Opet je onaj dio godine kad se kritikuju motoristi
Vidite samo 20% motora, a to su ovi što jure i divljaju...80% je po PS-u, tako da ostavite te statistike iz glave...
Za skuter važe ista pravila koja vaće i za motor, a motor mora da čeka u redu. ZAMISLI
Znači mozak motocikliste radi na principu ako neko ne vozi maseratija ko ga jebe
Trebao je da izađe da se raspravi sa stručnjakom
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Opet je onaj dio godine kad se kritikuju motoristi
Vidite samo 20% motora, a to su ovi što jure i divljaju...80% je po PS-u, tako da ostavite te statistike iz glave...
Ne znam ko ti je radio statistiku, ali reklo bi se da je obrnuto.
Ja bas vodim racuna o njima, i primjecujem iste, zato i vidim koliko ih neNOSI kacigu, upire gas i pretice u istu tu guzvu, levitira na svaku pravinu... Maxe, ludaci s viškom novca(za motor, ne i opremu i održavanje) i manjkom sive moždane mase.
Poslato s Jadrana
Ja sam planirao vec neko vrijeme da uzmem motor do 600ccm ali sam se predomislio. Prvo jer ima prelosih vozaca automobila a isto tako i prelosih vozaca motora. Mnogo puta mi se desilo da motorista sjece krivinu preko pune u moju stranu, jedan je tako secnuo kad me vidjeo i zamalo je pao, zato sad kad ih vidim iza sklonim se malo u desno, ima i dobrih i losih, a ni pjesaci nijesu korektni, prelaze van pjesackog kroz guzvu, boli njega uvo jesi li ti na motoru ili u kolima itd, dok nekom ne pukne film pa ih sve digne na haubu, najjace mi je kod vektre zena 50 tak godina ne prelazi na pjesacki iako ih ima 3 ili 4 nego na sred kruznog toka, auta parkirana na kruzni tok, nekultura svih, samo bi kamere spasile svega, kao po Njemackoj, cestitka na kucnu adresu, slika, za sta kazna i to da bude oder po dzepu, time bi manje gledali neskolovane pandure i bolje bi bilo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by HaRRy; 09-05-18 at 10:35.
https://scontent-vie1-1.cdninstagram...54576128_n.mp4
Vise puta gledah snimak... ne kapiram sta se desilo nakon 'crash'-a.
--------------------------
Do Not Disturb.
Svako svojim putem![]()
Objasni da nisu imali nikakav kontakt nakon toga. Ni vizuelni a ne neku pricu.. Ja ne znam jel' ovdje trauma odradila svoje ili koji je dja'o u pitanju..
Nejasno skroz.
Do Not Disturb.
Statistiku sam radio lično ja, a može da ti je potvrdi svako ko ne formira stav ograničeno...Vozim motor preko 10 godina, vozim kola isto toliko, vozim biciklo i pješak sam (logično-ali rijetko doduše), tako da mogu o svakoj kategoriji učesnika u saobraćaju da ti kažem ponešto...
Ove što ti vidiš bez kacige, u papuče, da voze 200 kroz grad, niko od pravih motorista (8 od 10 u našem slučaju) ne priznaje, ne zovemo ih da voze s nama, ne pominjemo ih kad se priča o moto temama, dakle, onoliko koliko su "antipatični" vama van moto svijeta - i nama su...(iako mi malo bolje shvatamo zašto je to tako i probamo uticati koliko možemo da se koriguju, a ne samo da kritikujemo) .
Dalje, ako pogledaš neko moto okupljanje, 80% ljudi su ozbiljni, ostvareni ljudi koji imaju porodice, djecu, poslove i ne pada im na pamet da ugroze sebe, a naravno ni druge divljanjem i vožnjom bez kacige i motor im služi kao neki "ventil" od stresa, od obaveza...
I na kraju, opet, ako pogledaš akcije koje organizujemo sve češće, vidjećeš da dajemo svake godine krv (plus imamo evidenciju davalaca, dajemo po potrebi i ko god je tražio nismo odbili), organizujemo Moto Djeda Mrazove gdje nosimo paketiće djeci u Bijelu, nema humanitarne akcije gdje neko od nas ne učestvuje itd. da ne davim...
Tako drug, prije nego idući put nazoveš nekoga ludakom sa dosta para i bez mozga (iako preptostavljam da si ovo rekao za ove što ne nose kacigu i levitiraju), malo treba sagledati širu sliku...
Pa ima svega na putevima, isto kao sto nas ima razlicitih po karakteru itd. Evo ja sam skorije usao posle 5 kroz centar jer nijesam znao da je zabran(nijesam iz Pg), momak sa motorom mi je svirao da mi kaze da je zabran i ja se vratio, a ima ljudi i sa autom koji pricaju na tel dok voze, upadaju na krivinu preko pune linije itd, skorije posle manastira Morace je lik uleceo u mene cudom jednim sam izbjegao, isto tako sleper sa prikolicom pretice slepera i samo gledam kad me vrati nazad odakle sam krenuo, svi smo razliciti vozaci. Ja sam za to da se "stisne" malo tamo gdje smijes, ali gdje je 50-60 ogr, pa gdje ces brate
Jedino kamere bi svih nas spasili ove tuge, jer opet koliko-toliko svjesnije cemo vozit, nikome nije do toga da placa kaznu min 100e zbog nekog prekrsaja. Jednom ce je platit, drugi put ce pazit.
Mi smo stoka od ljudi generalno,mislimo da smo najpametniji,i to s kamerama bi trebalo bar 20 god da se usvoji jer mi nemamo svijest o kulturi...
Last edited by Majx; 09-05-18 at 16:37.
Dosta je da covjek procita ovo napadanje motorista da vidi koliko smo sjebani u glavu ka cjelina
Pih motoristi!
Evo prodjoh 80% evrope uz duz i poprijeko. Ato turisticki sto obavezama. Dje god ima motora svi prolaze pored auta i staju prvi. Pa zato je i napravljen. Sad treba da vozim motor i da cekam red na semaforu. Pa vozicu auto onda i eto.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
A simnjam da bi to trajalo kod nas,polomili bi ih kao i sve do sad...
Ja sam prošlo ljeto vozio 20min u koloni(5-10kmh ,stani kreni) od Čepuraka pored Titexa pa sve do magistrale na Zabjelo.Ispred mene motorista(full oprema,koferi sa strane,kamera na kacigu,navigacija ispred njega ka manji TV...) tablice bijahu Poland i on ni makac iz kolone.Strpljivo,iako je ulica dovoljno široka da može da se provlači ali,možda nije zbog nepostojanja linije za razdvajanje kolov.traka.
Uglavnom, po tvom iskustvu diljem Evrope,vjerovatno je čo'ek iz Burundija,pa iznajmio neđe motorcikl u Evropu
Sent from my room
Ajmo na neki moto forum, da vidimo sto se pise za vozace automobila.
Inace, cisto da se svi razumijemo odje: dva motorna vozila, bilo dva auta ili dva motora ili auto i motor, ne smiju da se nalaze paralelno u istoj kolovoznoj traci i da se krecu/cekaju semafor jedan pored drugog. Tako da vam sva prica o izlazenju naprijed na semafore i ostale zastoje pada u vodu sto se legalnosti tice.
Stay salty.
dobro je legalni momci
pazite da vas ko u nogu ne upuca
kakoeeeeeee
htio sam jos koji red da napisem, malo ozbiljnije no znam da nema potrebe trosit' se mnogo ovdjesamo uzivajte na najvece ste muke od motorista
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Šteta samo što nema više onih starijih Citroena (DS je najbolji) pa da motorom umjesto okolo pređeš preko, pogotovo na semaforima...
Sent from my Motorola 8400
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks