Page 738 of 831 FirstFirst ... 238638688728734735736737738739740741742748788 ... LastLast
Results 18,426 to 18,450 of 20766

Thread: Extra TV

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Dajte ako je ispod minimuma da doniramo štogod nesretnom Telekomu
    Koliko je samo Extra Tv bila napredna kad se pojavila, bolje od ičega, ali od tada stagnacija ništa, bukvalno ništa.
    Tehnoloski, core servisi koje pruza Telemach (United Group) imaju puno bolju osnovu za razvoj u buducnosti. MTEL ne racunam u ozbiljnog igraca, tek oni lutaju sa tehnologijom od trzista do trzista, a tehnoloski su korak iza United Groupa iako dijelom koriste DVB-C i DOCSIS tehnologiju.
    Telekom, ako i vecina legacy telekom u Evropi gura IPTV platformu, sto ih poprilicno ogranicava u trzisnoj utakmici sa americkim kablovskim operatorima (UPC, United Gropu, Altice...).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U ovu nasu drzavu sve strucnjak do strucnjaka, nema u sto se ne razumiju, a da im se dadne najobicnija stvar skoro pa bezvrijedna npr. UPALJAČ, niko ga ne umije napravit. Ne sjekirajte se vi za DT ili HT, M-tel i ostale. Koristite ono sto vam odgovara i dok vi imate interesa, ne gledajte navijacki.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    16 Posts

Slažem se da ponuda može biti bolja, ali i oni su imali nekih dobrih akcija da bi privukli korisnike.

Za dobijanje benefita potpisivanje na 2 godine obavezno je kod svakog operatera, tako da ne znam zašto se potencira samo Telekom u negativnom smislu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Tehnoloski, core servisi koje pruza Telemach (United Group) imaju puno bolju osnovu za razvoj u buducnosti. MTEL ne racunam u ozbiljnog igraca, tek oni lutaju sa tehnologijom od trzista do trzista, a tehnoloski su korak iza United Groupa iako dijelom koriste DVB-C i DOCSIS tehnologiju.
    Telekom, ako i vecina legacy telekom u Evropi gura IPTV platformu, sto ih poprilicno ogranicava u trzisnoj utakmici sa americkim kablovskim operatorima (UPC, United Gropu, Altice...).
    Sto je D3i platforma do IPTV ? Koaksialni kabal je do 100Mbps, a to je ispricana prica...Njihova glavna prednost je vlasnistvo nad kvalitetnim multimedialnim sadrzajima...

Thanks Thanks Given 
    45
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by aigokeros View Post
    Slažem se da ponuda može biti bolja, ali i oni su imali nekih dobrih akcija da bi privukli korisnike.

Za dobijanje benefita potpisivanje na 2 godine obavezno je kod svakog operatera, tako da ne znam zašto se potencira samo Telekom u negativnom smislu?
    U mom slučaju, jer ima najskuplje pakete... Najmanje dobiješ za previše para...

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
    Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by Poseydon View Post
    Sto je D3i platforma do IPTV ? Koaksialni kabal je do 100Mbps, a to je ispricana prica...Njihova glavna prednost je vlasnistvo nad kvalitetnim multimedialnim sadrzajima...
    D3i je IP televizija, sto u jezgri usluge nije IPTV. Osnova pruzanja usluga UG je DVB standard i DOCSIS tehnologija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve krećem da pitam pa zaboravljam, zbog čega je na svaku drugu seriju na HBO on demand zvuk smeće? Konstantno se čuje neko pucketanje i zvuk prekida. U zadnje vrijeme ima baš dobrih naslova tamo, neke je čak malo teže i nać po torrentima pa je lijepo gledat ih u par klikova, ali nema šanse da se može gledat jer je na 70% serija zvuk katastrofalan.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Quote Originally Posted by Maleni View Post
    Sve krećem da pitam pa zaboravljam, zbog čega je na svaku drugu seriju na HBO on demand zvuk smeće? Konstantno se čuje neko pucketanje i zvuk prekida. U zadnje vrijeme ima baš dobrih naslova tamo, neke je čak malo teže i nać po torrentima pa je lijepo gledat ih u par klikova, ali nema šanse da se može gledat jer je na 70% serija zvuk katastrofalan.
    Koje serije ne mozes nac na torent?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by TheGovernor View Post
    Koje serije ne mozes nac na torent?
    Nije da ih ne mogu nać, nego kad gledam nešto s familijom poželjno je da imam prevod, a neke starije serije imaju samo one XviD i slične prevode koji se uklapaju samo za taj format koji naravno u 2017 uopšte nema seedera. Pa čak i ako ima seedera dešavalo mi se na neke poznate serije da mi u jednu sezonu dođe pet različitih formata, ne u smislu ekstenzije nego tipa jedna epizoda je eztv, jedna bdrip, web-dl, x264, lupam sad ali kontaš, različito su cutovane i onda je dusa tražit prevode, pa se o jadu zabavljat sa syncovanjem, pa preko fleške u tv neće pola formata, nekad prevod uopšte ne čita itd.

Mada realno ako serija na našu TV ima prevod, vrlo je moguće da je taj prevod skinut (čitaj ukraden) sa podnapisa, prijevoda, titlova i sličnih sajtova naravno bez ikakvih kredita autoru.

Nisu ni prevodi u pitanju nego mi je nekad jednostavno lakše skrolovat kroz naslove u onom meniju, nać seriju koja mi se sviđa i gledat je svaki dan uz kafu nego da se crnjačim sa torrentima i prebačanjem.

Samo kažem da baš tonu dobrih naslova ima tamo u zadnje vrijeme i šteta je jer je zvuk sjeban skoro na svaki.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Nikakave veze to nema sa vracanjem para koje su ulozili. Oni su i preplatili Telekom prilikom kupovine.
    Nego, nece DT da se bahce za godisnji profit od cca 15ak miliona i za trziste od 600k ljudi sa tendencijom opadanja populacije. Ne isplati se nikome pokrivati sjever CG kada je za tu populaciju sve skupo preko 20 eura, tako da ostaje baza od cca 250k ljudi u PG i na primoriju.

@ Prezla
    T-HT je dobio zadatak da kako oni kazu ozdravi Crnogorski Telekom i prvi test je kraj finansijske 2018. godine (kalendarski proljece 2019. godine). Ako profit nastavi da pada, DT se povlaci iz CT.
    Hrvati za sada dobro rade, puno bolje nego Mađari, bice jos promjena i centralizacije sa Zagrebom, pa mozda i uspiju da poboljsaju CT.
    KKR ce sigurno biti ozbiljan kupac ako do toga dodje i jedina logicna kupovina. Plan sa Telenorom im se izjalovio.
    Opet dezinformacije u vezi telekoma, isti je placen preko 100-ak mil. EUR sto je tada bio godisnji profit telekoma, i to placen sa kompletnom infrastrukturom - sto niko normalan ne radi niti mu pada na pamet - pri prodaji ovakvih firmi se placa cijena od 5-6 godisnjih profita min. i to bez infrastrukture. Kakvih 15 mil. EUR godisnja dobit, kome oni to mazu oci, 10-ak mil ili nesto manje, im je otprilike mjesecna dobit, koliko imaju korisnika, koja je prosjecna potrosnja korisnika samo na telefoniju i internet, a da ne racunamo pripejd i postpejd mobilnu telefoniju, mobilni internet, i ogroman broj postpaid korisnika - sluzbeni organi i sl. kojima su racuni i po preko par 100-a EUR na mjesecnom nivou - javno poznato. Na drugoj strani mali broj tk radnika a samim tim jos manji operativni troskovi nego prije.

Sve u svemu price za malu djecu i neupucene da bi se prikrio ogroman kes koji izvlace iz samo jednog tk provajdera a da ne pricamo o ostalim.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Skoro mi zamijeniše resiver, sivi i nema mi automatskog titlovanja nego moram manuelno da ga podešavam.. Kako ga vratiti na ''staro''?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by donni_brasko View Post
    U mom slučaju, jer ima najskuplje pakete... Najmanje dobiješ za previše para...
    Koji njihov servis imaš da je najskuplji?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Quote Originally Posted by Maleni View Post
    Nije da ih ne mogu nać, nego kad gledam nešto s familijom poželjno je da imam prevod, a neke starije serije imaju samo one XviD i slične prevode koji se uklapaju samo za taj format koji naravno u 2017 uopšte nema seedera. Pa čak i ako ima seedera dešavalo mi se na neke poznate serije da mi u jednu sezonu dođe pet različitih formata, ne u smislu ekstenzije nego tipa jedna epizoda je eztv, jedna bdrip, web-dl, x264, lupam sad ali kontaš, različito su cutovane i onda je dusa tražit prevode, pa se o jadu zabavljat sa syncovanjem, pa preko fleške u tv neće pola formata, nekad prevod uopšte ne čita itd.

Mada realno ako serija na našu TV ima prevod, vrlo je moguće da je taj prevod skinut (čitaj ukraden) sa podnapisa, prijevoda, titlova i sličnih sajtova naravno bez ikakvih kredita autoru.

Nisu ni prevodi u pitanju nego mi je nekad jednostavno lakše skrolovat kroz naslove u onom meniju, nać seriju koja mi se sviđa i gledat je svaki dan uz kafu nego da se crnjačim sa torrentima i prebačanjem.

Samo kažem da baš tonu dobrih naslova ima tamo u zadnje vrijeme i šteta je jer je zvuk sjeban skoro na svaki.
    U potpunosti se slazem da je jednostavnije kad vec imas na gotovo da nadjes i gledas sta hoces.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Opet dezinformacije u vezi telekoma, isti je placen preko 100-ak mil. EUR sto je tada bio godisnji profit telekoma, i to placen sa kompletnom infrastrukturom - sto niko normalan ne radi niti mu pada na pamet - pri prodaji ovakvih firmi se placa cijena od 5-6 godisnjih profita min. i to bez infrastrukture. Kakvih 15 mil. EUR godisnja dobit, kome oni to mazu oci, 10-ak mil ili nesto manje, im je otprilike mjesecna dobit, koliko imaju korisnika, koja je prosjecna potrosnja korisnika samo na telefoniju i internet, a da ne racunamo pripejd i postpejd mobilnu telefoniju, mobilni internet, i ogroman broj postpaid korisnika - sluzbeni organi i sl. kojima su racuni i po preko par 100-a EUR na mjesecnom nivou - javno poznato. Na drugoj strani mali broj tk radnika a samim tim jos manji operativni troskovi nego prije.

Sve u svemu price za malu djecu i neupucene da bi se prikrio ogroman kes koji izvlace iz samo jednog tk provajdera a da ne pricamo o ostalim.
    Ta infrastruktura je bila tehnoloski dinosaourus i u ono vrijeme i nista nije vrijedila. MONET je bio up-to-date sa mobilnom mrezom u ono vrijeme i jedino vrijedno u tadasnjem telekomu. To sa prodajom infrstrukture je novinarska suplja prica, da se narod zamajava. Komplet infrastruktura je prodata i u Hrvatskoj, Slovackoj, Madjarskoj, pa evo prosle godine i Grckoj i Rumuniji. Na drugoj strani imamo akcije regulatora koji narede da pristup toj infrastrukturi imaju i ostali operatori. Kako su oni prosli, vidimo u HR, gdje su ih DT i Telekom Austrije sve na kraju "pojeli".
    Telekom Italije je sa infrastrukturom prodat Vivendiu (25%, najveci pojedinacni dionicar).

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Na drugoj strani imamo akcije regulatora koji narede da pristup toj infrastrukturi imaju i ostali operatori.
    Kako su oni prosli, vidimo u HR, gdje su ih DT i Telekom Austrije sve na kraju "pojeli".
    Da li je ovo moglo i u CG posle prodaje telekoma madjarima? Tvrdis da je kompletna infrastruktura bila Telekomova i da drugi nisu imalo pravo da koriste infrastrukturu?
    Da li je po tebi logicno da drzava proda infrastrukturu nekome ili je bolje resenje da je izdala ne samo madjarima nego i drugima koji bi bili konkurencija?
    Da li je bilo dozvoljeno da telekom ima konkurenicju kao sto pomijes da su imali u HR?

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Moglo je, ali time je trebala da se bavi drzava. Telekom je naslijedio ono sto je bio dio PTTa i neko je rekao/odobrio/ozakonio da je to Telekomovo.
    Ko bi zelio da koristi nesto sto je vrijeme pregazilo jos krajem XX vijeka? Ko bi onda ulagao u razvoj infrastrukture?
    Telekom treba da ima konkurenciju. Bez konkurencije nema ni napretka.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Ta infrastruktura je bila tehnoloski dinosaourus i u ono vrijeme i nista nije vrijedila. MONET je bio up-to-date sa mobilnom mrezom u ono vrijeme i jedino vrijedno u tadasnjem telekomu. To sa prodajom infrstrukture je novinarska suplja prica, da se narod zamajava. Komplet infrastruktura je prodata i u Hrvatskoj, Slovackoj, Madjarskoj, pa evo prosle godine i Grckoj i Rumuniji. Na drugoj strani imamo akcije regulatora koji narede da pristup toj infrastrukturi imaju i ostali operatori. Kako su oni prosli, vidimo u HR, gdje su ih DT i Telekom Austrije sve na kraju "pojeli".
    Telekom Italije je sa infrastrukturom prodat Vivendiu (25%, najveci pojedinacni dionicar).
    Svidja mi se dati pristup - tehnoloski dinosaurus - a po cemu to molim te reci nam, je li zato sto je neko od mladih, lijepih i pametnih rekao da ne vrijedi nista ? Po cemu je to danas modernija, novija ? Da nijesu mozda iz Telekoma stavili nove, moderne BGP rutere, da nijesu mozda stavili nove mrezne switch-eve brzine 100 GB-ita, Infiniband interkonekciju, ili mozda ultra-low latency mreznu infrastrukturu tipa Arista ili sl. ? Da nijesu mozda doveli 1 Gbit optiku internet do svakog gradjanina Crne Gore ? Sad da ne pricamo o tome sto su razvukli smijesnu duzinu optike do korisnika, jer je cijena optike danas smijesna na veliko kad se uzima. Da ne pricamo o tome sto su zamijenili bazne stanice i DSLAM-ove i uveli GPON Huawei sto je isto smijesna investicija u odnosu na ukupan profit koji ostvaruju.

Ukupna infrastruktura u dato vrijeme je bila puno vrednija od cijene prodaje telekoma, treba li to da se zanemari ? O kojim mi to investicijama i modernizaciji opreme pricamo, oni mijenjaju opremu tipa servera i storage sistema svakih 7-10 god. dok se svuda u svijetu oprema mijenja svake tri god. ne iz pomodarstva nego da bi provajder isao u korak sa vremenom, nudio nove, kvalitetnije, moderne usluge i privatnim korisnicima kao i poslovnim korisnicima i u zemlji i u inostranstvu.

A sto se tice same definicije pristupa infrastrukturi tu se ne podrazumijeva da samo dobijemo pristup da mozemo da polozimo svoj opticki kabal kao novi provajder, nego da preko infrastrukture postojeceg provajdera koji je prodat zajedno sa interkonekcionom opremom do granice sa susjednim zemljama (van pameti), mozemo po pristupacnoj cijeni da i mi dobijemo interkonekciju ka provajderima u drugim zemljama, a ne da placamo 100-e hiljada EUR za smijesne kapacitete linkova ako hocemo da otvaramo male internet provajdere. Zasto ovdje nema malih internet provajdera a svuda u okruzenju ima - ne brojim ove ostale internet provajdere u CG jer je to sve pod isti kalup i isti vrhovni vlasnik (koliko god oni tvrdili drugacije) - to se da vidjet po cijenama usluga i po ponudi, svi kao klonirani.
    Last edited by techlinkit; 26-10-17 at 16:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ Sale,
    Na minimumu je Sale, i takva kompanija nema velik manevar da se upušta u neke megalomanske projekte. Uostalom, sam znaš...

@ montenegrina,
    Možemo se šaliti, ali je situacija potpuno obrnuta.

Extra TV je, za mene, i dalje najbolji servis, što ne znači da ću takvo mišljenje imati u nekom narednom periodu. Opet sve zavisi od daljeg razvoja ovog servisa Telekoma.
    U čemu stagnacija? Šta to drugi nude, a da je neuporedivo bolje od Extra TV? Pričamo isključivo o kablovskom TV tržištu!

@ retype_htc,
    Ja iznosim konstuktivne stavove, a kada nešto boldujem, to znači da nešto posebno naglašavam. Kod tebe je to, kao i kod još nekih spamera, sve stane u jednoj rečenici, i to obavezno bez interpukcijskih znakova. Takvi ste, bolji ne možete biti. Samo me se kloni i bez prozivanja.

@ Escobar_BP,
    hvala ti puno na ovim informacijama. Krajnje ozbiljan (i normalan) forumaš. Malo nas je na ovom forumu. Nažalost.
    Ako (na kraju) i dodje do prodaje, kao da sam naslutio, ispašće da će to biti UG. Ali, mislim da je to loše, jer ćemo u tom slučaju imati apsolutni monopol. To nije dobro uopšte. Ne znam...
    Postoji li mogućnost da ga država otkupi nazad?? :?

@ aigokeros,
    ono što je nevjerovatno, to zamjeraju SAMO Telekomu. A još nevjerovatnije je da koriste usluge Telekoma.. :lolblue:
    Kao u onoj seriji "Lud, zbunjen, (ne)normalan".
    Kada im ukažeš na njihovu ciničnost i podlost, onda te proglašavaju za agenta i bota... :lolblue:

@ Zedd,
    Onamo gdje nemaš titl, ne možeš ga podesiti. Tada odredjeni kanal nema titlovanu emisiju.

Opet se pokreće natezanje oko infrastrukture. Drago mi je da nijesam jedini u tvrdnji da je sasvim normalno što je ista prodata, jer je prije prodaje, infrastruktura i bila u vlasništvu Telekoma. Forumaš Escobar_BP je najbolje objasnio.

Kratkoročni spas za Telekom je da ponudi približno iste pakete kao i konkurencija. Dugoročni spas je da modernizuje infrastrukturu i dovede FTTH (optiku) do svakog korisnika.

A koliko je postavljanje optike skupa investicija, najbolje govori da ni Telemach nema optiku do svih njegovih korisnika, već koristi koaksijalni kabl kojeg je postavljao nekadašnji M-kabl.

Nije jednostavno... Ni jeftino...
    NO
    SPAM,
    LIE,
    INSULT!!!

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by prezla View Post
    @ Sale,
    Na minimumu je Sale, i takva kompanija nema velik manevar da se upušta u neke megalomanske projekte. Uostalom, sam znaš...

@ montenegrina,
    Možemo se šaliti, ali je situacija potpuno obrnuta.

Extra TV je, za mene, i dalje najbolji servis, što ne znači da ću takvo mišljenje imati u nekom narednom periodu. Opet sve zavisi od daljeg razvoja ovog servisa Telekoma.
    U čemu stagnacija? Šta to drugi nude, a da je neuporedivo bolje od Extra TV? Pričamo isključivo o kablovskom TV tržištu!

@ retype_htc,
    Ja iznosim konstuktivne stavove, a kada nešto boldujem, to znači da nešto posebno naglašavam. Kod tebe je to, kao i kod još nekih spamera, sve stane u jednoj rečenici, i to obavezno bez interpukcijskih znakova. Takvi ste, bolji ne možete biti. Samo me se kloni i bez prozivanja.

@ Escobar_BP,
    hvala ti puno na ovim informacijama. Krajnje ozbiljan (i normalan) forumaš. Malo nas je na ovom forumu. Nažalost.
    Ako (na kraju) i dodje do prodaje, kao da sam naslutio, ispašće da će to biti UG. Ali, mislim da je to loše, jer ćemo u tom slučaju imati apsolutni monopol. To nije dobro uopšte. Ne znam...
    Postoji li mogućnost da ga država otkupi nazad?? :?

@ aigokeros,
    ono što je nevjerovatno, to zamjeraju SAMO Telekomu. A još nevjerovatnije je da koriste usluge Telekoma.. :lolblue:
    Kao u onoj seriji "Lud, zbunjen, (ne)normalan".
    Kada im ukažeš na njihovu ciničnost i podlost, onda te proglašavaju za agenta i bota... :lolblue:

@ Zedd,
    Onamo gdje nemaš titl, ne možeš ga podesiti. Tada odredjeni kanal nema titlovanu emisiju.

Opet se pokreće natezanje oko infrastrukture. Drago mi je da nijesam jedini u tvrdnji da je sasvim normalno što je ista prodata, jer je prije prodaje, infrastruktura i bila u vlasništvu Telekoma. Forumaš Escobar_BP je najbolje objasnio.

Kratkoročni spas za Telekom je da ponudi približno iste pakete kao i konkurencija. Dugoročni spas je da modernizuje infrastrukturu i dovede FTTH (optiku) do svakog korisnika.

A koliko je postavljanje optike skupa investicija, najbolje govori da ni Telemach nema optiku do svih njegovih korisnika, već koristi koaksijalni kabl kojeg je postavljao nekadašnji M-kabl.

Nije jednostavno... Ni jeftino...
    Postavljanje optike nije skupo, skupe su interkonekcije ka svijetu zato sto ih doticna gospoda koja upravljaju TK sektorom u CG cine skupim. Pogledaj na internetu cijene raznih optickih kablova i opreme za iste pa ces se uvjeriti u isto.

Sto se tice infrastrukture, da infrastruktura je bila vlasnistvo Telekoma, a Telekom drzavna firma odn. firma u vlasnistvu gradjana Crne Gore, a samim tim dolazimo da je infrastruktura vlasnistvo gradjana - koji su istu platili kroz poreze. Interesantan pojam da neko dodje i proda vlasnistvo gradjana, naravno bez njihove saglasnosti i sad odjednom to postaje prica da je to bilo vlasnistvo Telekoma kao da se telekom stvorio iz magle a ne da su ga gradjani CG stvorili i gradili.
    Last edited by techlinkit; 26-10-17 at 16:53.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Iskren da buden ne znam koliko su Mađari ulozili u CT, ali Njemci su ulozili ogrmoman novac u HT i to im se isplatilo. Pomeli su konkurenciju i ostali sa Telekomom Austrike jedini na trzistu. Tele2 je nebitan kao i u CG Telenor.

Mađari su blago usporavali razvoj CT, kroz nemogucnost dijeljenja sadrzava, dijeljenja GIA pristupa, jednostavno, udaljenosti trzista i potreba, a rezultati se vide danas. CT sada sa HTom moze da dijeli kompletne interkonekcije, GIA, tehnologiju. Zagreb je u okviru DTa postavljen kao sredisnjica za razvoj unutar DTa u centralnoj i istocnoj Evropi.

Isplati li se ulagati u opticku mrezu da krajnjih korisnika u CG?
    Napomenucu samo da cak ni u zapadnoj Evropi operatori ne žure sa gradnjom optickih mreza do krajnjih korisnika jer se XDSL te hibridne tehnologije jos mogu unaprijediti. Kod nas, npr Telemach ili mtel nece raditi opticku mrezu ili uopste mrezu, ako nemaju dovoljan broj korisnika koju ce to isplatiti. Za operatore je problematicno bar 40% teritorije CG, a to je sjever odakle ljudi masovno idu na zapad ili manjim dijelom u PG. Tu se u startu nikome ne isplati investirati u optiku.
    Da budem iskren telekom trziste promatram iz ugla operatora (jer mi je to posao), a scenario koji slijedi u CG (vec se desio u BiH (odvojeno FBiH i RS), HR, SLO, Makedoniji, Srbiji, a i u zapadnoj Evropi) je cjenovna borba za korisnike na fiksnom Triple Play trzistu. Doci ce se do jedne tacke kada se cijene dalje ne mogu spustati, ostace maksimalno 2 operatora i onda ide dizanje cijena.

Koliko nekima cudno zvucalo, operatori u CG imaju 4G mreze zadnje tehnologije, sasvim dobru pokrivenost (opet iskljucujem sjever CG) i tu se vidi ulozeni novac.

Fiksna infrastruktura CT pocetkom 21 vijeka je kaskala za nama najblizim trzistima (Hrvatske i Slovenije npr, pa i FBiH) jer nije mogla ponuditi MPLS, IP i IMS platforma u povoju, ADSL na veoma ogranicenom dijelu zemlje, zastarjele komutacije cak sa ogranicenim brojem ISDN portova.

Ciljevi su

http://www.seebiz.eu/ht-stabilizirao...ije/ar-162168/
    https://m.cdm.me/drustvo/telekom-na-...pske-trendove/
    http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke...-kuna/6531537/

CG u internet svijet moze preko Srbije, Hrvatske i odnedavno Slovenije (Telekom Slovenije je preko CG spojio IPKO Kosovo na svoju mrezu) i cijene pristupa odredjuju operatori sa tih trzista. Reci cu da npr u BiH telekomi idu vani preko HTa, Telekoma Austrije i Telie.
    Last edited by Escobar_BP; 26-10-17 at 18:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ techlinkit,
    Na koga tačno misliš pod terminom "dotična gospoda"? Da je jeftino postavljanje optike, valjda bi prva konkurencija bila ta koja bi masovno postavljala optiku. Ali nije tako. Što implicira da optika nije jeftina.

Što se tiče Telekoma, optika bi išla isključivo podzemnim putem, i to cijevima gdje je sada bakar provučen. Medjutim postoji veliki dio te instalacije, a naročito dio do samih korisnika, koja je jednostavno ukopana u zemlju.

Da ne govorimo o stambenim zgradama... Koliko bi bilo bušenja do svakog stana.

Nije to tako jednostavno.

Ali Telekom nema drugi izbor, to ne treba izbjegavati reći.

Infrastruktura je bila vlasništvo Telekoma, i ona, po obligacionom pravu, isključivo pripada samo njima.
    Prevedeno, bez obzira što je Telekom bio u vlasništvu države, ne znači da si mogao se samoinicijativno se priključiti i eksploatisati tu mrežu za svoje potrebe...

Elektroprivreda je takodje državna kompanija (tj. vlasništvo je naroda), ajde čik priključi se samoinicijativno na distribucionu mrežu... Krivična prijava i zatvorska kazna..

@ Escobar_BP,
    Reče kako operateri ni u zapadnoj Evropi ne dovode optiku masovno do svakog korisnika... Ako recimo misliš na milionske gradove, onda možemo to slobodno zanemariti.
    Jer pokriti jedan Pariz i pokriti Podgoricu optikom (da ne govorimo o nekom manjem gradu u CG) je pomalo nezahvalno uporedjivati.
    CG tržište je specifično prije svega jer je mikro, uporedjujući ga sa tržištima jedne Francuske, Italije i sl...

Ono što je, po meni, greška Telekoma jeste to da prethodno rukovodstvo te kompanije nije aktivno se usresredilo na infrastrukturu Podgorice i promorja CG.
    Da je to, prije 5 godina uradjeno, danas se nebi Telekom grčevito borio da mu njegovi korisnici ne okrenu ledja.

Apsloutno se slažem sa tobom u vezi "Triple" servisa, i tu sam već rekao da je kratkoročni spas za Telekom, da ponudi neki Triple servis za skoro istu cijenu (a poželjno i manju!) kao što to već nudi Telemah.

Medjutim, bakar čini svoje, i tu je Telekom iza Telemaha po brzini interneta. Takodje i SK (i Viasat) je glavni adut Telemahu da nastavi uzimati korisnike Telekomu...

Moje predvidjanje je da je Telekom, nažalost, (već) izgubio bitku sa Telemahom, posmatrajući dugoročno...

PS. Escobar_BP, Jedan od rijetkih forumasha, sa kojim je milina diskutovati!
    NO
    SPAM,
    LIE,
    INSULT!!!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Koristim telemach evo skoromjesec - ping zakucan, dl i upload zakucani. Ni jednom se nije desilo da zasteka i presrecan san od kad san se maka' od smecara iz Tkoma

80mbs i guraj.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    565
    Thanked in
    406 Posts

Eto povećanja...

Послато са LG-D858HK уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    45
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by straus View Post
    Eto povećanja...

Послато са LG-D858HK уз помоћ Тапатока
    Kakvi smećari...

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
    Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hoce korisnike Smart plus paketa da natjeraju da predju na Max pakete Smart plus u kombinaciji sa paketima mobilnog interneta gdje se dijelio internet sa postpaid brojem je bila ubjedljivo najbolja kombinacija na nasem trzistu i sto se tice cijene i nacina tarifiranja i kvaliteta pruzene usluge. Ko koristi Extra tv i ima u familiji vise postpaid brojeva Magenta je odlican izbor. Jedan postpaid broj dodje u ukviru Magenta paketa, a svaki naredni Max postpaid broj ima 30% popusta na pretplatu. Ono sto je kljucno za mene da li je moguce dijeliti internet sa data karice sa brojevima koji su na Maxpostpaid paketima ? Precizan odgovor nikako da dobijem od Telekoma...

Page 738 of 831 FirstFirst ... 238638688728734735736737738739740741742748788 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)