Hazbija Kalač - Stranka pravde i pomirenja
Vasilije Milickovic - Alternativa
Marko Milačić - Prava Crna Gora
Draginja Vuksanović - Socijaldemokratska partija/Demos
Milo Đukanović - Demokratska partija socijalista/SD/BS/LP
Mladen Bojanić - Demokratski front/URA/Demokrate/Otpor beznadju
Dobrilo Dedeić - Srpska koalicija
Neću glasati na predsjedničkim izborima
A namjerava li ta opozicija nekad da bude pozicija? Da uzme nekog pozicionog birača? Ili da mase sa zastavom na kojoj piše da nikad nije bio sa Dps? I da priča priču koju svi znamo, a to je da ne valja ovako. Ovo svi vidimo da nije dobro, ne treba nam analiticar. I đe pominjes postenje u svemu tome.
Zar nije to protokularna funkcija sad od jednom ce predsednik mijenjati nesto.
Samo je bitno da se pobijedi kandidat DPSa, nije bitno ko ce. Da narod vidi da su smjenjivi.
Sad Draginja ne valja jer ne moze da menja nista
Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ne valjaju izjave u prvom krugu ću podržati toga i toga, u drugom neću nikog ako taj i taj ne prođe. Sve ostalo je manje-više svarljivo. Meni konkretno smetaju spinovi i neinformisanost, pa onda pričamo. Nešto ne vidim da se ovdje spinuje protiv DPS-a, nego to je zato što nema potrebe vjerovatno. Ja znam koga ću podržati u prvom krugu, a u drugom krugu ću podržati onog opozicionog kandidata koji do njega dođe. I iako imam rezervacija prema Draginji, veće rezervacije imam prema DPS-u, tako da je meni matematika jasna.
Jel bilo slucajeva po svijetu da lider neke partije osnuje drugu partiju?Ode Marko od spikera, DPS fana, potrcka, nvo aktiviste, slucajnog prolaznika za ruske medije, novinara, bojkotasa do partijskog funkcionera vise partija koje sam osnovao... Uglavnom ozbiljne debate nece biti ukoliko on bude dio ove price jer je vise sklon performansima nego sustini.
Medo, Lepetanac.. to sto vi sad pricate su vec stavovi aktivnih glasaca, ne apstinenata. Ja bih glasao goovno koje se, makar deklarativno, suprotstavlja DPS-u, a ne Draginjicu ubavu. A ne "selo gori, baba se ceslja". Kad je ovakvo sraanje u drzavi, meni je preglupo apstinirati. I rekao sam da cu je glasat, ako prodje u drugi. Ali te price "sta ima lose u tome glasat jednog opozicionog, a apstinirat u drugom krugu", tu je jasno da nije rijec o iskrenoj namjeri da se stvari mijenjaju, da nije opozicioni glasac, tako da bolje onda glasaj DPS direktno, druze..
Last edited by ovizionizi; 14-03-18 at 14:46.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ne može niko tu da mjenja bilo što, ma ko bio predsjednik (Bojanic, Vuksanovic, Milacic, Hajdukovic,...) jer je funkcija predsjednika protokolarna. Ko tvrdi da će njegovim izborom promjenit bilo što taj, otprilike, ne stvara koji su osnovi parlamentarne demokratije.
Npr. Bojanic sa pozicije predsjednika neće moći da pokrene pitanje članstva u NATO, ili povlačenja priznanja Kosova, ili da uradi bilo koji drugi potez koji je u nadležnosti vlade ili parlamenta.
Pobjeda bi bila vjetar u leđa za lokalne izbore (koji su po značaju obavljanja izvršne vlasti puno bitniji), te bi se srušio mit o nesmenjivosti ovog kacera koji vlada.
Sa novim predsjednikom (ma ko to bio) se ne mogu očekivati promjene, ali se može napraviti putokaz.
Ja cu sada ugasiti nalog o dje ako ti nadjes da sam rekao da cu apstinirati drugi krug, da hocu ili necu glasati Bojanica drugi krug i sl.
Hoces uraditi isto ako ne nadjes?
Tvoja prica je da je glasati Draginju isto ko glasati DPS tj bolje odmah glasati DPS a sad bi je ti glasao u drugi krug.
Odluci se
Moj glas ide Draginji ako se sto ne promjeni u ovih mjesec dana, i sto je tu problem
Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
Ma, ja se sa ovim ne slazem, pisao sam vec o tome. Ali, da ne bude zabune, nego se ponavljam vec x puta.. da DPS govedo kandiduje za predsjednicke, to govedo je favorit. To je realnost. Ali funkcija predsjednika drzave je obesmisljena u ocima obicnog naroda, jer ju je DPS za ove 3 decenije i koristio uglavnom samo kao protokolarnu. Za puko figuriranje. A nije bas tako.. Bez obzira sto predsjednik sam ne moze nista, dovoljno je da se cesce obraca gradjanima. A ne kao Ficko nejaki, koji nestane svaki put nakon izbora, do prve amnestije nekog kriminalca. Kad gradjanin cesto vidi da se predsjednik drzave suprotstavlja, recimo, stavu vecine u parlamentu ili politici Vlade, to ima svoju tezinu. A narocito ako to argumentovano plasira gradjanima. U slucaju Bojanica, svaki nakaradan zakon koji se tice ekonomije bi bio vracen na doradu i dalju raspravu, a on bi koristio svaki taj put da gradjanima predoci o kakvoj pljacki/zloupotrebi je rijec. I te kako je funkcija predsjendika bitna, ali mi smo nauceni da se to radi onako kako je Ficko radio, blagos njemu..
Potpuno si u pravu, onda pitaj u tvoju partiju zasto ne podnose ostavke zbog ovakvog stanja u drzavu koje je porazno, a sto ste jos branili Marovice kad je MANS govorio i podnosio prijave za pljacku u Budvi, ko je odgovarao sto ih nema u zatvoru, nego sa nasim parama bahate po Beogradu ? Za ovo arcenje socijalnih davanja dok sirotinja gladuje, ko je odgovarao ?
Oooo teskog covjeka, citas li ti kome je upuceno to? Ukljucio si se u raspravu izmedju mene i ovog @17.posa, koji se iscudjava sto je lose u tome da se apstinira u drugom krugu. Govorim iz njegovog ugla "casnog" opozicionara, a posto mi je odlicno jasan takav profil glasaca, zato velim bolje da ne laze ni sebe, ni nas. Nek glasa DPS, kao sto i hoce vjerovatno.. I nema sta ja da se odlucujem. bez da ponovim 10-i put na ovom topicu. Nemam nikakvu vjeru u Draginju, ali cu je glasat ako prodje u drugi krug. Ne znam je li dovoljno jasno, nako sestar i lenjir da uzmem..
Apsolutno nije bitno koga cete zaokruziti u prvom krugu... Ali apsolutno.
Sve dok izlaznost bude preko 60% kako bi se proslo u drugi krug.
Draginju/hazbiju/marka/hajdukovica
U drugom krugu imacete 3 izbora
DPSov kandidat
Opozicioni kandidat
Glasati DPS apstinirajuci
Zbog cega danima gubimo vrijeme na pricu o prvom krugu kada je 100% jasno da ukoliko drugog kruga bude u njemu ce biti Bojanic vs Milica/Milo/Milutin?
Onda je to nobrainer.
Ako neko voli CG nece zaokruziti DPS kandidata, ako ne voli ovu zemlju i zeli joj sve najgore glasace DPS...
Prosta racunica i nema previse razmisljanja... Najjaci predizborni slogan jedne partije (DF):
Ili ljudi ili kriminalci
Last edited by Gandalf_White; 14-03-18 at 15:14.
One Ring to Rule them all...
Ne znam za Blazica i Milickovica, ali Draginja jedina od svih dosadasnjih kandidata gaji ono sto vecina gradjana zeli. I klasican je spin da je ona dps-ov covjek jer da jeste presla bi u SD, a to ko je kara je nebitno. Valjda svako razmislja svojom glavom i tu bracni partner nema sto da trazi kad je u pitanju drzavna politika.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks