Ma samo da nema akvarijum za ribice u kokpitu kao Mazda.
8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
vec je pokvarena
Ma samo da nema akvarijum za ribice u kokpitu kao Mazda.
moze multimedia ali moras nabaviti okvir da popuni praznine okolo koje ostanu...
Blendu porucis sa alija.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Drugari, jel vozio ko MiTo 1.4 TB 155 konja ?
Mislim da gorih sjedista od alfinih nema... pricam za kozna sjedista... kum mi ima ovu 159ku, samo nije karavan nego limuzina, sva su mu se sjedista iscijepala duz ovih savova...
A kaze da je kvalitet nikakav... kad je prosle nedjelje isao za kolasin, stao je pored puta 10 minuta da opali selfi u kanjon i kad je krenuo, nije mogao da upali, moreo je da je slepa...
Je li realno da covjek ide u njemacku i oce za alfu da izdvoji 7-8 hiljada eura.. za te par emoze da nedje golfa 6 u top stanje, pricam za njemacku...
Alfa Romeo Mi.To 1.4 Turbo Benzina 155 HP (2009) Rosso
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...1&share_type=t
Sjedes i citas.
Sad je porucio porucio iz salona Giulietu u missano blue boji.![]()
Zbog takvih koji kupe nalickano vozilo sa taksi sluzbe u italiji, zato im je smece.
105k za 4 godine, ni jedan kvar nije imala.
A da ponovim sto sam Amfiju rekao vec, i zasto 159ku niko preko 30 nece kupiti.
Jedan otvor za case. I taj jedan je za limenku red bula. Paneli u vratima mozes da ostavis novcanik. Prostor u naslonu za ruke je cudnog oblika i skoro neupotrebljiv. Otvor gepeka je lose rijesen da ne mozes npr dvije vece torbe da ostavis, iako realno ima mjesta unutra.
Od proizvodnih gresaka. Tanak lak na vozilu. Koza se mora redovno cistiti i odrzavati inace ispuca(a to je njegov problem). Isto je sa platnenom unutrasnoscu. Za plisanu ne znam jer ih nisam previse vidio.
Patosnice za vozilo mozes samo od 159 jer ni jedne sa drugog vozila ili sa druge alfe se ne uklapju.
Los sistem zamjene sijalica na farovima
Mislim da su mogli da nadju bolje rjesenje sa rucnim mjenjacem, jer ovaj je poprilicno spor.
Lose rjesenje sipanja tecnosti za sofersajbnu. Plastika podizaca stakla unutar vrata je mogla biti izdrzljivija, posebno u drzavama dje majstori misle da je svako auto golf.
Postizanje radne temperature motora je neobjasnjivo sporo
Last edited by Hell Raiser; 03-12-17 at 10:06.
Karamazov stara trolcina.
Vise komada sam gledao sa 300 000+ predjenih a koza kao nova.
U 156 i 147 ono prave kože viđelo nije...Nego kao da je skaj-eko koža...
Niti ima teksturu kao prava koža niti se haba kao prava koža(eto je 156 sa 250k kao nova unutra, ma ni jednog nabora nema)
Treća stvar toliko je užasna za sjeđenje ako se ne vežeš...klizaš sa nje svuda po autu
Dok recimo TI oprema već izgleda mnogo ozbiljnije i "mesnatije"...Odlična sjedišta, samo za moj ukus malo tvrda za svakodnevnu vožnju
Gledao sam tamo neku kod Acike kad je bila na servis, što je rađena u Srbiju u onu kožu boje vina...Stvarno bješe dobra
Mozda bas zato sto nije prava traje dugo. Ja sam u proslu 147 imao onu zuty. Jeste gadno za sjedjenje. Mada iskreno ne volim kozu ni u jedan auto. Ljeti grije zimi hladi.
Jos sam ja imao i grijace sjedista i sve. Ali dzaba kad sjedes onaj prvi osjecaj je uh prehladno.
Zato sad ovaj alfatex je savrsen.
to jes ali zato ima sve ostale prednosti![]()
She is only here to annoy herself!
Jedino ako hebes pa kapne. Ostalo nista
udobnija je 10 puta ako je prava kožane može se poredit
Za 159 ne znam...ali 147 i 156 u obicnoj(ne TI) opremi 99% nema pravu kozu...
Na oko je lijepa i dugotrajna je(mislim da je eko koza)...Ali u praksi nije bas ludilo jer klizas svuda kroz auto sa nje...Putnici na zadnju klupu oce da poginu
Gledah u bmw sedmicu najnoviju u salon sjedista sa kozom od "srecnih" krava...
Ne daju da se sjedi u njega, jer je doplata za ta sjedista otprilike kao bas dobra 159-ka![]()
Ima tu manu. I ocu na e class kad je vozio (1999g novu kupio) svake godine po jedan podizac pozadi je kupovao.
Tako i njoj je muka sa podozacima. Ali je resivo. Slicni su podizaci od kombija nekog zaboravio sam od kog. Onda moze 100g.
na 159 plastika koja drzi staklo je losa...puca...
meni je pukla 2 puta...oba puta popravka me kostala po 5€....toliko koliko me kostala ta plastika...
sto se dize tolika frka oko toga... na svako auto prije ili kasnije ode podizacda nije tako, ne bi ovi na tehnicki to provjeravali
![]()
Ja vozim MiTo 1.6 JTDm... Kada sam kupovao razmišljao sam se oko QV verzije sa 170ks i ove, i na kraju je preovladao razum jer dosta km prelazim (troši oko 5 l/100km)...
1.4 sa 155ks sam odmah zaobišao, imale su dosta mana, kombinacija motora i mjenjača nije bila idealna...
Inače auto se sjajno vozi, jako je dobro izbalansiran...
Ja sam moju uzeo 2013. godine sa 60K pređenih km u Njemačkoj... Vozim je i dan danas, sada ima 150K na satu...
Osim redovnih servisa crkao je jedino fabrički akumulator, grijači nafte jednom i sada me zeza motor podizača stakla pa sam poručio novi...
Inače 1.6 dizel je 120ks, a kod brzog_psa sam još onda odradio Sedox remap i auto jako fino ide...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ne valja to kvari se![]()
Inace odustah zvanicno od kupovine 159. Jer gledam neku nekretninu da uzmem pa da ne zavaljujem pare u auto.
Nasao sam 147 2008g presla 190 000, full oprema, felme 17 ljetnji set, 16 zimski set.
Ssd treba da vidim sta i kako.
pa koja ti je razlika između te 147 i 159 ne može bit preko hiljadu?
Treba sacuvat soma za popravke.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks