenju, bez obzira da li je bio zaposlen kod tog poslodavca ili preko agencije, kažu sindikalci.
Video prilog:
http://www.rtcg.me/upload/boxFileDat...83872/novo.mp4
U Crnoj Gori 30 odsto zaposlenih ima ugovore na određeno vrijeme što je duplo više u odnosu na evropski prosjek. Od 178 hiljada zaposlenih njih 54 hiljade ima ugovore na određeno - podaci su MOR-a na osnovu Ankete o radnoj snazi u Crnoj Gori.
To je duplo više od evropskog prosjeka, kažu u SSCG.
Iz Unije slobodnih sindikata kazu da su alarmantni podaci iz posljednjih nekoliko godina o broju tzv prekarnih ugovora, koji zaposlenima ne omogućavaju sindikalno udruživanje kao i druga prava iz radnog odnosa.
Sindikalci kazu da ce novim Zakonom o radu biti spriječene zloupotrebe, i da će poslodavac biti obavezan da u roku od tri godine potpisu ugovor na neodređeno.
“Jedan zaposleni ne može biti duže angažovan preko tri godine bilo preko agencije ili poslodavaca”, pijašnjava Duško Zarubica, iz SSSCG.
U Uniji slobodnih sindikata kažu da nema dostojanstvenog rada dok u Crnoj Gori ne bude 90 odsto stabilnih ugovora na neodređeno vrijeme.
U SSS ističu da takvi ugovori motivišu radnike da daju veći doprinos kompaniji.
Ne mora, može i poslije tri godine na određeno jer ako poslodavac ima ,,projekat u izgradnji" nije obavezan da potpiše ugovore na neodređeno. Npr. ,,Splendid" je tražio još jedan sprat tako da se vode da imaju ,,projekt u izgradnji" te samim tim ne moraju potpisati ugovore na neodređeno. Isti je princip sa svim velikim hotelima (Porto, Sveti Stefan,...).
Sent from my Motorola 8400
Ako cemo pravo, ugovori 'za stalno' treba da postanu stvar proslosti. Dobar radnik ce vazda imati posao, dok ovo jedino moze bit relevantno za parazite u drzavne firme.
Ljudi moraju da nauce da ulazu u sebe i iz godine u godinu napreduju. Na taj nacin nece stagnirati i biti nekonkurentni na trzistu rada. Ko ulaze u sebe i stice konstantno nova znanja i vjestine, nece sebe dovesti u situaciju da mora drzava da cera poslodavca da ga zadrzi, nego ce imati vecu pregovaracku moc i trazi jos bolje uslove. U suprotnom ode nedje drugo dje ce mu bit bolje.
Znaci mentalitet mora da se mijenja, a onda ce i prava radnika biti jaca. U suprotnom ce vecina ljudi da zavisi od ekipe kao sto je Bokan i slicni.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Dobar radnik ce naci posao - mozda, ali si zaboravio starost radnika. Rijetko ko preko 50 godina moze da se zaposli negdje da valja - moze da bude fizicki radnik, cuvar, taksista. S tim sto je realna situacija da je ovih 50 godina zivota gornja norma, sto znaci da ce i mladji teze nalaziti posao.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks