u EU je najavljeno da se ukida ona granica od 22e prilikom online trgovine, tj sve ce se cariniti sto stize postom,u cilju zastite EU proizvodjaca i prodavaca...
izvor: https://pcpress.rs/eu-uvodi-nova-pra...eko-interneta/
Nisam ulazio neko vrijeme na forum pa sada da javim da mi je jos davno stigao parfem sa strouberija, iz Malmea. Nema greske. Prelistah par stranica unazad i vidjo da neki kazu da su na strouberiju toaletne vode a u barkodu parfemi. Pa ne moze barkod da prodaje nesto sto nije proizvedeno. Jedino ako to oni proizvode pa prodaju. Vecina muskih parfema ustvari nisu parfemi nego toaletne vode (EDT oznaka) tako da ako npr YSL nije proizveo Kouros muski parfem nego Kouros toaletnu vodu, ne moze se kupit ni u barkodu ni nidje YSL Kouros parfem kad ne postoji.
https://screenshotscdn.firefoxuserco...bfb3fb774f.png
Paket sa Gearbest. Ovi Kinezi koji dostavljaju na sajtu pokazuju da je stiglo ovamo prije 4 dana, a sajt naše pošte ga uopšte i ne registruje.
Vata hel iz goin on?
Last edited by Beethoven's C***; 25-01-18 at 14:21. Reason: K
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Inace ima https://www.fragrancenet.com/, daleko jefitniji od strouberija a isto originalni proizvodi, samo sto ne salju u Crnu Goru. Ja poslah mejl skoro, kazu da se nadaju da ce biti u buducnosti. Mozda bi ubrzali taj proces uvodjenja opcije slanja u Crnu Goru ako bi ih bombardovali u kontinuitetu mejlovimaSvima bi bilo u interesu jer sto bi davali barkodu npr. 70e za proizvod koji je na fragrancenet 35e
svima bi bilo u interesu osim parfimerijama u CG naravno
![]()
Jeftiniji znatno, da ne rečem sumnjivo jeftiniji![]()
Ok su sa Fragrance, provjerio ja par puta po par komada... Samo zahvaljujuci nasem narodu smo skinuti sa liste zemalja u koju salju bez nadoknade ili sa onom najmanjom (sada samo avionski, u krF skup shipping)...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Nisam znao da su ranije slali kod nas. Dok ponovo ne pocnu imamo strouberi.
Neces ga naci po tom tracking broju, skoro sam i ja imao slican problem, ako je stigao kod nas 99,9% mu je nasa posta dodijelila drugi broj (format tipa - 2 slova, 9 cifara, 2 slova - npr. RR46*****34DE iz Njemacke sto je meni dosao), jedino da ih zovnes ili da licno podjes u Postu 2 kod Zeljeznicke da vidis ima li sta na tvoje ime.
Reklo bi se da je ovo onaj broj koji se moze pratiti samo u zemlji posiljaoca, tj. i obicno kada ti pise da je stigao kod nas, misli se da je u stvari napustio zemlju posiljaoca tako da ti preostaje da cekas. Provjeri da nema kakav dodatni tracking broj u ,da kazem, internacinalnom formatu.
Koliko obicno putuju parfemi sa Strawberry 18Jan sam kupio po tracku je 20Jan polecelo ka meni
Kako znate da je poslato iz Malmea?
Pise na paketu da je iz Malmea. Ja sam dosta cekao vjerovatno jer sam porucio u vrijeme praznika pa je bila guzva. Inace ne vjerujem da se puno ceka.
Strawberry nije jeftin ali Boga mi je bilo tako dobrih sniženja. Sad se kajem što ne kupih neke parfeme na rasprodaji prije 7 dana jer su bili ispod 30 eura... Što se EDT verzija tiče , ne treba trošiti riječi. Mnogi tvrde da pojedine parfemske edicije su "teže" i manje ljepše od istih EDT verzija.. nije sve u procentima i dugotrajnosti.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ovo je interni broj poste kojom je poslato,nema tracking cim napusti zemlju slanja,i tu ni posta cg ni bilo ko ne moze pomoci
Muski parfemi su rijetki, dominiraju muske toaletne vode (eau de toilette). Kod nas se ti pojmovi koriste kao sinonimi a ustvari postoji velika razlika izmedju njih. Ja sam u komentaru #18606 izrazio cudjenje sto su neki toliko zaludjeni nasim parfimerija da cak vjeruju da se tamo prodaje nesto sto uopste i ne postoji istovremeno odvracajuci potencijalne musterije strouberija od kupovine jer se kao tamo prodaju samo toaletne vode a ne parfemiObjasnjenje moze da bude ili to da ljudi ne znaju ili da imamo radnice odredjenih parfimerija u ovom podforumu
![]()
Last edited by ksani; 25-01-18 at 22:49.
Znam da su rijetki, a kao što vidiš, pojedini su se pojavili samo nakon mog pisanja o strawberry sajtu a inače ih nema. Tako da tvoje zapažanje je potpuno na mjestu, a njih treba samo ignorisati. Ovdje smo da podijelimo sve provjerene sajtove online trgovine i tako će biti i ubuduće. Ipak dosta znači to što pomognemo drugima prenoseći naše iskustvo.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
i dalje gospodin putin nema pojma sta je bio pitan i na koji nacin, zaista mi te je zao
Inace sa Alija mi je stigao paketic koji je narucen 14.01 preko Post NL - brzo i efikasno
dok mi jos uvijek nije stigao jedan od novembra, neko ga je nedje zaturio![]()
Ja sam parfeme narucivao sa Fragrance X dok su slali za CG...Sigurno sam 8-9 parfema porucio, svaki je bio 99.9% originalan....(Versace Eros, La vie est belle, D&G pour femme, Chanel Allure itd jer su cijene bile 40% nize nego odje)
A tacno znam za dogadjaj koji je prouzrokovao da ne salju vise za CG...Drug je porucio Tom Ford neki prilicno skupi, i kao se posiljka zagubila, i oni mu vrate pare...Posle 3 dana, njemu parfem stigne na vrata od kuce...I on opet kao da naruci jer mu je ovaj prakticno dzabe stigao i ono bum, ne moze da prodje kartica, i odjedanput slanje 350$...Ja slao mail da ih pitam zasto je postarina tolika, kazu da nece da salju za cg uopste(iako pise 350$) jer si imali losa iskustva sa postom....
Ima li kakvog zastoja na aliexpress posiljke? Nisam odavno porucivao, cekam 4 paketa...Je li standardno oko mjesec dana?
Dvije su Aliexpress standard shipping i dvije 4PX
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks