Vise para ostavi Niksicanin sa kasicicom u ustima nego oni zombiji sa kruzera. Niksicanin mora nesto pojes i kavu popit a oni grobovi totalno slabo trose :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.theguardian.com/environm...ge-report-says
Sent from my E5823 using Tapatalk
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Vise para ostavi Niksicanin sa kasicicom u ustima nego oni zombiji sa kruzera. Niksicanin mora nesto pojes i kavu popit a oni grobovi totalno slabo trose :-)
Pa poznato je da su iluminati i vatikanski gej lobi tvorci kruzera i preko njiih pomazu dps
f6
Nisi daleko od istine.
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Turistička strategija u susjedstvu
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Karizma prosla na tenderu i potpisala Ugovor sa Vladom CG
http://www.vijesti.me/vijesti/zakupa...-poznat-956231
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
Za Karismu je Crna Gora banana republika
Kompanija Karisma se, prodavajući prije kraja tendera za zakup objekata Ulcinjske rivijere, aranžmane za hotel Belvi, otvoreno ruga u lice cijelom crnogorskom društvu, smatraju manjinski akcionari Ulcinjske rivijere, Miroslav Jeličić i Tripko Krgović.
“Ovu državu, očigledno, oni doživljavaju kao banana republiku, pa su se osmjelili da prihoduju novac po osnovu hotela Belvi i prije nego je tender za zakup završen. Čak to i javno priznaju, tvrdeći da je normalan poslovni rizik da prodaju kapacitete koji nisu njihovi već pripadaju jednom akcionarskom društvu koje je listirano na berzi, pa žargonski rečeno nastupaju po sistemu 'ako prođe-prođe”, saopštili su “Vijestima” Jeličić i Krgović.
Smatraju da s obzirom na to da je protiv odluke u davanju u zakup imovine Ulcinjske rivijere podnesena tužba i da je bio otvoren međunarodni tender, ne postoji nijedna kompanija u svijetu sa uređenim sistemom korporativnog upravljanja čije će pravno odjeljenje odobriti ulazak u takav rizik, a da ne postoje nečije garancije za uspiješnost posla.
“Ukoliko su iste postojale, to bi bile koruptivne i kriminalne radnje”, tvrde Jeličić i Krgović.
Karisma je tokom jula ove godine, ili 15-ak dana prije zaključenja tendera za izdavanje u zakup dijela imovine HTP Ulcinjska rivijera prodavala na internetu aranžmane za budući hotel Holidej vilidž koji će, prema najavama, biti otvoren 2018, na mjestu sadašnjeg hotela Ulcinjske rivijere Belvi.
To su u utorak “Vijestima” potvrdili iz ove kompanije, a u ponedjeljak je potpisan ugovor o izdavanju dijela imovine ulcinjske kompanije na period do 30 godina.
Manjinski akcionari su napomenuli da su i prije raspisivanja tendera govorili “da se cjelokupna situacija namješta za Karismu”.
“Podsjetićemo da je još u aprilu na Skupštini akcionara pokušana prezentacija Karisme kao jedinog poželjnog partnera. Vlada Crne Gore je u situaciji da obustavi cijeli proces, tuži Karismu i naplati ozbiljnu naknadu za nastalu štetu. Neoborivi su dokazi da je tenderski postupak ovim činom poremećen i da su sve druge zainteresovane ponuđače obeshrabrili da učestvuju”, tvrde Jeličić i Krgović, koji predstavljaju oko 17 odsto akcionara.
TUI, kao kompanija koja se kotira na frankfurtskoj i londonskoj berzi, kako dodaju, se sada lako može naći u ozbiljnom problemu ako ovo pitanje dođe do pravih adresa.
“Njihov turoperator First Choice je tokom međunarodnog tendera uvrstio sadašnji hotel Belvi u svoju ponudu i aktivno promovisao destinaciju pod brendom Karisme. Time su, koristeći svoju veličinu i snagu rastjerali sve druge zainteresovane ponuđače na tenderu što je na kraju rezultiralo da se za ovu nevjerovatno atraktivnu lokaciju ne javi niko drugi”, kazali su Jeličić i Krgović.
Oni smatraju da je sada jasno da je to plan od početka, u više navrata tokom godine u javnosti je spominjan TUI kao partner u ovom poslu i najavljivane stotine miliona investicija kako bi se obeshrabrili drugi igrači iz turističkog sektora.
“Farsa je sada razotrkivena, u hotel Belvi će biti uloženo jedva 2-3 miliona eura, što se jasno vidi na renderima ove buduće 'elitne' destinacije koja se oglašava na sajtu koji nosi naziv 'jeftini odmori'. Imovina Ulcinjske rivijere je praktično poklonjena Karismi”, zaključili su Jeličić i Krgović.
Ministar turizma Pavle Radulović “Vijestima” je u utorak kazao da smatra da je Tenderska komisija, čiji je on predsjednik, Savjet za privatizaciju i u konačnom Vlada ispunili svoj zadatak.
Dodaje da smatra i da nije u nadležnosti bilo koje od navedenih institucija, odnosno tijela, da se bavi poslovnom politikom kompanije Karisma.
Karismi je u zakup dato državno zemljište povšine 122.214 metara kvadratnih na kojem se nalazi kompleks hotela Olimpik i Belvi, restoran i drugi prateći sadržaji, vlasništvo Ulcinjske rivijere.
“Moguće da je i TUI prevaren, ali na njima je da to dokažu”
Manjinski akcionari navode da je moguće da je i TUI prevaren i izmanipulisan, ali na njima je da to dokažu ili da budu saučesnici.
“Ovo bi mogao biti veliki skandal za TUI i Njemačku kao državu”, smatraju Jeličić i Krgović. Navode da nakon niza korporativnih afera poput one sa Dojče Telekomom u vezi sa korupcijom u Crnoj Gori i Makedoniji, Simensa u Venecueli, Dojče Bank u Dubaiju ili varanja Folksvagena na izduvnim gasovima, predstavnici Udruženja akcionara napominju da je “klima u Njemačkoj krajnje naelektrisana prema kompanijama koje postupaju neetički i zloupotrebljavaju svoj moćan položaj”.
http://www.vijesti.me/vijesti/za-kar...publika-956393
Kompanija je u vlasnistvu jednog Juznoamerikanca i njegovog partnera, koji je inace iz naseg regiona, ali je vise decenija razvijao svoj biznis u inostranstvu. Necu pisati imena, jer ti nece nista znaciti. Inace, Karisma je solventna kompanija, sa dobrom reputacijom na medjunarodnom trzistu. Rade u konzorcijumu sa operaterom TUI-ijem, koji im obezbjedjuje popunjenost kapaciteta u njihovim hotelima.
Dovodjenje Karisme u Ulcinj moze biti samo dobro. Ljudi u HR odlicno rade i profesionalni su.
Kombinacija TUI-a i Karisme moze biti samo savrsena za Ulcinj. Rade na principu puno za prazno, gdje Karisma TUI-u izdaje kapacitete i preko 40% jeftinije nego sto je trzisna cijena a u medjuprostoru rade direktna bukiranja + ostale agencije. Dok im TUI garantuje otkupiti 30-70% kapaciteta godsinje, u zavisnosti od hotela.
Medjutim imamo problem. Predstavnik ili buduci direktor ovog kompleksa u CG je jedan gospodin blisko povezan sa vlasti. Sto je i omogucilo odredjene peripetije, nadam se samo da se TUI nece povuci iz projekta jer su uglavnom socijalno odgovorna kompanija.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
http://www.vijesti.me/vijesti/pocela...-godinu-957567
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Kostić: Incidenta na prezentaciji nije bilo
Povodom teksta „Duel Krgovića i Kostića bio je na ivici incidenta“ objavljenog u “Vijestima” reagovao je direktor za razvoj kompanije Karisma Nemanja Kostić:
“Želim da izrazim zadovoljstvo predstavljanjem razvojnih projekata i kapaciteta grupacije Karisma Hotels & Resorts u Crnoj Gori. Svi sa kojima smo razgovarali iskazali su veliku podršku da se na području Velike plaže realizuje family koncept hotela, sa garantovanim punjenjima hotela preko svjetskog turoperatera TUI, prvenstveno gostima iz zapadne Evrope. Čini mi se da je da je to bio san svih Ulcinjana i ljudi koji vole ovaj dio Crne Gore, među koje spadam i ja.
Uostalom, to su mi u razgovoru nakon prezentacije rekli brojni prisutni Ulcinjani i ljudi koji su godinama bili u Ulcinjskoj rivijeri, odavši grupaciji priznanje za koncept koji smo prezentirali uz nestrpljenje da do realizacije projekta dođe što prije.
Što se tiče navodnog “incidenta” koji nije ni postojao, ili ga ja zaista nisam tako doživio, želim da kažem da je ključ našeg uspjeha u poslu upravo odnos sa ljudima, te da je nepojmljivo da bi se bilo ko iz menadžmenta svjetske grupacije kakva je Karisma ponašao na način kako je interpretirano. Uostalom, to mi pored profesionalnog kredibiliteta ne dopušta ni lično vaspitanje. Ja sam jednostavno gospodi koja su me pitala da dam svoje mišljenje na temu visine godišnje zakupnine, rekao svoje mišljenje, a podsjetio da su svi naši stavovi i informacije objašnjeni u upravo održanoj 40-minutnoj prezentaciji, te da naravno i njima i svima zainteresovanima grupacija Karisma stoji na raspolaganju da pruži sve odgovore koji su u našoj ingerenciji, a tema tenderskih uslova svakako nije jedna od njih.
Što se tiče odnosa prema zaposlenima, Karisma je tu jedan od lidera. Pa upravo mi imamo specijalizovani program za edukaciju zaposlenih i program za podršku njihovim porodicama. Ne bismo bili na prestižnoj listi Great Place to Work da smo drugačiji. Nastupamo potpuno otvoreno, sigurni u uspjeh. Da smo drugačiji, ne bismo odmah svima transparentno i otvoreno prikazali naše planove. Svjesni smo da su ljudi u početku oprezni. Zato je naš plan i obaveza da svaki dio našeg plana iskomuniciramo javnosti, prvenstveno Ulcinjanima, a onda i svima zainteresovanima. Složićete se da smo tako počeli pa ćemo tako i nastaviti, jer bez zadrške vjerujemo u naš dokazani koncept hotelskog biznisa, koji je idealan za destinaciju kao što je Velika plaža”.
http://www.vijesti.me/vijesti/kostic...je-bilo-957629
Pa nije bas da TUI gradi kako opisase u naslovu
Najveći svjetski turoperator želi da gradi rizort na Adi
Najveći svjetski turoperator TUI, koji posluje sa zakupcem dijela imovine Ulcinjske rivijere Karisimom Hotels&Risorts, zainteresovan je za gradnju specifičnog turističkog rizorta na Adi Bojani, kazao je Dnevnim novinama izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec.
https://www.cdm.me/ekonomija/tui-zainteresovan-za-gradnju-rizorta-na-adi/
http://www.vijesti.me/vijesti/rizaj-...-kosova-957937
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Uh uh uh teske price...
Zemlja dje je nezaposlenost preko 35% dje 30% populacije zivi sa manje od 1eur dnevno. Zemlja koja zivi od stranih doznaka i treba da napadamo to trziste?
Kada cemo postati prava zemlja,sa strategijom razvoja turizma?
Stop paradajz turizmu i low budzet destinacijama. Ulcinj ima takav potencijal da cak ni bravi iz min. Turizma ne mogu da prepoznaju. Taj potencijal se ne moze iskoristiti sa turistima koji hoce da placaju 3-7eur krevet i jedu u restoranu za 2-5eur kao u Albaniji...
Evo ne znam... Bas ne znam ko ovim bravima daje medijski prostor,potresem se svaki put
Ja se ne dam crnim mislima...
Ajde kad smo na temu, da dam neki vansezonski input napravili smo djir po CG, dosla familija iz inozemstva po prvi put.
Put PG-CT savrsen, na Cetinje ko ne zna ili ne koristi gugl maps NiKAD nece naci put do lovcena. Dolazimo gore parking za mozda 15 vozila, i jedna traka, bukvalno nemas dje da se okrenes jer ljudi nemaju dje da parkiraju, pa se ostavi auto dolje i onda pjeske uz brdo.
Uz stepenice se penjes, nidje tabla da ti objasni sta vidis, kako vidis, nista istorija. Nema nidje ograde poslije da padnes ides 200m dolje itd. U mauzolej te docekuju neki celavi tipovi naplacuju ulaz i tu se njihov posao zavrsava, vise lice na UFC fajtere nego na vodice(imali legitimacije oko vrata) Nekome je data koncesija za restoran Vladika ili kako li se zove, samo da su zdravo ljudi.
Nastavljamo prema kotoru, put opet neobiljezen, da nijesam znao kuda idem 100% se gubimo. Nidje znaka, nidje ograde stajemo da se okrijepimo u restoranu Nevjesta jadrana i da nesto jedemo. O kakva greska. Preplijep pogled i tu se ljepota zavrsava. Jedan konobar na 40-50 ljudi, cijene vise nego paprene. Sjeli smo oko 2 narucili oko 2ipo a hranu dobili oko 16:00. Da nijesam krepavao od gladi isli bismo. Hrana - sramota me je bilo od rodbine, znaci splacine bi bile bolje. Sopska salata 5eur, Njeguski stek 100g 13eur, lignje 13eur... Rucak za 4 nas je ispao 80eur, crvenio sam se kad smo izasli, nijesam progovarao do kotora.
Spustamo se serpentinama - Autobusi !!!! Autobusi sa kancer gostima sa kruzera, na jednu traku dje ne mogu 2auta da se razminu. Ja ne vjerujem da je dozvoljeno da idu veliki busevi i to predvece(mi smo sreli 5 silazeci). Cigansko naselje na trojicu - WTF?
Spustamo se u grad sve ok- Kotor Perast magovi da te zakolju ali znas sta placas - Hotel Konte odlicna hrana kao i Galeon i Stari mlini. Odmjereno, cisto, ukusno, osoblje namazano svim bojama pravo.
Vracamo se do Kotora oko 11 jutros i zaglavljeni smo bili 45min u guzvi, ne zelim da zamislim kako je u sezoni boze sacuvaj...
Budva je kancer od grada svu je treba srusiti, put kad se zavrsi od BD do cetinja sa tunelom bice perverzija...
Znaci ovo je tako lijepa zemlja, ali svakome li su Bogovi dali pare da naprave stalu i nazovu je hotelom/restoranom i niko da reaguje...
Last edited by Gandalf_White; 09-10-17 at 20:04.
E cijes price ovom liku. U CG prosle godine manje bilo turista sa Kosova 9% a u Albaniji manje 33%. Znaci svudje manje turista sa Kosova.
Ovo samo znaci da tamo narod, na zalost, nema ljeba da jede a ne da ide na more.
Prijatelji mi bili u Grcku, fino im bilo. Vele pored njih familija iz Srbije koja kaze da ne idu u Crnu Goru na ljetovanje I kao zakljucuju bravo Grcima kako su nasli nacin da ih privuku.
Posle jedno 15 minuta neobavezne price ide nastavak, sa tom familijom iz Srbije stigla I baba koja sprema rucak I veceru u apartmanu. Svu su hranu donijeli sa sobom. Ne trose centa. Pitam ih da ih nisu nedje vidjeli makar na kafu u okolini smjestaja ili po restorana. Vele ne.
Pitam ove moje prijatelje a koji bi nam djavo takvi turisti koji samo plate smjestaj I boravisnu taksu I sve zivo dosekaju sa sobom, oni ono slijezu ramenima I vele pa dobro moraju I takvi nedje na more.
Mislim da nam takvi ne trebaju nista, ni sa Kosova ni iz Srbije, samo opterete infrastrukturu I ne trose nista I jos su vazda nezadovoljni I imaju omiljeni hobi koji se zove: kako sto manje para potrositi na ljetovanju. Kad ih pitas kako je bilo vele super nijesmo preko 300eura potrosili (cijela familija na more 10 dana)
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Ovo ne vidjeh na ovim glavnim domacim portalima. Prvo vidjeh na b92 a poslije vidjeh da su objavili I kodex, fosmedia itd.
http://www.b92.net/biz/vesti/region....nav_id=1313259
http://kodex.me/clanak/152117
Kolko znam ovaj Pizzaroti je ozbiljan igrac. Tacnije, oni su glavni izvodjac radova u Kumboru za Porto Novi.
Dako ne bude opet neka suplja prica ko prosli put.
Ovaj Oberoi ne djeluje ko neki divlji brend, naprotiv
https://www.oberoihotels.com/about-us/profile
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 12-10-17 at 14:16.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks