Baci sliku Megira "iz tvoje ruke"...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Sto znam, za te pare je dobar(20tak eura)...Sve kazaljke rade, potezak je, djeluje sastavljen dobro...Koliko ce trajat ne znam
Evo na ovaj video se bolje vide detalji
--------------------------
Do Not Disturb.
Nisam državljanin. Ali po njihovom zakonu upravo stranci dobijaju povraćaj PDVa
1. Ko ima pravo na povraćaj PDV-a?
Pravo na povraćaj PDV imaju samo strani državljani (nisu poreski obveznici i nemaju prebivalište u Republici Srbiji) koji u prtljagu iznose kupljenu, nekorišćenu robu u vrednosti preko 150 evra (uključujući PDV) u dinarskoj protivvrednosti, u roku od tri meseca od dana kupovine.
http://www.carina.rs/lat/Informacije...anice/pdv.aspx
Last edited by Rakun; 08-05-18 at 03:35.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
To jeste ako kupiš u SRB I prijaviš kod nas...
Poslato sa kompaktne pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Pozdrav drugari.Ako moze neko da da mi pomogne sta raditi u ovom slucaju?Iz Srbije sam i kupio sam nesto na internetu sve uredno platio,ali izgleda da su oni greskom poslali paket za Crnu goru,posto kad ukucam broj za pracenje izlazi mi da je paket upucen u Crnu goru.E sad da li ce posta Crne gore proslediti paket ka Srbiji kada budu videli adresu,ili moram da zovem postu Crne gore i objasnim situaciju.Hvala vam na bilo kojoj pomoci.Pozdrav
Koju postu izabrati na mailboxde? Czech post registered mail ili Deutsche post?
svejedno,ali ako je ista cijena ja bih izabrao DE
Poslat cu preko njemaca onda, oko 1e je razlika... na cesku pise 9-15 dana a na njemakcu nista, zbog toga rekoh da pitam![]()
Imam jedno pitanje za vas.
Narucio sam jedan telefon ali jer sam iskoristio neki kupon prodavac je cancel-ovao order i pise finished. Kontaktirao sam aliexpress podrsku i rekli su mi da uplata nije prosla i da banka drzi uplatu.Treba li da kontaktiram banku ili ce mi oni vratiti za nekoliko dana a da ih ne cimam? Unaprijed hvala na odgovoru :fat:
The things you own end up owning you.
Ne sjekiraj se.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Možda bolje da kontaktiraš, na primjer ja u hipotekarnu banku ih pozovem posaljem screnshot i to mi srede za minut, dok sa druge kartice iz CKB banke ne mogu da naglavim sa njima i oni mi posle mjesec dana sami oslobode novac..
Edit:
Evo najsvežije 3Aprila kupio neku stvar oko 50€ je u pitanju bilo(CKB Viza vezana sa PayPal), prodavac isti dan javio da nema na stanju, posle više pokusaja da mi oslobode novac iz rezervacija odustao od cimanja sa CKB,tek 3Maja posle ravno mjesec dana sam mogao da raspolazem sa tim novcem..
Last edited by METZ; 08-05-18 at 22:52.
Da. Ckb je najteza po tom pitanju. Bas su neprofesionalni.
zna li neko nesto o novoj 'uredbi' drage nam carine gdje fizicko lice moze poruciti suplemenata DO 0.5 KG (!!!!) i ne dva ista artikla !?
narucujem stalno sa iherb i slicnih sajtova ali nisam zadnjih mjesec dana nego mi je ovo prenio brat kojeg su zvali iz dhl-a i rekli mu da ce da vrate paket (nepunih 50 eura vrijednosti ali ima 600 GRAMA!? i dva ista artikla (dvije kutije vitamina)
Ovo mi je potvrdio momak koji radi u dhl.
Naravno, kao sto samo moze kod nas, ovo je samo 'instrukcija' koji su zaposleni dobili, a nidje nikakve uredbe/dopune uredbe/zakona tj bilo kakvog pravnog akta koji ovo potvrdjuje.
Zvacu upravu carina ali vec znam da ce da me izvozaju uz pricu 'pitaj ovoga pitaj onoga nije to moja sluzba pu polizi pik crveno'
svaka info/savjet/predlog je welcome
zivjeli
Originally Posted by my name is ...
Postoji podjela na komercijalnu i nekomercijalnu robu, tj koja kolicina se smatra za licnu upotrebu a koja za prerprodaju,potrazi to u zakonu. To postoji oduvijek ali ocigledno nije postovano do skoro
Ne znam u koju bi grupu spadali 'suplementi' uopste... Sumnjam da je to posebno regulisano zakonom u svakom slucaju.
Takodje sam prelistavao zakon vise puta i nigdje mi nije zapalo za oko tezina od 500 grama.
I na kraju... od kad se to 500 grama suplemenata karakterise za komercijalnu upotrebu?
Sve i da se naruci onaj 'vreca' od 5kg proteina to je opet uglavnom za jednu osobu, za licnu upotrebu.
U vecini slucajeva, jako neprecizan zakon koji se opet 'random' primjenjuje...
Do Not Disturb.
zato kazem...evo od muke gledam propise sanitarne inspekcije, al nidje nista ne mogu da nadjem
islo bi mi u glavu ovo za 2+ ista proizvoda (al ajde ocarini me al ne vrci paket) ali ovaj tezinski limit - what the actual ****
Carinska tarifa propisuje nacin na koji se to tretira:
Tarifni broj: 2106909810
Akcija: Puštanje robe u slobodan promet nije dozvoljeno
Uslov: Uvjerenje Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove (3U34)
mislim da je to razlog za konkretan slucaj
konacno mi objasni (na brzinu) lik iz poste carinjenja - jer se niko ne javlja na brojeve uprave carina, sanitarne inspekcije itd
ukratko - nije ZABRANJENO ali preko 0.5kg - mora spediter da se ukljuci. Tuga i sramota![]()
da,i onda ce ti po ovom tarifnom broju trebati uvjerenje da bi se mogli podnijeti papiri (citaj-ne isplati se ispod par tona)... Znaci da jeste zbog tarifnog broja![]()
Znaaci, remetimo nekoga ko ima monopol nad tim suplementima, pa da nas izmaltretiraju za tu mizeriju preko 500ge drzavo tugo
pa ne bas, carinska tarifa je uglavnom prepisana od EU![]()
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks