View Poll Results: Za koga ćete glasati na Predsjedničkim izborima 2018 ?

Voters
168. You may not vote on this poll
  • Hazbija Kalač - Stranka pravde i pomirenja

4 2.38%
  • Vasilije Milickovic - Alternativa

0 0%
  • Marko Milačić - Prava Crna Gora

3 1.79%
  • Draginja Vuksanović - Socijaldemokratska partija/Demos

13 7.74%
  • Milo Đukanović - Demokratska partija socijalista/SD/BS/LP

101 60.12%
  • Mladen Bojanić - Demokratski front/URA/Demokrate/Otpor beznadju

34 20.24%
  • Dobrilo Dedeić - Srpska koalicija

2 1.19%
  • Neću glasati na predsjedničkim izborima

11 6.55%
Page 72 of 163 FirstFirst ... 226268697071727374757682122 ... LastLast
Results 1,776 to 1,800 of 4072

Thread: Predsjednički izbori 2018

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

A namjerava li ta opozicija nekad da bude pozicija? Da uzme nekog pozicionog birača? Ili da mase sa zastavom na kojoj piše da nikad nije bio sa Dps? I da priča priču koju svi znamo, a to je da ne valja ovako. Ovo svi vidimo da nije dobro, ne treba nam analiticar. I đe pominjes postenje u svemu tome.

Thanks Thanks Given 
    9,663
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ne znam razumijes li ti mene.. Ja kazem da je smijesno ocekivati da ce ljuba Ivice Stankovica imati petlje ISTA da promijeni u ovoj drzavi. To kazem. Da je njena kandidatura samo cirkus, jer, sve i da gospodja pobijedi na izborima, bice sluga DPS-a.
    Zato kazem da je postenije onda glasati kandidata DPS-a, jer se svodi na isto.

Dok je sa Bojanicem druga prica. Za njega svi znaju da nece nikakve veze sa DPS-om da ima, zestoki je protivnik i kriticar DPS-a i zbog takvih njegovih stavova opozicioni glasac je nacisto sa njim. Nije Drago Djurovic, Nije Darko pajovic, Ranko, Vujica, Rasko..
    Sve i da je istina da bi bila sluga DPS-a, na ovim izborima je bitno da DPS ne pobijedi, nebitno ko će biti pred$ednik... Ako izgube na izborima, ništa im ne znači sluga na toj poziciji, donji su...

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Zar nije to protokularna funkcija sad od jednom ce predsednik mijenjati nesto.
    Samo je bitno da se pobijedi kandidat DPSa, nije bitno ko ce. Da narod vidi da su smjenjivi.
    Sad Draginja ne valja jer ne moze da menja nista

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Ne valjaju izjave u prvom krugu ću podržati toga i toga, u drugom neću nikog ako taj i taj ne prođe. Sve ostalo je manje-više svarljivo. Meni konkretno smetaju spinovi i neinformisanost, pa onda pričamo. Nešto ne vidim da se ovdje spinuje protiv DPS-a, nego to je zato što nema potrebe vjerovatno. Ja znam koga ću podržati u prvom krugu, a u drugom krugu ću podržati onog opozicionog kandidata koji do njega dođe. I iako imam rezervacija prema Draginji, veće rezervacije imam prema DPS-u, tako da je meni matematika jasna.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Jel bilo slucajeva po svijetu da lider neke partije osnuje drugu partiju? Ode Marko od spikera, DPS fana, potrcka, nvo aktiviste, slucajnog prolaznika za ruske medije, novinara, bojkotasa do partijskog funkcionera vise partija koje sam osnovao... Uglavnom ozbiljne debate nece biti ukoliko on bude dio ove price jer je vise sklon performansima nego sustini.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Medo, Lepetanac.. to sto vi sad pricate su vec stavovi aktivnih glasaca, ne apstinenata. Ja bih glasao goovno koje se, makar deklarativno, suprotstavlja DPS-u, a ne Draginjicu ubavu. A ne "selo gori, baba se ceslja". Kad je ovakvo sraanje u drzavi, meni je preglupo apstinirati. I rekao sam da cu je glasat, ako prodje u drugi. Ali te price "sta ima lose u tome glasat jednog opozicionog, a apstinirat u drugom krugu", tu je jasno da nije rijec o iskrenoj namjeri da se stvari mijenjaju, da nije opozicioni glasac, tako da bolje onda glasaj DPS direktno, druze..
    Last edited by ovizionizi; 14-03-18 at 14:46.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ne može niko tu da mjenja bilo što, ma ko bio predsjednik (Bojanic, Vuksanovic, Milacic, Hajdukovic,...) jer je funkcija predsjednika protokolarna. Ko tvrdi da će njegovim izborom promjenit bilo što taj, otprilike, ne stvara koji su osnovi parlamentarne demokratije.
    Npr. Bojanic sa pozicije predsjednika neće moći da pokrene pitanje članstva u NATO, ili povlačenja priznanja Kosova, ili da uradi bilo koji drugi potez koji je u nadležnosti vlade ili parlamenta.
    Pobjeda bi bila vjetar u leđa za lokalne izbore (koji su po značaju obavljanja izvršne vlasti puno bitniji), te bi se srušio mit o nesmenjivosti ovog kacera koji vlada.
    Sa novim predsjednikom (ma ko to bio) se ne mogu očekivati promjene, ali se može napraviti putokaz.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Ovi iz DF-a se bas trude da odbiju potencijalne glasove van srpskog zivlja.....

jos da je rekao da je glasao protiv nezavisnosti i slobodno ni ne moraju kampanju dalju da vode da pare bacaju....
    Pa normalno, jer rade za tvoju partiju !

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Medo, Lepetanac.. to sto vi sad pricate su vec stavovi aktivnih glasaca, ne apstinenata. Ja bih glasao goovno koje se, makar deklarativno, suprotstavlja DPS-u, a ne Draginjicu ubavu. A ne "selo gori, baba se ceslja". Kad je ovakvo sraanje u drzavi, meni je preglupo apstinirati. I rekao sam da cu je glasat, ako prodje u drugi. Ali te price "sta ima lose u tome glasat jednog opozicionog, a apstinirat u drugom krugu", tu je jasno da nije rijec o iskrenoj namjeri da se stvari mijenjaju, da nije opozicioni glasac, tako da bolje onda glasaj DPS direktno, druze..
    Ja cu sada ugasiti nalog o dje ako ti nadjes da sam rekao da cu apstinirati drugi krug, da hocu ili necu glasati Bojanica drugi krug i sl.
    Hoces uraditi isto ako ne nadjes?
    Tvoja prica je da je glasati Draginju isto ko glasati DPS tj bolje odmah glasati DPS a sad bi je ti glasao u drugi krug.
    Odluci se
    Moj glas ide Draginji ako se sto ne promjeni u ovih mjesec dana, i sto je tu problem

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ne može niko tu da mjenja bilo što, ma ko bio predsjednik (Bojanic, Vuksanovic, Milacic, Hajdukovic,...) jer je funkcija predsjednika protokolarna. Ko tvrdi da će njegovim izborom promjenit bilo što taj, otprilike, ne stvara koji su osnovi parlamentarne demokratije.
    Npr. Bojanic sa pozicije predsjednika neće moći da pokrene pitanje članstva u NATO, ili povlačenja priznanja Kosova, ili da uradi bilo koji drugi potez koji je u nadležnosti vlade ili parlamenta.
    Pobjeda bi bila vjetar u leđa za lokalne izbore (koji su po značaju obavljanja izvršne vlasti puno bitniji), te bi se srušio mit o nesmenjivosti ovog kacera koji vlada.
    Sa novim predsjednikom (ma ko to bio) se ne mogu očekivati promjene, ali se može napraviti putokaz.
    Ne bi se neki slozili sa tobom, Draginja ne moze da mijenja Crnu Goru ko sto ce Bojanic, Kosovo se vraca Srbiji ako on bude presjednik

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Ne bi se neki slozili sa tobom, Draginja ne moze da mijenja Crnu Goru ko sto ce Bojanic, Kosovo se vraca Srbiji ako on bude presjednik

Ne može, pa bio bilo ko. Zapravo može, ali da krši Ustav. Da li Bojanic ima taj ,,kapcitet" da ide kontra Ustava? Ili Draginja? Ili Marko Milacic? Ili Blažić? Ili... ma Ko?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ne može niko tu da mjenja bilo što, ma ko bio predsjednik (Bojanic, Vuksanovic, Milacic, Hajdukovic,...) jer je funkcija predsjednika protokolarna.
    Ma, ja se sa ovim ne slazem, pisao sam vec o tome. Ali, da ne bude zabune, nego se ponavljam vec x puta.. da DPS govedo kandiduje za predsjednicke, to govedo je favorit. To je realnost. Ali funkcija predsjednika drzave je obesmisljena u ocima obicnog naroda, jer ju je DPS za ove 3 decenije i koristio uglavnom samo kao protokolarnu. Za puko figuriranje. A nije bas tako.. Bez obzira sto predsjednik sam ne moze nista, dovoljno je da se cesce obraca gradjanima. A ne kao Ficko nejaki, koji nestane svaki put nakon izbora, do prve amnestije nekog kriminalca. Kad gradjanin cesto vidi da se predsjednik drzave suprotstavlja, recimo, stavu vecine u parlamentu ili politici Vlade, to ima svoju tezinu. A narocito ako to argumentovano plasira gradjanima. U slucaju Bojanica, svaki nakaradan zakon koji se tice ekonomije bi bio vracen na doradu i dalju raspravu, a on bi koristio svaki taj put da gradjanima predoci o kakvoj pljacki/zloupotrebi je rijec. I te kako je funkcija predsjendika bitna, ali mi smo nauceni da se to radi onako kako je Ficko radio, blagos njemu..

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ne može, pa bio bilo ko. Zapravo može, ali da krši Ustav. Da li Bojanic ima taj ,,kapcitet" da ide kontra Ustava? Ili Draginja? Ili Marko Milacic? Ili Blažić? Ili... ma Ko?
    Znam ja to, pa kad vec biramo lice koje ce nas predstavljati bar da bude lijepo

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Od koga je on to nezavisan? covjek promijenio X partija, nastupao na izborima kao dio koalicije unutar DF-a... i dalje zvanicno clan otpora beznadju jer nidje nije saopstio da je podnio ostavku ili da je ta pratija ugasena.....

Mladen Bojanic je sve osim nezavisan... mada on je samo zrtveno jagnje da se pregrme ovi predsjednicki izbori i da se dokopaju kampanje za lokalne izbore u 10+ opstina....

ne kapiraju da ce poraz na predsjednickim izborima u tako kratkom vremenskom rasponu i te kako da ima negativan uticaj na njihove rezultate i na loklanim izborima....

Nikad mi nece biti jasno kako je moguce u opoziciji da posle XYZ izbora niko ni ne pokusava da podnese ostavku na celo svoje partije i to po cijenu da se rascijepaju na jos 3 partije... prosto nevjerovatno...

kad izgube na lokalnim izborima sto makar ne smijene rukovodstvo na nivou te opstine?
    Za DPS se moze pricati i misliti kako god ko hoce, ali skoro posle 90% poraza na lokalnom nivou, do sledecih izbora je slijedila smjena kompletnog rukovodstva i na izbore se izlazilo sa novim ljudima na celu odbora grada dps i sa novom listom.....

Evo sad ce izgubiti i na predsjednickim izborima, oce li ovi koji su stali iza bojanica podnijeti ostavku? naravno da nee nego ce gledati da to zataskaju da se sto prije zaboravi i okrenuti se novim izborima kao i milion puta do sad.....
    Potpuno si u pravu, onda pitaj u tvoju partiju zasto ne podnose ostavke zbog ovakvog stanja u drzavu koje je porazno, a sto ste jos branili Marovice kad je MANS govorio i podnosio prijave za pljacku u Budvi, ko je odgovarao sto ih nema u zatvoru, nego sa nasim parama bahate po Beogradu ? Za ovo arcenje socijalnih davanja dok sirotinja gladuje, ko je odgovarao ?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ja cu sada ugasiti nalog o dje ako ti nadjes da sam rekao da cu apstinirati drugi krug, da hocu ili necu glasati Bojanica drugi krug i sl.
    Hoces uraditi isto ako ne nadjes?
    Oooo teskog covjeka, citas li ti kome je upuceno to? Ukljucio si se u raspravu izmedju mene i ovog @17.posa, koji se iscudjava sto je lose u tome da se apstinira u drugom krugu. Govorim iz njegovog ugla "casnog" opozicionara, a posto mi je odlicno jasan takav profil glasaca, zato velim bolje da ne laze ni sebe, ni nas. Nek glasa DPS, kao sto i hoce vjerovatno.. I nema sta ja da se odlucujem. bez da ponovim 10-i put na ovom topicu. Nemam nikakvu vjeru u Draginju, ali cu je glasat ako prodje u drugi krug. Ne znam je li dovoljno jasno, nako sestar i lenjir da uzmem..

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Znam ja to, pa kad vec biramo lice koje ce nas predstavljati bar da bude lijepo

Da budem jasan do kraja, od, do sada, najavljenih kandidatura samo Bojanic, Draginja, Hamdija i Hajdukovic (eventualno Milickovic) djeluju kao osobe koje ne bi kršile Ustav.
    Ostali... uključujući i bezimenog DPS kandidata, ne bi im kršenje Ustava bila strana

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ma, ja se sa ovim ne slazem, pisao sam vec o tome. Ali, da ne bude zabune, nego se ponavljam vec x puta.. da DPS govedo kandiduje za predsjednicke, to govedo je favorit. To je realnost. Ali funkcija predsjednika drzave je obesmisljena u ocima obicnog naroda, jer ju je DPS za ove 3 decenije i koristio uglavnom samo kao protokolarnu. Za puko figuriranje. A nije bas tako.. Bez obzira sto predsjednik sam ne moze nista, dovoljno je da se cesce obraca gradjanima. A ne kao Ficko nejaki, koji nestane svaki put nakon izbora, do prve amnestije nekog kriminalca. Kad gradjanin cesto vidi da se predsjednik drzave suprotstavlja, recimo, stavu vecine u parlamentu ili politici Vlade, to ima svoju tezinu. A narocito ako to argumentovano plasira gradjanima. U slucaju Bojanica, svaki nakaradan zakon koji se tice ekonomije bi bio vracen na doradu i dalju raspravu, a on bi koristio svaki taj put da gradjanima predoci o kakvoj pljacki/zloupotrebi je rijec. I te kako je funkcija predsjendika bitna, ali mi smo nauceni da se to radi onako kako je Ficko radio, blagos njemu..
    I obraćanje javnosti i sve te stavke su protokolarne, ali da mogu imati nekog utacaja na javnost... mogu.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nema nikakvih problema, samo mislim da je mnogo postenije glasati DPS-ovog kandidata direktno. Jer Draginja + Ivica = DPS, to je svima jasno.
    Tvoja recenica u vezi glasanja Draginje, nijesam nista izmislio.
    A onamo si Meda i mene oznaci no nbt.
    Citavo vrijeme pljujes po Draginji, da ja to radim rekao bi DPSov bot ili mozda DFov

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

I obraćanje javnosti i sve te stavke su protokolarne, ali da mogu imati nekog utacaja na javnost... mogu.
    Brate, kad ti predsjednik (indirektno) popali masu da izadje na ulice, nema tu vise protokola

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Apsolutno nije bitno koga cete zaokruziti u prvom krugu... Ali apsolutno.

Sve dok izlaznost bude preko 60% kako bi se proslo u drugi krug.

Draginju/hazbiju/marka/hajdukovica

U drugom krugu imacete 3 izbora

DPSov kandidat
    Opozicioni kandidat
    Glasati DPS apstinirajuci

Zbog cega danima gubimo vrijeme na pricu o prvom krugu kada je 100% jasno da ukoliko drugog kruga bude u njemu ce biti Bojanic vs Milica/Milo/Milutin?

Onda je to nobrainer.

Ako neko voli CG nece zaokruziti DPS kandidata, ako ne voli ovu zemlju i zeli joj sve najgore glasace DPS...

Prosta racunica i nema previse razmisljanja... Najjaci predizborni slogan jedne partije (DF):

Ili ljudi ili kriminalci
    Last edited by Gandalf_White; 14-03-18 at 15:14.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Brate, kad ti predsjednik (indirektno) popali masu da izadje na ulice, nema tu vise protokola
    Demokratski, nema šta

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Tvoja recenica u vezi glasanja Draginje, nijesam nista izmislio.
    A onamo si Meda i mene oznaci no nbt.
    Pa pravim distinkciju izmedju poruke njemu i vama. Jebeentiii

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Pa pravim distinkciju izmedju poruke njemu i vama. Jebeentiii
    Ostaje li pri tvrdnji da je glasati Draginju isto kao DPS, tj da je bolje glasati DPS odmah?

Thanks Thanks Given 
    1,683
    Thanks Thanks Received 
    1,252
    Thanked in
    833 Posts

Ne znam za Blazica i Milickovica, ali Draginja jedina od svih dosadasnjih kandidata gaji ono sto vecina gradjana zeli. I klasican je spin da je ona dps-ov covjek jer da jeste presla bi u SD, a to ko je kara je nebitno. Valjda svako razmislja svojom glavom i tu bracni partner nema sto da trazi kad je u pitanju drzavna politika.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ukoliko bi dps izgubio predsjednicke izbore odma bi zatim katastrofalno prosao na lokalnim, pogotovo u PG. Kad to dvoje saberes pretpostavljam da imas masovne proteste za vanredne parlamentarne izbore, vjerovatno bi taj scenario bio.

Page 72 of 163 FirstFirst ... 226268697071727374757682122 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)