Nijesi pogrijesio sto si narucio pico, najmanji mod sa izmjenljivom baterijom, odlicno radi, nevjerovatno udobno lezi u ruci, od svih modova njega najvise koristim
Sto se modova tice, ja sam bas sad castio sebe jedan, ocekujem ga ovih dana, a i nisam nista uzimao dugo vremena od opreme, godinu ipo. E sad, ja volim sto manje i lakse, sa jednom izmjenjivom baterijom, da je TC i da nije ruzan (i da je jeftin naravno). Pikirao sam bio Joyetech Primo SE, al sam kasnije snimio Pico, pa sam se mislio, i narucih Pico jer je manji/kraci, al mi je Primo ipak ljepsi. Mislio sam se da uzmem Pico sa debljom 20000 i nesto baterijom al imam vec 4 ove 18650 pa nisam.
Tesko je preporucit nekome neki konkretan mod, sve je to od ovih poznatijih brendova manje-vise slicno, samo treba birati po licnim preferencijama: izmjenjiva ili fiksna baterija, jedna ili dvije baterije, izgled, gabariti.... e sad, postoji tu i neka visa kategorija, modovi sa YIHI i DNA cipovima, cija je elektronika kvalitetnija, al ja tu nisam zalazio jer se gadju sa cijenama....
Nijesi pogrijesio sto si narucio pico, najmanji mod sa izmjenljivom baterijom, odlicno radi, nevjerovatno udobno lezi u ruci, od svih modova njega najvise koristim
Imam externi punjac i njega svakako koristim i sad kad imam jednu bateriju, isto bi radio i kad bi koristio mod sa 2/3 baterije. Nitecore i2 koristim a imam i i4 ukoliko bi mi trebalo da punim vise baterija ali za sad nisam imao tu potrebu.
Pico? iStick Pico od Eleaf-a? Kontam da bi mi to bilo skoro isto kao ovaj eVic VTwo Mini... Ima li neke konkretne razlike? (vjerujem da bi opet morao da mjenjam makar jednu bateriju na dan)
Primo sam gledao ali mi je nesto presirok te mi se zbog toga ne svidja. I ovaj Pico je malo cudan sto se gabarita tice ali je opet prihvatljiviji od Primo-a.
Smok Alien mi se svidja ali ne znam koliko mi odgovara ovaj sistem 'paljenja' (fire button). Ja kad ga nosim u torbici i sl. gasim ga (skoro) uvijek ali ako mi se nekad desi da zaboravim ovaj eVic VTwo Mini nikad nisam pritisnuo slucajno a vjerujem da bi ovaj Alien imao problema sa tim a onda i ja sa svim![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Pa to, nadam se, imam povjerenje u Eleaf... samo sto je u stvari Pico 25, malo je deblji al se danam da su nijanse u pitanju. Odlucih se za njega jer prima sire atomizera (iako nemam nijedan :stupid![]()
@Fidel Castro, ma kakvi, evic je ja mislim maca naprema ovome. Duplo je tezi i visi je. Evo ne znam ni ja dok mi ne stigne al na papiru je tako... ja imam evic vtc mini i pretezak je.
Last edited by djuza23; 12-03-18 at 23:11.
kako grizesh driptip haha
...
Nije ovo moje nego nadjoh s neta
A ovaj mini je padao, nagrdjen. Taman ka' moj poslije 2 mjeseca
Mala maca u kojem smislu? Baterija kontam da traje isto, tj. opet bi je mjenjao bar jednom na dan.
Jel' bi to bio ovaj od 85W? https://www.fasttech.com/products/3032/10011027/7667805
Izgleda drugaciji na slici a vidim da ima vise modela sa vrlo slicnim oznakama...
Do Not Disturb.
https://www.fasttech.com/products/0/...vw-apv-box-mod
ovaj je na slici koju sam okacio, 22mm debljina, staju atomizeri precnika do 23mm
Maca kao macola
Jeste, ja sam uzeo taj Pico 25, a na slici gore je samo Pico, a ima i jos jedan za debele baterije.... ustvari ne, ima 4 varijante...
Last edited by djuza23; 12-03-18 at 23:36.
Pa koja je sad razlika izmedju ta 2 modela?
10W snage i $5 u cijeni?
Ima li nesto znacajnije posto mi nijedna od te dvije stavke ne znace nesto...
Do Not Disturb.
Ovaj sto sam ja okacio je neznatno manji, ali zato ne mozes na njega nasrafiti 24mm atomize, on je i jeftiniji
Jeste, razlike su neznatne, ja sam se odlucio zato sto mogu širi atomizeri (nemam tolike al mozda zatreba), i malo mi je ljepši dizajn. Mada sam vidio da moze i ovaj stari Pico da se moduje- izbrusi se malo taj cep i upada veci atomizer![]()
Ovaj moj Doggy 2k16 je 22mm i na ovaj eVic VTwo Mini staje knap.. u milimetar.
Mozda uzmem ovaj Pico 25 onda... da promjenim malo. Na njega ide Doggy 2k16 bez problema, ja?
Na drugu temu... imam problem sa 'ukusom'. Malo sam citao o tome ali nista konkretno nisam nasao za moj slucaj.
Ok, trenutno sam prehladjen pa je i razumljivo ali jos prije prehlade sam primjetio da iste ukuse, sa istom opremom i istim podesavanjima znatno manje 'osjecam'.
Isprobavao sam neke druge, vracao se na stare, mjenjao opremu sa kolegom i sl. ali nista nije pomoglo.
Osjecam ja koji je ukus, nije da je bez ukusa skroz ali znatno slabije nego sto sam osjecao u pocetku, kad sam poceo da parim (cca. prije mjesec ipo/dva)
Znam da recimo neke vocne nisam mogao ni da koristim jer bi mi se smucilo koliko su jaki a sad ih dosta slabo osjecam i ne da mi ne smetaju nego bi volio i jos jaci ukus da imaju.
Slicno je i sa duvanskim. Recimo 'Cuban' od 'Umbrella'-e (a i od FA) su mi bili prejaki i morao sam da ih mijesam sa nekim slabijim da bi ih pario... Sad ih cak i same slabo osjecam.
Nije u pitanju nikotin, probao sam u medjuvremenu od 0mg pa do 18mg nego do ukusa... nekako sam ga 'izgubio' u medjuvremenu.
Jel' imao ko slican problem i ima li kakvo prakticno rjesenje osim onoga sto nalazim na netu a sto meni (jos uvijek) nije pomoglo....
Do Not Disturb.
Zasitili su ti se receptori. Jedno od rjesenja je da par dana paris cistu bazu. Takodje preporucuju limunadu kao ona resetuje receptore. Meni se to redovno desava, samo od sebe prodje. I trudi se da ne paris jednu aromu predugo nego mijenjaj.
Pa ni do sad nisam koristio jednu aromu duze od jednog dana cak. Pogotovo u zadnje vrijeme kad sam bio 'low' pa sam mjesao sve sto sam imao i onda i u samo jednom 'punjenju' bi imao vise ukusa izmuckanih u atomizeru
A i sad kad sam se dopunio, uglavnom je to po 10ml od svake tecnosti tako da opet ne parim istu duze od dan/dva.
Pokusavao sam i sa limunadom i sa trljanjem jezika pastom za zube i svasta nesto ali nije nista znacajno pomoglo.
Cak sam i grijace mijenjao, tank cistio i mijenjao misleci da mozda nesto nije u redu sa opremom...
Do Not Disturb.
Zapali jednu smrdušu povuci 5-6 dima bez uvlačenja i baci. Pa probaj tečnost da vidiš kako fino miriše.
https://www.aliexpress.com/item/Orig...ceBeautifyAB=0
Je li neko uzimao ovaj tank?
Što misliš Barte o ovoj kombinaciji tank i ove triple glave?
https://www.aliexpress.com/item/5pcs...ceBeautifyAB=0
https://www.ebay.com/itm/100-AUTHENT...ilEXhFCgclgx4g
Ovo ja uzimam
Ovaj bas lici na Smok Alien.
Koji sam isto narucio.
Do Not Disturb.
Odlicna stvar ako ces da smanjis nikotin na 2-3mg i da dnevno paris 20-30ml tecnosti, uz sve to da risikujes da komsija pozove vatrogasce. Inace i za takav nacin parenja radije bih izabrao smok tfv8 ili tfv12 jer imaju daleko veci izbor grijaca, i provjereno su kvalitetni.
Smok Alien je recimo dosta slican a mnogo provjereniji a uz to i jeftiniji.
Do Not Disturb.
Tako je Fidel Castro
My equipment
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks