View Poll Results: Za koga ćete glasati na Predsjedničkim izborima 2018 ?

Voters
168. You may not vote on this poll
  • Hazbija Kalač - Stranka pravde i pomirenja

4 2.38%
  • Vasilije Milickovic - Alternativa

0 0%
  • Marko Milačić - Prava Crna Gora

3 1.79%
  • Draginja Vuksanović - Socijaldemokratska partija/Demos

13 7.74%
  • Milo Đukanović - Demokratska partija socijalista/SD/BS/LP

101 60.12%
  • Mladen Bojanić - Demokratski front/URA/Demokrate/Otpor beznadju

34 20.24%
  • Dobrilo Dedeić - Srpska koalicija

2 1.19%
  • Neću glasati na predsjedničkim izborima

11 6.55%
Page 108 of 163 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118158 ... LastLast
Results 2,676 to 2,700 of 4072

Thread: Predsjednički izbori 2018

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Evo koji će redosljed biti na listiću:
    1. Marko Milačić
    2. Mladen Bojanić
    3. Hazbija Kalač
    4. Vasilije Miličković
    5. Dobrilo Dedeić
    6. Draginja Vuksanović
    7. Milo Đukanović

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

treba je s Varvarima poc u Zagreb, no je ima neka posla
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Ja ne glasim vec godinama, ali pratim situaciju (da ja sam mrzni apstinent).

Pobjedjuje li ova nesretna opozicija svaki put pred izbore? Vjeruje li se u to i posprdava sa nesretnom pozicijom?

Vjeruje li opozicionar svaki put da se ovi iz pozicije svaki put zavaravaju da ce pobjediti i na kraju pobjede.

Mi nikad nismo imali realne partije, vec vazda neke sanjare, prevarante i "opozicionare"

Nemamo pravu opoziciju, a vlast je vlast u pravom smislu vlasti (tu su radi njih)
    Opozicije (u većini) nema i neće je biti dok god se prebrojavaju krvna zrnca u bilo kom smislu. Nacionalizam (ma koji) je samo ulaznica za fašizam, a isti stvara polove.
    Šta je onda izbor? Fašisti (prikriveni i ini obučeni u oblande nacionalizma) ili lopovi (koja je politika u suštini jednaka ovoj prvoj) ostaje puku da bira. Poenta, svako tzv. ,,prebrojavanje krvnih zrnaca" ide u korist lopova i nacionalista, ili prevedeno, zacementiran je ovaj sistem ma bio mu predvodnik personalno Milo Đukanović ili neko drugi.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by pg020 View Post
    Apsolutno tacno. Majki Terezi bi prilijepili etiketu i ovjde na forumu a tek u kampanji u medijima, da ima cetnike u porodici, da saradjuje krisom sa DF i da nije svim srcem uz gradjansku opoziciju u CG, da je radila protiv nezavisnosti Crne Gore, da nije bila svim srcem za NATO, da mozda radi kao dvostruki spijun za Rusiju Englesku, da slusa gusle dok vozi auto…
    Evo da se nadovežem na ovu gore besmislenu raspravu. Da, imala bi mana (nekima) jer ona je rođena kao Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, albanka i katolkinja. O, bože, pravoslavni (ako se ovaj hrišćanski razdjelio na nekoliko) i ...

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    11 Posts

"Sedam je mistični broj. Kad god neko zamisli neki broj to je obično broj sedam", rekao je novinarima politički direktor DPS-a Tarzan Milošević nakon žrijeba u Skupštini.

Ovo je bolest duševna.

http://www.standard.co.me/index.php/...nsa-crnoj-gori

Thanks Thanks Given 
    2,313
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Treba konsultovati vidovitu Veru oko tih brojeva.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    36
    Thanked in
    27 Posts

Quote Originally Posted by lazio View Post
    Hrvati su nebitni jer ih je ispod 1.5%, a imaju i negativan prirodni prirastaj. Tim trendom ce Hrvati za nekih 30-ak godina doci na 0,3%.
    I albanaca ima sve manje u CG. Ali bošnjaci i suverenistički talas su faktor pobjede DPS kandidata, bio to Milo ili bilo ko od vodećeg kruga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

http://www.portalanalitika.me/clanak...eodgovoran-cin

Evo Bojanicu jos jedan minus kod "patriota". Ne moze se tako u jeeevropu, Maadjooo
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Quazar View Post
    "Sedam je mistični broj. Kad god neko zamisli neki broj to je obično broj sedam", rekao je novinarima politički direktor DPS-a Tarzan Milošević nakon žrijeba u Skupštini.

Ovo je bolest duševna.

http://www.standard.co.me/index.php/...nsa-crnoj-gori
    Ja sam mislio da je ovo nešto tipa njuz.net kad sam pročitao
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    479
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    73 Posts

dobro pjeva Draginja ,mogla bi jedan duet sa sadasnjim predsjednikom Vujanovicem ,to bi plamen bio

Thanks Thanks Given 
    77
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    35 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Ja ne glasim vec godinama, ali pratim situaciju (da ja sam mrzni apstinent).
    Glasas, glasas i te kako glasas

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Čim nema aplikacija da provjeri jel glasao onda nikako ne može tvrdit da je apstinent ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Quote Originally Posted by Dzoni55 View Post
    Glasas, glasas i te kako glasas
    Hehe, samo je znam

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Ja otkucah evo 10 hiljada riječi, rekoh ti sve kako je i šta bilo, kao i kako da provjeriš to što pričam. Ti ponavljaš istu priču kao pokvarena ploča, bez ikakvih dokaza ili objektivnih argumenata. Nisam ja rekao "Bojanić je nestranački kandidat i to je to", već sam objasnio kako i zašto to tvrdim i mislim.

Je li se tad kandidovao ili sad? A to je grijeh kako tačno? Veli momak Bojanić koketira sa DF-om, on se sve pita jer je glavni u partiju, ali je Milačić jači od njega pa je zato dobio mjesto. Ok.
    Čekaj reče li sad da je Milačić bio jači u OB nego Bojanić? Kako to sad Bojanić sve dogovorio, ali nije dogovorio sebi mjesto nego nekom drugom? Previše mentalne gimnastike moraš da odradiš da bi objasnio svoje stavove, objašnjenje za sve to je mnogo jednostavnije i već napisano.
    Da, nakon brutalnog sklanjanja sa ulice DF-a od strane tadašnje policije milog ti SDP-a. Tražio je slobodne i fer izbore, i referendum o NATO-u. I ja sam bio na istim tim protestima, kao i mnogo hiljada drugih koji sa DF-om nemaju nikakve veze. Bojanić je bio sa narodom, dok je Ranko bio kući i nije se odazivao na pozive poslanika, a Raško koordinirao tone suzavaca. Demokratija vele.

To što se DF pokakao po mirnim protestima i zloupotrijebio nezadovoljstvo građana ne znači da ideja zbog koje se narod okupio nije bila ispravna.
    Prijetio veliš? Daj kopiraj mi tu prijetnju ođe da se šokiramo svi zajedno.

A što, ti nisi očekivao da će DF da pravi gluposti nakon svega? Kako bi ti u njegovoj poziciji reagovao? Ne bi pozivao na mirno rješavanje situacije?

Jes, i meni za Draginju jedan od jačih ljudi iz SDP-a kaže da nisu baš oduševljeni i da je ona iznuđeno rješenje.

A sve i da pričaš istinu, naravno da u Demokratama nisu oduševljeni jer su se nadali da će se kandidovati Bečić.
    Ko je to rekao? Stoji većina opozicije, oni koji su obećali da će stati iza takvog kandidata. Sem SDP, njima obećanja nikad puno nisu značila, no daj da se diže rejting partiji po svaku cijenu.
    da ne bude da sam opet preskocio , mada mi se i ne pise jer vadis pola iz konteksta.
    nisam rekao da je Milacic jaci kao sto ti mi insinuiras, nego da se ne zna iz kojeg razloga je je Milacic bio na spisku DF a ne on. mozda neki dogovor medju njima, mozda neki pritisci , sve je to mozda jer ne znamo. makar ja ne znam , mozemo da nagadjamo.
    dje sam rekao da je Bojnic glavni, dje sam rekao da je milacic jaci?????
    moja recenica da je: u svakom slucaju nije Milacic predstavljao OB nego Bojanic, i to jedno mjesto nije Milacic potpisao i dogovorio nego Bojanic
    znaci opet konstruises i karikiras, ali to dostina vas radite iz meni nepoznatih razloga. tj poznati su mi, da bi vasa istina bila istinitija ako okreces sto sagovornik govori.

zasto mi sjeckas recenicu , sto je citavu ne napises npr:
    koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju _uz opasku jel to grijeh , nije grijeh naravno , sasvim legitimno pravo.
    a moja recenica je bila:
    covjek koji je bio u Pozitivnu, koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju i kad je vidio da mu to slabo ide onda je dobio mjesto gratis kod DF
    dje pise da je sto lose ili da je grijeh kazi mi???

ako kaze da dobro razmisli sto da radi oko Knezevica, da mogu biti nemiri, vjeruj mi to je zavijena prijetnja. prije svega sto on ima da sugerise bilo kome?

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    da ne bude da sam opet preskocio , mada mi se i ne pise jer vadis pola iz konteksta.
    nisam rekao da je Milacic jaci kao sto ti mi insinuiras, nego da se ne zna iz kojeg razloga je je Milacic bio na spisku DF a ne on. mozda neki dogovor medju njima, mozda neki pritisci , sve je to mozda jer ne znamo. makar ja ne znam , mozemo da nagadjamo.
    moja recenica da je: u svakom slucaju nije Milacic predstavljao OB nego Bojanic, i to jedno mjesto nije Milacic potpisao i dogovorio nego Bojanic
    znaci opet konstruises i karikiras, ali to dostina vas radite iz meni nepoznatih razloga. tj poznati su mi, da bi vasa istina bila istinitija ako okreces sto sagovornik govori.

koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju _uz opasku jel to grijeh , nije grijeh naravno , sasvim legitimno pravo.
    a moja recenica je bila:
    covjek koji je bio u Pozitivnu, koji je osnovao neku grupu gradjana da bi kasnije htio da je prebaci u partiju i kad je vidio da mu to slabo ide onda je dobio mjesto gratis kod DF

ako kaze da dobro razmisli sto da radi oko Knezevica, da mogu biti nemiri, vjeruj mi to je zavijena prijetnja. prije svega sto on ima da sugerise bilo kome?

Evo da ja napišem precizno jer znam. Da sada ne pišem o formiranju pokreta jer je to manje više poznato. Dakle, prije izbora odlučeno je da se ide u koaliciju sa DF-om ili Ključem. Većina je bila (kako je ko glasao ne znam) za koaliciju sa DF-om. Kada su pristupili DF-u četvorica iz pokreta su izrazili želju da budu na listi. Znamo da se jednom izašlo u susret. Ako je bitno, da pomenem i to da Bojanić nije bio među te četri osobe. To je sve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    http://www.portalanalitika.me/clanak...eodgovoran-cin

Evo Bojanicu jos jedan minus kod "patriota". Ne moze se tako u jeeevropu, Maadjooo
    Ovo je morao da izjavi zbog radikalizovanog i rusofilskog birackog tijela kod nas. Ovo protjerivanje ruskog diplomate je nazalost iznudjen potez koji je Crna Gora morala uraditi ako misli ulaziti u EU. Crna Gora nije velika i mocna regionalna sila kao Turska pa da moze tako nesto da odbije.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by pg020 View Post
    Ovo je morao da izjavi zbog radikalizovanog i rusofilskog birackog tijela kod nas. Ovo protjerivanje ruskog diplomate je nazalost iznudjen potez koji je Crna Gora morala uraditi ako misli ulaziti u EU. Crna Gora nije velika i mocna regionalna sila kao Turska pa da moze tako nesto da odbije.
    Rekao bih da nije samo to, ima i onoga kao kada smo objavili rat Japanu bez ikakvog smisla. Tako se i danas, po mom skromnom mišljenju, vodi spoljna politika.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Trudiću se da ne sjeckam prije tačke, to samo jer mi lakše da odgovorim misao po misao, a i trudim se da ne preskočim ništa. Moja greška ako djeluje kao vađenje iz konteksta, nije namjera.
    Ja znam direktno od bivšeg člana koji je bio prisutan glasanju. Ali kako ne moraš vjerovat' nekom nasumičnom forumašu, pokušavam to da potkrijepim njegovim i njihovim izjavama.

OB je imao dva cilja. Ujedinjavanje opozicije i otvorene liste. Prvobitno su upirali da bude jedna lista, kad su viđeli da toga neće biti, pokušali su da se priključe ovom građanskom bloku. Kako je Ključ već bio formiran i nije bilo mjesta (i ovako su na kraju uzeli manje nego što su očekivali), SDP bio i dalje nov kao opozicija i niko nije htio sa njima, a Demokrate insistirale na samostalnom nastupu, počeli su da skupljaju potpise da nastupe sami. Potpisi su skupljeni, ali su sva istraživanja pokazivala da je mrtva trka hoće li uzet' cenzus ili neće, pa su odlučili da se ide sa DF-om, kako ne bi došlo do prosipanja glasova.
    "Најављивали смо, сакупили довољан број потписа подршке и били спремни за самосталан наступ. Међутим, формирање опозиционих коалиција нам је знатно сузило простор за дјеловање. Желећи да елиминишемо и најмањи ризик губитка опозиционих гласова, ставили смо по страни наше политичке разлике, жеље и амбиције и прихватили коалицију као наш скроман допринос борби за смјену власти. Наравно, уважавајући и поспјешујући различитости у формирању сопствених ставова, наша одлука није донешена једногласно."
    Ovdje: "mozda je samo Milacic bio jaci u te neke odbore njihove pa je zato tamo dopao, ili ga mozda neko sa strane vise gurao od Bojanica."
    i ovdje: "u svakom slucaju nije Milacic predstavljao OB nego Bojanic, i to jedno mjesto nije Milacic potpisao i dogovorio nego Bojanic."

a moja recenica je bila:
    Okej, nisi rekao da je grijeh, rekao si da nije nezavisan. U partiji je bio samo jednom i napustio je kada je viđeo koliko je sati, oko toga se bar slažemo. OB je bio neformalna grupa građana sa dva cilja (bar dok je on bio član), ujedinjenje opozicije i otvorene liste. Članovi su bili ljudi sa svih strana političkog spektra, i onog pravog i ovog crnogorskog, kojima su bili zajednički samo ti konkretni ciljevi. Zato im je bio slogan "Povjerenje ljudima, ne partijama". Obećavali su da će u parlamentu glasati po individualnoj savjesti, ne koordinisano i kako partijski autokrata kaže, kako je to slučaj u svim drugim partijama. To je bilo u duhu tih otvorenih lista, koje bi oni tražili da se sve odigralo kako je planirano.

Između Bojanića i DF-a su se već na početku kampanje desila razilaženja, pa je prepustio OB sledećem na listi, Marku Milačiću, koji je od te ideje napravio ono što smo viđeli ubrzo nakon (opet, ukucaj Otpor beznađu na bilo koji portal, tačno možeš da vidiš momenat zaokreta u izjavama i politici koju zagovaraju). A zajedno sa Bojanićem je i većina drugih članova napustila tu grupu građana, te ona danas postoji samo kao fejsbuk stranica.

Ti kao da prvi put čitaš nečiju izjavu? Čovjek je kandidat za predsjednika, naravno da će da ima komentare na svako dešavanje u i van države. Valjda treba da pokaže građanima šta bi on radio da je na mjestu predsjednika. Isto kao što ostali kandidati komentarišu svako dešavanje, tako i on. To je potpuno normalno.

U svakom slučaju, Bojaniću zamijeraš što ga podržava DF, između svih ostalih opozicionih partija (Sem SDP-a, je li. 90% opozicionih poslanika.), i što je neformalna grupa građana na čijem je čelu bio izašla sa DF-om na izbore (a on nije bio na listi, i napustio je tu grupaciju ubrzo nakon te odluke), i ne prihvataš objašnjenje da je to bilo da se opozicioni glasovi ne bi prosipali po svaku cijenu.
    Ali to što je SDP bio u vlasti sa DPS-om 20 godina, i što ga podržava Lekić (nekadašnji nosioc liste DF-a), ti ne smeta? Tu su pretpostavljam objašnjenja da Lekić više nije u DF i da su bili u vlasti zbog ulaska u NATO. Ma daj...
    Last edited by LostInHollywood; 28-03-18 at 15:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Rekao bih da nije samo to, ima i onoga kao kada smo objavili rat Japanu bez ikakvog smisla. Tako se i danas, po mom skromnom mišljenju, vodi spoljna politika.
    Ne slazem se. Traje ovo sudjenje u Crnoj Gori gdje su neki Rusi stvarno izgleda nesto umijesani. Nije se ova halabuka oko Skripalja digla tek tako. Vjerovatno postoje nepobitni dokazi o ruskoj umijesanosti. Ruski konzulat u Sijetlu je juce zatvoren i bice iseljen. Vrijeme ce pokazati sta je u pitanju.
    Crna Gora je izabrala EU kao svoje trajno opredeljenje i mora na djelu pokazivati da dijeli njihove vrijednosti. Cak mislim da ovaj Markovic zaista ima petlju kad je povukao ovako nepopularan potez u sred izborne kampanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opozicije (u većini) nema i neće je biti dok god se prebrojavaju krvna zrnca u bilo kom smislu. Nacionalizam (ma koji) je samo ulaznica za fašizam, a isti stvara polove.
    Šta je onda izbor? Fašisti (prikriveni i ini obučeni u oblande nacionalizma) ili lopovi (koja je politika u suštini jednaka ovoj prvoj) ostaje puku da bira. Poenta, svako tzv. ,,prebrojavanje krvnih zrnaca" ide u korist lopova i nacionalista, ili prevedeno, zacementiran je ovaj sistem ma bio mu predvodnik personalno Milo Đukanović ili neko drugi.

Veci su nacionalisti na vlasti nego u opoziciji. U opoziciji ima samo jedna nacionalna stranka- NOVA. Dok ih u vladajucoj koaliciji ima cak 6- BS, HGI,DP,AA,DUA i Forca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by baraba View Post
    I albanaca ima sve manje u CG. Ali bošnjaci i suverenistički talas su faktor pobjede DPS kandidata, bio to Milo ili bilo ko od vodećeg kruga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisi nista u pravu. Od mogucih 33 mandata u Ulcinju, vlast uzima 31 mandat, dok je samo dva mandata opoziciono(URA). Vi i Rozaje ste rekorderi po lojalnosti vlastima.
    Broj Albanaca se povecava i imate dobar fertilitet, ali striktno Albanci u buducnosti ne mogu napraviti neki veci iskorak jer imate malu bazu, svega vas je 6%. Ali za razliku od recimo Hrvata, ipak napredujete.

Sa Kosova svakog ljeta dolazi na stotine hiljada turista, znaci da se osjecate ugodno u Crnoj Gori. Svidja vam se ovakva Crna Gora, a to dokazujete na izborima na kojima u procentu od 90% glasate vlast.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Evo da se nadovežem na ovu gore besmislenu raspravu. Da, imala bi mana (nekima) jer ona je rođena kao Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, albanka i katolkinja. O, bože, pravoslavni (ako se ovaj hrišćanski razdjelio na nekoliko) i ...
    Ne znam baš, bilo je priče kako se ufurula u fazon pomaganja pa nije htjela da nahrani gladne no konta ovi koji se muče bliži su bogu pa nije htjela da ometa. Pusti ih da se muče pa ih kao bog pogleda i ona nahrani.

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post

Članovi su bili ljudi sa svih strana političkog spektra, i onog pravog i ovog crnogorskog, kojima su bili zajednički samo ti konkretni ciljevi.
    Koji je pravi politički spektar i po čemu se razlikuje od crnogorskog?
    Last edited by NHM; 28-03-18 at 17:12.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

mogao bi Firefox Mozilla da tuži Mila za plagijat i korišćenje njihovog znaka :lolblue::lolblue:

p.s. navika je čudo.
    A i Dedeiću objasnit da na predsjedničkim izborima
    nema postizbornih koalicija

Draginja ili ništa !!!

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Koji je pravi politički spektar i po čemu se razlikuje od crnogorskog?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Political_spectrum

A u Crnoj Gori, primjera radi, Demokratska Partija Socijalista rasprodaje svu državnu imovinu. No, to nije baš tema. Kako li se samo zakači za dio između dva zareza, koji je trebao da ilustruje realnost da se u Crnoj Gori ne zna ko pije a ko plaća, od onolikog posta.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Jedino mi je on bio nejasan.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Page 108 of 163 FirstFirst ... 85898104105106107108109110111112118158 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)