Imas whey-eva i za one koji imaju netoleranciju na laktozu... Ne znam koji bi to tacno bio na nasem trzistu ali moze da se ispita...
Imas whey-eva i za one koji imaju netoleranciju na laktozu... Ne znam koji bi to tacno bio na nasem trzistu ali moze da se ispita...
--------------------------
Do Not Disturb.
Jedu previse ali salame,pastete,cajne,mortadele,trapista,virsli,prs ute i sve to u kilo leba...e to je problem,ali jbg zivimo u drzavu dje covjek od plate ne moze sam sebe da prehrani kvalitetno,da nije zalosno bilo bi smijesno
Edit: Kako ce mladi sportista kojemu treba minimum 300 eura plus 100 eura suplemenata na mjesecnom nivou da bi se razvijao kako treba obezbijediti sebi to ??? kad su mu primanja porodice 500-1000 eura (mnogo sam rekao),u***** se u sistem
Last edited by Pterodaktil; 06-10-17 at 19:49.
Pa npr da se izbjegne koja kafa(5-10€),izlazak za vikend gdje s epotrosi 50€(od prilike) za koje se moze kupiti npr 5kg kvalitetnog mesa,povrca ili sl...
Moze se samo se trebaju postaviti prioriteti prvo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ti pricas sad vjerovatno o zaposlenim ljudima,ja pricam o mladim momcima,sportistima,koji ne rade nidje tj treniraju bilo koji sport i primaju 200-300 eura svaki treci mjesec,a treba im 300-400 samo za hranu da nidje drugo ne izlaze!Znaci dolazimo do zakljucka da nemaju da se prehrane!
A i u tom slucaju sto kazes,ako treba citava plata da nam podje na hranu,da ne izlazimo nidje iz kuce,'ebem ja taj zivot
Edit: Ne pricam u svoje ime,jer hvala bogu imam i za hranu i za nesto vise,skromno ali vise nego dovoljno,citav zivot sam u sportu i znam kakva je situacija.Znam kako prezivljava 70 posto sportista odje,imam masu drugova niko ne moze da ispostuje ishranu jer se nema centa,to je tuga
Koliko ima mladih sportista koji ne mogu pravilno da se razvijaju jer se ne hrane pravilno tj nemaju novca da izdrze tu ishranu.Vidim da o tome niko nidje ne pise,a ta prica nije bas zanemarljiva,nije ni cudo sto svi bjeze po Americi i bijelome svijetu
Last edited by Pterodaktil; 06-10-17 at 20:09.
edu previse ali salame,pastete,cajne,mortadele,trapista,virsli,prs ute i sve to u kilo leba...e to je problem,ali jbg zivimo u drzavu dje covjek od plate ne moze sam sebe da prehrani kvalitetno,da nije zalosno bilo bi smijesno
Edit: Kako ce mladi sportista kojemu treba minimum 300 eura plus 100 eura suplemenata na mjesecnom nivou da bi se razvijao kako treba obezbijediti sebi to ??? kad su mu primanja porodice 500-1000 eura (mnogo sam rekao),u***** se u sistem
E pa ne moze se od salame i pastete i ljeburine samo napredovat, bem li ga, to se valjda zna
U principu, ti uzmes burek i jogurt za euro ipo, za te pare mozes definitivno bolji obrok da spremis, tacnije mnogo mnogo bolji, e sad sto je nekome tesko da sprema itd, to je drugo... Da se ne ponavljam koliko je kilo bijelog i pirinca dzak od pet kila i koliko ispada porcija
Pa ako oce da je ozbiljan sportista on ce znat' sto mu je prioritet valjdaPa npr da se izbjegne koja kafa(5-10€),izlazak za vikend gdje s epotrosi 50€(od prilike) za koje se moze kupiti npr 5kg kvalitetnog mesa,povrca ili sl...
Moze se samo se trebaju postaviti prioriteti prvo...
Tako nekako...A i u tom slucaju sto kazes,ako treba citava plata da nam podje na hranu,da ne izlazimo nidje iz kuce,'ebem ja taj zivot
Ja cu vazda prije poc' na rostilj neki sa drustvom, nego sto cu kuci ostat' da bih usteka' 2-3 puta po 10 eura za vej iskreno
Ali dobro, opet kazem, zna svako svoje prioritete![]()
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Daj da se I od ove teme ne pravi socijalni topic.
Evo ko ide u teretanu 3 put nedjeljno I pije mjericu wheya nakon treninga, kilo ce mu trajat 2 mjeseca. Kilo je 20 eura, sto znaci 10€ mjesecno na taj izdatak. Adje da ne kukamo oko toga ako moze.
Evo danas vidjeh u voli dimljena tunjevina u konzervi calvo 140 grama nesto malo preko eura.
Dajte ljudi, ne morate bakalar jest, jedite oslic. Piletina, zobene I oriz vala nijesu skupi. Evo ne znam.
Kako god, ja ruke tesko savijam, jer me ubi upala. Krnuh andol od 300 I magnezijum 300 direct pa dako malo pusti.![]()
Nije vala nesto strasno, ali eto da prebacimo pricu sa socijalne.
Smijem li nocas I sjutra ujutro po dva ova andola po 300 ili da ne precerujem.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
ma batali to proći će samo
She is only here to annoy herself!
A ti brate ako pijes Whey 3 puta nedeljno posle treninga,slobodno ga batali,jer bacas i tih 10 eura
Мани се андола, контам да је оно неки плацебо, да нема ништа у њега :d
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Ada upala je sasvim normalna... Mozes odmorit' jedan dan kad je najjaca pa onda opet lagano... Poslije prve sedmice ce samo bit' blaza i moci ces bez problema da treniras...
Do Not Disturb.
Pa mozes skoro svudje da nadjes paklo wheya od 2,3 kila za 50 eura...
Evo ja sam prosli mjesec uzeo ultimate n.prostar na akciju 55 eura-2.4 kg...
Sjecam se da je nedje pred novu godinu u isti shop bila akcija kutija od 900 i nesto grama za 20eura... uzeo sam tri razlicita ukusa - 2.8kg za 60 eura...
A tu je i ovaj the nutrition shop, ok cijene whey ka whey
A sto se para tice- najvise para imam kad mi je ishrana sredjena pod konac... kad se sjetim, prije 3-4 god, krenem kuci sa posla i na usput uzmem 2 pice plus kolac... i poslije toga legnem... plus sam redovno uzimao razne grickalice i ostale drkalice... a u grad nedjeljno 30-50 eura...
Last edited by karamazov; 07-10-17 at 00:26.
Imas whey od 2.4kg za 50-60e da biras a to ti manje vise dodje tih 20e na kilo.
Nego stvarno, necemo odje o primanjima i losem stanju, evo svaka tema podje u istom smjeru...
Sto se upale tice... Makar kad sam ja u pitanju.. dovoljno mi je i nedelju dana pauze da napravim pa opet kad krenem prvi dan, dva je upala.. A ono kad pocnes poslije znatno duzeg vremena (ili prvi put) je svakako mnogo jaca i ne bi savjetovao kljokanje andola nego lagan trening pa i pauzirat' dan ako treba samo da se nastavi sledeci..
Do Not Disturb.
Uzimam i ja UN na snizenje oko 57e tako nesto ali to je malo vise no 20e po kg.
Mada imaonih govana od bateri i cuda...
Sve je to na psihichkoj bazi ®
Eto ja ovaj Ironmaxxx-ov platih 39e za 2.4kg. To ispada 16.25e po kilu... (i dalje je aktuelna ista cijena na proteini.si)
Ima boljih svakako ali ja mu nisam nasao neku manu... 86% proteina je sasvim solidno ako mene pitate... 3gr ugljenih i 0.8gr masti na 100gr, tj. 1gr ugljenih i 0.3gr masti po mjerici... (od ljesnika je ovakav, od cokolade je 78% proteina x2 ugljenih i x2 masti u odnosu na ljesnik)
Do Not Disturb.
Sto znam. Ja vise volim ove provjerene prozivodjace. Ne velim da su ista bolji no eto sto bi rekli zecani izvikani su
A koji su to bolji od UNa npr, i dje ih to kupujes...?
A sto se sastava tice (ne znam sto bi drugo co'ek gledao) bolji od onog Sensation-a iz UN-a tesko da ima...
93% proteina, 1% secera i bez masti. Ali kosta skoro 100e (95e trenutno iako zna da bude na akciji po 70-ak eura)
Uz to je prilicno ukusan, posebno za tako cist whey.
Do Not Disturb.
Slazem se.
Neko je rekao da se ne moze whey naci za 20e po kg, pa evo u MFNutrition od MYPROTEINE Impact whey protein sa izborom ukusa 1kg=17.99e/2.5kg=45.40e/5kg=79.99e
http://mfnutrition.me/index.php/mne/...otein-1-detail
Ja sam ovaj od Optimum Nutrition-a prosli put, na njihovu preporuku uzela 0.93kg=35.19e
http://mfnutrition.me/index.php/mne/...viranja-detail
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ne znam šta će vam ti posebni proteini i bildovanje uopšte? Zašto išta više od običnog treninga za kondiciju?
zato što nam je fizički rad i opterećenje u genima a evolucija ljudskog organizma ne može tako brzo da se prilagodi mnogo laganijem životu danas nego prije 100 god. pošto je to samo par generacija
She is only here to annoy herself!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks