meni u lagunu staje 7ipo litara ulja.... a zadnjih 15 godina nisam ulje platio skuplje od 5-6€/L.... mijenjam ga na 10000 i nikad nikakvog problema ili posledice...
100e bih za ulje davao da sipam nesto skuplje...
da se razumijemo, ne sipam bilo sta.... sad ovo sto sipam ima RN720
Renault RN0720Renault engine oil specification; introduced in 2007 upon introduction of the Laguna III. General requirements: ACEA C3 + additional Renault demands. RN0720 is designed for use in the latest generation diesel engines equipped with DPF.
Stefke
Na svaki njemacki sajt za prodaju autodjelova se vrti Castrol 5W-30 LL tu oko 9-13 eura litar, u prodavnice oko 20-25
Do sad sam sipao castrol, medjutim na svake od prilike 2500-3000km se javlja lampica da se dospe litar, cini mi se mnogo tako da sad prelazim na liqui moly, samo pohvale po njemackim forumima, da vidimo![]()
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
A jes 2.0 tdi :mrgreen:
Do sad na nijedno auto izmedju mijenjanja nijesam dosipao, tako da sam sumnjicav
Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram
Ne krece se nidje.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
taj motor je dobar i za odnose unutar familije...ovoga brata ne gledam ni trecinu sto sam ranije, kako je prodao golfa i ne dolazi da dosipa ulje![]()
Eo ispade da je ulje jeftinije u Njemacku nego kod nas
Znao sam na ebay.de da ga ima jeftinog, al sam se tripovao da to arapi, turci, i slicni valjaju fals kao ovaj kod nas...
A onaj 2.0 tdi 125kw? Isto njesra ili?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ekipo, dje se može odradit valjano dubinsko i kolika je okvirna cijena (da me ne oderu, mada vj hoće:P)
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
I did it for me. I liked it. I was good at it. I felt alive. - Walter White
Ja sam zadnjih 7 godina po knjizici sipao Elf Evolution 900 sxr(a razlika u cijeni varira fino od prodavnice do prodavnice)..Medjutim zadnjih par puta mi se auto bas cudno ponasalo...Na 10k taman pred zamjenu izvadim stap da pogledam ulje, ono je toliko rijetko da kapa na pod sa stapa...Auto ima "resak" metalni zvuk...Sipam novo ulje, razlika u zvuku drasticna...
I sad sam zadnji put sipao Liqui Moly Top Tec 4100 jer ima oba reno standarda...Na 5 000km sam, za sad super, tiho radi, stoji na maksimum.
I nastavicu Likvi da sipam, samo sledeci put onaj ljubicasti High Tec...Euro je po litru skuplje od Elf-a.
A rekose mi da bi trebalo da se Likvi teze falsifikuje, jer je samo jedna fabrika, a nema previse dobavljaca.
Iste cijene u njemacku kao kod nas
![]()
Last edited by Laz; 19-01-18 at 12:32.
ma jok bre dje komon rail trosi ulje
pa blok je ostao isti i karike i sve
jedino dio glave je novi
Prema tome, šta da ti kažem?
taj motor ne trosi bas toliko ulja kad je ispravan...
ali pojedini misle da je normalno da dolivaju litar ulja na 1 000km i da im je auto u tip top stanju.
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks