Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 101 to 113 of 113

Thread: Drzava i/ili nacija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gledali mi od Dalekog Istoka - Japana i Kine, pa preko Evrope (evropskog feudalnog doba) do Amerike, drzave su jednako stvarane sa istim nukleusom drzavnih formi koji su se kasnije shirili na lokalnoj teritoriji.
    Tu nema veze ni moderno ni staro. Ako kazemo za Kinu - Han, isto znachi kao za Svajcarsku koja je potekla iz unije 3 kantona (Uri, Schwiz i Unterwalden) koji su potpisali odluku o formiranju drzava, a ostali pri prilasku prihvatali. USA koja je pochela od Komonvelta a danas ima 51 drzavu.
    Tako isto i CG koja je bila od Skadarskog jezera do CT i koja je kasnije prihvatila i ujedinila i Brda pa i Rozaje, uzela Metohiju, Skadar i Hercegovinu. Variranja su u velichini ali nukleus je taj. Italija koja je ujedinjena pod Garibaldijem (zone koje su razlichite po mentalitetu i svemu) kojoj smo mi oduzeli Istru, do Njemachke koja je ujedinjena pod Bizmarkom, razjedinjena, ponovo ujedinjena, ali opet njeni veliki ex djelovi su danas pod Cheshkom i Poljskom - odlukom Velikih Sila. Sta reci za Kaliforniju koja je bila dio Meksika i ulaskom u USA je prihvatila sve osnove USA drzave, uredjenja i slave simbole iako nisu bili dio te zajednice kad je ta drzava osnivana.
    Oni koji pristupaju drzavi preuzimaju sve obaveze koje ta drzava ima a time i postovanje prema svim lichnostima koji su stvarali tu drzavu. Narodi Kantona u CH se osjecaju prvenstveno Svajcarcima a ne Italijanima, Francuzima i Njemcima.
    Ja, iako nisam po porijeklu sa teritorije stare CG, cijenim, postujem i prihvatam kao svoje, simbole drzave Crne Gore, jer su moji preci ushli naknadno u tu drzavu. Zato ne vidim razlog zasto gradjani Ulcinja, Rozaja, Pljevalja, Kotora ... po nekima ovdje ne bi trebalo da se osjecaju Crnogorcima.
    Last edited by LadyDaytona; 24-10-06 at 13:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Dragi Cipur
    A nisam ti ja neki sociolog, koji sve to ima pravo da definise,pa zato svjesno IZBJEGAVAM da se pravim strucnjam opste prakse i cekam da to neko drugi uradi.Ali da probam:

Nacija je po nekim definicijama prije svega stara kategorija, iz vremena stvaranja drzava i postoji trougao narod-teritorija- nacija, pa bi bilo:kada narod (ili narod) uspije da na jednoj teritoriji formira drzavu koju mu drugi priznaju on onda on (oni) postaje nacija te drzave....Americka nacija ima mnogo naroda, koji potpisuju neku vrstu neppisanog ugovora o tome kako moraju svi da se ponasaju, da se prihvata kult zastave, kult novca, kult rada, kult tolerancije rasa i vjera, kult ocheva nacije (prvih deset predsjednika)...pa ako to sve dobro ispostujes u nekom kontrkolnom periodu od 5-10 godina postajes Amer, sto je nacija!

Tako nekako!

To mi moramo ovdje iskopirat...

Pozdrav i provjeri ovo sto sam pisao , ako imas gdje.
    Dobro, ima raznih definicija nacije, ali za tebe je primarno nacija=drzava.
    Prosto i jednostavno.

Nacija, ili narod je prije svega, grupa ljudi koja osjeca razliku izmedju sebe i neke druge grupe ljudi, koja ima istu kulturu, jezik, obicaje, tradiciju, istoriju ...
    To je vecinom definicija.
    Albanci zive u dvije, tri drzave a sve ove zajednicke elemente imaju i Kosovari i Albanci, pa se i jedni i drugi osjecaju Albancima.
    Znaci po tvojoj striktnoj teoriji nacija = drzava, Kosovari i Albanci su dvije nacije.
    Al nema veze sto se Crnogoraca tice mozemo i na taj nacin da pricamo.

I koliko Crnogorci, crnogorska plemena imaju drzavnost?
    Sto kazu istoricari?
    Ukljucujuci i tvoje Bjelopavlice za koje si ti zamalo ustvrdio da su zivjeli 4000 km daleko od Stare Crne Gore.

he he

Kakav pakleni napad Svetosavaca na svijest ubogih Crnogoraca!

Quote Originally Posted by Thomas_O_Malley View Post
    Vala Odl Bone, nemo` me razocaravat ovim pecanjem na sitne udice....

Mislim da im je bar 5-6 puta Bonja objasnio pojam (i razlike u pojmu) nacije i naroda kod nas i u civilizacijama Zapada. Socioloske, drustvene i istorijske analize nastanka nacije i povezanosti/zavisnosti sa drzavom nijesu nesto sto nacionalisticke usi zele da cuju. Njima je, nazalost, mnogo znacajnije da u nekoj tvojoj definiciji nadju (makar prividnu) manjkavost kako bi istu predstavili napadom na crnogorski identitet i integritet, a sebe zastitnicima istog.

Dakle, posto Cipur & co. ove (a i druge) pojmove sagledavaju iz prizme devetnaestog (i brojem: 19.) vijeka (ako nijesam precijenio njihove mogucnosti....), jako je tesko njima bilo sto objasnit, a da ostanes u domenu pristojnog, vaspitanog i korektnog forumasa, kakvog znamo.

Uzdravlje i ne zamjeri na ovom savjetu/intervenciji/opaski....definisi kako oces. Pozdrav.
    Pa daj ti definiciju nacije, tvoju, definicija 21. vijeka, niko ti ne brani samo izvoli, bas da cujem, sto je za tebe nacija?
    Nacija = ljudski rod ???
    Nacija = Crnogorac = Indonezanin ???
    Haj daj tvoju definiciju bas da vidim.

Thomas prica kako mi naciju vidimo iz ugla 19. vijeka, a Crnogorci nikada nijesu ni dan danas dosli do nivoa da imaju naciju po devetnaestovjekovnom konceptu.
    Znaci Thomas osudjuje nesto sto ne postoji.
    Osudjuje nacionalizam nacije koja ni svoj jezik nema!!!

ha ha ha ha

Thomas, da li su jednako opasni malteski i njemacki nacionalizam?
    Last edited by Ćipur; 24-10-06 at 13:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Napoli (1.200 000 stanovnika)- glavni grad It. provincije Campania... formiran od Grka, bio pod Rimljanima, Kraljevina "tri Sicilije", Francuzima, Spancima, Austrougarskom...prishli Italiji 1860 god. Jesu li Italijani? Jesu
    Ticino Kanton CH, bio It provincija, sada Svajcarska...Jesu li Italijani ili Svajcarci? Svi oni kazu da su Svajcarci koji govore It jezik. Bilo sta drugo da im se kaze bi ih jako uvrijedilo. Kalifornija, ex teritorija Meksika (31. drzava USA - 1850)...sta su sad? Meksikanci? Khm...
    x primjera ...ali eto kod nas se mora tumachiti sve sa tumachenjem tumachenih tumachenja u tumachenju tumachenog....

p.s. Kalifornija 1850. god je ushla u sastav USA sa 92 000 stanovnika, 1870.god - 560 000 (CG danas), da bi 2006. imala 37 mil. stanovnika i bila najveca USA drzava po populaciji. Vi quqate o dolasku stranaca u CG , da vam neko nesto ne uzme.... Konektikat je priblizno iste velichine kao CG ali ima 3 400 000 stanovnika i s malechnom razlikom - najbogatija USA drzava po glavi stanovnika.
    Vi to sto imate "stisnite" i drzite da vam ko ne ponese!!!!!! hahahahahaaaaaaaaa
    Drz'te se moji Crnogorci
    Last edited by LadyDaytona; 24-10-06 at 13:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U višenacionalnim državama je prosta većina uglavnom majorizacija i preglasavanje manjine i nametanje volje jedne brojnije nacije drugoj manje brojnoj.Tako su i predsednik države i predsednik parlamenta i premijer i svi ministri Crnogorci,iako je C.Gora izrazito nacionalno mešovita država sa 40 % Crnogoraca i 30 % Srba,no ovih 30 % Srba nema nijednu značajniju funkciju u vašoj državnoj strukturi.
    Nema nikakve nacionalne "majorizacije", jer CG je gradjanska drzava, ne nacionalna (mozda si taj elementarni podatak nenamjerno zanemario), tako da u osnovi se ne moze koristiti ta 'formula' za izrachunavanje procenta ovih ili onih na funkcijama. Osim, ako neko ne pravi neke nelegalne klero-nacionalno-rasistichke statistike.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[quote=Ćipur;480792]Dobro, ima raznih definicija nacije, ali za tebe je primarno nacija=drzava.
    Prosto i jednostavno.

Nacija, ili narod je prije svega, grupa ljudi koja osjeca razliku izmedju sebe i neke druge grupe ljudi, koja ima istu kulturu, jezik, obicaje, tradiciju, istoriju ...
    To je vecinom definicija.
    Albanci zive u dvije, tri drzave a sve ove zajednicke elemente imaju i Kosovari i Albanci, pa se i jedni i drugi osjecaju Albancima.
    Znaci po tvojoj striktnoj teoriji nacija = drzava, Kosovari i Albanci su dvije nacije.
    Al nema veze sto se Crnogoraca tice mozemo i na taj nacin da pricamo.

I koliko Crnogorci, crnogorska plemena imaju drzavnost?
    Sto kazu istoricari?
    Ukljucujuci i tvoje Bjelopavlice za koje si ti zamalo ustvrdio da su zivjeli 4000 km daleko od Stare Crne Gore.

Ne pretjeruj za Bjelopavlice i moju procjenu o njima...imaju procenat srpstva, Brda jos vise, ALI CRNOGORCI SU TO BEZ SUMNJE!

Kakav pakleni napad Svetosavaca na svijest ubogih Crnogoracat

Znali smo se mi, ubogi ma tvrdogavi, odbranit od svih, pa i od brace Srba, kad se zanesu pa nas pocnu tretirat ka svoj dom...oni su nas BRATY NAJMILIJI IZ INOSTRANSTVA!

Pa daj ti definiciju nacije, tvoju, definicija 21. vijeka, niko ti ne brani samo izvoli, bas da cujem, sto je za tebe nacija?
    Nacija = ljudski rod ???
    Nacija = Crnogorac = Indonezanin ???
    Haj daj tvoju definiciju bas da vidim.

Nacija Crnogorska, sa dozvoljenom pod-kararteristikom, tipa Crnogorac- bosnjackog porijekla, Crnogorac-srpskog porijekla,ILI MANJINSKI NAROD, KAO ALBANCI KOJI NECE DA SE PISU CRNOGORAC-ALBANASKOG PORIJEKLA (jer ima i takvih ,ubijedjen sam)
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Thomas_O_Malley View Post
    Vala Odl Bone, nemo` me razocaravat ovim pecanjem na sitne udice....

Mislim da im je bar 5-6 puta Bonja objasnio pojam (i razlike u pojmu) nacije i naroda kod nas i u civilizacijama Zapada. Socioloske, drustvene i istorijske analize nastanka nacije i povezanosti/zavisnosti sa drzavom nijesu nesto sto nacionalisticke usi zele da cuju. Njima je, nazalost, mnogo znacajnije da u nekoj tvojoj definiciji nadju (makar prividnu) manjkavost kako bi istu predstavili napadom na crnogorski identitet i integritet, a sebe zastitnicima istog.

Dakle, posto Cipur & co. ove (a i druge) pojmove sagledavaju iz prizme devetnaestog (i brojem: 19.) vijeka (ako nijesam precijenio njihove mogucnosti....), jako je tesko njima bilo sto objasnit, a da ostanes u domenu pristojnog, vaspitanog i korektnog forumasa, kakvog znamo.

Uzdravlje i ne zamjeri na ovom savjetu/intervenciji/opaski....definisi kako oces. Pozdrav.
    Hocu Tomas svakog da otpostujem, dok BAS, BAS ne vidim da me zeza.
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Da, to sam ja, neću kriti!

Evo to sam ja, čuveni gospodin Vujaklija smatra da sam pozitivac, a Bonja the Zmaj i Thomas smatraju da sam negativac?
    Ko je u pravu? Oni, ili Vujaklija?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post

Evo to sam ja, čuveni gospodin Vujaklija smatra da sam pozitivac, a Bonja the Zmaj i Thomas smatraju da sam negativac?
    Ko je u pravu? Oni, ili Vujaklija?

vidis cipure u terminu rijeci nacionalista nema nista lose..ali ako se nacionalizam primjenjuje na konkretan primjer sa ovih prostora koji je prourokovao krvolocna djela onda se zloupotrebljava znacenje u osnovi pojma i postaje negativno.
    svaka zloupotreba i odstopanje od ljubavi, rodoljubivosti tako da se time ide na stetu istog ili susjednog ili bilo kojeg drugog naroda je lose..
    svaka extremnost koja je slijepa je losa..
    sve dje svojom ljubavlju druge ugnjetavas vise to nije nacionalizam u korjenu. ngo ofarbani prefarbani i slijepi nacionalizam koji prerasta u fazizam..
    :P
    mjera otpore racionalnost
    kad se coek vodi ljubavlju i njome ne ugnjetava po svaku cijenu druge je ok..
    al ako ti reagujes na svako s slovo npr. u rijeci toooo dobija druge epitete i etikete
    oh darling who needs love?
    Who needs a heaven up above?
    Who needs the clouds, in the sky, not I
    Oh darling who needs the rain?
    Who needs somebody that can feel your pain?
    Who needs the disappointment, of a telephone call, not I

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a sto je tebi toliko bitno da lupas etikete sebi i drugima :?: je li to sto si nacionalista ili sto si crnogorac jedino sto te odredjuje :?: mislis da nekom odje nesto znaci jesi li ti nacionalista ili sovinista :?:
    Kako Vaša bolest ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ajmo na temu da ne budem legalista pa sve po clanu 7.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja sam nacijonalista ,i mnim da to nema nicesove veze blage sa nikim do samnom ,i ko ima pravo ljucko i moralno da odlucuje o mome karakteru i opredjeljenju ,da mi je znat ko im dade to pravo ????????
    Volim Suverenu Drzavu Crnu Goru i njen narod koko mogu branicu i pomagat ,sve na svoj nacin !
    Dokle ce bit prdnjave odje i u CG o :necemo generalizovat ali ovi Crnogorci ...............PPFFFFF , ili vidji ga kako "seljacki" zbori mora da je seljacina teska treba se izrazavat kulturno Crnogorski napr. koncenzus smaranje itd itd ! Opet PPFFFF !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahhahaa Zveko legendo da na kazem koncenzusu
    Kako Vaša bolest ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Mihailo Terzić:
    Velikosrpska ideološka radionica: Proizvodnja ugroženih Srba u Crnoj Gori

Asimilacija asimilatora

Skoro dvije decenije štab velikosrpskih nacionalista iz Beograda bavi se konstrukcijom navodne ugroženosti Srba na prostorima avnojevske Jugoslavije. Glavni proizvod te velikosrpske ideološke radionice bila je transformacija kobajagi ugroženih Srba u stvarno ugrožene Srbe. Gdje god su ti ideološki konstruktori pokušali da zloupotrijebe srpsku nacionalnu enklavu, da pomoću nje postave nove granice virtuelne velike Srbije, tamo su Srbi uludo politički, kulturno, a često i fizički žrtvovani. Ovaj avetinjski projekat još jedino živi i uspijeva u glavama njihovih fanatizovanih tvoraca. Oni si bili i ostali spiritus movens i uzročnici stradanja od ličke ''Balvan revolucije'', preko ''Bljeska'' i ''Oluje'', Srajeva, Dubrovnika, Srebrenice, do kosovskih Račaka. I kada je svakom, prosječno informisanom građaninu postalo jasno da su od sulude ideje velikosrpstva ostali samo biljezi nečovještva i sve manja Srbija, ponovo se aktivira gubitnička matrica i ponovno počinje prozvodnja, kobajagi, ugroženih Srba, ovog puta u Crnoj Gori.
    Propagandno jezgro velikosrpske hegemonije nad Crnom Gorom predvodi dobro usaglašeni kvartet, koji čine Koštuničini ministri, istoričari i akademici SANU, vladike SPC i velikosrpski radikali na čelu, sa ciljem da se sve što je crnogorsko, propagandnom manipulacijom, proglasi opasnim sredstvom za, navodnu, asimilaciju Srba u Crnoj Gori. Time se želi izazvati međunacionalni sukob među građanima Crne Gore, koji bi poslužio kao razlog za intervenciju Srbije da se ponovo okupira Crna Gora ili dođe do promjene sadašnjih granica. A do tog momenta legalnu i legitimnu crnogorsku vlast treba stalno provocirati, omalovažavati, ''stiskati'', predstavljati je ''kvazi državom'', korumpiranom, kriminogenom, nesposobnom da rješava svoje probleme i stalno joj rušiti međunarodni ugled.
    Radna snaga koja treba da realizuje taj cilj glavom su građani Crne Gore, koji su se u jednom momentu izjasnili kao Srbi, ne sluteći kakvu im je ulogu namijenila ''matica'' država. Njima u Crnoj Gori manipulišu lideri Srpske liste, kao beogradski izvođači radova. U toj prljavoj raboti koriste se sofisticirane metode specijalnog rata, uz punu logističku i finansijsku podršku Srbije.
    Najpotpuniji smisao njihovog djelovanja, nedavno je izrekao Koštuničin Isej i opunomoćenik za šljive i propali predsjednik propalog Pokreta za zajedničku državu, akademik SANU Matija Bećković:
    ''Meni se čini da sve što se u Crnoj Gori radi protiv Srba nije ništa drugo nego krivično djelo. Šta je drugo crnogorski jezik ili crnogorska crkva. Pošto ih na to niko i ne upozorava, a kamoli kažnjava, došli su na ideju da pravo na to djelo unesu i u ustav. Vidjećemo da li će uspjeti i ako uspiju šta će biti.''
    Ukratko, sve što je crnogorsko je antisrpsko, a ako je antisrpsko onda je krivično djelo, a za takvo djelo treba kazniti krivca, a krivac je država Crna Gora i velika većina njenih građana - dakle, treba kazniti cijelu Crnu Goru – ekzekuciju izvesti samo organizovana sila države Srbije.
    Akademik je inače izjavio da će ''nadživjeti državu Crnu Goru'' pa je požurio da je sahrani dok ga ne pozove Tanatos. On je odavno počeo da ''kuka i leleče'' i da se po Crnoj Gori ''ćera'' oko ''međa Vuka manitoga''. Vrijeme je da se smiri.
    Radi istine, svijeta i onih koji ne poznaju dovoljno činjenice, treba reći istinu šta, zapravo, unosi nervozu i izaziva pakost velikosrpskih nacionalista. To je isključivo, nezaustavljivo, ponovno buđenje crnogorske nacionalne svijesti i stvaranje suverene crnogorske države. U prvoj polovini dvadesetog vijeka Crna Gora je ''bratski'' okupirana od Srbije i tada je prvi put u svojoj viševjekovnoj istoriji, izgubila istorijsku adresu. I to je bio period kada nije smjelo biti Crnogoraca.
    Autentičnom antifašističkom oslobodilačkom borbom Crna Gora je ponovo stekla uslove da u zajednici s ostalim jugoslovenskim narodima afirmiše svoju državnost i samostalnost. Prema popisu od 1948. godine u Crnoj Gori je bilo svega 1,78 odsto Srba, 1981. - 3,32, 1991. - 9,34, da bi 2004. godine njihov broj, naprečac, skočio na 31,99 odsto. A procenat Crnogoraca u Crnoj Gori istovremeno je pao sa 90,67 u 1948, na 43,16 odsto u 2004. godini. Učešće Crnogoraca u stanovništvu Srbije 1948. iznosilo je 1,15 odsto, 1981. - 1,58, što predstavlja i najveći procenat, koji u apsolutnim brojevima iznosi 147.466, dok je 2002. Crnogoraca u Srbiji bilo svega 0,92 odsto ili 69.049.
    Podaci jasno govore da je broj Crnogoraca u Srbiji 2002. godine duplo manji nego što je bio 1981. a broj Srba u Crnoj Gori je u odnosu na 1981. godinu, kada ih je bilo 3,32 odsto, porastao u 2004. na 31,99 odsto, dakle 10 puta?
    Posebno je pitanje koliko je propagandni talas srbofrenije uticao na objektivnost ovih podataka. Crna Gora bi nužno morala, u potpuno novim uslovima samostalne države, sprovesti vanredni popis stanovništva.
    Poslije ovih podataka, bezobrazna je drskost tvrditi da je na djelu asimilacija Srba u Crnoj Gori. Naprotiv, podaci govore da je asimilacija Crnogoraca od Srbije permanentna te da i sada traje. Pokušaj oslobađanja Crnogoraca od te asimilacije ideolozi projekta velike Srbije pokušavaju proglasiti asimilatorskim pritiskom na Srbe.
    Neviđeni apsurd: asimilirani se optužuju da asimiliraju asimilatore.
    Emancipacija crnogorske nacionalne svijesti i proces prerastanja entitetskih vrijednosti u identiteske i njihova suverena državna zaštita u odnosu na velikosrpsku hegemoniju teče dosta sporo, bolećivo, neodlučno i nedovoljno transparentno. Crnogorci u Srbiji, jedini u svijetu, nemaju nikakvih nacionalnih prava i nijesu priznati ni kao nacionalna manjina, dok su Srbi u Crnoj Gori remetilački faktor i peta kolona za ostvarivanje velikosrpskih ciljeva. Oni, uz direktnu i svekoliku pomoć Beograda, pokušavaju na sve načine da spriječe da se rezultati referenduma pretoče u ustavne norme. Nema države u svijetu u kojoj parlamentarna opozicija predstavlja opoziciju državi, ili bolje reći, samo se u crnogorskom parlamentu toleriše opozicija koja se bori da uništi državu u čijem parlamentu sjedi i prima platu od građana te države.
    Takva tolerancija je pokušaj političkog suicida Crne Gore.
    Nije Filaret u pravu kada tvrdi da je on na prvom tajnom spisku u 21. vijeku. Prvi anticivilizacijski tajni spisak po principu ''krvi i tla'' u 21. vijeku sastavio je Koštunica od, navodno 264.000 svojih građana porijeklom iz Crne Gore, stavio ga u džep i nosao po Briselu i Evropi. Namjera mu je bila da ''popisane'' nekome da kao avnas za kupovinu Crne Gore.
    Na sreću Evropa ga je ignorisala.
    Sada ponovo anticivilizacijski, unilateralno, arogantno i podcjenjivački nudi samo pripadnicima srpske nacionalnosti u Crnoj Gori državljanstvo Srbije, pod uslovom da Srbiju priznaju za svoju državu. Tim putem srpska vlada priprema političko opravdanje da interveniše u Crnoj Gori, da štiti, kobajagi ugrožene, svoje građane. Oni su zaboravili da kad god su izmislili ugroženost Srba na prostorima avnojevske Jugoslavije, da Srbi i stvarno postali ugroženi ili prestali postojati. Nadam se da se nešto tako tragično neće desiti u Crnoj Gori.
    U svakom slučaju, nije pametno podcijenti još jednu političku provokaciju pred licem Evrope, od ideologa velikosrpskog projekta iz Beograda, po matrici ''ugroženih Srba''.

Page 5 of 5 FirstFirst 12345

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)