Pa niko od tih anonimusa nije htio brate. Doslo se u situaciju da niko ni po sluzbenoj duznosti nece.
Pa dodijelio bi mu se neko po službenoj dužnosti da ga niko nije htio, a po službenoj idu anonimusi. No toj splačini je potreban dodatni publicitet, pih.
Pa niko od tih anonimusa nije htio brate. Doslo se u situaciju da niko ni po sluzbenoj duznosti nece.
Nisam pravnik ali može li to uopšte, ne gube licencu zbog tih stvari?
Pa evo ne vidis cim odustaju uveliko.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Advokati po sluzbenoj duznosti moraju prihvatiti da brane nekoga, ima tu neka zaebancija koja ih primorava. SJecate se kad je onaj lik ubio advokata prije godinu, isti je slucaj bio, niko nije htio da ga zastupa, pa je ipak na kraju dobio advokata.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
nervira me malo sto bas sad ovoj NVO Centar za zesnka prava stizu anonimna pisma...
f6
Advokatima je to posao. Od toga zive. I to dobro, da se razumijemo.
Ako im je Begovic uzeo slucaj, to mu samo ide u prilog, jer vazi za vrsnog advokata, po strani to ko su mu klijenti. Dakle, covjek je pored svega pokazao profesionalizam i muda, sto je neke strane za postovanje.
Ne bi bilo isto da im je slucaj uzeo neki jadni novajlija, da sam sebi u startu ukopa karijeru i ovaj glibo.
Svuda na svijetu bi se advokati grabili da ga zastupaju. Odje kod nas sve neka filozofiranja pa ga je Begovic uzeo kao predsjednik komore da se ne bi sekali vise.
Vise od dva sata se cekalo ispitivanje kod tuzioca jer niko nije htio da dodje od advokata.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Tako mi advokata i njihovih skrupula. Foliranti.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A znaju svi da oni moraju dobit advokata, advokat se traži dok se ne nađe, pa makar iz susjednih država. Naći će se neko sigurno i dobiće advokata.
Ali nije mjesto ovome nečovjeku Begoviću da se on preporučuje i natura na to mjesto, pogotovo što je na toboš na čelu tih svih advokata, i sa njegovom masnom pokvarenom reputacijom.
Sad tu kao neko treba da nađe OLAKŠAVAJUĆE okolnosti monstrumu koji je bebu tukao pesnicama, i na kraju od batina i ubio. Grozna smrt, nasilna i brutalna.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Advokati kojima nije muka da na ulicu izbacuju samohrane majke, da varaju stare i nemoćne kako bi došli do njihovih stanova i slično, oni da se prave kao da imaju neki nivo? Sve je to stvar imidža i para. Viđeli bismo kako bi se zgražavali da su Veskobar ili njemu slični optuženi za isto djelo.
A Begović će, najvjerovatnije, da proserava kako je advokatska struka časna i kako svako ima pravo na odbranu pa će se, eto, on žrtvovat u ime svih advokata i preuzeće slučaj.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Do skoro sam nesto bio vazda rezervisan o misljenju o Sergeju Trifunovicu, cak mi je na momente bio simpatican, al sto me nesto u zadnje vrijeme nervira, opisat vam ne mogu, narocito kad zabada nos u neke stvari koje mu nijesu struka, tipa humanost i politika.
Misljenja sam da on i kad nije pred filmskom kamerom ili nije u pozoristu, prosto pati za paznjom i da se pravi pametan i dobrica.
Primijetio sam kolko ima teatralnosti dok nesto prica, od kasljuckanja, pijenja vode, cesanja za nos, prekrstavanja nogu, onog "vjestacki drugarskog" odnosa sa voditeljem talk show-a itd...Kao da mu nije do poente toga sto zeli da kaze (iako mozda zbori istinu), nego da uziva dok prica da bi bio u centru paznje, jer mu prija paznja.
Trenutno imam misljenje o njemu da je snob koji na silu zeli da ispadne frajer.
Aooo kao da si mi procitao misli vezano za njega, ja sam ga bas gotivio i neke njegove filmove ali kad vidjeh - politika ALO i ono gledao si 100% da ispadne human prosipa neku "glumu" bukvalno, pomozite ovome onome, potpuno sam promijenio misljenje o njemu i tacno se vidi da je cista "gluma" sto godinama i radi pa mu nije strano ni u RL da primijeni, sto velis ti da "bude u centru paznje" eeee... A zaboravih da kazem da je u nekim situacijama i bas vulgaran i boli ga k*rac za to samo da malo ispadne "skandalozno"...
Last edited by nemam ti kad; 07-02-18 at 14:00.
Kratko receno, kreten. Takvo mu je i ponasanje.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Jes sve to tacno ,ali vrsan je glumac niko ne moze to poreci.
A splacina je ovako iz aviona se to vidi.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Sto se glume tice, kapa dolje.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
evo Andrija Milošević ode u političare jer veli ima gradjansku dužnost da nešto promijeni
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
E ako mi je jasno sto narodu smeta to sto cojek javno uvijek iskazuje svoj stav kad su dnevno politicka desavanja u pitanju. Pogotovo kad zivi u zemlji ludaka sa ludakom predsjednikom kao sto je SRB. Napravio je cojek dobru karijeru doktorski radi svoj posao ne zavisi od raznih Vucica i treba da de pisa po njima sto da ne. Bolje no da se prodaje kao Laza Ristovski posrani.
Sto se tice njegovih apela za pomoc opet jedna dobra stvar koja pomaze dosta. Ne dirajte brata Serdjija.
Inace zna li ko koji je ovo model naocara sto nosi u ovoj reklami?
Nego Prijeki, da li mu vjeruješ?
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ja mu vjerujem ja mu vjerujem. Da li mu ti vjerujes?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks