Pa i nije puno, i ne vidim nista lose i da ih ima vise. Sasvim je ok ideja o druzenju, sto je glavna ideja kluba.
Ako uzmemo da primorske opstine imaju i preko 100 motora, normalno je da imaju bar jedno udruzenje ako ne i vise. Neki vise vole putovanja, neki vise rostilj
Mana je sto i dalje nemamo snage da uticemo na to da su registracije na nivou zemalja u okruzenju, vec placamo mnogo vise. Za motor od 500-1000ccm registracija iznosi od 250-330€ zavisno od starosti motora. Duplo manje zagadjuju, duplo manje trose puteve, duplo manje zauzimaju parking prostora, duplo manje prave guzve. Ali ovome nije tema odje, prastajte![]()
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
U Crnoj Gori 2016 god (najnoviji podatak koji sam na brzinu našao) je registrovano 211.145 motornih vozila, od čega 4364 čine motori što je od 2%. E sad problem je u tome što pričamo o registrovanim motorima, a realno koliko je skutera neregistrovano. Što se tiče tog razdvajanje "pravih motora" od skutera mene živo ne interesuje da li mi je retrovizor polomio skuter, neki dvotaktni čoper ili neki monstrum od 10000 kubika i da li je dotična živina član nekog udruženja
Last edited by Rakun; 15-05-18 at 16:18.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
ne postoji dvotaktni coper rakune![]()
![]()
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ovako, nisam stavljao precizne brojke (ni procente) jer se ne radi o jednoj godini (npr. 2016 god.) već o nekom prosjeku kada se uzme duzi period (od 2007 god. na ovamo). Recimo, jedne godine smo imali oko 290.000 registrovanih vozila, a u tu brojku osim automobila i motocikala spadaju i kamioni, autobusi, poljoprivredne i građevinske mašine (dvije potonje kategorije se regestruju samo prvi put, dok se motocikli do 50 kubika po pravilu registruju svake treće godine). Iz svih tih razloga sam pisao o približnim brojkama. Dakle, statistika je kao bikini, sve pokazuje, a ništa ne otkriva.
Prave motore sam stavio pod znake navoda jer ih ne izdvajamo posebno nešto naspram skutera.
E, sad, ono što te vjerovatno zanima ko je kriv za udese... ne znam, u MUP-u nemaju taj podatak jer na kraju sud donese odluku, te nisu htjeli na osnovu izvršenih uviđaja da barataju sa podacima. Imam podatak za Srbiju (pitanje koliko je primenjljivo kod nas), gdje je po reviji ,,dva tocka", a na osnovu razgovora sa saobracajnim vjestakom konstatovano da je krivica (govorili su o udesima sa smrtnim ishodom) otprilike pola-pola između vozača motocikla i ostalih učesnika u saobraćaju (odnos je zapravo 49:51) .
Niko nije nikoga pravdao, jednostavno se stvari generalizuju. Evo, ja ću ovdje da ponovim nešto što stalno pričam kao papagaj (ko me privatno zna, vjerovatno sam im se smucio), a to je: ,,automobil nije za svakoga, a još manje motocikl".
Ovo bijase tema 'Crash', a?
Ok.
--------------------------
Do Not Disturb.
pretice me frajer iz sekuritas sa up jutros kod posle nk, mene i jos par, onako krvnicki, kad posle 2-3 km vidim poljubio stijenu, reko shit hapens brate
Prema tome, šta da ti kažem?
Da si vozio zweitakt i zwein zylinder bi mu pobegao ka iz katapulta...![]()
pa i ovako ga mogu usisat kroz filter od vazduha i sa ga ispljunem kroz spulju
njegovo je samo sa izabere hoce li kroz lijevu ili desnu
Prema tome, šta da ti kažem?
E ovo je dubinsko
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Realno, vozila žena pomorca.
Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk
E veli, malo zardjao - zaribao jer se slabo vozio (vise je ronio)
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ne vide mu se tablice, brzo ce se ovaj utopit', ka' najbolji...
Do Not Disturb.
Evo polemika oko motora bijase se razvezala. Evo na moje oci kod Slavije u Budvi. Covjek stao da propusti pjesake sa motorom, a ovaj sa sivim opelom od pozadi u motoristu pljas.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
i danas na moje oci covjek koci na 2m od pjesackog (naglo) i ovaj sa motorom u njega.
Moras ti kontru, kao da te Fabija pravio, hebao te on u čelo to
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Sreca u nersecu...kod doma zdravlja u Bar...nije bilo nista motoristi a ni kolima u koja je udario
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks