Banggood preporuke!
17og poruceno, eo vidim stiglo u CG
Neke usb kablove, em su jeftiniji nego na ali, em prije stize
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Banggood preporuke!
17og poruceno, eo vidim stiglo u CG
Neke usb kablove, em su jeftiniji nego na ali, em prije stize
![]()
Imao si srece, malezijska posta je jedna od najgorih
trebalo bi nesto da mi posalju iz italije UPS standard-om, vrijednosti 74.99 €.
kakva je procedura? jel slicno DHL-u? kolju li s cijenama?
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
hvala, zivio
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Informativno... stigao je DHL paketic.
Manipulativni troskovi: 5 eura.
Rekao mi je da je to fiksno kad su internet kupovine u pitanju, bez obzira na vrijednost (ovo ne iskljucuje carinske i drzavne harace koji su isti kao i za posiljke obicnim postama).
Do Not Disturb.
Pisao sa smfilipom negdje davno o tome,nije pisala vrijednost stvarno,nego kao Gift.
...
Ako je kao gift, onda nema problema, jer to posiljalac regulise sa njihove strane.
Ja nekoliko puta godisnje narucujem neke knjige iz Engleske i kad narucim preko odredjene cifre imam besplatan expres shiping preko UPS-a.
Naravno, taj iznos je preko 75 eura, pa uvijek prolazim kroz ovu gore pomenutu proceduru sa njima.
Je li neko narucivao sto preko www.iherb.com kakvi su?
mislim da neko jeste,ali pazi se da te ne odere ovde carina ili da ti ne zabrane uvoz, jer ovo spada u robu koja podlijeze raznim pregledima
Suplementi? Da su ljekovi razumio bih, ali daj... zajebavaju li se oni...
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Suplementi do 500gr, preko se "vraca" (najvjerovatnije zadrzavaju za sebe)... Vjerujem da ima i drugih kontrola i pored same tezine...
Do Not Disturb.
da,podlijeze raznim kontrolama,i potrebna je dozvola za dosta stvari, i nije do necije samovolje, takva je carinska tarifa... iskreno govoreci, ja u potpunosti podrzavam da se strozije kontrolisu ovakvi proizvodi, svasta ljudi uzimaju, a da ni oni nisu 100% sigurni u sastojke
Da ali je i to pausalno i neprecizno definisano.
Tako sa jedne strane ne mozes da uvezes 1kg provjerenog proteina renomiranog brenda a sa druge strane bez ikakve kontrole dobijas lude pecurke iz Holandije...
Do Not Disturb.
Ne mozes ni hemiju za razvijanje analognih filmova da uvezes.
\\OFL•GIC
I opet kad se pominje kontrola onda meni kao laiku na pamet pada sistem gdje se provjerava sta se uvozi i da li je to prvo shodno zakonu drzave a onda da li predstavlja kakvu opasnost po zdravlje, okolinu i sl.
Medjutim ko kod nas vrsi tu konrolu? Vjerujem da to ne postoji.
Kao rezultat se javlja da se neki klipan sa osnovnom skolom pita i kad nesto ne zna cemu sluzi.. to uvrsti u "zabranjen uvoz" kategoriju i to je to.
Tako se ne rade stvari te stoga ne mogu ni da podrzim taj nacin "kontrole uvoza".
Do Not Disturb.
Nije bas tako, kad se roba carini,svrstava se po tarifnom broju. Pojedini tarifni brojevi imaju uslove za uvoz, i onda se mora angazovati spediter,koji pribavlja potrebne dozvole,analize i slicno,a sve to kosta. Analize vrsi,u zavisnosti od robe CETI, fitosanitarna inspekcija, poljoprivredna, zdravstvena, i sl...
Ja vjerujem da je sva ta prica za komercijalne potrebe...
Ja ovdje vise pricam za uvoz koja vrse fizicka lica kao sto smo skoro svi ovdje.
Tu se slabo sta pregleda a ako se sto pogleda onda je to kao sto rekoh - u najmanju ruku pausalno i neprecizno.
Do Not Disturb.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks