Page 556 of 1014 FirstFirst ... 56456506546552553554555556557558559560566606656 ... LastLast
Results 13,876 to 13,900 of 25348

Thread: Automobilizam!

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,093
    Thanked in
    5,358 Posts

Slušajte što mi se dešava sad u smrdljivi Lojd auto, kako sam izdimio opisat vi ne mogu, aaa tako mi i treba uh. Povela žena Peugeot 407 na tehnički, da produži registraciju i zove me njihov fakin' šef STRUČNJAK na telefon:

- Dobar dan, ovo je nešto nadograđivano na ovoga Pežoa je li, nisu fabrički farovi je li?
    - Molim druže, fabrika sve, kakve nadogradnje?
    - A jesi siguran, nema veli prskalica za farove, ovo su xenon farovi, vjerovatno si ih dograđiva i ne može bit xenon far a da nema prskalice a čim nema prskalice ne može da prođe tehnički (ja već tu u debelo crveno, oću da izijem telefon)
    - Reko druže lijepo ti kažem da ništa nije dirano, dođu li ili ne dođu me apsolutno ne zanima, ono što me zanima je kako prolazim eo 2 godine kod vas tu taj tehnički a veliš zakon od 2015?
    - A prije se kao gledalo kroz prste, nije bilo tako zategnuto
    - Ja već počinjem tu da se smijem, reko dobro šta predlažeš, šibicu u njega ili da ga vozim u Pariz da mi nadograde prskalice pošto kod vas izgleda ne može proći tehnički iako je auto full tehnički ispravno, treba mi dodatna oprema izgleda?
    - Možemo kompromis napravit pa možda stavit sijalice obične dok ne prođe tehnički ili predlažem da neđe drugo odradite tehnički :lolblue:
    - Nema problema majstore i to auto i još 4 koja registrujem preko vas, što ste registrovali - registrovali ste.

$etim se jednog druga da i on radi tehnički pregled, zovem ga i ispričam mu što mi se desi, čoek se ismija, ne može da vjeruje veli, dođi da završimo to odma ujutru...
    Last edited by BiTrAtE; 27-12-17 at 13:34.

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Slušajte što mi se dešava sad u smrdljivi Lojd auto, kako sam izdimio opisat vi ne mogu, aaa tako mi i treba uh. Povela žena Peugeot 407 na tehnički, da produži registraciju i zove me njihov fakin' šef STRUČNJAK na telefon:

- Dobar dan, ovo je nešto nadograđivano na ovoga Pežoa je li, nisu fabrički farovi je li?
    - Molim druže, fabrika sve, kakve nadogradnje?
    - A jesi siguran, nema veli prskalica za farove, ovo su xenon farovi, vjerovatno si ih dograđiva i ne može bit xenon far a da nema prskalice a čim nema prskalice ne može da prođe tehnički (ja već tu u debelo crveno, oću da izijem telefon)
    - Reko druže lijepo ti kažem da ništa nije dirano, dođu li ili ne dođu me apsolutno ne zanima, ono što me zanima je kako prolazim eo 2 godine kod vas tu taj tehnički a veliš zakon od 2015?
    - A prije se kao gledalo kroz prste, nije bilo tako zategnuto
    - Ja već počinjem tu da se smijem, reko dobro šta predlažeš, šibicu u njega ili da ga vozim u Pariz da mi nadograde prskalice pošto kod vas izgleda ne može proći tehnički iako je auto full tehnički ispravno, treba mi dodatna oprema izgleda?
    - Možemo kompromis napravit pa možda stavit sijalice obične dok ne prođe tehnički ili predlažem da neđe drugo odradite tehnički :lolblue:
    - Nema problema majstore i to auto i još 4 koja registrujem preko vas, što ste registrovali - registrovali ste.

$etim se jednog druga da i on radi tehnički pregled, zovem ga i ispričam mu što mi se desi, čoek se ismija, ne može da vjeruje veli, dođi da završimo to odma ujutru...

isti problem sam imao u auto mamu u februar kad sam registrovao Mercedesa,
    kaze nema prskalice za farove a ima xenone to je nemoguce. Svadjao sam se sigurno sat vremena sa njima,zvali nekog iz mup-a i on im potvrdio da je nemoguce da je bez prskalica xenon far fabricki,budem uporan zovnu oni nekog iz Ljetopisa,i taj im po broju šasije potvrdi da nema prskalice fabricki,i puste me prodjem tehnicki...Idioti...

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Sad smo mi veci katolici od pape preko noci. Do juce si mogao kravu registrovat a sad velikan gleda ima li prskalice

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,748
    Thanks Thanks Received 
    6,950
    Thanked in
    4,169 Posts

tako se to radi
    to rade i ovi iz auto majke
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,093
    Thanked in
    5,358 Posts

Ja sam ga završio sa ovima, zbog svog neznanja i zbog straha od svog hlada čoek je izgubio četvoro kola koja će se od sada raditi neđe drugo. Možda je to njemu nebitno, ali sam siguran da će masu ljudi ovo iznervirati i da će ih promijeniti zbog ovog ciganluka itekako, pa će zapamtiti te prskalice posle itekako.

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

A što je najjače tebe je pitao jesi li mu ti radio ksenone,a mene ovaj jesam li prepravlja branik pa nema otvor za prskalicu :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    3,748
    Thanks Thanks Received 
    6,950
    Thanked in
    4,169 Posts

ne znam sta seru zbog tih prskalica
    moj auto ima fabricki xenon i nema prskalica

i znam
    dosta auta sto imaju pranje farova e nemaju xenon

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    432
    Thanked in
    211 Posts

Mislim da sa manjom tremom monetarnu polozio nego kad tamo treba da se pojavim...smrde

p9lite

Thanks Thanks Given 
    1,782
    Thanks Thanks Received 
    2,890
    Thanked in
    1,337 Posts

Neznanje,neznanje i neznanje. Kad vec toliko gledaju sto se ne edukuju ti duduci malo? Koliko ima automobila sto imaju ksenone a nemaju prskalice i obrnuto imaju prskalice a nemaju ksenone. Dobro vam nijesu trazili i brisace na farove kao poneka auta sto su imali.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,748
    Thanks Thanks Received 
    6,950
    Thanked in
    4,169 Posts

i lada riva je imala brisace

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    ne znam sta seru zbog tih prskalica
    moj auto ima fabricki xenon i nema prskalica

i znam
    dosta auta sto imaju pranje farova e nemaju xenon
    to prospe neka avetinja priču i onda se ovi ostali prime, ka i za druge stvari kod nas ne samo za auta
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

U EU xenon farovi moraju imati prskalice i fabricki uz xenon dodju prskalice. Takodje moraju imati i sistem za niveliranje.
    Imaju pravo da vrate sa tehnickog ako nema oba sistema uz xenon far.
    http://www.rsa.ie/PageFiles/4838/HID%2008.05.2017.pdf

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

#TurboServisBozec Dr.Mr

A4 i Blek edisn

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    22 Posts

Quote Originally Posted by Novica View Post
    U EU xenon farovi moraju imati prskalice i fabricki uz xenon dodju prskalice. Takodje moraju imati i sistem za niveliranje.

Ođe ti piše da moraju da rade đe postoje, a ne da moraju da ih imaju.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,093
    Thanked in
    5,358 Posts

Quote Originally Posted by Novica View Post

Pročitaj zadnji pasus, ako ne dođe fabrički onda ćao. S tim da ovi naši stručnjaci dobro znaju to no em se prave pametni, em se boje lada svoga, a meni ne pada na pamet da idem i vadim uvjerenje od ovlašćenog servisa da mi 2005. godine nisu došle popišane prskalice. Ne, kad ima normalnih tehničkih koji mi neće praviti problem i đe ću proći tehnički normalno, pa neka se stručnjaci "a gde je pečat" igre igraju sa drugima...

Sent from my P10+ using Tapatalk
    Last edited by BiTrAtE; 27-12-17 at 17:02.

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Zadnji pasus navodi da nova auta moraju imati oba sistema sa xenon farovima (nivelisanje i pranje). Prezadnji pasus navodi da u slucaju auto nema neki od tih sistema, vlasnik mora da ima od proizvodjaca potvrdu da je auto tako proizvedeno u skladu sa tadasnjim pravilima. Svakako, znam ljude koji su placali kaznu i isli na vanredni tehnicki u HR jer su imali xenon bez ova dva sistema. Ja podrzavam u potpunosti to jer koliko ih ima sto stave xenon i prze drugim ljudima oci jer nemaju odgovarajuci sistem podesavanja tih farova plus ih stave u obicne farove (koji su napravljeni za halogene sijalice). Ko je kupio novo auto sigurno je dobio Certificate of conformity gdje se novode sve ove stvari, tj pored xenona i koje dimenzije guma mogu na auto, potrosnja, tezina auta i slicno. Ja sam to dobio cak za zadnja dva polovna auta koja sam kupio.
    Na zadnji auto su mi i provjeravali farove prilikom uvoza (natpise na njima) napred i nazad (CE regulacija) i zapisivali.
    Idemo ka EU, ove je tek pocetak, pocece i dimenzije guma provjeravati, nece se moci postavljati gume kako se hoce, provjeravace se prisustvo DPF filtera, i slicne stvari.

Thanks Thanks Given 
    820
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Eto drug moj ocem ja pricao davno ovde o prskalicama e da je previse previse da ti trwba veza i intervencija za tehnicki pregled...
    Do skora si mogao laganica na bicikleto i regas auto...

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,093
    Thanked in
    5,358 Posts

Drugo je nivelacija farova, to imam fabrički, ja čitavo vrijeme pišem o prskalicama.

Sent from my P10+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,849
    Thanks Thanks Received 
    2,441
    Thanked in
    1,349 Posts

U HR, DE itd ne mozete staviti felmu 20 i cao, treba atest blabla... brzo ce to i kod nas

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    22 Posts

Zadnji pasus uopšte ne pominje prskalice, a predzadnji jasno kaže 'nova auta'. A gore, zadnja tačka kaže: đe ima, mora da radi. Što smo po sebi znači da ne mora da ima.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

https://m.cdm.me/auto-moto/automobil...sih-automobila

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Quote Originally Posted by memyselfandi View Post
    Zadnji pasus uopšte ne pominje prskalice, a predzadnji jasno kaže 'nova auta'. A gore, zadnja tačka kaže: đe ima, mora da radi. Što smo po sebi znači da ne mora da ima.

Da, ali pitanje je od kad se to mora imati. Ja znam da Audi B6 koji ima fabricke xenone ima i nivelisanje i prskalice. Znaci, ako si narucio xenon tada dobio si i prskalice i nivelisanje. Znaci od 2001 g. si dobijao sve u paketu sa xenonom kod Audia. Druga stvar, za razna trzista van EU su bile i drugacije postavke i podeseno je auto prema zahtjevima tog trzista. Danas, mi idemo ka EU, uskladjujemo nase zakone prema EU zakonima, ocekujte ovakve stvari i ne samo u automobilizmu nego i u drugim oblastima. Rjesenje je da moras imati potvrdu od proizvodjaca auta da je auto tako isporuceno. E sad, da li ce prihvatiti na tehnicki ili ne, zavisi od naseg zakona kako to regulise, moze da prodje sa potvrdom a moze da traze prepravku da bi prosao tehnicki. Npr, po zakonu zmigavac je zute boje i da bi reg kod nas USA auto moras prepraviti boju u zutu a ne da bude crvena.

Thanks Thanks Given 
    64
    Thanks Thanks Received 
    260
    Thanked in
    146 Posts

Mora da ima oboje. Citam po ovih hrvatskih foruma mora da ima oboje. Mogu da ih vrate sa tehnickog.

Onda ako na auto stave felme 18 (a fabricki taj model ne izlazi sa 18) moraju da idu da atestiraju.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    U HR, DE itd ne mozete staviti felmu 20 i cao, treba atest blabla... brzo ce to i kod nas
    može ako je fabrički odobreno, obično je 1-2 cola veća felna odobrena i to stoji u saobraćajnoj tačno sa dimenzijom guma, naravno da neće pustit na golfa običnoga 19-20 točkove jer to zna da bude opasno iz više razloga (npr. kačenje na neravninama i slično)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,327
    Thanks Thanks Received 
    2,802
    Thanked in
    1,308 Posts

Ja sam registraciju prosle godine prosao bez ikakvih problema...kineski ksenon bez sociva, a u maglenke isto ksenon 2600 kelvina( onaj ultra zuti nelegalni)...

Medjutim makoh to s kola jer prst pred oko nisam vidio, a ostali imali da ocorave...

Imam 407 karavan u familiju, 2004 godiste...Totalni ful, ksenon, bez koza, panorama, jbl muzika...

Nema prskalice na farove...

Page 556 of 1014 FirstFirst ... 56456506546552553554555556557558559560566606656 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)