САД, Русија, Њемачка, В. Британија, Француска - сви гледају своје интересе, а начини остваривања тих интереса су различити. 8-)8-)8-)
Hazbija Kalač - Stranka pravde i pomirenja
Vasilije Milickovic - Alternativa
Marko Milačić - Prava Crna Gora
Draginja Vuksanović - Socijaldemokratska partija/Demos
Milo Đukanović - Demokratska partija socijalista/SD/BS/LP
Mladen Bojanić - Demokratski front/URA/Demokrate/Otpor beznadju
Dobrilo Dedeić - Srpska koalicija
Neću glasati na predsjedničkim izborima
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
САД, Русија, Њемачка, В. Британија, Француска - сви гледају своје интересе, а начини остваривања тих интереса су различити. 8-)8-)8-)
Ne znam koliko ti je poznato ali pomoć koja se dobija od strane zapada je uglavnom tehničke prirode dje oni , lupam , besplatno obučavaju naše ljude da rukovode opremom koja se kupuje iz budzeta !!! Da parafraziram obuka za upravljanje softverom koji koristi neka administracija se računa kao bespovratna pomoć dok sami softver i održavanje se plaća iz budzeta ( tu je naravno i kompjuterska oprema ) !!! Na taj način oni em što prodaju neki svoj proizvod po prilično visokoj cijeni i naplaćuju održavanje , licence , i.t.d oni kroz bespovratnu pomoć prikazuju cijene obuke pa u konačnom gradjani ne vide stvarne benefite tolike pomoći !!! Sa te strane je puno poštenija politika koju sprovodi Kina dje se tačno vidi šta je uradjeno i po kojoj cijeni ( zapad konstantno priča o nerealno niskim cijenama ) !!! Što se nas tiče ogroman ekonomski bum se desio kad je Ruski kapital ušao u CG i svi su pričali da to neće puno trajat a sad ti kažeš kako toga nije bilo !!! Bilo jeste a to što je završio u dzepove istih ovih ljudi koji ih danas proganjaju je druga priča !!!
deuscroix
Uh, odosmo do Rusije? Kako koji put ne odete do Burkine Faso..
Evo, nađosmo dlaku u jajetu, zastave. Sudeći po jučerašnjem divljanju barjaka po Nikšićima, očigledno da je to trenutno najbitnija stvar na ovim izborima. Čitam zadnjih par stranica o zastavama i spinovanjima i ekonomskoj pomoći Rusije, a niko da baci komentar na govor velikog Dučea?
Naime, iz par minuta slušajući njega i minione mu, daje se zaključiti smo prema EU standardima daleko najrazvijeniji, ne samo na Balkanu nego čak i do EU! Rođaci! Med i mlijeko! Niđe priče o otvaranju novih radnih mjesta ili tako sličnih nebitnih stvari za našu državu. Bitno je da je Milutin Simović sve isprozivao samo ga ne shvatih za jednog koji ima ''dansku masku'' šta god mu to značilo. Pa kratak osvrt na to kako je veliki vođa bio i političar devedesetih (za neupućenu raju), bilo je tuda još par nebuloza ali ok, bilo je 'iljadu zastava!
E blago vam u pamet..
Nego, koliko me nerviraju pojedine partije iz opozicije, toliko me i raduje koliko padaju maske, doduše ne danske nego ove obične licemjerske, pa i da Bojanić ništa ne uradi na ovim izborima do lokalnih će se tačno znati ko je u kojoj korpi.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Mora da se Simoviću malo Hamlet priviđao, biće da Migo i on nisu dobro utvrdili gradivo.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ja ako znam, možda sam mu i shvatio prvi dio priče ali kad dođe do danaca ne znam, pogubio me ko na karte
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
E ja se upravo bojim da sdp ne prodje neokrnjen po tom pitanju, a uzasan osjecaj imam oko njih, nikako im ne vjerujem. Ne znam zasto, jbg..Bas mislim da su kukavicje jaje u opoziciji, nista manje od df-a. I ona prica da bi oni radje sa "zdravim dijelom dps-a", nego s df-om, ja vjerujem da je to istina. A u slucaju da gospodar dobije u prvom, sdp ce izbjegnuti pritisak oko izjasnjavanja u vezi podrske opoziciji ili dps-u i moci ce da fura opozicionu pricu oko lokalnih i navlace glasove opozicionara koji ne bi ni u ludilu s dps-om.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Meni niko nema preko DF-a, nego sreća pa sebi skaču u stomak, svaki dan. Doduše Manda i Medo su ga puštili mašala. Dako im sve izađe na nos
Amerika, Rusija, cetnici, zastave...
Milo dolazi iz 1-1, zar neko stvarno misli da bi on izasao kao kandidat da ne zna da ce 100% dobiti, a nije neka nauka znati to.
A dobice jer i treba tako, to i zasluzujemo, svako gleda svoju guzicu pa i biramo vodju koji posjeduje taj "kvalitet" kod sebe.
Milo ce izgubiti kad on bude htio ili kad dodje neko ko je namazaniji od njega, ili kad se ovaj narod promjeni, a to je vec hard sci-fi.
ja sam mislila da smo zastave zaboravili...prevazišli tj, po meni pozitivno upravo to što je cg i zastava EU tu i što nema da privire ove druge...nego neko reče, da ih je stotinu bilo bi aaaa sto baš stotinu, ili ne nose ih s ljubavlju
Puštite zastave nego gledajte noćas što pričaju ova dvojica na televizijama![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ne treba ni pet grama mozga da se shvati da nam ni zapad ni istok ne pomaže zbog prijateljstva i dobre namjere nego uticaja. Dobrim dijelom medjunarodna pomoć je jeftino kupovanje mnogo skupljih stvari, nego da ne širim pricu.
Odgovor za McS-a:
To što vlast postiže jeste da se dijele crnogorci i srbi na dvije narodnosti, a hrvatski srpski crnogorski bosanski na 4 jezika.
Ono što režim gura je crnogorski nacionalizam, koji za razliku od ustaša, balija i četnika nema ime, pa se i može provući ispod radara. Ono što je potrebno modernoj demokratiji jeste baba roga, da se narod plasi.
Ja koliko vidim ovdje mi ne pricamo zasto nam je ekonomija losa a industrija nepostojeca, nego pricamo o nacionalnosti. To je ono sto je odavno postignuto.
Crnogorci i Srbi jesu dva naroda.
Što se tiče jezika po meni se radi o jednom jeziku koji ima svoje specifičnosti. Samim tim, kad svi narodi mogu da ga nazovu svoji imenom ne vidim zašto to ne bi i Crnogorci.
Crnogorski nacionalizam, kako mi to nerealno zvuči. Ja ne znam da se ijedan zlocin, rat ili asimilacija desila od strane Crnogorskog nacionalizma. Već naprotiv, Crnogorci su asimilovani dijelom u Srbe, Crnogorcima se osporavalo pravo na drzavu, jezik, crkvu, posebnost... Od koga? Jedino od Srba. I sad pričaš o Crnogorskom nacionalizmu. Ne znam je li više žalosno ili smiješno.
Da li gazda ide prije zadruge na Pinku? Ili je poslije zna li ko?
Ne bi da propustim to.
Evo kaze Bojanic da govori Srpskim jer mu je majka iz Srbije, sad ga u vezi tog mogu povuci za donju pipuI da je vjernik MCP u koju povjerenje ima 60% gradjana haha
Dobar si, a? Ščime se baviš?
Ljudi iskreno meni je ovaj Bojanic nesto cudan... Uopste ne lici i ne nastupa kao Bojanic iz vremena kad je bio u skupstini.... ne mogu da provalim o cemu se radi, ali ovo bas lose izgleda....
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
The more things change, the more they stay the same.
Vrati se u nazad malo pa ces vidjeti da je i Crnogorac i Srbin rijec za pravoslavnog covjeka koji zivi na prostoru Crne Gore, tj Srbije.
No, to je nebitno, opet si me odvukao na istu priču kao sto DPS godinama radi, veoma veoma uspješno!
Mlak baš, mora da balansira kako bi zadovoljio 15 strana, a to je nemoguće...
P.S. Ne treba mi debata, želim samo da vidim Mila kod Komnenića...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Meni ovog Bojanica nesto zao sad.....
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks