Evo rasprodaja na Humble.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Pa to sto nema itema joj je najveci plus. Izmedju ostalih. Umjesto toga, imas talente koje biras dok se levelujes tokom bitke, vodeci racuna da ih prilagodis situaciji, mapi, protivnicima.. Bitke traju prosjecno 20 minuta, sto je meni prava mjera. Mape su raznovrsne i ima ih puno, a i svaka ima svoje objective, koji vrlo cesto mogu biti game changeri. Nema last hitinga, nije bitno ko je zadao zavrsni udarac, xp se dijele na ravne casti.. komunizam!Neuporedivo najbolji sistem po mom misljenju. Heroji su velicanstveni, a i inace mi se svidjaju heroji iz SC-a i Diabla.
Ovo za srljanje bi mi morao pojasnit, jer nema govora o tome u HOTS, bez sa divljacima nekim na qm..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
http://money.cnn.com/2017/11/16/tech...ing/index.html
Ovo je rak i drago mi je što se digla prašina oko toga.
Što se tiče overwatch-a, neđe sam prije godinu dana komentarisao kako je sramota što je takva igra bila GOTY. Evo danas vidimo da je prošlogodišnja GOTY pred sudom.
Dan kad nestanu singleplayer igre je dan kad ću ja objesiti džojstik o klin.
Sent from my E5823 using Tapatalk
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Vala, da bi nestale sp igre, treba da nestanu cijeli neki zanrovi.. sto ce malo teze iici.
Svakom svoj ukusSve ove stvari koje su tebi dobre su meni prelose ,tj namrtvo dosadne . Potpuno oduzet osjecaj individualnosti (kao sto velis , komunizam) , ja mogu lane da izdominiram(ili budem izdominiran) ,kad se taj efekat rasporedi na 5 ljudi umjesto na jednog , mnogo je manja korist od toga .Pretpostavljam da su na taj nacin postavili neku zastitnu mrezu ,da niko ne moze da se raspadne vise od ostatka ekipe ,pa eo svima pehar za ucestvovanje
Talenti mi ni priblizno ne mijenjaju ulogu itema , jer su krajnje ograniceni , i samim tim heroji postanu monotoni relativno brzo .
Objektivno ,sa obzirom na debelu dominaciju koji su u zanru imali dota i lol u trenutku kad je hots izasao , blizzard je odradio dobar posao . Distancirali su se koliko su mogli , izostavili customization heroja i maksimalno se fokusirali na mape i objective , i privukli narod na racun heroja iz njihovih igrica (makar sam ga ja zato igrao ) .
Na svakih po godine upadnem , igram se ekipom nedelju dana i brisem opet . Da bih uzivao u mobi , potrebno je da znam koji sam efekat imao na partiju , milije mi je da fino odigram i izgubim , nego da se raspadnem i dobijem . Tu procjenu ne mogu u hots napravit .
Recimo Smite i Master x Master su mi mnogo zabavnije bile (dotu nema potrebe da pominjem vec)
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.
https://kotaku.com/ea-temporarily-re...ars-1820528445
Sent from my E5823 using Tapatalk
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Ako izdominiras lane, ucinices da tvoj tim bude blizi sledecem levelu od protivnickog, sto znaci da ce svi clanovi tima dobiti sledeci talent prije protivnika. Imacete talenat vise u svom arsenalu. Pazi, ne jedan igrac, vec svi. Sto znaci da, recimo, na desetom levelu cijeli tim dobija "specijalku", dok je protivnik jos uvijek nema. I to sve zato sto si ti napravio ogroman posao na nekom lanu. Tako da je bas naprotiv, ogromna korist od individualnog ucinka nekog igraca koji je "probio".
Ovo za talente isto nije tacno, sorry. Ograniceni heroji, dosadni.. to samo moze znaciti da nisi usao dovoljno duboko u pricu sa talentima. Genijalno su rijesili time mnogo stvari, a ujedno pojednostavili koncept. Tokom borbe imas oko 25 talenata na raspolaganju, od kojih ces morati odabrati 7. Pri tome, moras dooobro da vodis racuna o tome koja je mapa u pitanju, koji su objektivi, koji su saborci (kompatibilnost sa njihovim talentima, jer sinergija cini cuda) i mozda najbitnije - koji su protivnicki heroji i njihov izbor talenata, kako bi imao odgovarajucu kontra-mjeru na njihove trikove. Tu se otvara more mogucnosti i kombinacija, jer mapa ima 12, a heroja preko 70. Kad se nappravi pogresan izbor talenata, uglavnom se desava to sto i tebi. Ako se radi takticki i timski, postajete masina. Ali ima previse da se uci, iako naizgled izgleda jednostavno. Ja je igram dvije godine, imam 11 zlatnih heroja (sto bi trebalo znaciti da sam vrlo iskusan i dobar sa njima), pa opet nerijetko znam da ispadnem noob nekom pogresnom odlukom, jer previdim da je u protivnickom timu neko nabildovao talente iskljucivo sa fokusom na mene, da mi dusu vadi tokom cijele borbe i neutralizuje me.
Igrao sam Paladins prosle godine i dosta sam dobar bio sa tenkovima. Odigrao sam mozda 200 partija.
Ali od pocetka mi je igra bila smor. Ali kao iskusni gejmer nijesam se dao lako ubijediti vec sam mislio kako postanem bolji bice i zanimljivije.
Ma kakvi, dosao sam do toga da sa tenkovima carry cijeli tim i da mi je win rate 70% i batalio jer nema uzivanja u igri...
Counter strike je dobar samo kad imas ekipu 5 ljudi i onda se zaebavate i igrate ali recimo ako ne igras par mjeseci pa se vratis treba ti makar 3mjeseca da se vratis na stari skill. To me je smaralo opasno.
League of legends je sa druge strane dinamicna igra ima preko 100 heroja cini mi se, svaki ima svoj playstyle i formira drugaciji team komp. Na nekih 6-7 imam mastery 7 jer sam bio neaktivan par godina i imam jos 10ak na mastery 6.
Ako i ne igras par godina treba ti par nedelja da se vratis u staru formu. Tako da me ta igra jos drzi.
Za mene je najvazniji aspekt i poenta gejminga tim. Ako imas nekoga da igrate zaedno, zaebavate se na team speak i napredujete.
Provalio sam da mi je mnogo tesko da pocinjem nove MP igre jer sam vrlo kompetativan a ne mogu da igram preko cijele godine. Ove mi se godine desilo da me je na LOL placementima ubacilo u bronze 3 jer je acc bio neaktivan, kroz 3 mjeseca stigao sam do golda 4. Nijesam igrao 6 mjeseci sezone, udjem u nalog silver 3... I zavrsi se sezona...
Smorio sam se skroz bio
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
HOTS i dijeljenje XP-ja...
Sto znaci ako si los, cijeli tim trpi i melju ih je si nesposoban. Ali ajde i to nekako, alo bez itema, bez te doze individualnosti i bez nekih realnih skokova u performansama championa igra moze samo da ima isti tempo od pocetka do kraja - guslanje
Sent from my Pixel using Tapatalk
Stay salty.
Da, ono, iako si jaci od njega i prosuo bi ga, on ima neki carobni prsten i zbog njega se usere u tebe. To je bas cool![]()
Nema carobnih prstena, zalim slucaj.. Samo skill i taktika. Kao nekad kad bi mi neko rekao da je BF bolji od CS-a i CoD-a, jer mozes da vozis avione, kamione.. Vazi, sunce, samo se ti vozikaj, ali odje se trazi nesto drugo.
A i to kako igra samo moze da bude guslanje, isti tempo, ovo ono.. da, bas si u pravu. Koliko puta se samo desilo da jedan tim "na papiru" rasturi drugi, duplo vise ubistava imaju, gaze sve redom.. ali trt - izgubise. Jer je neki ludi Murky, Sulvanas, Hammer.. probio neki lane do cora i okrenuo cijelu situaciju naglavacke. Da, nema te individualnosti dovoljno.![]()
Znaš kako PVP premade timovi u bilo kojoj igri koja ima PVP ne trpe da si loš ili si dobar ili ne možeš biti u gildu sa nama.Možeš biti individualno jak koliko hoćeš ali ako ne radiš za tim i po instrukcijama aj zdravo zabavu traži u casual gildovima.Jednostavno vazda postoje ljudi koji takve igre ne shvataju kao zabavu nego kao takmičenje.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Onda nesto nije u redu sa mnom. A bacam ga u nesvijes' tri puta sedmicno, tebalo ili ne, sto veli Gandalf...
Stay salty.
Pa i nema dovoljno . Naveo si stvar koja se desava u svakoj mobi igrici , pocevsi od koridora na wc3 ,pa sve sto je uslijedilo i imalo vise od 1 lane-a . Relativno u odnosu na ostale mobe , hots nema individualnosti.Nemas se sto pozivat na to , igrica nije namjenjena za individualnost , i ja to pohvalujem, u trenutnom moru igrica iz tog zanra , uleceli su sa drugom pricom,pa ko voli , nek izvoli . Ja ne volim .
Za talente sam pogrijesio , nisam odavno igrao , u sjecanju mi je ostalo da se 4 puta bira talenat , ne 7 , sto pravi veliku razliku , ali i dalje sve sto radim je "inside the box " . Itemi mi nude vise opcija , progres tima zavisi i od pojedinaca i od cjeline .
Ima vise frontova da se pokriva
To je sad druga prica sto vecina igraca ovog zanra krivi nebalans ili saigrace za svoje lose rezultate ( ovaj forum je prepun takvih postova) , jer smo ipak svi mi sami sebi najveci kraljevi ,i tako je lakse zaspat .
Takodje , "carobni prsten"(pretpostavljam da mislis na neku vrstu itema ) je rezultat skilla protivnika ili njegovih saigraca , nije ga dobio jer je ispusio lane , sigurno .
Kao sto sam naveo , respect za igru ,heroji su interesantni,kontrola heroja je top, meni je odlicna na kratke periode u casual varijanti , van toga me ne interesuje![]()
Prvo, potpuno postujem drugaciji ukus (sve dok ne postane neukus) i uopste nemam namjeru da te ubjedjujem da mijenjas svoje stare navike.
Za tu individualnost, slozicu se da je nema u toj mjeri koliko bi stari moba-si zeljeli da je ima. Ali ajmo malo o tome na kakvu se tacno individualnost misli, koliko nje zapravo ima u HOTS i da li je to dovoljno, kako ti velis.
Je li individualnost, koja meni kao gejmeru treba da pruzi neku satisfakciju, bizarna situacija dje sam ja deseti level, a moji saigraci sesti? Je li individualnost da ja, zbog toga sto je tim sve karte bacio na mene, imam ubjedljivo najvise xp-a u timu na kraju partije? Je li individualnost da, umjesto talenata koji su jedinstveni i svojstveni samo tom heroju i samo njegovim abilitijima, biram neki iz gomile od 220 itema, koje moze da uzme bilo koji heroj? Odje su razlicite percepcije i poimanja individualnosti. U hots gotovo da nema partije da se neki heroj nije bukvalno prosetao bojistem, odplesao fantasticnu partiju sa ludilo skorom na kraju. Rijetke su partije u kojma se nije izdvojio neki takav heroj koji je napravio zulum po mapi. Ili nesto rjedji, ali isto dosta cest slucaj, da neko napravi 20 ubistava, kasapnicu cistu, a pogine svega jednom ili ni jednom i tako donese timu masu xp-a i odvuces ih u pobjedu.. na kraju si mvp i budes epic ili cak legendary, sa glasovima i saigraca i protivnika (ima li vece casti nego kad ti protivnici skinu kapu).. to nije dovoljno? Treba da budes neki god-like sampion, koji ce cijeli tim da ponese na pleca kroz zavrsnu bitku? Ne znam, meni je ipak hots upravo zbog te naglasenije timske igre, malo ozbiljnija prica. Ali kad je pojedinacan ucinak u pitanju, opet paralela sa fps-om: iako u cs-u svaciji metak ubija, neciji ipak ubijaju malo bolje.To je prava individualnost koju ja cijenim.. A to zaradjivanje golda i trgovine itema u sred bitke su mi nekako vise za djecu.
Jesu li sredili u LoL botove vise? Sta se desava kad igracu pukne veza ili izadje iz igrice?
I last hiting, brao.. majka svih lol-vjestina
![]()
iGRA LI KO OVERWATCH I GTA V?
Ne, skoro sam poceo da igram, ali kolko vidim niko ne igra iz CG.
Ja vecinom igram supporta , tako da rijetko ulazim u te osjecaje "ubilacke superiornosti " u odnosu na ostale , ali da , to su samo neki od mogucih .
Iskreno , koja god percepcija individualnosti da mi padne na pamet , HotS mi je u svakoj inferioran ,ukljucujuci i te sto si naveo .Svako uziva na svoj nacin u igricama , hots ih pruza manje .
To ulaganje u jednog covjeka da uzme exp je kontrola resursa . Isto kao kontrola resursa koja se obavlja kad krene jedan lane da se debelo gubi , gdje dota nema mehanizam po kojem ti kaze :"radi ti sto si trebao da radis i prije ovoga , pa ces ga povuc za sobom" , nego da gledas dal vrijedi izvlacit poziciju ili ga pustit .U Hots-u je to kontrola objectiva pretpostavljam , Mapa je znacajno veca ,tako da neefikasno pomjeranje sa lane je veoma skupo .
Ne igram lol , tako da ti ne znam odgovoriti na ova pitanja vezana za njega .Pomenuo sam ga ranije radi koncepta , Dota all the way .
Last Hitovanje pruza resurs , koji je potrebno omuguciti pojedincima , sto zahtjeva veliku kontrolu lane-a . Treba da omogucis saigracu ili sebi da ga obavlja , onemogucis protivnika ,eliminises ga iz range-a dobijanja expirienca ili mu deny 75% expa ubijajuci svog creepa. dok pokusavate da ga ubijete . Interesantnije mi je nego da se heroji napadaju i healaju na lane-u , na putu do objectiva i oko objectiva, dok kripovi pice kao pozadinska animacija na street fighter . Ovo je opet stvar ukusa vjerovatno , posto ja volim pve aspekt igrice , i to sto se partija odvija u vise faza ,dok se pokusava sastaviti tim koji ce biti biti efiksan svo vrijeme (ili zavrsiti prije naredne faze)
Last hitovanje omogucava iteme ,koji uveliko umanjuju(ili pospjesuju) kombinaciju izabranih heroja , i daju ogromnu slobodu , koja uveliko prevazilazi onu od talenata . Takodje ima i sistem talenata pored toga , 4 puta po 1 od 2 ponudjena .
Tako da , ako oni imaju heroje koje mi onemogucavaju da npr bacim neki krucijalni aoe ult , ja mogu iskoristiti pve aspekt(ili raditi pvp na neki drugi nacin) i ako mi dopuste , isfarmati blink,invisibility , magic immunity ili nesto drugo sto ce mi omogucit da ja odradim sto treba da odradim , i svi imaju te opcije . Zajebani mage nam pravi veliki problem , super , sastavicemo silence item . Igrica me ne ogranicava .Nezavisnost od samih kreatora igrice .Ogranicavaju me talenti gdje biram 1 od 3-4 ponudjena,time onemogucavajuci ostale ponudjenje za bilo kakvo dalje izucavanje ,i tako 7 puta . Blizzard's way or the highway.
Sad da me ne shvatis pogresno , nije vala ni dota sad neka skroz slobodna igrica , dje je svaki build jedinstven i tako to , dosta se prati meta ,slicne kombinacije itema se vrte , ali kad zatreba ,tu je veliki spektar prilagodljivosti za prepreke ka pobjedi
Pricas o hots-u kao da cinjenica da vas igrica forsira da igrate kao tim,automatski znaci da je ovamo divlji zapad . Ovamo je to samo stvar izbora .Ako je jedan heroj daleko superiorniji od svih protivnika , to je dosta cesto rezultat timske igre koja mu je to omogucila,ali moze biti i rezultat njegovog daleko superiornijeg skilla .
Sto se tice tehnicke strane , ne vjerujem da je po pitanju disconectovanja i reconectovanja hots uveo nesto sto se vec nije koristilo . Takodje , dostupnost svih heroja od prve partije .
Edita sumiram : Mogu da pravim od heroja sto god hocu , imam mnogo vise opcija , imam bolji osjecaj o tome koji je moj uticaj na partiju , moji uspjesi i moji failovi se mnogo direktnije odrazavaju na mene ,a preko mene na tim , ne obratno . Mogu da igram svakog heroja , a ima ih znacajno vise . To je esencija individualnosti o kojoj pricam .
Last edited by Nesh0; 19-11-17 at 14:06.
Ovi bjale.
Koliko si dugo igrao lol pa mozes da komentarises ?
Ne postoji dinamicnija igra. Znaci nema mjeseca da nesto ne dodaju/oduzmu.
Izmedju ostalog vidim da si nasusa gore izbacio. On je banovan u 70% meceva jer sad ima sistem svaki igrac moze da banuje sta mu ne odgovara
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Shone, jbg, ali team carry i last hitting su gluposti, koje su za djecu. Pumpanje jednog heroja, kako bi se igra pretvorila u one-man-show.. njet, ne volem.
Laning o kom pricas je poseban pain, zbog kog mi je drago da su se nasli developeri koji ce da izbace tu glupost. Takav laning je kao reli. Trci od tacke A do tacke B. Sad uporedi svoje vrijeme sa vremenom ljudi koji su radili isto to, ali sa kojima si imao nula interakcije.. Nadfarmovali su te? Jgb, gg, probao si..
U mp-u ne volim farming, grinding, volim skill, vjestinu.
Gando, mogu da komentarisem sve mobe. To sto velis da ne postoji dinamicnija igra, da svako malo nesto dodaju.. opet imamo razlicite percepcije. Ovog puta dinamike. I u hots svako malo nesto dodaju, doradjuju. Ali sto se konkretno dinamike gameplaya tice, hots je def za koplje iznad i dote i lola. Upravo zbog price o farmingu od malocas. Cijeli uvodni dio partije u lolu i doti su smor, dok u hotsu svaka mapa ima objektive, koji ce te primorati da se sretnes sa protivnickim herojima vrlo brzo.
Da i ja sumiram:
- duzina partije - ne zelim da ostavljam uru vremena na jednu partiju, hocu dvije-tri za to vrijeme da sam odigrao;
- vise akcije i vise timske borbe u ranoj fazi partije;
- raznolikost mapa - ogroman plus, jer imam na raspolaganju 12 razlicitih mapa sa 12 razlicitih i jedinstvenih objektiva, koje obogacuju gameplay i daju posebnu čar partiji. Takodje je odabir talenata uslovljen aktuelnom mapom, sto mi je super takticki element mobe, koji dota i lol uopste nemaju. One imaju jednu jedinu mapu (5x5) i to ti je to. Ako ti se ne svidja, zao nam je, aj mrs!
- nema last hittinga - vrlo znacajan segment igre u konkurentskim mobama, ali koji nije skill, nije vjestina, vec puko grindanje i farming;
- xp i leveli se dijele na ravne casti - nema klanja sa saigracima ko ce zgrabiti vise golda;
- vise timski orjentisana - ni jedan igrac nije team carry, koji ce totalno da izdominira zavrsnicu partije. I u hots-u ima dominatora, ali u hots-u se to postize iskljucivo skillom, ne zlatnicima i trgovinom;
- sistem talenata cini heroje jedinstvenim i unikatnim - nasuprot itemima, koje moze uzeti bilo koji heroj;
- dzungla i kripovi - u hots-u to su mercs (placenici), koje kad porazis, prikljucuju se tvojoj vojsci na najblizem lanu. Vrlo elegantan nacin da se izvrsi pritisak na neki lane. Medju placenicima se nalazi makar po jedan boss na svakoj mapi, koji kad se oslobodi, pravi protivniku ogroman problem na tom lanu. Tad se protivnicka ekipa mora zabaviti oko njega, a objektivi mape cimaju na drugu stranu..
Uz sve ovo receno do sada:
LoL je u odnosu na proslu godinu pao sa 100 miliona igraca mjesecno na oko 81 milion u 2017.
Poredjenja radi svi Blizzardovi naslovi zajedno imaju oko 46 miliona igraca mjesecno, po Blizzardovom izvjestaju za 2016. Spekulise se da od tog broja oko nekih 6 miliona cine igraci HotS-a.
Da li brojevi govore koja je igra bolja? Ne. To je subjektivno. Brojevi nam govore sta ljudi vise vole.
Stay salty.
- duzina partije - ne zelim da ostavljam uru vremena na jednu partiju, hocu dvije-tri za to vrijeme da sam odigrao; Sa obzirom da su skresali opcije iz ovih dugorocnih igrica i da je mapa 3x puta manja, bilo bi lose da nije tako
- vise akcije i vise timske borbe u ranoj fazi partije; Look up.
- raznolikost mapa - ogroman plus, jer imam na raspolaganju 12 razlicitih mapa sa 12 razlicitih i jedinstvenih objektiva, koje obogacuju gameplay i daju posebnu čar partiji. Takodje je odabir talenata uslovljen aktuelnom mapom, sto mi je super takticki element mobe, koji dota i lol uopste nemaju. One imaju jednu jedinu mapu (5x5) i to ti je to. Ako ti se ne svidja, zao nam je, aj mrs!
Ne treba mi ih 12 isto kao sto mi ne treba 12 oblika sahovske table .Igrica mi nije uskratila nebrojeno drugih opcija , pa nema potrebe za kompenzacijom u mapama
Drugo-sto jes jes . to nemamo .
- nema last hittinga - vrlo znacajan segment igre u konkurentskim mobama, ali koji nije skill, nije vjestina, vec puko grindanje i farmingKao sto je i posjedovanje municije u FPS-ovima , ne znam zasto se samo ne gadju dok jedan ne padne ,reload je cisti mehanicki pokret , sluzeci se istom logikom .
- xp i leveli se dijele na ravne casti - nema klanja sa saigracima ko ce zgrabiti vise golda; Nema ni ovamo pod pretpostavkom da ti zadnje igranje nije bilo u serbian dota room 36 na garenu .A i zabavnije je bilo
![]()
![]()
- vise timski orjentisana - ni jedan igrac nije team carry, koji ce totalno da izdominira zavrsnicu partije. I u hots-u ima dominatora, ali u hots-u se to postize iskljucivo skillom, ne zlatnicima i trgovinom; Sve mobe su timski orjentisane , HotS je timski obavezan . Necu ponavljati zasto su zlatnici rezultat skilla .
- sistem talenata cini heroje jedinstvenim i unikatnim - nasuprot itemima, koje moze uzeti bilo koji heroj;
- dzungla i kripovi - u hots-u to su mercs (placenici), koje kad porazis, prikljucuju se tvojoj vojsci na najblizem lanu. Vrlo elegantan nacin da se izvrsi pritisak na neki lane. Medju placenicima se nalazi makar po jedan boss na svakoj mapi, koji kad se oslobodi, pravi protivniku ogroman problem na tom lanu. Tad se protivnicka ekipa mora zabaviti oko njega, a objektivi mape cimaju na drugu stranu..
Milije mi je trku vozit svojim kolima , nego nas 5oro da drzimo isti volan .
Staticni lane-ovi su proslost , i to predaleka . Tvoja slika o doti je iz partije dje "nema napadanje prije 6og "
Konstantno nadjacavanje je veliki elemenat . Ako jedna uloga faila debelo , gameplay se mora promijeniti , prilagoditi igri sa oslabljenim pojedincem , i smanjiti stetu do povratka u game ,sa izmjenama ,planirati igru bez njega ,ili sa promijenjenom ulogom .
U hots cemo morati da izbjegnemo tucu dje oni imaju ult/naredni talenat ,a mi ne .
Last edited by Nesh0; 21-11-17 at 17:05.
Koga interesuje i ne zna , Battlerite je posao f2p , da ne opisujem , evo
Cista arena , fino bacit sa vremena na vrijeme![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks