Page 209 of 433 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219259309 ... LastLast
Results 5,201 to 5,225 of 10817

Thread: VW Club

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Pogresan dijagram sam postavio.

Sent from my Pixel using Tapatalk
    Azotni oksidi i čvrste čestice su puno opasnije od ugljen dioksida. Zbog njih su u pojedinim državama EU ispred škola i vrtića zabranili ležeće policajce (zbog usporavanja i naglog ubrzanja koncentracija istih u vazduhu je puno veća, a djeca onda to udišu kada treba da pređu ulicu) jer je dokazana direktna povezanost tih supstanci sa kancerom. Zato se i dizel lagano izbacuje iz centra gradova.

Niko ne spori da je ugljen dioksid opasan, on već u koncentraciji većoj od 7% počinje da izaziva mučninu, dok ugljen monoksid u koncentraciji od 0,1% može izazvati smrt ako je prosječan organizam (75 kg) izložen toj koncentraciji oko pola sata. Tu su dizeli bolji, ali ne zagađuje se vazduh samo po ove dvije stavke.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    1,755
    Thanks Thanks Received 
    2,435
    Thanked in
    1,134 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    sta sad co2
    gdje su nox i ostale kancerogene cestice
    sjecas li se skansala sa vw i ostalim prouzvodjacima

zasto micu dizele? zasyo diyeli imaju fap?
    Procitaj opet post, pa ces vidjed da sam rekao samo za CO2. On je glavni gas zaduzen za "pojacavanje" efekta staklene baste, tzv greenhouse emission

Poyy

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Quote Originally Posted by salmajster View Post
    Obrtni moment je parametar sa kojm se manipuliše (mjenjačem) tako da sam po sebi apsolutno ništa ne znači. Snaga je glavna...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Na dizela i benzinca uglavnom nisu isti mjenjači (prenosni odnosi) upravo zbog drugačije isporuke obrtnog momenta. Ako imamo idealni prenosni sklop (bez gubitaka) onda na radilici i na točku imamo istu snagu bez obzira u kojoj je brzini mjenjač. Promjenom stepena prenosa mijenjamo količinu obrtnog momenta koja dolazi do točka. Da, mjenjačem se može, ipak donekle, kompezovati nedostatak obrtnog momenta, ali ne u potpunosti radi nekih drugih stvari (potrošnje, brzine, cijene, ...) tako da je sve u tehnici zapravo stvar kompromisa.

Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    151
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Na dizela i benzinca uglavnom nisu isti mjenjači (prenosni odnosi) upravo zbog drugačije isporuke obrtnog momenta. Ako imamo idealni prenosni sklop (bez gubitaka) onda na radilici i na točku imamo istu snagu bez obzira u kojoj je brzini mjenjač. Promjenom stepena prenosa mijenjamo količinu obrtnog momenta koja dolazi do točka. Da, mjenjačem se može, ipak donekle, kompezovati nedostatak obrtnog momenta, ali ne u potpunosti radi nekih drugih stvari (potrošnje, brzine, cijene, ...) tako da je sve u tehnici zapravo stvar kompromisa.

Naravno da nisu isti mjenjači (prenosni odnosi). Potpuno su različiti zbog različitih brzina okretanja.
    Ako se posmatra kretanje vozila snaga motora se koristi za savladavanja otpora kretanju: otpora vazduha + inercijalnih sila + otpori kotrljanju točkova + unutrašnji gubici (unutrašnje trenje u ležajevima, sklopovima,... stepen korisnosti cijelog sklopa).
    Jedina konstanta u priči je snaga motora a sve ostalo se mijenja. Kad auto miruje i oću da ga pokrenem namjerno mjenjačem malipulišem obrtnim momentom jer na točkovima želim najveću moguću silu (da bi ubrzao što prije i što bolje) a to dobijam tako što na mjenjaču izaberem najmanji prenosni odnos tako da povećavam o.m. na pogonskim točkovima (obrtni moment na radilici x prenosni odnos). Tada nema otpora vazduha i skoro cijela snaga se troši na savladavanje inercijalnih sila (drugi Njutnov zakon). Kako auto ubrzava, primiče se max brzini, inercijalne sile opadaju (opet drugi Njutnov zakon, opada ubrzanje) ali rastu sile otpora vazduha i otpori unutrašnjeg trenja-gubitaka. Takođe ako idemo uzbrdo dodatno se savlađuje i sila gravitacije.
    Znači, u zavisnosti od režima kretanja (ubrzavanje iz mirovanja, vožnja uzbrdo ili nizbrdo, vožnja konstantnom brzinom (recimo 100 kmh ili 200 kmh) iziskuje od motora različitu silu tj. obrtni moment. Zato i služi mjenjač na manipuliše obrtnim momentom koji daje motor.
    Opet ponavljam jedina konstanta u priči je snaga motora a sve ostalo se podešava prema potrebi: zavisno kojom brzinom želimo da se krećemo, koliko brzo tu brzinu želimo da postignemo, da li idemo uzbrdo ili nizbrdo, da li smo manje ili više natovarili auto,...

Uostalom ....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    Bolje imat no' nemat....

Thanks Thanks Given 
    1,755
    Thanks Thanks Received 
    2,435
    Thanked in
    1,134 Posts

Reče li ti maloprije da o.m. apsolutno ništa ne znači, ili mi se učinje?

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    2,797
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

A ja baš ne vidim funkciju benzinaca male kubikaže.
    Turbo benzinci ne vole LPG, atmosferci mrtvuljavi, pogotovo na LPG. Plus benzin preskup. Opet kažem benzincima priznajem od I6 ili V6 motora i uvijek bih prije uzeo benzinca velike kubikaže nego dizela.
    Ali za malolitražne samo dizel.

Aj uzdravlje!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Što znam... Koji od ovih?

875 kubika, 85 KS pri 5.500 o/min., 145 Nm pri 1.900 o/min.
    1.248 kubika, 75 KS pri 4.000 o/min., 190 Nm pri 1.500 o/min.

999 kubika, 115 KS pri 5.000 o/min., 200 Nm pri 2.000 o/min.
    1.598 kubika, 95 KS pri 4.000 o/min., 250 Nm pri 1.500 o/min.

Thanks Thanks Given 
    2,797
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

Čuješ 1.0l 115ks. Pa taj ne može preći ni 100 000km. Ili 0.875l i 85ks.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    151
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Reče li ti maloprije da o.m. apsolutno ništa ne znači, ili mi se učinje?

Samo da si ti veseo...

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    Bolje imat no' nemat....

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,800
    Thanked in
    1,307 Posts

Ovaj dize Tuarega u nebo kao da je ne znam ni ja sta...Sve sto je tad imao od opreme, imala su i ostala kola iz toga ranga...A da ne pominjem sad 10 godina kasnije, svaki auto serijski dolazi sa vise opreme.Nego narod odje ne zna ni za sta drugo bez za njemacko auto.I nidje se njemac ne cijeni i ne vozi kao na balkan.Jer nas je golf 2 spasio.
    Motori totalno pointless...2.5 r5 tdi ruglo jedno nevidjeno...Ne ide nikud, trosi kao 5.0 v10 tdi...
    Cijena velikog servisa bilo kojeg od tih motora? Servis menjaca?

Air ride? Vazdusni jastuci i kompresori? Sto me ne pitas koliko mi ih je proslo kroz ruke kad sam radio s tim? I pitaj me koliko me je ljudi pitalo za Toyotu?
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...eri&highlight=

To je veli merak vozit....E nikad ga ne meracio tako, a to ces vidjet i ti kad dodje vrijeme za prodaju...Pogotovo jer je vec debelo zasao u godine.

Porede se babe i zabe...Toyota Land Cruiser koja je off road vozilo i VW Touareg koji je jedna velika podignuta baraka koja moze ugazit malo snijega i blata...
    Evo Toyota koju sam vozio iz 2003 je imala blokadu sva 3 diferencijala i dupli reduktor.(petom brzinom maksum 20km/h) kozu i sve vec pomenuto od opreme.
    Drugo je sto ih poredis sa nekim "drzavnim" iz telekoma ili drugih firmi, koje su kupljene sa base opremom pa ih mozes poredit sa dacijom
    Last edited by Laz; 22-01-18 at 19:31.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,793
    Thanked in
    1,600 Posts

Samo cipovana mazda brate...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,800
    Thanked in
    1,307 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Samo cipovana mazda brate...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ti nekome nesto da kazes?
    Samo bmw ac schnitzer ali nikad preko 40 na sat, jer su ostali vozaci samoubice....Treba se pazit

A sto se moga posta tice sve je istina...pa ne znam kakav problem imas sa tim.
    Last edited by Laz; 22-01-18 at 19:56.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Kuku sto ovaj pise.Druze kupio si daciu ,kapiras li da si kupio Daicu,Daciu !?
    Znaci nemas pravo glasa o kolima ,zabranjeno ti je.Daciu,Daciu...
    Znas kakvu Dacia kameru ima za rikverc kad je kupis s alia eto takvu ahaaah

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,800
    Thanked in
    1,307 Posts

Quote Originally Posted by Djalac View Post
    Kuku sto ovaj pise.Druze kupio si daciu ,kapiras li da si kupio Daicu,Daciu !?
    Znaci nemas pravo glasa o kolima ,zabranjeno ti je.Daciu,Daciu...
    Znas kakvu Dacia kameru ima za rikverc kad je kupis s alia eto takvu ahaaah

Samo uzivaj u carima koje ti pruza divni Touareg star 15 godina...
    Za Mazdu i Daciju se ne sjekiraj Shvatices kad prodas Tuarega i ako nekad mozda kupis auto ispod cekica, pa bila to i dacija.

I ovo ti je jedini argument sto imas? To sto posjedujem Daciju?
    Makar ne toci voda u nju kroz krov ka u Tuarega poyyyyyyyyy

Samo mi kazi sta sam pogresno napisao u gore navedenom postu, da ispravim?
    Last edited by Laz; 22-01-18 at 20:06.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Kako te moram razocarag sto sam tuarega prodao prije 3mj..Druze ne hvalim ja svoga konja kao sto sam za bmw 116i pricao da je uzasno auto i ako mi je bio ispod guzice.
    Za tuarega sam kazao samo za unutrasnjost i opremu,visinu,komociji tokom voznje.Tj okacio sam klip,a to sto ste skocili s vasim misljenjima to je druga stvar.
    Pa ne mozes da mi pricas o opremi i o kolima kad vozis daciu,tj nije poenta sto je vozis nego si je novu kupio.Znaci ...Brate shvatas kad sjednes u bmw 5 1999god i upalis i krenes od primorja do sjevera da bi teh onda ukapirao razliku..

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,800
    Thanked in
    1,307 Posts

Kako te moram razocarag sto sam tuarega prodao prije 3mj..Druze ne hvalim ja svoga konja kao sto sam za bmw 116i pricao da je uzasno auto i ako mi je bio ispod guzice.
    Za tuarega sam kazao samo za unutrasnjost i opremu,visinu,komociji tokom voznje.Tj okacio sam klip,a to sto ste skocili s vasim misljenjima to je druga stvar.
    Pa ne mozes da mi pricas o opremi i o kolima kad vozis daciu,tj nije poenta sto je vozis nego si je novu kupio.Znaci ...Brate shvatas kad sjednes u bmw 5 1999god i upalis i krenes od primorja do sjevera da bi teh onda ukapirao razliku..

aj nema veze, ne kapiramo se nocas nesto, nismo na istim talasnim duzinama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    22 Posts

A sto je problem sto je covjek SVOJE pare dao za Daciu?

Srecom pa se nije ovdje sa vama nekolicinom konsultovao jer auta lise vw-a i motora tedei na svijet bijeli nema.

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,800
    Thanked in
    1,307 Posts

Ma pusti, nismo se ukapirali..
    Samo sam htio rec da taj Tuareg nije bas vozilo iz bajke kao sto se opisuje i da opet poredimo babe i zabe

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by Kapetan View Post
    A sto je problem sto je covjek SVOJE pare dao za Daciu?

Srecom pa se nije ovdje sa vama nekolicinom konsultovao jer auta lise vw-a i motora tedei na svijet bijeli nema.
    Radi mene i na kur.e
    Samo je mogao bolje utrosit pare.
    Eto slozices se da 80% gradjana CG uglavnom hvali VW?
    Samim tim sjutra ga se lakse prodat.
    Jbg tako je kako je.
    Eto naveo sam bmw 5 stari,mercedes E klasu ili ne znam sad na prvu loptu.Eto sjednes s dva druga do Bg i nazad i u daciu isto pa da vidimo kako bi posle toga pricao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    22 Posts

Poredis babe i zabe. Razlika i klasama, tipu auta motorima svemi zivome.

Ajde sa E ili peticom vozi kroz grad svaki dan po 100km?! Sta ce ti biti bolje, lakse, jeftinije?

Drugo, ako je trziste takvo znaci li da je nesto dobro? Ne apsolutno. Stanje svijesti, sto McS rece na drugoj temi je u pitanju.

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Ma pusti, nismo se ukapirali..
    Samo sam htio rec da taj Tuareg nije bas vozilo iz bajke kao sto se opisuje i da opet poredimo babe i zabe
    Nije iz bajke nego je vw, a kad pricas protiv vw-a moras biti jako pazljiv jer im diras u zivac direktno.

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,800
    Thanked in
    1,307 Posts

Radi mene i na kur.e
    Samo je mogao bolje utrosit pare.
    Eto slozices se da 80% gradjana CG uglavnom hvali VW?
    Samim tim sjutra ga se lakse prodat.
    Jbg tako je kako je.
    Eto naveo sam bmw 5 stari,mercedes E klasu ili ne znam sad na prvu loptu.Eto sjednes s dva druga do Bg i nazad i u daciu isto pa da vidimo kako bi posle toga pricao.

Sve ja to znam...Ali ne prelazim velike kilometraze
    Ali opet, radije bih vozio novu Daciju za koju znam da ce svaki put upalit nego polovni Touareg, E klasu itd staru 10-12 godina...Ja znam da ako Daciju ne prodam u narednih godinu dana, da ce vrijedjet 2-3 hiljade eura jedva(iako sam presao samo 100 000)...
    Ali isto zato za 7 godina nisam imao nikakva ulaganja, sto je skoro nemoguce za bilo koje polovno auto starije od godinu dana.
    Dacia nema nikakvu opremu, bez ono osnovno, ali makar radi i ne zajebava

Opet poredimo Daciju i Touareg sto ne ide...Jednostavno sam htio rec da ima masuu boljih konkurentnih modela od Touarega...( i ne, ne mislim da kupis Daciju )
    Trosi puno, skupi servisi i odrzavanje, a luksuzan i nije vise(mislim na taj model sto si imao), kao sto je bio prije 10 godina
    Nisu vrijedna tolika ulaganja u njega, realno pricano.

Generalno VW ima samo bolju zavrsnu obradu naspram konkurencije i nista vise.

A sto se tice utrosenih para, vjerovatno opet ne bih kupio nov auto, ali bih kupio polovni auto star do godinu dana i da je presao do 30k...
    CIjena mu je drasticno opala naspram novog, a opet ne moze bit rastarakan toliko.

A ove petice, sestice itd sto se uvoze iz holandije sa 400-500k na satu za 6-8hiljada, da bog pomoze...
    Last edited by Laz; 22-01-18 at 21:06.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Sve je istina sto ste naveli.Samo smo bili skrenuli s teme i poente.
    Samo sam zwlio rec da 2002 god nije mi ljepseg terenca unutra bilo osim eto cayena.Q7 nije postojao,ml rugoba,toyota takodje,x5 ok ali unutra ni primac i to je to..
    Sa po gradu mali auto isk benzin .

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,800
    Thanked in
    1,307 Posts

Sve je istina sto ste naveli.Samo smo bili skrenuli s teme i poente.
    Samo sam zwlio rec da 2002 god nije mi ljepseg terenca unutra bilo osim eto cayena.Q7 nije postojao,ml rugoba,toyota takodje,x5 ok ali unutra ni primac i to je to..
    Sa po gradu mali auto isk benzin .

ma lagano, rekoh ja da se nismo ukapirali i da se poklasmo

A sto se tice price benz ili dizel...dizel nikad u zivotu ne bih provozao, da nas ne je*u sa cijenama benzina
    Mada bih sad vrlo rado kupio neki benzinac sa dobrim plinom

Thanks Thanks Given 
    3,740
    Thanks Thanks Received 
    6,939
    Thanked in
    4,163 Posts

inace tuareg je toliko dobar da su prekinuli prodaju u usa prosle godine
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    820
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Daj ga wamo da mu metnemo motor dizlo od 1,9kubika ka u onog vaktile a8 sa 3,7quatro potrosnja na ovi harac danasnji oko 5lit. A pos guzicom furamo tuareg,e to je trip bajo moj....

Page 209 of 433 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219259309 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)