Kakve su ove Horoz?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sa strane bulevara na Stari, ona zgrada prije plave, ima jedna prodavnica za rasvjetu. Zaboravih marku, cijena im je bila 4.55 ili 4.8 eura, nisam siguran. Uglavnom, sijalica 15W, 1400 Lumena, 4200 Kelvina. Baš dobro svijetlo baca. Ne znam koliko će trajat, tek je prošle nedelje stavljena.
Last edited by NHM; 18-01-18 at 17:19.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Kakve su ove Horoz?
nothing comes from violence and nothing ever could
Samo pitajte prije nego trgujete da li je topla ili hladna bijela...
Jer je hladna potpuno bijela kao od neonke, prebolesno
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Mislim da sam te i kupio. Svijetlo je odlično, viđeću koliko traju.
Broj lumena je bitan, što ih je više, to je svijetlo jače. Broj kelvina određuje koje će boje bit svijetlo. Što manje kelvina, to je boja više bijela. Upravo zbog toga sam i uzeo 4200 kelvina. Boja je između bijele i žute, meni djeluje sasvim dobro.
Imaš na Gintaš drugi red ako uđeš s istočne strane kod lika što prodaje lampe i čuda. Po euro i 40, jače svijetli nego Philipsova istih specifikacija. Doduše, tek tri mjeseca se koristi, uzeh je baš da vidim kolko će trajat. Uglavnom obavezno pogledaj ove lumene i kalvine, ne samo jačinu u vatima. Imaš na internet sve objašnjeno.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Znam da ima led sijalica od 15W sa po 1100 ili 1200 lumena, od 1300 ili 1400 bi trebalo da su ok. Nije da se ja nešto razumijem, samo sam poslušao savjet jednog druga koji je to malo analizirao.
nije lose da i mi ponesto naucimo.
Istina. Kad sam kupovao ranije one štedljive savijuše, nekad mi svijetlo bude kao na autopsiji, a nekad kao u Enter the void. U oba slučaja imam utisak da I see dead people.
Ajde da probam pojednostaviti bez formula. Ajmo, korak po korak:
- Kandela oznaka za jačinu svjetlosti (da sada ne ulazim u to detaljnije)
- Imamo jednu tačku koja odaje svjetlost od jedne kandele. Oko te svjetlosti je kugla prečnika 1 m (zid kugle je na 0,5 m od svjetleće tačke). Površina takve kugle je 12,57 metara kvadratnih. Jedan metar kvadratni na toj svernoj površini zove se steradijan.
- lumen je svjetlosni tok. Ako tačka u centru ima jačinu 1 kandele onda tok svjetlosti koji osvjetljava jedan steradijan ima vrijednost jednog lumena.
Dakle, lumen je izvedena jedinica i u principu se može reći što više lumena to više svjetlosti.
Kelvin je oznaka za temperaturu, odnosno u ovom slučaju znači boju koju emituje svjetlost. Recimo 6.000 Kelvina je bijela boja, a 3.500 Kelvina je žuta (warm white). Može da ide do 8.000 Kelvina (plava) ili do 1.500 Kelvina (Crvena).
Nadam se da sam uspio da ukratko objasnim šta znači lumen i kelvin.
Sent from my Motorola 8400
Ja najvise koristim svijetlo u kuhinji, kad mi nije dovoljno dnevno za sredjivanje kuce, sve popalim po kuci. Inace kad se izlezavam, samo mi je u kuhinji upaljeno, tako da nije bi mrak, a ni las vegas.
nothing comes from violence and nothing ever could
Dovoljno da se vidi da sam nabubao vrijednosti i pogrešno rekao da više kelvina znači i više bijela svjetlost.
Imate u semun na zabjelo, kod cungua, raznih jacina i boja, od 1.80 do 3-4, tako nesto. Imaju grlo tamo, može svaka na licu mjesta da se isproba i vidi jacina. Daju garanciju 2 godine
Evo vidjecu u semun rece mi i komso da su mu ok.A vidjeh i na bilbbord danas kod delte![]()
Ja sam neke uzeo u okov trajale su 2dana..
A treba mi za kucu i za ulaz jedno jedbo 30komada
Sent from my Le X620 using Tapatalk
semum lighting
somun![]()
6.000 je bijelo, a 3.500 žuto, što si bliže 3.500 to ima više žute boje. 1.500 je crveno, dakle, žuta se pretvara u crvenu kako se smanjuje vrijednost. Recimo na nekih 3.000 Kelvina je žuta sa crvenkastom nijansama najsličnija kada je sunce na zalasku. Od 6.000 ka gore bijela se pretvara u plavu, da bi na 8.000 prešlo u skroz plavu. Poenta, iz plave u bijelu, iz bijele u žutu, iz žute u crvenu, možeš odrediti boju svjetlosti koja ti odgovara na osnovu vrijednosti u Kelvinima.
Sent from my Motorola 8400
Kako god, na 4200 boja izgleda dobro. I na ovim Horoz sijalicama piše da je garancija 2 godine. Ko to garantuje? Ako crkne za nedelju dana, kako da dokažem da je nisam spržio na nekom neispravnom grlu?
ja sam novi ovdje.ima li dobrih koka na ovom forumu?:biggrin:
Viđi na oglase prodaje li ko.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Kakvo je sad testiranje za konkurs u Upravu za kadrove? Ide mi drug, a ja sam bas 'davno bio..
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks