Hvala ti na odgovoru. Da, oni valjda koriste samo brojeve za pracenje posiljki kroz njihove centre a kasnije izbace ovaj internacionalni broj. Mada meni na telefonu svakako nije pokazivalo ovaj drugi.Sve je u redu sada.
Format DHL broja pošiljke varira od zemlje pošiljaoca. Zasniva se na ISO standardu 15459-1 iz 2014.godine.
Format DHL broja zavisi od vrste njihove usluge koju koristiš (DHL Ekspres, DHL Ekspresni tovarni list, DHL Paket, DHL špediterska pošiljka, DHL transportna pošiljka).
Sastoji se od velikih slovnih oznaka i numeričkih oznaka, a dužine je 10 do 39 karaktera.
Generalno, zemlje koje su usvojile ovaj standard, ne koriste dodatne oznake za praćenje DHL pošiljke.
DHL broj pošiljke može imati neke kontrolne cifre radi slaganja stvarnog sa činjeničnim stanjem. Uobičajeno je da se DHL broj poklapa sa brojem kućnog tovarnog lista, glavnog tovarnog lista, brojem kontejnera ili nekim drugim referentnim brojem.
U situacijama, kad imaš tzv. habove (sortirne centre, koji vrše sortiranje pošiljki za zemlju/region), pošiljke koje se šalju na konačnu/dalju adresu dobijaju broj od tačno 10 cifara radi preciznog praćenja, što opet odgovara datom standardu.
U principu, sledeća su pravila:
a) za DHL pismonosne pošiljke:
- 9 ili 10 cifara.
b) za komercijalne pošiljke:
- L ili R + slovo + devet cifara + šifra zemlje,
- CNAOG + deset cifara,
- SGKEN + deset cifara,
- 16 ili 22 cifre,
- GM + 16 ili 18 cifara,
- A + slovo ili broj + 000 + 15 cifara,
- SGAGS + šest cifara.
c) za DHL pakete:
- A ili C ili E ili L ili R ili S ili U ili V ili W + devet cifara + šifra zemlje,
- 14 cifara + šifra zemlje,
- 10 ili 12 ili 16 ili 20 ili 24 cifre,
- JD ili JJD + 13 ili 17 cifara.
Prema broju koji si dao, moguća su dva slučaja. Prvi, da je broj tvoje pošiljke istovjetan broju tovarnog lista cijele pošiljke (kućni tvoarni list je master list). Drugi, da je broj tvoje pošiljke dio ukupne pošiljke (kućni tovarni list je dio master lista). Drugim riječima, kad pretražuješ tvoju pošiljku po tako datom broju i odabereš npr. da je dio ukupne pošiljke, sistem sam pridružuje taj broj ostatku pošiljke u bazi, koji korisnik ne vidi, a odnosi se na istoriju praćenja te pošiljke od pošiljaoca do i od sortirnog centra.
Nadam se da sam ti pomogao.
Last edited by refan; 24-10-17 at 12:16.
Hvala ti na odgovoru. Da, oni valjda koriste samo brojeve za pracenje posiljki kroz njihove centre a kasnije izbace ovaj internacionalni broj. Mada meni na telefonu svakako nije pokazivalo ovaj drugi.Sve je u redu sada.
Već druga kupovina na e-bay-u u posljednjih mjesec dana koju nijesam mogao da platim preko PayPal-a (završio sam karticom).
Razmišljam da li je moguće da ima veze sa tim što sam prije oko dva mjeseca zahtijevao refund od PayPal-a?
Vidim po komentarima da neko ima ovaj problem a neko ne, da li ste tražili refund prije nego što je plaćanje prestalo da funkcioniše?
Jesu li sta mijenjali za ono od 150e na koliko sad naplacuju carinu i pdv?
I spediter![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Zna li neko koliko bi kostalo da posaljem touch screen za Chinu?Stigo mi i ne radi,trazio mi kinez da mu posaljem video,i sad veli da je njihova greska(a ne nego moja)i pita me imam li kakav dobar prijedlog kako da se dogovorimo.ili da mu trazim da mi salje opet drugi touch,ali sumnjam da ce on to htjet bez da mu ja vratim ovaj prvo.a sta ce mu realno touch koji ne radi...
Samo neka ti drugi pošalje, obično ne traže te sitnice nazad. Ako bude tražio predloži mu da ti refundira i poštarinu pa će odustati. A ako sve iskulira, idi na postupak žalbe.
a sto je muka s nasom postom? Stigla mi je poslijka u express postu u cetvrtak prosle nedelje i jos mi je nisu dostavili
Edit: evo su dostavili...ali i dalje su spori, s obzirom da mi je posiljka iz kine do pg dosla za 9 dana
Last edited by Laz; 25-10-17 at 16:05.
Meni proradio PayPal. Izgleda da su stvarno popravili.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Sta je ovo na aliexpress; naleceh na dosta stvari da ne salju za Crnu Goru a za Srbiju moze? Znam da je ranije bilo price da , navodno moze da se stavi dostava za Srbiju. Ima li neko iskustvo sa tim?
Last edited by CYBUG; 26-10-17 at 09:09.
Blacklistuju nas zbog sitnih prevaranata. Bar tako mislimo mi ovdje, jer se trend pogoršava.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Mislim da je dosta prodavaca stavila opciju da ako ne moze preko paypale onda ne moze ni ovako.
Iz tog razloga smo blokirani na dosta sajtova amazon included. Velika vjerovatnoca je da nece da se smaraju za sitnice jer ih shiping ispada par dolara za nesto od par dolara + ova nova zaebancija sa porezom odje pa je najvjerovatnije dosta stvari i vraceno.
Dodjes u postu uzeo si nesto od 100eur oni te klepe jos 30-40 za spediciju carinu itd.
Onda se iskuliras i proizvod se vrati.
To je najv jedan isto od razloga
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Jeli se sto mijenjalo pri kupovini koja se ne carina i porez ne placa ili je ostalo po starom.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Znaci juce je odgovoreno na isto pitanje i muke je prevrcet par postova unazad
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
iz principa ne treba odgovarati...
Vala bas. Svaka strana isto pitanje i odgovor.
Do Not Disturb.
25. mi je stigla posiljka u postu, jutros dolazi postar, ja mu kazem da nisam ocekivala jos koji dan, a on da se ubrzalo sad :mrgreen: uglavnom, kod mene se mijenjaju 2 postara i zovu me na tel kad dodju. sto mi je super![]()
Zovu te na tel? A kakva banja.
Taj mi adresu da kod tebe saljem ove narudzbe.![]()
Do Not Disturb.
ne da zovu nego propustih poziv, stigla por "Postar je"
nema problema![]()
Nije ovaj zivot pravedan, ne
Meni ostave u sanduce pa tek sledeci dan mogu da pokupim... A ako nisam tu nego na kakvo putovanje, ode paket nazad posiljaocu, ne daju nikom drugom da podignu... Bjez'![]()
Do Not Disturb.
dacu ti ja moju adresu pa kupuj![]()
Jednom sam vraćao telefon, koštalo je oko 12-13€, uključujući i kovertu sa onom zaštitom. Cijena ima veze sa veličinom i gramažom paketa.
A oni će touch nazad u fabriku da vide mogu li ga popravit, U najgorem slučaju, treba im da bi pravdali drugi što će da ti pošalju. Meni je prodavačica nudila da mi uplati 10$ i na taj način da mi kompenzuje što je telefon imao mrtve piksele na ekranu. Nije ih bilo puno, ali su boli oči.
Last edited by NHM; 27-10-17 at 13:36.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks