na 105 će ti se viđet sigurno, ja sam 6 cm niži i na 110 se itekako vide(mada one donje ne još jbg)
Pazi, kad treniram unosim makar 1g proteina na 1kg tjelesne tezine. A visok sam 194 I sad sam na oko 125kg (nakon skidanja 11kg).
E sad nijesam pocetnik totalni, ranije sam (prije nego sto sam se zaposlio) redovno isao u teretanu, radio sam I po moru I plivao ozbiljne distance svakodnevno, tako da me ima I u ramenima I imao sam I ranije pristojan misicni tonus. Ono nikad nisam bio max napucan sa misicima u bilderskom smislu (znas valjda na sta mislim).
Na 105 mislim da ce mi se vidjet mozda cak I plocice, jer ja ispod 100 samo mogu da izgledam ko da sam tesko bolestan.
Hebeni posao I dzunk food su mi donijeli 30kg hebenog viska I odlucio sam da se ozbiljno pozabavim tim problemom.
Znaci kad dodjem na 105 samo odrzavanje, vaga jednom nedjeljno I nema opustanja![]()
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 21-10-17 at 20:28.
na 105 će ti se viđet sigurno, ja sam 6 cm niži i na 110 se itekako vide(mada one donje ne još jbg)
She is only here to annoy herself!
A bogami te ima dosta...lagano samo, ne znam sto bih ti rekao, 30 kila se ne skida preko noci... trecinu si vec skinuo...
ne znam kak ose hranis, mislim da sam nedje procitao da si izbacio dzank, da unosis malo hlaba, je li tako... voce takodje izbaci, sir smanji, izbaci mlijeko , ne znam ni sto ce ti taj jogurt... u svo to mlijeko ima dosta dodatog secera, to ti je onih 4g uh na 100 ml... tj izbaci u narednih par mjeseci dok ne skines taj visak...
dakle, ishrana bi trebala da se bazira na proteinima iz mesa, ribe, jaja i zdravim mastima, plus dosta povrca... uz to uzmi i neki multivitamin i nema da brines za zdravlje...
uh poslije ili oko treninga, ja jedem tonus hleb, ovsene ujutro ok, mada bi kasnije mogao da ih zamijenis tj da umjesto njih jedes proteine i masti, dakle bez uh za dorucak... ali kasnije, kad usporis sa mrsanjem...
sad, ne znam jesi li cuo za rotacije uh... ako ti je ishrana jednolicna, mozda to ne bi bilo lose da se tijelo sokira i ubrza metabolizam...
dakle, ja bih na tvom mjestu izbacio ovo sto sam ti naveo, proteine malo pojacaj kad treniras, pretpostavljam da ces poceti da gubis masu malo brze od jednok kg nedeljno...
mada ni 4 kila mjesecno nije los rezultat, naprotiv, to znaci da bi za pola godine dosao na 100 kila, potpuno drugi covjek...
onda bih ovsene zamijenio tj izbacio ujutro...
a onda bih ubacio i neku nulu, tj dan bez uh, prvo jednom a onda 2 x nedeljno, tako bih isao po mjesec dana, a onda bih na kraju odradio keto i uveo neki sagorevac...
Last edited by karamazov; 21-10-17 at 20:57.
Za ubrzavanje metabolizma samo kruske i sljive
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
kako sam ovo napisao, s brda s dola, nema toga ko bi snasao...
Ne jedem sir, vrlo malo voca I to ujutro pola banane uz ovsene, mlijeko ne pijem. Onaj balans protein je 10grama proteina na mali jogurt. Vitamine uzimam. Kad ne idem na trening uglavno riza sa povrcem, piletina, dodam uz mesu kupus, grasak, pojedem jednom u 10 dana integralnu pastu sa junetinom. Kad treniram skoro samo proteine, pored ovsenih ujutro I mozda parce integralnog hleba, ostalo samo posno meso I whey.
nije ovo lose, svaka cast ako si disciplinovan...
moram ti rec da jogurt izbacis i tu bananu ujutro... zasto jedes jogurt, zbog proteina (bolje nesto drugo uzmi), varenja...?
ugljene hidrate obavezno posle treninga...
to izbaci, idi tako neko vrijeme, onda uvedes jednu nulu, pa drugu i na kraju opalis keto...
nije lose ponekad, jednom mjesecno, da ubacis neki cheat meal, ali ne ono da se prospes cijeli dan, nego samo jedan obrok, dobro je za psihu a i metabolizam, tako barem kazu...
ja sam ti brate amater, ali ima ovih foruma dosta, realx3m, pansport, tako da mozes na neki od njih da otvoris temu, vjerovatno ces dobiti bolje savjete nego ovdje...
svaki organizam je poseban, neke stvari važe generalno za sve ali ima mnogih koje su individualne
čovjek sam sebe najbolje poznaje, bitno je eksperimentisat i upoznavat svoje tijelo
Grijesis u ishrani i treningu. Malo sam kratak sa vrmenom za duze pisanje..
1. kardio ti ne treba da bi mrsao. Sa tegovima ces brze da smrsas i bolje da se izgradis.
2. Ugljeni hidrati samo danom kada odradis trening i to posle treninga. Pirinca sa necim...zavisi.
3. Teretana trening baziran oko 3 vjezbe. Mrtvo - cucanj - bendz.
Prehrana dosta proteina i masti..ugljeni samo posle treninga.
Ima te, mozes dobar da se napravis. Medjutim pogresno se hranis i pogresan trening forsiras. Misic je tezi od sala..imaj i to na umu. Nemam vremena sada za duzi post..da razradjujem ovo.
Prosta matematika kaze unesi manje kalorija nego potrosis i mrsaces. Ali je pitanje zdravlja..mucenje sa gladovanjem itd.. Postoji drugi nacin bez gladovanja.
samsone nadam se da nisi personalni trener![]()
Nisam, ali znam dosta o ovoj temi. Jer sam nekad bio na 130kg..sa mojih 185-6cm.. Sad sam tu na 101-2..sa 14-15% masti. Imate gdje i to da izmjerite koga zanima. Izuzetna spravica![]()
1.slazem se za tegove, kardio sam potpuno izbacio, jedino trcanje ponekad, za svoj merak...
2.UH, poslije treninga obavezno, ali da ih potpuno izbaci, sad kad ima jos 30 kila da skida, to nimalo nije pametno...a i pitanje bi li izdrzao
3. covjek oce da smrsa, da se isklese, nece na strongmena da ide...
mene zanima dje se mjeri bf... to je onaj kaliper, tako nesto...
Last edited by karamazov; 21-10-17 at 21:32.
Jogurt zbog varenja I tesko mi je da izbacim naviku da pijem nesto ujutro uz dorucak.
Kad uzmem I pojedem onu najmanju integralnu kiflicu (I to pola) I 200 gr cekinovih prsa oko 11h kad je dan treninga nema sanse da ne popijem jogurt. Ne bih mogao to progutat. Za rucak.kad treniram znam.I da pojedem skoro 400gr telece dzigerice, a miram to malo zalit da prodje.
Treniram 3 do 4 puta nedjeljno I to uvece iza 8 ili 9.
Samo popijem whey posle treninga mjericu ipo, I to je to.
Zasto UH uvece. Ne znam kolko je dobro imajuci u vidu primarni cilj ---- skidanje kg.
Zaboravih jedno pitanje. Jel potrebno piti whey u danima kad se ne trenira I ako da koliko I kada?
Ne zaboravite primarni cilj, skidanje kg.
ja pijem wheya svaki dan samo manje kad ne treniram
Ja ne mogu ipsod 21% masti nema šanse. Ne mogu se odreći nezdravih stvari koje jedemImam normalnu težinu i onda lagano, ne pazim na hranu baš puno
35% mišić.
Mada ne vjerujem ovim vagama mnogo. 168 i 58kg.
ti si žensko ispod 20% ti i ne treba
ja sam imao cijelog zivota 95 kila na 186... mislio sam da je to to, takva mi je gradja, trenirao sam cijelog zivota, siroka ramena, ledja, noge, sve je to ok... i onda sam nagurao bio na 102-103 kila... i krenem da se rezem...
za nekih 4/5 mjeseci sam izgubio skoro 20 kila, dosao sam bio na 83-4... sve je krenulo lagano, mislio sam da dodjem do 95, pa na 90, i onda sam vidio da mogu jos... kad sam bio na 83 kila mislim da mi je bf bio 10/11 posto, izrezao sam se bio vrhunski...
ocu da kazem, misica je manje nego sto ljudi misle, ako stvarno imas 102 kila na 14 posto bf, ti si zvijer...
ako trenira moguće da ima, ja imam možda 17-18 a imam 110 na 2 cm više..s tim što imam baš baš jake kosti
Brate nije ti cilj da skines kilograme. Ako ti je cilj jebeni da skines kilograme ti se dehidriraj ..stani na vagu i slikaj. Mozes 10kg da skines za dva dana. Nemoj da se ljutis, ali izgubim volju da pisem o ovome kad neko napise nesto sto veze sa zivotom nema. A to je ovo vrijeme za hidrate.
Apsolutno je nebitno kad jedes. Nije bitno uopste. Mozes da se probudis u 4 ujutru i da doruckujes i u krevet se vratis. Nije bitno apsolutno.
Sto se tice strongmen komentara. Opet glupost. Ne radi se mrtvo cucanj i bendz da bi se islo na strongmena. Nego su to tri vjezbe kod kojih se najvise luci testosteron. Da ne nastavljam o tome.
Generalno odje neki treneri, haha personalni, sto brat rece..prosipaju odredjene teorije koje veze sa zivotom nemaju.
Ja sam drugarici pomogao oko mrsanja. Djevojjci trener kojeg je placala 120e + 30e teretana..zabranio da jede posle 19h. Sacuvaj me Boze..
Ja mogu da te posaljem kod momka koji ce od tebe zivotinju da napravi za 3 mjeseca. Ali zasto da placas 100e personalnog..ako mozes sam da se informises i disciplinujes.
Svakako pohvala za trud. Ali je steta da se ''mucis'', a da to sve anuliras ishranom. Najbolje bi bilo da se hranis kako treba i da ti trening ne bude sredstvo da smanjis kg..nego sredstvo da budes zdrav, svjez, spreman muskarac. Ako tako nastelujes u glavi to je prava stvar, sve ostalo ti je kuku-lele.
EDIT:
Imam krupne udove. Genetika me obdarila velikim listovima, jakim butinama i ruke su mi velike. Tu ide najvise kg kod mene. Ja znam momka koji je na manji procenat masti od mene..visok koliko ja i 107kg.. Ali uzima kreatin pa je tu dosta vode povuceno u misic.
Last edited by samson; 21-10-17 at 21:42.
Zasto UH uvece u 22h pobogu. Nista mi nije jasno ko toga.
To mi sa skidanjem kg.bas ne.ide nesto
auh brate, integralna kiglica, salama, dzigerica, jogurt.. to vec moze bolje...
pilece, junece, telece snicle, tunjevina, sve vrste ribe...
pola kila takvog mesa plus mjerica wheya poslije treninga to ti je oko 130 gr proteina... samo sto bih ja jos mesa ubacio, nekih 700 gr plus mjerica wheya... to ti je oko 170gr proteina ili 1,4gr po kg, minimum minumuma za nekog ko trenira...
pa ako zapnes, smanjuj proteine...
ja treniram uvece, zavrsim redovno oko 10 sa treningom, tada pijem sejk, oko 11 jedem cvrsti obrok... samo nemoj precerivati sa uh, 2-3 parceta tonus hleba je dovoljno... kad ne treniras, izbjegavaj uh uvece, samo proteine i masti...
sto znam, whey nije neophodan, njegova uloga kao brzog proteina je namijenjena za pmw, obrok neposredno poslije treninga... kad ne treniras, mozes ali i ne moras, gledaj samo da se uklopis u cifre, ja vise volim cvrstu hranu...
ovo sto ti kaze mrtvo, benc i cucanj... vrhunske vjezbe, vjezbe snage i vjezbe dje se, tacno je, luci testosteron... super stvar
ali za nekog ko nije odavno radio sa tegovima, nego samo kardio, mislim da bi trebao da radis jos vjezbi, za pocetak cijelo tijelo a onda da podijelis grupe
Last edited by karamazov; 21-10-17 at 21:46.
brate čoek je napisao da mu je cilj da skine kilograme, valjda on zna šta mu je cilja i koji ce mu 125 kg tu mu je bar 20 sigurno višak, ja sam bio na njegovoj težini i malo preko i sad imam osjećaj da letim bukvalno..a na 110 sam
a to da baš 3 powerlifting vježbe najviše luče testosteron je prilično diskutabilno, nisu to jedine vježbe za snagu koje se rade u teretani
aj se ti sad snadji majcin sine...
Pa sigurno mu nije cilj da izgleda kao kostur presvucen kozovom? Ima li covjeka koji zeli da mrsanjem izgubi i kilograme misica? Ja jos to nisam naisao. Svako zeli masti da spusti, misicnu masu zadrzi ili poveca.
neće izgubit mišića od malo kardia, pogotovo ako ga radi manjim intenzitetom...ja lagani kardio radim u prosjeku 10 sati nedjeljno i ne vidim da sam izgubio mišića uopšte
ima puls da mjeri na one sprave neka održava na 130-40 i neka vozi![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks