treba je s Varvarima poc u Zagreb, no je ima neka posla![]()
Hazbija Kalač - Stranka pravde i pomirenja
Vasilije Milickovic - Alternativa
Marko Milačić - Prava Crna Gora
Draginja Vuksanović - Socijaldemokratska partija/Demos
Milo Đukanović - Demokratska partija socijalista/SD/BS/LP
Mladen Bojanić - Demokratski front/URA/Demokrate/Otpor beznadju
Dobrilo Dedeić - Srpska koalicija
Neću glasati na predsjedničkim izborima
Evo koji će redosljed biti na listiću:
1. Marko Milačić
2. Mladen Bojanić
3. Hazbija Kalač
4. Vasilije Miličković
5. Dobrilo Dedeić
6. Draginja Vuksanović
7. Milo Đukanović
treba je s Varvarima poc u Zagreb, no je ima neka posla![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Opozicije (u većini) nema i neće je biti dok god se prebrojavaju krvna zrnca u bilo kom smislu. Nacionalizam (ma koji) je samo ulaznica za fašizam, a isti stvara polove.
Šta je onda izbor? Fašisti (prikriveni i ini obučeni u oblande nacionalizma) ili lopovi (koja je politika u suštini jednaka ovoj prvoj) ostaje puku da bira. Poenta, svako tzv. ,,prebrojavanje krvnih zrnaca" ide u korist lopova i nacionalista, ili prevedeno, zacementiran je ovaj sistem ma bio mu predvodnik personalno Milo Đukanović ili neko drugi.
"Sedam je mistični broj. Kad god neko zamisli neki broj to je obično broj sedam", rekao je novinarima politički direktor DPS-a Tarzan Milošević nakon žrijeba u Skupštini.
Ovo je bolest duševna.
http://www.standard.co.me/index.php/...nsa-crnoj-gori
Treba konsultovati vidovitu Veru oko tih brojeva.
http://www.portalanalitika.me/clanak...eodgovoran-cin
Evo Bojanicu jos jedan minus kod "patriota". Ne moze se tako u jeeevropu, Maadjooo![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
dobro pjeva Draginja ,mogla bi jedan duet sa sadasnjim predsjednikom Vujanovicem ,to bi plamen bio
Čim nema aplikacija da provjeri jel glasao onda nikako ne može tvrdit da je apstinent ...
deuscroix
da ne bude da sam opet preskocio , mada mi se i ne pise jer vadis pola iz konteksta.
nisam rekao da je Milacic jaci kao sto ti mi insinuiras, nego da se ne zna iz kojeg razloga je je Milacic bio na spisku DF a ne on. mozda neki dogovor medju njima, mozda neki pritisci , sve je to mozda jer ne znamo. makar ja ne znam , mozemo da nagadjamo.
dje sam rekao da je Bojnic glavni, dje sam rekao da je milacic jaci?????
moja recenica da je: u svakom slucaju nije Milacic predstavljao OB nego Bojanic, i to jedno mjesto nije Milacic potpisao i dogovorio nego Bojanic
znaci opet konstruises i karikiras, ali to dostina vas radite iz meni nepoznatih razloga. tj poznati su mi, da bi vasa istina bila istinitija ako okreces sto sagovornik govori.
zasto mi sjeckas recenicu , sto je citavu ne napises npr:
koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju _uz opasku jel to grijeh , nije grijeh naravno , sasvim legitimno pravo.
a moja recenica je bila:
covjek koji je bio u Pozitivnu, koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju i kad je vidio da mu to slabo ide onda je dobio mjesto gratis kod DF
dje pise da je sto lose ili da je grijeh kazi mi???
ako kaze da dobro razmisli sto da radi oko Knezevica, da mogu biti nemiri, vjeruj mi to je zavijena prijetnja. prije svega sto on ima da sugerise bilo kome?
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Evo da ja napišem precizno jer znam. Da sada ne pišem o formiranju pokreta jer je to manje više poznato. Dakle, prije izbora odlučeno je da se ide u koaliciju sa DF-om ili Ključem. Većina je bila (kako je ko glasao ne znam) za koaliciju sa DF-om. Kada su pristupili DF-u četvorica iz pokreta su izrazili želju da budu na listi. Znamo da se jednom izašlo u susret. Ako je bitno, da pomenem i to da Bojanić nije bio među te četri osobe. To je sve.
Ovo je morao da izjavi zbog radikalizovanog i rusofilskog birackog tijela kod nas. Ovo protjerivanje ruskog diplomate je nazalost iznudjen potez koji je Crna Gora morala uraditi ako misli ulaziti u EU. Crna Gora nije velika i mocna regionalna sila kao Turska pa da moze tako nesto da odbije.
Trudiću se da ne sjeckam prije tačke, to samo jer mi lakše da odgovorim misao po misao, a i trudim se da ne preskočim ništa. Moja greška ako djeluje kao vađenje iz konteksta, nije namjera.
Ja znam direktno od bivšeg člana koji je bio prisutan glasanju. Ali kako ne moraš vjerovat' nekom nasumičnom forumašu, pokušavam to da potkrijepim njegovim i njihovim izjavama.nisam rekao da je Milacic jaci kao sto ti mi insinuiras, nego da se ne zna iz kojeg razloga je je Milacic bio na spisku DF a ne on. mozda neki dogovor medju njima, mozda neki pritisci , sve je to mozda jer ne znamo. makar ja ne znam , mozemo da nagadjamo.
OB je imao dva cilja. Ujedinjavanje opozicije i otvorene liste. Prvobitno su upirali da bude jedna lista, kad su viđeli da toga neće biti, pokušali su da se priključe ovom građanskom bloku. Kako je Ključ već bio formiran i nije bilo mjesta (i ovako su na kraju uzeli manje nego što su očekivali), SDP bio i dalje nov kao opozicija i niko nije htio sa njima, a Demokrate insistirale na samostalnom nastupu, počeli su da skupljaju potpise da nastupe sami. Potpisi su skupljeni, ali su sva istraživanja pokazivala da je mrtva trka hoće li uzet' cenzus ili neće, pa su odlučili da se ide sa DF-om, kako ne bi došlo do prosipanja glasova.
"Најављивали смо, сакупили довољан број потписа подршке и били спремни за самосталан наступ. Међутим, формирање опозиционих коалиција нам је знатно сузило простор за дјеловање. Желећи да елиминишемо и најмањи ризик губитка опозиционих гласова, ставили смо по страни наше политичке разлике, жеље и амбиције и прихватили коалицију као наш скроман допринос борби за смјену власти. Наравно, уважавајући и поспјешујући различитости у формирању сопствених ставова, наша одлука није донешена једногласно."
Ovdje: "mozda je samo Milacic bio jaci u te neke odbore njihove pa je zato tamo dopao, ili ga mozda neko sa strane vise gurao od Bojanica."dje sam rekao da je Bojnic glavni, dje sam rekao da je milacic jaci?????
moja recenica da je: u svakom slucaju nije Milacic predstavljao OB nego Bojanic, i to jedno mjesto nije Milacic potpisao i dogovorio nego Bojanic
znaci opet konstruises i karikiras, ali to dostina vas radite iz meni nepoznatih razloga. tj poznati su mi, da bi vasa istina bila istinitija ako okreces sto sagovornik govori.
i ovdje: "u svakom slucaju nije Milacic predstavljao OB nego Bojanic, i to jedno mjesto nije Milacic potpisao i dogovorio nego Bojanic."
zasto mi sjeckas recenicu , sto je citavu ne napises npr:Okej, nisi rekao da je grijeh, rekao si da nije nezavisan. U partiji je bio samo jednom i napustio je kada je viđeo koliko je sati, oko toga se bar slažemo. OB je bio neformalna grupa građana sa dva cilja (bar dok je on bio član), ujedinjenje opozicije i otvorene liste. Članovi su bili ljudi sa svih strana političkog spektra, i onog pravog i ovog crnogorskog, kojima su bili zajednički samo ti konkretni ciljevi. Zato im je bio slogan "Povjerenje ljudima, ne partijama". Obećavali su da će u parlamentu glasati po individualnoj savjesti, ne koordinisano i kako partijski autokrata kaže, kako je to slučaj u svim drugim partijama. To je bilo u duhu tih otvorenih lista, koje bi oni tražili da se sve odigralo kako je planirano.koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju _uz opasku jel to grijeh , nije grijeh naravno , sasvim legitimno pravo.
a moja recenica je bila:
covjek koji je bio u Pozitivnu, koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju i kad je vidio da mu to slabo ide onda je dobio mjesto gratis kod DF
dje pise da je sto lose ili da je grijeh kazi mi???
Između Bojanića i DF-a su se već na početku kampanje desila razilaženja, pa je prepustio OB sledećem na listi, Marku Milačiću, koji je od te ideje napravio ono što smo viđeli ubrzo nakon (opet, ukucaj Otpor beznađu na bilo koji portal, tačno možeš da vidiš momenat zaokreta u izjavama i politici koju zagovaraju). A zajedno sa Bojanićem je i većina drugih članova napustila tu grupu građana, te ona danas postoji samo kao fejsbuk stranica.
Ti kao da prvi put čitaš nečiju izjavu? Čovjek je kandidat za predsjednika, naravno da će da ima komentare na svako dešavanje u i van države. Valjda treba da pokaže građanima šta bi on radio da je na mjestu predsjednika. Isto kao što ostali kandidati komentarišu svako dešavanje, tako i on. To je potpuno normalno.ako kaze da dobro razmisli sto da radi oko Knezevica, da mogu biti nemiri, vjeruj mi to je zavijena prijetnja. prije svega sto on ima da sugerise bilo kome?
U svakom slučaju, Bojaniću zamijeraš što ga podržava DF, između svih ostalih opozicionih partija (Sem SDP-a, je li. 90% opozicionih poslanika.), i što je neformalna grupa građana na čijem je čelu bio izašla sa DF-om na izbore (a on nije bio na listi, i napustio je tu grupaciju ubrzo nakon te odluke), i ne prihvataš objašnjenje da je to bilo da se opozicioni glasovi ne bi prosipali po svaku cijenu.
Ali to što je SDP bio u vlasti sa DPS-om 20 godina, i što ga podržava Lekić (nekadašnji nosioc liste DF-a), ti ne smeta? Tu su pretpostavljam objašnjenja da Lekić više nije u DF i da su bili u vlasti zbog ulaska u NATO. Ma daj...
Last edited by LostInHollywood; 28-03-18 at 15:42.
Ne slazem se. Traje ovo sudjenje u Crnoj Gori gdje su neki Rusi stvarno izgleda nesto umijesani. Nije se ova halabuka oko Skripalja digla tek tako. Vjerovatno postoje nepobitni dokazi o ruskoj umijesanosti. Ruski konzulat u Sijetlu je juce zatvoren i bice iseljen. Vrijeme ce pokazati sta je u pitanju.
Crna Gora je izabrala EU kao svoje trajno opredeljenje i mora na djelu pokazivati da dijeli njihove vrijednosti. Cak mislim da ovaj Markovic zaista ima petlju kad je povukao ovako nepopularan potez u sred izborne kampanje.
Nisi nista u pravu. Od mogucih 33 mandata u Ulcinju, vlast uzima 31 mandat, dok je samo dva mandata opoziciono(URA). Vi i Rozaje ste rekorderi po lojalnosti vlastima.
Broj Albanaca se povecava i imate dobar fertilitet, ali striktno Albanci u buducnosti ne mogu napraviti neki veci iskorak jer imate malu bazu, svega vas je 6%. Ali za razliku od recimo Hrvata, ipak napredujete.
Sa Kosova svakog ljeta dolazi na stotine hiljada turista, znaci da se osjecate ugodno u Crnoj Gori. Svidja vam se ovakva Crna Gora, a to dokazujete na izborima na kojima u procentu od 90% glasate vlast.
Ne znam baš, bilo je priče kako se ufurula u fazon pomaganja pa nije htjela da nahrani gladne no konta ovi koji se muče bliži su bogu pa nije htjela da ometa. Pusti ih da se muče pa ih kao bog pogleda i ona nahrani.
Koji je pravi politički spektar i po čemu se razlikuje od crnogorskog?
Last edited by NHM; 28-03-18 at 17:12.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
mogao bi Firefox Mozilla da tuži Mila za plagijat i korišćenje njihovog znaka :lolblue::lolblue:
p.s. navika je čudo.
A i Dedeiću objasnit da na predsjedničkim izborima
nema postizbornih koalicija
Draginja ili ništa !!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Political_spectrum
A u Crnoj Gori, primjera radi, Demokratska Partija Socijalista rasprodaje svu državnu imovinu. No, to nije baš tema. Kako li se samo zakači za dio između dva zareza, koji je trebao da ilustruje realnost da se u Crnoj Gori ne zna ko pije a ko plaća, od onolikog posta.
Jedino mi je on bio nejasan.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks