A pumpa na skretanje za sozinu?
Ocemo li tamo ići da punimo?
Onamo za mjesec dana počinje da se grade još dvije trake sa lijeve strane tako da će biti neko isključenje.
A pumpa na skretanje za sozinu?
Ocemo li tamo ići da punimo?
Da li je punio ko dizel na Petrol pumpi, Hip Hop, trtvrt, u zadnjih 10/15 dana? Jeste li osjetili kakve promjene u radu motora?
I am so post-rock I shit sad birds.
Kad ce ovaj novi eventualni obracun cijena zna li se?
Ljudi evo jedna dosta bitna informacija za podgoricane...
Provjeren kvalitet dizel goriva bez greske vam je na EKO petrol pumpi prije podvoznjaka prema maslinama.
Gazda PG taxi ima sklopljen dogovor sa vlasnikom pumpe o obaveznom kvalitetu dizel goriva i mjesečno vrši kontrolu kvaliteta uzorka goriva sa te pumpe u nadležnim institucijama.
Razlog je prost, u voznom parku imaju 80 auta iskljucivo u vlasnistvu firme, i skoro sve su nove skode oktavije i pasat 8, i dnevno sipaju izmedju 1,5 - 2 tone dizel goriva.
TOcili su gorivo na Luk oil na starom aerodromu, i kada su je stiglo 10 novih skoda, u prvih mjesec dana na 4 su mu crke pumpe goriva, i utvrdili su da kvalitet goriva nije bio dobar...
Od kad su presli na ovaj eko petrol koji sam rekao nabavili su jos 40 skoda oktavia i ni na jednu nije bilo problema sa pumpom goriva a kvalitet goriva je besprekoran i pod redovnom kontrolom...
Tako eto da znate dje da tocite....
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Ja tu sipam... inace ja jedan dan kad eo je lomijeva s8, pa onaj tuareg isto, pa jos neko im iz pratnje![]()
A baš sam nešto izbjegavao tu pumpu uvijek, ne znam zašto.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
ajde da ti kazem da su to gluposti sve...Nerealno je sto ovaj narod prica...
Inace kupac od 1.5-2 tone nije prevelik kupac i sve da moze, nista se ne podredjuje takvom..
Ima isto gorivo kao sve druge eko pumpe. I ne lupajte gluposti..
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
najnovija pumpa ti je ta - novi rezervoari sistem itd... samo zbog toga je dovoljno da se ide tamo i sipa. a onda i ovi drugi razlozi sto rece lucke. e ako mjerilo nije taxi sluzba onda ne znam sto je
f6
ja na IK real puna godina dana...nit sam vidio razliku, nit posledice, a benefit je 5c po litru u svakom momentu...
ali da su crkle pumpe od goriva za mjesec dana 4 komada...
Prema tome, šta da ti kažem?
Realno na marezusu bi izdrzale duze
p9lite
Ako su pumpe visokog pritiska, njima ne treba puno da se uniste. Podmazuju se naftom, imalo necista nafta nacne li brijeg u pumpi propadne vrlo brzo. Ali, i voznja na rezervi, nestrucno mjenjanje filtera nafte (ne prajmiraju sistem goriva prije paljenja nego ga upale i cekaju da se sam ozraci) ce dovesti do stradanja pumpe visokog pritiska.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Dje je 98 najbolji?
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Uh, đe pomenu 98, sad će ti ka' meni glavu otvorit kako si ovca što sipaš 98, kad je to ustvari 95.![]()
Ne kazem da je nafta samo uzrok, mozda i voznja na rezervu.
Pumpa je kod motora a ne u rezervoar kao kod benzinca...
Voznja na rezervu nema veze sa tim, samo ne valja potpuno ostajat bez goriva...
Rezervoari su plasticni, i nema toliko mulja, trunja i cuda kao sto narod misli...I imas jednu napravicu koja usisava naftu, do poslednje kapi...
Generalno pumpe crkavaju jer su losi materijali od kojih su napravljeni...Ili losa kontrola kvaliteta fabricki, los sam dizajn pumpe, pa su ucestala crkavanja...Kao na neke dci modele dje pumpa pocne da se kruni, i onda opiljci iz nje nagrde sve zivo...rok trajanja 150k
Last edited by Laz; 08-03-18 at 15:17.
Pumpa visokog pritiska sebpokrece zupcastim kajsem i nju podmazujebi hladi nafta. Ako povuce zrak taj zrak kad dospje u pumpu visokog pritiska prouzrokuje prekomjerno trenje. Sa druge strane, malo naftebu rezorvoaru se brzo ugrijebsa naftom koja se vraca iz motora i dolazi do grijanjabpumoe visokog pritiska plusbzrak i evo stete.
Ako povuce imalo zraka CR motor ce se ugasitnije to golf dva...
Uglavnom slazem se...Ali definitivno vecu ulogu igra sam kvalitet pumpe i materijala...A kola su danas napravljena da traju 5 godina dok ne izadje novi model...reciklirani materijali itd
evo deset dana ne sjedoh u lagunu.... uzeh za suprugu C3 2006, 1.4hdi, a ja ne izbijam iz njega...njoj sam sotavio legunu neka sipa
uglavnom, kad sam ga preuzeo, bio je potpuno prazan, niejdna od onih crtica na digitalno pokazivacu nije bila upaljena.... otisao sam do pumpe i sipao 20€... to bi trebalo da je 16.5L i upakio je 4 crtice.... bio na tehnicki, presao ukupno 315km, i pokazuje da jos mogu da predjem 110km i dalje stoji upaljena jos jedna crtica, (tacnije danas je pao na tu zadnju).... i racunacu koliko sam presao kad ugasi i nju...
od tih 315km, sve je bio grad i jednom PG-NK... lako vam je izracunati prosjecnu potrosnju, trenutno je na 5,3 a to ce onda ici jos dolje.... inace po bordu pokazuje 5.8 prosjek...
ja odusevljen...laguna bi do sad sagorela pa skoro 40€....
Evo meni auto trosi 9 po gradu i odem juce na selo i nazad i na ukupno 360km otvorenog puta potrosnja 5.4l. Na otvoreno idealno
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks