Imam peugeot 206 1.4 benzinac (2006 godiste) od avgusta ove godine i bio je u savrsenom stanju, medjutim u zadnjih mjesec dana primjecujem da mi mnogo gubi gorivo, a i da mi gubi ulje.par puta sam primjetio ispod svog parking mjesta bukvalno lokva goriva (a ulja nigdje). Prije jedno desetak dana sam usuo 3 litre ulja a danas vec nema kapi ulja, a ispod auta nema nikakvih tragova da ono curi.Jutros mi je dosao jedan prijatelj da pregleda auto, tako da smo vidjeli da nema ulja uopste, a sajla za mjerenje ulja se mnogo osjeca na gorivo. Takodje smo malorukom zahvatili dim od auspuha i na miris se bukvalno osjeca zivo gorivo. Prijatelj misli da mi negdje dolazi do mijesanja ulja i goriva, a ja ga naravno necu i ne smijem voziti.Auto mi svakako u ponedeljak ide kod majstora ali mene samo zanima sta je u pitanju i koliko to sredjivanje moze kostati?I da, jos jedan problem, a to mi se desava jos od kad sam kupio auto, ponekad (ne stalno, mozda jednom u 15 paljenja) ne mogu da upalim normalno auto, krenu obrtaji ali kako se podigne kazaljka za obrtaje tako se automatski spusti i auto se ugasi. Ali kad opet upalim i stisnem odmah gas, onda se vise ne gasi. Pojedini majstori su mi rekli da to valjda mora tako dok se ne zagrije motor, a neki su mi rekli da dolazi do zacepljenja necega, ne znam sad tacno cega, i da ja davanjem gasa razbijem to zacepljenje i onda radi normalno. Zanima me do cega i to moze biti, i je li to normalno?
Da vidimo sto ce Takumi rec![]()
A tu svasta moze bit..Mozda su odvojena dva problema..provjeri ta crijeva na pumpu goriva da ne prska nedje dok radi..a to sto gubi ulje....kakva ti je voda u hladnjak ??
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Kakve je boje dim? Dimi li dok vozis?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Koju gumu preporucujete da je pristojna, a da nije neka cijena ogromna 16”?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ja mislim da su ti posle karike
usput mjenjaj dihtung glave (to moras) i gumice na ventilima
to sto se gasi kad je hladan, lose svecke ili los icv poyyy
Prema tome, šta da ti kažem?
Ja ima Savu kao zimsku, sasvim OK guma. Ovo mi je drugo auto na koje je koristim.
Last edited by GaD; 17-12-17 at 23:29.
Stvarno brzo...Ja sam iz Tološa Dalmatinskom do Hitne u centru jutros došao i kad sam parkirao bila je temp na 75-80, dakle nije radna postignuta...
3.5km
ja kad sam vozio 156 2.4, od bloka 6 do volija na stari joj je trebalo da krene da grije.... jos drveni volan u nju bio, do posla ujutro se nikad nisam uspio ogrijati....
sad laguna 2.0dci prilicno brzo dize temperaturu.... nesto nisam obracao paznju koliko joj treba da se zakuca na radnu, ali vrlo brzo imam grijanje u autu...
tu su benzinci sampionine znas kad prije digose temp
![]()
Na boxera starog dosta brzo dodje do 82. Mada zavisi i od voznje. Prva, druga kroz grad i grijanje i to je to.
5-6km kroz grad - znate li vi koji je to vremenski period.
Bukvalno po prici bi bilo da sad upale kola i posle 10tak sek auto je u 90c.
Ako je tako fin vam je taj motor.. / ispade pasat 6 2.0 tdi dize brze temp. od 2.0T.
Danas drug upalio u 10h Ladu 1.7 benzinac kod sicilije na Zabjelo i na radnu mu je bilo tek kod atlas kapitala - bolje da je dizela uzeo oni bi kod zabjelske vektre bili na 90c.
Ja koliko znam dizel brze dize temperaturu bizbi zbog grijaca![]()
zbog grijaca dize brze?
Prema tome, šta da ti kažem?
Au![]()
Mozda grijesim nisam svemoguc kao takumi.![]()
Ali znajuci da pojedini grijaci ostaju upaljeni odredjeni period poske paljenja auta vj pomazu takodje samim tim da se motor brze zagrije. ?
Ovo je bolje nego kad mi je sponzorusha rekla: a ti imaš R1, je li ona sporija/lošija od R6?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prije sat vremena sam vozio polo 1.9 dizel - upalio ga kod zabjelske vektre - znas li dje je poceo da dize temperaturu na stari kod kostasa.
Logicno vozio ga sve do 1800 - e pa mozes mislit kad napolje bude pomet dje dje da digne temp. blizu Petrovca.![]()
Moze da dize brze dizel temp. ali ako je neki 4.0 tdi a ovaj benzinac 1.2![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks