Quote Originally Posted by opmne View Post
Bar, da nijesi u toku oko ovih eksplozija u MK, ta je fabrika radila godinama bez slicnih desavanja, a sad u zadnjih par godina tri ili cetiri eksplozije ?
Незахвално је о томе причати.Питање је којим је капацитетом фабрика радила од оснивања а којим ради данас, да би могли дати суд колика је учесталост несрећа.
У сваком случају на надлежнима је да испитају.
Колико знам за посљедњих 4 године биле су 3 опасне несреће.Након прве несреће фабрика је кажњена неком минималном казном вјероватно у односу на оно што је и био прекршај, друга је несрећа била са смртним исходом али нисам сигуран да је утврђен пропуст фабрике, или барем нисам ништа прочитао у вези тога.
За ову несрећу тек сад треба да се утврди.

Једно је сигурно, у руковању са наоружањем, експлозивима, барутним пуњењима итд. увјек се 100% мора држати прописа, од тога какав се материјал користи до тога како се тај материјал користи.Никакве се кривине не смију хватати.

Quote Originally Posted by suponik View Post
Zasto dva EPI i jedan EP, a ne sva tri EPI ?
S obzirom da je suma od 30 miliona(ranije saopsteno 29,9) EUR vise nego dovoljna da sva tri budu EPI.
Немам појма.
Ако си ти онај који мислим да си, сигуран сам да би до одговора на ово питање могао сам да дођеш, и нас обавијестиш