Kad pomenu knjige, Hajduci od Branislava Nušića, omiljena mi bješe ka' đetetu
Sent from my P10+ using Tapatalk
Ovaj Saber Rider gore me podsjeti i na Starlu
Sent from my P10+ using Tapatalk
Ja se sjećam prve pročitane knjige (ne naslova), dobio sam je kao poklon za osmi rođendan. Bijaše to priča o jednom cvrčku kojem se nije svidjelo dvorište gdje živi i jedan dječak što ga maltretira pa je odlučio da ode, da nađe nešto ljepše, bolje,... Tako na tom putovanju mu se dešavaju razne zgode te se na kraju vrati doma i zaključi da je tamo, uz sve mane, najljepše. Ako se dobro sjećam priča je prevedena sa japanskog. Poslije je krenulo, dok nisam zastranio sa Irvinom Velšom i kompanijom.![]()
Sent from my Motorola 8400
Prva knjiga Ciciban. Prva knjiga iz školske biblioteke Tim Lavlje srce. Drugi ili treći osnovne bio kad nas učiteljica odvede u biblioteku.
Imam kući još tih knjiga koje me vraćaju u djetinjstvo, između ostalih Ostrvo s blagom, Guliverova putovanja, Družba Pere Kvržice, Ne okreći se sine...Ne sjećam se ovih prapotopnih što sam kao baš mali čitao, znam samo da je bila jedna knjiga žuta velikog formata Basne i 365 priča za laku noć. I sjećam se neđe ka dijete, sam kući i uzmem Heroj na magarcu da čitam. To i Lepa Brena od mene napraviše perverznu osobu u kasnijem životu.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Jel moze neko da izvuce iz arhiva RTCG emisju Dragana Radulovica sa Radenkom "Gorki slatkisi". I zna li iko dje je sudbina odnijela Radenka.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sell the Vatican, Feed the World!
Kako ih mrzim sve na gomilu. Vidji im reklamu kasuci hahahahhaah
Kad su davali Jugoviću u Juventusu da pije iz osvojenog pehara Lige šampiona, rekao je, ne ja, tu se Dragiša Binić popišao.
Nije lako, ali je jako rođaci.
prva knjiga koje se sjećam je bila zbirka pjesam Čika Jove Zmaja (priprema za školu), koju i danas imam. U drugom osnovne se sjećam neke priče o bijelom jelenu zbog koje sam dugo plakala, a i teksta iz bukvara (mislim prvi razred) koji se zvao Golman Žiža.
Igrica Alex Kidd, preteča Marija, kasnije i Mario, a naravno uz to je iša i tetris!
lastika, razne igre sa loptom, žmurka, tan-tan (preteča današnjeg paint balla, a još se tada gradila škola u našem kvartu, a u večernjim satima se ušunjamo na gradilište da igramo)
što se crtanih tiče, tom i džeri, nindža kornjače (bg sinhronizacija) su bili glavni i bez konkurencije!
mada, kad neko pomene djetinjstvo prva asocijacija prije svega ovoga je BABA. To je jedna osoba koja je pozitivno obilježila moje djetinjsto
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
I emisija koju sam obozavao kao mali, gutao sam je, a nista nisam mogao razumjeti
http://www.dailymotion.com/video/x459nkd
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Kad sam mislila da na baobabu raste Inpekov hljeb.
Nije lako, ali je jako rođaci.
Vidjeh na nekoj temi da je Director pomenuo Mercedes Safari, brat je imao, sjecam se svakoga krampa, bidona hahah. A evo i mercedes kome se vrata otvaraju ka gore, iha, ujo donio da službenog puta.
![]()
ajao sjećam se ovoga ali nikad nisam imao :/
She is only here to annoy herself!
Last edited by technus; 02-02-18 at 21:53.
Forever young, i want to be forever young
Cush cush
A "Orlovi rano lete" od Copica.
Mislim da sam je 5 puta procitao u osnovnoj.
Nas ucitelj bas je slika, nos mu crven ko paprika.
Jos se sjecam nekih fora iz knjige
Mislim da cu je nabavit nedje za moju djecu da procitaju. Prava knjiga za uzrast osnovaca
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
"Tim lavlje srce" braco.
Nhm izbacio. Ostara sam![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks