ljepota da se malo pocine od guzvi
Samo mila mrzimo samo milu pevamoo sisaj milo leeeee sisaj milo leee
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
ljepota da se malo pocine od guzvi
BMK ja biciklom s kraja na kraj grada za manje od 10 minuta.
Neka bude i 5€ litar dok je ovaca.
Biciklo dobro, i nema greške, ne bi gao za ne znam koje auto. Parking ne plaćam, mjesta kolko oćeš, mišiće na noge izdefinisao za ljeto. Lijepo i korisno.
Prodaja/otkup i ugradnja muzike za auto.
Više informacija u inbox.
Viđ kako se guraju da sačuvaju 5e. A ostave svaki dan na aparate po 20.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Culi su da je pocetkom mjeseca maya berovič u kotor pa da ustekaju "barem za tu kartu i pivo"
But if you never try, you'll never know..
Пи каква стока од народа, паси стоко паси
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Sate sate sate
Kak'i Luksemburg, Austrija, Švabe...
http://www.vijesti.me/vijesti/gorivo...emackoj-990484
kako iydryavas a bite?
Prema tome, šta da ti kažem?
7-8 iljada km godišnje, but still...
eh da je meni 7-8000
Da bog da 5e litar, al ne zato sto zagadjuje. E i da bog da i 'kilo ljeba' isto 5-6.
Forever young, i want to be forever young
auuu znaci ti si nam novi biybi?
Sipacemo ovo nez akcize u PM ~0,6€ litar. Samoda nadjem barku na DL table, ima 200litara da trosi na sat
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Stay salty.
Ja predjem 33.000 godisnje minimum...
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Dobro vi što niste vezani za kancelarije, đe ja da prelazim po 100km u prosjeku dnevno kad sam od 08-16h u office.
Mada dobro, možda sam i premalo rekao ali tu do 10k je plafon plafona.
Od toga 5000 od ofisa do restorana![]()
Njezna logika poskupljenja goriva
Ako ste mislili da je gorivo bas-bas- bas skupo, think again! Imajuci u vidu postoizborni momenat koji okupira mozgove vecine kombinatora (dokonih ljudi koji se bave kombinacijama a niko ih srecom niste ne pita), za sve vas neobicne konzumente naftno-pumpadzijskog holesterola, napravili smo malenu (ne)jednacinu vezanu za cijenu goriva u CG.
Hajde da se igramo
Prva (ne)poznata: istorijski maksimum cijene nafte u julu 2008 je iznosio oko 145 dolara za barel, sto je oko 2 puta veca cijena nego sto je danas!️
Tada je litar eurodizela u maloprodaji iznosio 1,28 eura dok ce od danas, iako je cijena nafte dva puta niza nego 2008-me (?!), litar eurodizela kostati 1,31 eur.
Aha, iako je nabavne cijena nafte tada bila duplo veca, cijena u maloprodaji je bila skoro identicna danasnjoj cijeni!?
🤹🏻*♂️
Dodajmo ovoj (ne)jednacini i sljedeci podatak: u julu 2008-me, jedan euro vam je kupio 1,53 dolara dok danas za 1 euro dobijate 1,16 dolara. Ako ste zbunjeni, nema veze - i treba da budete jer vas kretanje kursa valuta potpuno i nikad ne interesuje; samo je vazno da je euro bio malo jaci 2008-me u odnosu na dolar nego sto je danas.
Da ne mlatimo vise, dovoljno ste sludjeni: rjesenje ove (ne)poznate (ne)jednacine je u stvari prosto kao pasulj - drzava je, kao ljetnje kise - iznenada i bez najave (hvala Dejanu Cukicu), polagano dizala akcize kada je gorivo bilo jeftino da bi popunila milionske rupe u budzetu (a usput vrlo vjerovatno pojela ljuti burger u McDonalds-u od 1,99 eura) .
Dok se akcizne naftne markice valjaju po tinkurama od papira, naftne cehove placaju - gradjani i privreda
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Ko ga yebe, dignite ga na 5e...
Forever young, i want to be forever young
Jaši jaši svi smo naši..
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks