View Poll Results: Za koga ćete glasati na Predsjedničkim izborima 2018 ?

Voters
168. You may not vote on this poll
  • Hazbija Kalač - Stranka pravde i pomirenja

4 2.38%
  • Vasilije Milickovic - Alternativa

0 0%
  • Marko Milačić - Prava Crna Gora

3 1.79%
  • Draginja Vuksanović - Socijaldemokratska partija/Demos

13 7.74%
  • Milo Đukanović - Demokratska partija socijalista/SD/BS/LP

101 60.12%
  • Mladen Bojanić - Demokratski front/URA/Demokrate/Otpor beznadju

34 20.24%
  • Dobrilo Dedeić - Srpska koalicija

2 1.19%
  • Neću glasati na predsjedničkim izborima

11 6.55%
Page 97 of 163 FirstFirst ... 478793949596979899100101107147 ... LastLast
Results 2,401 to 2,425 of 4072

Thread: Predsjednički izbori 2018

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,333
    Thanked in
    1,288 Posts

Dajte sad link da provjerimo

Mada mi drugarica iz dps-a rece da mi pored imena stoji minus, tj da nisam njihov glasac ? :/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Za oko 2ipo dana je skupljeno 60k potpisa.

Ne siri dezinformacije da te zamolim...

Evo preko 2 mjeseca u DPS-ovim kancelarijama su bile blanko liste koje su potpisivane, islo se po kuca sa blanko listom, jer u zaglavlju ne stoji ko je kandidat vec se to kasnije dopisuje.

Ne znam zbog cega je bitno jel 2ipo dana ili 2 mjeseca, ali ima li razloga da se laze ?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by MA-TUZ View Post
    Ne znam zbog cega je bitno jel 2ipo dana ili 2 mjeseca, ali ima li razloga da se laze ?
    Ima. Ovo sepurenje brojem potpisa je ustvari dobra vijest
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

@Ovizionizi spamovao si zato si dobio jedan poen, jer da sam te za "uvredu" kaznila dobio bi 6....ali samo ti spamuj i dalje, svaki post SPAMA po jedan poen....ista stvar sa MA-TUZ om čim se utvrdi da i je to rookie ide na permanent pa samo vi naprijed....moožete se do sjutra buniti ali na svaki post spama ćete dobiti po poen, uvrede se zna kako se kažnjavju a botovi i sendvičri banom dopalo vam se ili ne!
    Takođe, ako vam je milo da mislite da selektivno koristim moderatorska ovlašćenja, super, samo mislite, ja ću i dalje da vam dajem infrakcije kad zaslužite...
    poyy pilići ali kultura dijaloga je više nego obavezna!!!
    Last edited by zvoncica; 23-03-18 at 22:53.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za oko 2ipo dana je skupljeno 60k potpisa. Svaki covjek koji je dao podrsku je svojerucno popunio obrazac i potpisao, licno sam se uvjerio u to, i znam da se na tome insistiralo. Tako se to radi, da razne NVO i opozicija ne bi slucajno rekli da je DPS prepisivao biracki spisak kao sto to neki rade.... vidimo da neki ni 8k ne mogu skupiti i da jos nisu predali kandidaturu a ima dosta vremena od kad su objavili namjeru da se kandiduju

Milo prije nego sto pocne kampanju ima 47-48% podrske..... do kraja kampanje se sredjuje ostatak ako sve bude kako treba, jos ako bude izlaznost mala kako se i ocekuje onda se vec u prvom krugu zavrsava ovo ja vjerujem.....

zna li se oce li hajdukovic predati kandidaturu ili je ovo konacan spisak?
    Kako ovo znas, jesi prisustvovao licno svakom potpisu, ili...?

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    193
    Thanked in
    122 Posts

@lucke91
    Zovu i cimaju da cijele familije potpisuju da bi ljudi posao sacuvali. SD i BS su mu skupljali potpise

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Za oko 2ipo dana je skupljeno 60k potpisa. Svaki covjek koji je dao podrsku je svojerucno popunio obrazac i potpisao, licno sam se uvjerio u to, i znam da se na tome insistiralo. Tako se to radi, da razne NVO i opozicija ne bi slucajno rekli da je DPS prepisivao biracki spisak kao sto to neki rade.... vidimo da neki ni 8k ne mogu skupiti i da jos nisu predali kandidaturu a ima dosta vremena od kad su objavili namjeru da se kandiduju

Milo prije nego sto pocne kampanju ima 47-48% podrske..... do kraja kampanje se sredjuje ostatak ako sve bude kako treba, jos ako bude izlaznost mala kako se i ocekuje onda se vec u prvom krugu zavrsava ovo ja vjerujem.....

zna li se oce li hajdukovic predati kandidaturu ili je ovo konacan spisak?
    Hajde izadji na ulicu sjutra u bilo kom gradu pa prvih deset pitaj sta ti misle o "gazdi" kako ga sam nazivas pa nam prenesi svoja "licna uvjerenja". Ne znam kako se mozes ponositi sa tim "potpisima" i sa tim "glasacima" kad i ti, i mi, i sva CG znamo kako ih namicete. Bez sve masinerije partija ti cenzus ne bi prelazila a ti se u 21 vijeku tim mehanizmom ponosis a sjutra vec kada odu sa vlasti ni ti ih neces glasati.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    21 Posts

Lightbulb

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Pa za pobjedu u prvom krugu treba dobiti 50% od izaslih biraca tako da se nevazeci listici u prvom krugu racunaju kao neka lista.
    44 % Bojanic 5% Vuksanovic Kalac Mijovic Milacic i npr 2% nevazecih i ostaje za Mila 49%.
    Ako bude 1% nevazecih nema drugog kruga

Za pobjedu u prvom krugu potrebno je da kandidat dobije vise od 50% vazecih glasova. Zakon je jasan u tom dijelu:

Član 16
    Za Predsjednika izabran je kandidat koji je dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali.

Član 17
    Ako nijedan kandidat ne dobije broj glasova predviđen u članu 16 ovog zakona, održava se drugi izborni krug, za 14 dana. ...

Hipoteticki, da su se nevazeci glasovi racunali kao "posebna lista" u prvom krugu 2013. godine, Filip Vujanovic ne bi imao 51,2% glasova, vec 49,5%, pa bi se odrzao jos jedan krug glasanja u kom bi se ponovo glasalo izmedju Lekica i Vujanovica.

Nevazeci listici, u stvari, nemaju nikakvu ulogu ni na predsjednickim, ni na parlamentarnim izborima, i jedino u sta se racunaju jeste procenat izlaznosti. Pa tako, vodeci se logickom pretpostavkom da veca izlaznost daje i veci legitimitet izborima, mozemo zakljuciti da je potpuno nesvrsishodno, cak i kontradiktorno svoju ogorcenost prema politickoj sceni izrazavati dopisivanjem ili krizanjem glasackog listica, cineci ga time nevazecim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Realno 8k potpisa moze sakupiti samo parlamentarna partija.
    Milacic i Milickovic su ocigledno falsifikovali potpise i samo zavisi od volje i intresa da li ce nadlezni organi provjeriti to i skinuti ih sa izborne liste.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by technus resurrection View Post
    Kako ovo znas, jesi prisustvovao licno svakom potpisu, ili...?
    Naravno da nisam, nego je takvo upustvo bilo od strane partije da se obavezno tako radi da sjutra ne bi bilo problema i prozivki.....

takodje je naglaseno da svako provjeri da mu nije iskorisceno ime za podrsku drugom kandidatu, i tako je par stotina imena utvrdjeno clanova dps-a da su na spiskovima drugih upisani i sada ne mogu da daju podrsku Milu... o svemu se racuna vodi.... sto opet ne znaci da se nece pojavit neki dupli glas, ali makar ce svaki biti autentican.....
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Hajde izadji na ulicu sjutra u bilo kom gradu pa prvih deset pitaj sta ti misle o "gazdi" kako ga sam nazivas pa nam prenesi svoja "licna uvjerenja". Ne znam kako se mozes ponositi sa tim "potpisima" i sa tim "glasacima" kad i ti, i mi, i sva CG znamo kako ih namicete. Bez sve masinerije partija ti cenzus ne bi prelazila a ti se u 21 vijeku tim mehanizmom ponosis a sjutra vec kada odu sa vlasti ni ti ih neces glasati.
    bogme s obzirom da svi znaju ko sam i sto sam, ispred mene 10 do 10 prica sve najbolje i o partiji i o Milu i kunu se u njega hahahahahha sta pricaju pred drugima ne znam, ali na kraju bitno je do dobija glasove i cija je vlast
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Naravno da nisam, nego je takvo upustvo bilo od strane partije da se obavezno tako radi da sjutra ne bi bilo problema i prozivki.....

takodje je naglaseno da svako provjeri da mu nije iskorisceno ime za podrsku drugom kandidatu, i tako je par stotina imena utvrdjeno clanova dps-a da su na spiskovima drugih upisani i sada ne mogu da daju podrsku Milu... o svemu se racuna vodi.... sto opet ne znaci da se nece pojavit neki dupli glas, ali makar ce svaki biti autentican.....
    Hahaha samo da nam Mila ne uhapse jer je svercovao potpise,pretrnuh sav.

Lucke91 postujem te jer javno agitujes za Dps,nadam se da imas kakve koristi od toga i da sklapas nedje pare.Nadam se da nisi neki pion,kakvih je 90 posto sto ih vucu za usi da im donose pare u vrecu

No mi je "zao" ovu sirotinju sto radi za 200-300 eura,a ne daj Boze ako ima 400,500,600 misle da imaju Bogovsku platu i da im to Milo daje,zali Boze glupoga li naroda,zali Boze penzionera koji zbog 200 eura penzije glasaju Mila,ne bilo ih kad su takvi,ni nas Crnogoraca,ni Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Pterodaktil View Post

Lucke91 postujem te jer javno agitujes za Dps,nadam se da imas kakve koristi od toga i da sklapas nedje pare.Nadam se da nisi neki pion,kakvih je 90 posto sto ih vucu za usi da im donose pare u vrecu
    kao sto sam rekao jedno zilion puta, nemam nikakvu korist, ne dobijam pare, nisam funkcioner niti bilo sta radim u ime DPS-a to sto ih ja podrzavam jeste moj izbor iz mojih nekih razloga, misljenja i ubjedjenja.... da sam htio da se okoristim nesto makar ne bih zivio u ulici sa sigurno najvise rupa po metru kvadratnom u Crnoj Gori za sve ovo mozes da se raspitas kod dosta forumasa koji me poznaju....

za razliku od mnogih ovdje ja makar javno kazem koga podrzavam i sta pisem, i isto tako kad treba kritikujem, a ne kao 90% ostaloih forumasa koji su clanovi i funkcioneri drugih partija a ovdje se kriju iza nikova, a svi znamo ko su.... jedino wulfy je rekao da je funkcioner ure, niko drugi.....
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by _betrayer_ View Post
    Za pobjedu u prvom krugu potrebno je da kandidat dobije vise od 50% vazecih glasova. Zakon je jasan u tom dijelu:

Član 16
    Za Predsjednika izabran je kandidat koji je dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali.

Nevazeci listici, u stvari, nemaju nikakvu ulogu ni na predsjednickim, ni na parlamentarnim izborima, i jedino u sta se racunaju jeste procenat izlaznosti. Pa tako, vodeci se logickom pretpostavkom da veca izlaznost daje i veci legitimitet izborima, mozemo zakljuciti da je potpuno nesvrsishodno, cak i kontradiktorno svoju ogorcenost prema politickoj sceni izrazavati dopisivanjem ili krizanjem glasackog listica, cineci ga time nevazecim.
    Ovo je stvarno tacno i pise u Zakonu o izboru predsjednika. Opet specifikum Crne Gore. Nevazeci listici se ne racunaju u izasle vec se stavljaju sa strane a u neophodnih 50% plus jedan glas za pobjedu u prvom krugu racunaju samo vazeci listici. U najmanju ruku cudno.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Čovjek je zvanično odradio dva mandata od po pet godina koja su trajala 15 godina. Ako nije bio nezakonito predsjednik posljednjih 5 godina, onda je nezakonito bio predsjednik od izglasavanja nezavisnosti do izbora 2008. godine. Pet plus pet nije jednako petnaest.
    Fijip je bio predsjednik republike Crne Gore kao sastavnog dijela SiCG, pa onda bio predsjednik države Crne Gore (dva različita pojma).
    Samo malo objektivnosti
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

kao sto sam rekao jedno zilion puta, nemam nikakvu korist,....
    Koliko ih samo poznajem koji pricaju kako nemaju nikakvu korist, a ovamo voze drzavna auta, dobijaju "bespovratnu" pomoc ispod zita i skoluju djecu "talente" po Evropi.

Toliko su navikli da muzu drzavu da im je to prirodno i ne racunaju u neku posebnu korist. Tako jednostavno treba da bude.

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Od tih 60000 potpisnika, 48600 bi u slučaju poraza DPS-a bili na ulicama i slavili zbog toga.
    To je profil neutralnog borca za Crnu Goru, Srbiju, Albaniju, Grčku, zavisno od trenutnog stanja.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Poznajem dva brata koji su onako umjereno srbovali, redovno glasali za srpske partije i diskutovali sa neistomišljenicima oko srpske istorije u CG i sličnim temama. Poslije referenduma nas nekoliko čačkali ovog jednog i pitali ga šta će i kako će sad, a on veli da nikad nije bio na pogrešnoj strani. Brat mu je kasnije završio u ministarstvu finansija, sad je pri nekoj našoj misiji u Briselu. Čak je prije nekoliko godina gostovao i u jednoj emisiji, da li na Atlasu ili tako neđe, đe je pokazao koliko blage veze nema. Inače nije najbistriji, tako da mirno spavam znajući da su nam finansije u sigurnim rukama.

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Fijip je bio predsjednik republike Crne Gore kao sastavnog dijela SiCG, pa onda bio predsjednik države Crne Gore (dva različita pojma).
    Samo malo objektivnosti
    Eto i ti kažeš da su to dva različita pojma, što znači da je, odmah poslije izglasavanja nezavisnosti, trebalo da predsjednik ponovo bude biran. Sve to znači da je Fijip dvije godine bio predsjednik nezavisne države, iako je izabran za predsjednika države-čanice državne zajednice SCG. Razumiješ li šta pričam? Ako ne razumiješ, da ti navedem primjer Srbije. Poslije našeg odvajanja, oni su donijeli poseban Zakon o predsjedniku (ili tako nešto) kojim je naglašeno da mora da se bia novi predsjednik jer je sadašnji izabran u vrijeme kad Srbija nije bila nezavisna država.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ako ne razumiješ, da ti navedem primjer Srbije. Poslije našeg odvajanja, oni su donijeli poseban Zakon o predsjedniku (ili tako nešto) kojim je naglašeno da mora da se bia novi predsjednik jer je sadašnji izabran u vrijeme kad Srbija nije bila nezavisna država.
    Ja ću umjesto Rakuna odgovoriti, neće on zamjeriti, poznat je kao tolerantan sagovornik.

što nas briga što se radi u Srbiji, to je druga država poSSrbice jedna.
    Mi ćemo kod nas raditi kako mi hoćemo, to nam je naša borba dala da imamo M za maršala.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Auuuu nevazeci listici se ne racunaju,bio sam u zabludi.
    Onda je drugi krug bojim se u domenu teorije samo.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Potvrđena kandidature Draginje Vuksanović tako da je to četvrta kandidatura koju je potvrdio DIK.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Potvrđena kandidature Draginje Vuksanović tako da je to četvrta kandidatura koju je potvrdio DIK.

Mislim da je sa Milom i bojanicem zakljucena lista. Hajdukovic ocigledno nije skupio. Prekljuce je izjavio da mu nedostaje oko 2800 glasova, tako da je to to.
    Tokom dana ide anketa.
    Last edited by lucke91; 24-03-18 at 07:47.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Front nezadovoljan kako Bečić radi terensku kampanju za Bojanića

Kako je objavio portal IN4S, funkcioner Demokratskog fronta iz Pljevalja Vladislav Bojović pozvao ostale opozicione partije da formiraju jedinstvenu listu za lokalne izbore u Pljevljima, koji će se održati 27. maja. On je posebno od Demokrate zatražio „da se sada fokusiraju na kampanju Mladena Bojanića i da njoj podrede svoje stranačke interese i terensku kampanju do završetka predsjedničkih izbora“.

NE ZALAŽU SE
    - Imajući u vidu da je Demokratska Crna Gora na posljednjim lokalnim izborima, u drugim opštinama, nastupala samostalno, u najboljoj namjeri ih pozivam da se sada fokusiraju na kampanju Mladena Bojanića i da njoj podrede svoje stranačke interese i terensku kampanju do završetka predsjedničkih izbora, ističe Bojović.
    On naglašava da opoziciji treba da posluže kao pouka negativna iskustva iz prethodnih izbornih ciklusa u Pljevljima, kada su pobjedu prepuštali samo zbog nesloge unutar opozicije. - Ako smo se već udružili u podršci zajedničkom predsjedničkom kandidatu Mladenu Bojaniću, možemo se i moramo, kao opozicija, dogovoriti o zajedničkom nastupu i na lokalnim izborima, zaključio je Bojović.

ODBIJAJU PRIGOVORE
    Uslijedio je odgovor Demokrata na njihovom sajtu. Poručili su kolegama iz DF da su u potpunosti posvećeni „aktivnostima za stvaranje neophodnih pretpostavki za pobjedu Mladena Bojanića na predsjedničkim izborima“. Kažu da su svu partijsku infrastrukturu stavili na raspolaganje zajedničkom opozicionom kandidatu. - Demokrate su za samo tri dana prikupile i dostavile onaj broj potpisa podrške za predsjedničkog kandidata koji su na sebe po raspodjeli i preuzeli da prikupe, saopštili su iz Bečićeve partije. Oni ističu da niko nema pravo ni argumente da im prigovori na zalaganju za uspjeh zajedničkog kandidata opozicije. Kažu da čine sve da se Bojanić nađe na funkciji prvog čovjeka u državi, a kao dokaz za to je i povlačenje kandidature predsjednika Demokrata u korist zajedničkog predsjedničkog kandidata.

TIHI SUKOB JOŠ TRAJE
    Podsjetimo, Demokrate su početkom avgusta prošle godine prekinule svaku saradnju sa liderima Demokratskog fronta, nakon niza međusobnih optužbi koje su uslijedile pošto je lider Demokrata Aleksa Bečić poručio da predsjednički kandidat opozicije može biti samo stranački lider koji do sada nije gubio izbore. Iz DF-a su njegov stav dočekali „na nož“ porukom da Bečić ne može biti kandidat jer je na lokalnim izborima izgubio od gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, a na kongresu SNP-a od Srđana Milića.
    Nakon toga uslijedio je pravi rat nepotpisanim saopštenjima, u kojima je bilo svakojakih uvreda. Bečić je zatim riješio da prekine svaku saradnju sa liderima DF. - Do „pomirenja“ je došlo tek nakon raspisivanja predsjedničkih izbora, pošto je Bečić odustao od kandidature, a Ura ostatku opozicije predložila „nestranačkog frontovca“ Mladena Bojanića. Međutim, neka naročita komunikacija lidera Demokrata i DF nije baš vidljiva.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

A bogme se to i vidi. Niti imaju kakvu kampanju da valja oko bojanica, niti bilo ciji aktivisti rade na terenu za njega.

Demokrate i df su vec u kampanji za lokalne, a bojanic zrtveno jagnje da se preguraju predsjednicki izbori... sad kad treba da se daju izjave o bojanicu, svaki dan lokalni odbornici rokaju teme lokalnog karaktera, pricaju sta ce da rade ako preuzmu vlast i tako to, branka bosnjak, rakcevic, becic itd se nude za gradonacelnika itd, kritikuju gradonacelnike, pricaju o koalicijama na lokalnom nivou, ura i demokrate cak i sporazum potpisuju, a izbori predsjednicki za 20 dana.
    Samo slijep covjek ovo ne vidi.

Mislim da je poceo i bojanic da kapira na kakvom se brisanom prostoru nasao i da je sam u ovome.
    Last edited by lucke91; 24-03-18 at 08:12.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Bez rasursa države, bez partijskih i inih pritisaka, bez ogromnog budžeta, naspram mašinerije koja je tigar (od papira). Hm,...

Page 97 of 163 FirstFirst ... 478793949596979899100101107147 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)