За ове прилике преферирам чај од ђумбира дозиран медом...
Čestitam vam ovo ništa. Puno sreće sa proglašenim ništa.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
За ове прилике преферирам чај од ђумбира дозиран медом...
Last edited by Geralt of Rivia; 27-10-17 at 15:10.
“People like to invent monsters and monstrosities. Then they seem less monstrous themselves.”
Hej, pa oni slaveSamo ne vidim kako će ovo dobro završiti po njih. Španski parlament izglasao preuzimanje kontrole nad Katalonijom odma' nakon što su ovi izglasali nezavisnost.
Last edited by ASC; 27-10-17 at 15:48.
Gotovo je to, narod zeli vecinski nezavisnost...
Imaju sve sto treba da ima jedna nezavisna drzava, ne vidim kako ih mogu sprijecit.
Srecan sam zbog njih i zelim im sve najbolje.
Ps, zivo me zanima sta ce se desiti sa spanskom ligom i FCB.![]()
može ovdje biti priličan pičvajz, ako ne regulišu to do idućeg ljeta zaboravite kolima da idete do mora jer ćete ih ostavljat u Markoviće![]()
She is only here to annoy herself!
Bojati se reakcije Spanaca, volio bih da Madrid to prihvati kao neminovnost i ne pravi probleme ni Kataloniji ni sebi, a Kataloniji srecno od srca !
“People like to invent monsters and monstrosities. Then they seem less monstrous themselves.”
Prihvatice nikad, jer bi im u suprotnom Baskija pokucala na vrata sa istim zahtjevima.
Nece od ovoga bit nista, jednostavno nijedan krupni igrac ne podrzava Katalonce. Eno Njemci vec izjavili da ne priznaju nezavisnost i da 100% stoje iza Spanije u namjeri da povrati kontrolu nad Katalonijom.
Nisu tako pricali kada se nasa zemlja raspadala.
Ako ima demokratije Katalonci imaju potpuno pravo da se odvoje.
Na Kosovu nije bilo ni glasanja pa su ga svi brže bolje priznali, e sad kad se radi o njihovim guz*cama onda neće da dozvole da u EU dođe do sr*nja.
E pa Katalonci dragi neka vam je srećna država!
Nadam se da će ih CG priznati u narednih 7 dana.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
Katalonija je srce Španije!!!
Srce Španije, srce Španije!!!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
Влада Каталоније нема никакву силу да спроведе ову одлуку о независности, о чему сам раније писао.Ово је изнуђен и очајнички потез.
Влада Шпаније ће у наредним данима потпуно преузети управљање Каталонијом.Можда ту и тамо буде неких грађанских акција, непослушности, али то неће промијенити ствари.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Može biti svašta, sad je fokus na reakciju Španije. Ako budu reagovali silom, daće vjetar u jedra indipendistima.
Sa Baskijom je malo drugačija priča, mislim da su sa gašenjem ETA-e nezvanično priznali vlast Madrida (Španije), nego bi volio da se prvo ovo pitanje Katalonije riješi, mirnim putem.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Знаш ту је проблем што може и ових других да изађе пола милиона.Имај у виду да скоро пола парламента није било ту када се гласало о овој одлуци.Каталонци дефинитивно нису јединствени.
А онамо гдје представник из Мадрида не може тренутно да приђе, може му се обезбиједити резервна позиција.Ту је најважније питање пара, а Шпанија може да блокра сав новац, царина у лукама је државна итд.
Влада Каталоније би се морала обратити привреди за помоћ, истој привреди која је оштро против да буде избачена са тржишта ЕУ.
Како ће Влада Каталоније успоставити границу рецимо према Арагону, кад ову одлуку можда неће моћи спровести у самој Барселони?
Стога када се уђе у само мало дубљу анализу постаје јасно да је ово ништа више од полтичког маневра, врло лошег политичког маневра.
Last edited by BAR; 27-10-17 at 19:28.
Nekako mi djeluju kao da su odigrali utakmicu bolje od protivnika, ali kad su došli do gola, promašili su. Sad je samo pitanje koliko će biti produžetka.
BAR, kakva je situacija sa katolonskom policijom, nisam upucen.
Jesu li ti ljudi katalonci, cija ce naredjenja sad slusati i kako to ide...
Pretpostavljam da ce spanci sad ici na to da im ukinu radio/tv itd...
Постоји локална и државна полиција.Локалном полицијом управља Влада Каталоније која именује команданта, а државном Влада Шпаније.
Државна полиција је била размјештена у Каталонији за вријеме избора и они су били ти који су упадали по бирачких мјеста и на некима брутално батинали људе.Локална полиција је стајала са стране, и није радила ништа.
Мислим да је вечерас смијењен командант локалне полиције, заједно са другим локалним органима, али нисам сигуран да ли су додатне јединице државне полиције остале у Каталонији или су повучене послије референдума.
Ако шеф каталонске полиције одбије да се повинује смјени, ризикује хапшење и да буде суђен.О пружању некаквог оружаног отпора не треба расправљати, сигуран сам да нико није толико луд.
Што се Војске тиче, ње нема у Каталонији, а како се ради о професионалном саставу то значи да Каталонаца има јако мало запослених у Војсци, који су ионако вјероватно лојалисти.
Што се медија тиче, о њима мало знам, али врло вјероватно да ће покајинске државне медије до избора нове каталонске владе преузети Мадрид.Ту је ефекат ионако безначајан обзиром да у каталонији постоји много приватних медија, и потпуна медијска слобода.
live zurka na ulicama Barselone![]()
https://www.facebook.com/DailyMail/v...7368684989526/
One Ring to Rule them all...
Aha hvala na odgovoru.
Zanimalo me jer npr, u vrijeme scg kad je bila vojska po cg, milo je imao policiju, a i erdogana je branila paravojna formacija i policija kad je vojska pravila puc. Naravno ne kazem da je isti scenario moguc tamo samo napravih neku paralelu tj moguci scenario.
Sva je prilika da ce biti nemira..
izgleda su već počeli i ima povrijeđenih
Neki link?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks