Page 667 of 1402 FirstFirst ... 1675676176576636646656666676686696706716777177671167 ... LastLast
Results 16,651 to 16,675 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ranko je olicenje pametnog politicara, iako je konjina neopjevana. Primjer svima, kako se posle lopovluka i krađa mozes izvuci. Jedini razlog zbog kog je izasao iz vlasti je to, sto je ukapirao da krila vise nema, avion pada kao kosi hitac. Kako su posteno radili i zaradili, tako se njima vratilo. Interesantno je gledati koliko ovaj narod moze da trpi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    949
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    79 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Nego... primjetio sam da u zadnje vrijeme sve više forumaša piše sa ś i ź pa me interesuje kako ih kucate ?

PS.
    ja ih u životu neću koristiti (osim možda kod citiranja), samo pitam informativno
    Mozda si mladji ali kad je cafemontenegro chat (kasnije montecafe) postoja, cak i prije mirca, na javachat se kuckalo odnosno koristilo "$" medju forumasima. Pricam o 97. i 98. godini.
    Kad zvuk koji se koristi u cijeloj Crnoj Gori nema zvanicno svoje slovo, morali smo nesto koristit za npr. "sjutra". Sad kad je slovo zvanicno, onda se koristi, t.j. pise. Ti mozda iz nekog inata neces ali to je tvoja stvar.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Pogresno si protumacio i procitao. Toliko safre i pakosti ima u tebi, treba si poci neko da ti privije zapis ili nesto ozbiljno ti velim.

Procitaj opet sta sam napisao
    1. Da li ima safre u meni, rođen sam i čitav život živio u Crnoj Gori tako da ima koliko i u prosječnom građaninu mojih godina, a računam da je to mnogo. Možda bi bilo malo manje safre da mi se vlast barem izvini što mi je sjebala najbolje godine života, ali ni izvinjenje neću dobiti
    2. Što se tiče toga da li sam pročitao dobro ili ne ti si komentarisao Kneževićevu izjavu ovako
    Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Iako dolazi sa splacinarskog medija i od jedne splacine ovo je istina.
    tj. napisao si da je Knežević izjavio istinu kad je rekao da će Ranko Krivokapić u koaliciju sa DPSom (doduše nekakvim "zdravim krilom").

PS.
    Ne znam šta je "zdravo krilo" DPSa.
    DPS je imao određene odlične poteze, ja Milu za razliku od tebe i tebi sličnih priznajem da nas je spasio od bombardovanja i gladi kad je uveo DM kao platežno sredstvo ali te dvije stvari su jedino (iako veoma značajno) što je za blizu 30 godina napravio. Obnovu državnosti ne brojim kao njihov uspjeh
    Ali poslije praktično 30 godina na vlasti unutar DPSa ne može postojati zdravo tijelo, a Ranko da mu je do vlasti ne bi odlazio iz nje pošto je završeno ono šta su obećavali (Obnova državnosti i NATO članstvo)

PPS.
    Ranko da mi je zdravo, moj glas je izgubio onoga momenta kad je zaigrao DFovu igru bojkota parlamenta. I ne samo to, već je svaka stranka izgubila moj glas u budućnosti jer je Rankov postupak kap koja je prelila čašu
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by pegasus View Post
    Mozda si mladji ali kad je cafemontenegro chat (kasnije montecafe) postoja, cak i prije mirca, na javachat se kuckalo odnosno koristilo "$" medju forumasima. Pricam o 97. i 98. godini.
    Kad zvuk koji se koristi u cijeloj Crnoj Gori nema zvanicno svoje slovo, morali smo nesto koristit za npr. "sjutra". Sad kad je slovo zvanicno, onda se koristi, t.j. pise. Ti mozda iz nekog inata neces ali to je tvoja stvar.
    Znam čoče da se kucalo $.
    Nn kucam ga iz prostog razloga što se držim principa, učio sam Srpsko-Hrvatski tako da je to i pored činjenice da sam Crnogorac moj maternji jezik.
    Volio bih da sam učio crnogorski jer sam Crnogorac i jer bi to značilo da sam dijete a ne konjina od 40 godina
    Pitao sam iz prostog razloga što sam htio da učinim uslugu i da vam olakšam kucanje tih slova jer sam napravio tastaturu na kojoj se može kucati ś i ź i oznaka pored sata je MN

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Zna li neko đe je i šta čini g. Igor Lukšić (u jednome trenutku mi je nestao s radara i nije se više pojavljivao)?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

U Pljevljima postoji deponija laporca (sirovine za dobijanje cementa), koja je vremenom postala ekoloski problem. Slazem se da bi bilo dobro da se izgradi cementara u Pljevljima, ali sa druge strane smatram da u ovom trenutku to nije realno ocekivanje. Sa investicione tacke gledista Crnu Goru investitori posmatraju kao dio regiona, jer smo izuzetno malo trziste. U Srbiji imate tri cementare, sve u stranom vlasnistvu, koje solidno posluju ali ne koriste potpune kapacitete. Kada se mechuje potrosnja i potraznja, postavlja se pitanje da li pored ove tri cementare, koje jos uvijek nisu dostigle svoju potpunu iskoriscenost, ima mjesta za jos jednu u CG?
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Немој да ме завитлаваш.Па ми углавном и данас кусамо послиједице тих 8 година владавине заједничког ДПС-а.Санкције, ратови и хиперинфлација, су створили сво ово окружење у којем живимо данас.
    За тих 8 година Црна Гора је знала само за смрт, пропаст и понижење.А за ових 18, било је и поноса и значајног раста, и генерално смо усмјерени у добром смјеру.А није било лако.

Ранко понекад превише патетише, као са оном глупом и лако оборивом тезом да афричке земље имају бољи стандард од ЦГ.Жели човјек да прикаже да смо на ивици, иако суштински нисмо, и онда када му кажу да је и он ту био са ДПС-ом, брани се како је он ту био због државе.Удара и пљује сам по себи.
    Слично је изјавио Мандић када је у скупштини изјавио парафразирам, да је све ок што се десило са Црном Гором деведесетих, јер је то било за одбрану српства.

Боље би му било да само каже у каквој је сиутацији била ЦГ када је преузео дио власти, и какава је она била када је сишао са власти.Да ли је оставио у неупоредиво бољем стању, јесте и крај приче.

A sto mislis da i u one 8 godina nije bilo ponosa, pa znas kako su ponosno nasrnuli na komsije, kako su ponosno gurnuli crnogorsku mladost da gine i kako su isporucili nazad ratne izbjeglice, kako su ponosno sa jezdom i dafinom cerupali narod, kako je ponosno ono govece iz NK, onaj vojin djukanovic svako jutro pisao Butrosu Galiju, sve su to oni radili sa ponosom i ranko ih poslije ponosno podrzao i pridruzio im se. Sta su poslije uradili da isprave tih 8 godina, izvinili se Hrvatima, proglasili se za reformsko zdravo krilo dps-a i nastavili sa pljackama i manipulacijama i ponosni ranko je naplatio taj ponos i patriotizam zajedno sa ponosnim reformskim krilom dps-a, a ti nastavi da ih ponosno branis. Ovoga zastidja nema nidje u Svijet, ne pitamo se nista u svojoj drzavi, slusamo diktate stranih ambasadora, robujemo strateskim investitorima i tonemo sve dublje u duznicko ropstvo, a ti o ponosu, bas se ponosno zivi od milostinje i kredita

Thanks Thanks Given 
    1,794
    Thanks Thanks Received 
    2,902
    Thanked in
    1,349 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    U Pljevljima postoji deponija laporca (sirovine za dobijanje cementa), koja je vremenom postala ekoloski problem. Slazem se da bi bilo dobro da se izgradi cementara u Pljevljima, ali sa druge strane smatram da u ovom trenutku to nije realno ocekivanje. Sa investicione tacke gledista Crnu Goru investitori posmatraju kao dio regiona, jer smo izuzetno malo trziste. U Srbiji imate tri cementare, sve u stranom vlasnistvu, koje solidno posluju ali ne koriste potpune kapacitete. Kada se mechuje potrosnja i potraznja, postavlja se pitanje da li pored ove tri cementare, koje jos uvijek nisu dostigle svoju potpunu iskoriscenost, ima mjesta za jos jednu u CG?
    Trebali su Saric i pokojni Dudic da grade gore cementaru,ali je sve stalo posle ubistva Frica.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Misliš na onaj koji je ugrađen tokom restauracije prije nekoliko godina ?
    Ne, prvi mehanizam je bio austrijski, a onda je ugradjen italijanski, u vrijeme kad je krst postavljen. A to od prije neku godinu je posebna prica, jer se preslo na digitalni sat, sto je 100% u skladu sa autenticnim, originalnim, prvobitnim stanjem...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

https://www.cdm.me/ekonomija/direkto...nitog-putnika/

“Aerodromska infrastruktura i ostalo ne zadovoljava ni izbliza ono što se zove milioniti putnik. To je ono što stalno potenciram tokom skoro šest mjeseci upravljanja aerodromom. Taj podatak je zaista impozantan, milion putnika kroz jednu zgradicu od samo 4000 kvadrata. Ali, opet kažem – sve ono što se ulagalo u infrastrukturu i opremu ni izbliza ne prati značaj te brojke”, rekao je Marić.
    Valorizejšn, ljudi, valorizejšn je ključ.

Prodaj sve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bio je sad za vikend, tj od četvrtka u Bar, prati svaku utakmicu, osim one od sinoć, tad ga nijesam vidio, pošto je predsjednik KK Mornar, ka mu duhovnik.
    Biće čeka poziv za vojsku ka Sveto.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ranko da mi je zdravo, moj glas je izgubio onoga momenta kad je zaigrao DFovu igru bojkota parlamenta.
    A moj glas je "izgubio" onog momenta kad je zaigrao DPS-ovu igru zajedničke vlasti sa njima, čim im se bio pridružio.

Kako im je fino pomogao sa prevarom sa "Evropsko lice Podgorice" i Bogojevićem, kad spasiše DPS da ne izgubi vlast u Podgorici.
    Pa se onda povukao iz saradnje sa DPS-om, ali, gle slučajnosti, tek kad je bilo izvjesno da to neće srušiti DPS, da će Pozitivna da upane da ih spasi od pada.

A njegova demokratičnost je doživjela vrhunac u izjavi kod Komnenića prije nekoliko dana, kada je rekao da nema veze ako se ponekad toleriše nedemokratičnost kad su neki interesi u pitanju, ili konkretno, rekao je da postoji "prihvatljivo žmurenje", misleći na žmurenje i njega i međunarodne zajednice prema DPS-u jer su ostvarene dvije stvari (koje njemu odgovaraju)- proglašenje nezavisnosti i učlanjenje u NATO.

I ne samo to, već je svaka stranka izgubila moj glas u budućnosti jer je Rankov postupak kap koja je prelila čašu
    Ih, kao da nije bilo još kapi za prelivanje čaše, svih ovih zadnjih decenija ...i to većih od ove koju pominješ.
    Last edited by hop; 27-09-17 at 15:11.

Thanks Thanks Given 
    1,490
    Thanks Thanks Received 
    5,956
    Thanked in
    2,803 Posts

Pa kaže, Ustavom zagarantovana autonomija Univerziteta :stupid:

Predstavnici Vlade traže razrješenje Vojvodićeve

CDM

Navodi se da Vojvodić u dužem periodu nije izvršavala zadatke predviđene Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom UCG i optužuju je da postupala suprotno interesima osnivača UCG. Za razlog navode još i nepoštovanje odluke u vezi sa sjedištem Visoke medicinske škole.

+

Provjeru čeka 50 naučnih radova
    CDM

Predsjednik Naučnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Pešić kazao je za Dan, da zbog višemjesečne krize Senat nije usvojio pravilnik za upotrebu softvera „iThenticate” za provjeru plagijata, zbog čega je nemoguće njegovo korišćenje.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    1,883
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Vijesti
    Čemu vjerski vrtići u Crnoj Gori

Ovo bih zabranio.
    I "vjerske" vrtiće, i osnovne i srednje škole.

Preciznije ko hoće da ide na dopunsku vjersku nastavu neka izvoli - u slobodno vrijeme van normalne nastave u državnim školama.
    Diplome ovih vjerskih škola ne bih nikako priznavao za upis u srednje škole i fakultete.
    Last edited by ASC; 27-09-17 at 16:03.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Vijesti
    Čemu vjerski vrtići u Crnoj Gori

Ovo bih zabranio.
    I "vjerske" vrtiće, i osnovne i srednje škole.

Preciznije ko hoće da ide na dopunsku vjersku nastavu neka izvoli - u slobodno vrijeme van normalne nastave u državnim školama.
    Diplome ovih vjerskih škola ne bih nikako priznavao za upis u srednje škole i fakultete.
    Ne bi ti priznavao, ne bih ni ja, ali ima neko ko mora. Znas kad ne vlast nego sloboda nekim vidjenim Crnogorcima zavisi od raspolozenja koalicionih partnera, a i islamske amasade se pitaju ponesto u ovu drzavu, e opet ovo nazvah drzavom . . .

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Školovao vas milo i svima dao diplome. To će vi svako na svijet priznat.

Gle ti šta je tu od ideja ljudima u glavu... vi ste budućnost ove zemlje.

Ništa naučili niste. Al imate diplome...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    A moj glas je "izgubio" onog momenta kad je zaigrao DPS-ovu igru zajedničke vlasti sa njima, čim im se bio pridružio.

Kako im je fino pomogao sa prevarom sa "Evropsko lice Podgorice" i Bogojevićem, kad spasiše DPS da ne izgubi vlast u Podgorici.
    Pa se onda povukao iz saradnje sa DPS-om, ali, gle slučajnosti, tek kad je bilo izvjesno da to neće srušiti DPS, da će Pozitivna da upane da ih spasi od pada.

A njegova demokratičnost je doživjela vrhunac u izjavi kod Komnenića prije nekoliko dana, kada je rekao da nema veze ako se ponekad toleriše nedemokratičnost kad su neki interesi u pitanju, ili konkretno, rekao je da postoji "prihvatljivo žmurenje", misleći na žmurenje i njega i međunarodne zajednice prema DPS-u jer su ostvarene dvije stvari (koje njemu odgovaraju)- proglašenje nezavisnosti i učlanjenje u NATO.
    Kao što si i sam napisao i oni su rekli kada su sklapali koaliciju da im je cilj obnova državnosti i Euro-Atlanske integracije. Državnost je obnovljena i učlanili smo se u NATO. Ranja je rekao cilj ispunjen i doviđenja, a mogao je da kaže "još samo da postignemo članstvo u EU", i ne bi lagao jer je i to dio Euro-Atlanske integracije

Quote Originally Posted by hop View Post
    Ih, kao da nije bilo još kapi za prelivanje čaše, svih ovih zadnjih decenija ...i to većih od ove koju pominješ.
    Za mene je postojala nada ali
    Dođe PzP i pošto glasam za njih i na parlamentarnim i na predsjedničkim oni me zajebu
    Dođe Pozitivna i pošto glasam za njih i oni me zajebu

Sad pošto me je i Ranko zajebao stvarno je dosta bilo

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

glasaj za dps na iduće
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    glasaj za dps na iduće
    Završio sam sa glasanjem, a nisam ni jedne propuštao. A na neke izbore sam i za njih glasao (poslije raskola)

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Završio sam sa glasanjem, a nisam ni jedne propuštao. A na neke izbore sam i za njih glasao (poslije raskola)
    to svakako mijenja stvar..

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Naravno da mijenja, ali ne očekujem nikakvu objektivnost

Glasao sam ga otprilike u isto vrijeme kada si ti držao transparent "bombardujte i nas, nijesmo gubavi"

PS.
    Da ne zaboravim, na predsjedničkim Milo vs Momir ( Slobo) sam glasao za Mila. Ne znam da li se i to računa kao glas za DPS, ali ako se računa glasao sam ih dva puta
    Last edited by Rakun; 28-09-17 at 04:59.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

CdM
    Nurkovic: Aerodrome necemo prodavati kupujemo nove vozove

Uskoro s Kinezima koji su zainteresovani za barsku Luku

Ministar navodi da dodatno treba iskoristiti i ogroman potencijal Luke Bar, a zadovoljan je što kompanija nije otišla u ruke privatnika.

“Međutim, neophodno je mijenjati postojeće stanje. Luka Bar je na putu svile. Ima ogroman potencijal koji nije u pravoj mjeri valorizovan. Pripremamo ozbiljan plan kako bi to uradili. Za oko 15 dana stići će nam i delegacija iz Kine koja izražava veliko interesovanje za Luku”, zaključio je Nurković.

Dragi ministre, a kako mislite da spojite interese Natoa i Kineza u jednoj te istoj luci? I zasto sada zelite da je valorizujete a do prije par mjeseci ste izjavljivali da je luka nas strateski resurs koji nije na prodaju? Nice nice :loyal:
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Komentati na vijesti.ru :

Mekejn: Prognoze za moj tumor na mozgu veoma loše

Mekejn je u julu operisan zbog tumora na mozgu, za koji je kasnije utvrđeno da je oblik glioblastioma, iste vrste raka zbog koje je preminuo njegov bivši kolega iz Senata Edvard M. Kenedi 2009. godine, podsjeća AP

• Детeкторпоткурица 27.9.2017 09:10Желем ти таквом дуг живот!
    • laki17 27.9.2017 08:23Kako radio tako i zaradio.
    • SOKRAT 26.9.2017 15:09Zna li ko kolika je kvota u Meridijan na rak ?
    • SOKRAT 26.9.2017 15:07Izdrzi junace svi smo uz tebe ,ne idi sad kad najljepse pocinje
    • Trovač2 26.9.2017 11:45Rusofobija je stetna po zdravlje.
    • Pikaču 26.9.2017 09:32Neka traje dugo... I da osjetis bol, na pravo mjesto te naceo...
    • Vladimirovich12 26.9.2017 07:35Aj sa srecom.To si i zasluzio zlikovce.
    • Pop_Momčilo 26.9.2017 07:33Isisala ti mozak Žake kad si proslavljao rodjendan u Porto M..Tumor mozga jedini i može objasniti tvoj zločinački um i zagovaranje smaka svijeta i napad na Rusiju.Pa vi ne mozete Kimu prslom ništa a ne Rusiji..Što vam čini Putin preko S.Koreje,bolje i da umreš..Dobar si ti bio Mekejn...samo si bio najgori za druge..������Slava ti..Ps: Koliko je desetine hiljada umrlo od raka izazvanih bombardovanjem u Srbiji i Balkanu..?!!!!
    • Pionir 26.9.2017 05:18Mozda su ti Rusi to instalirali..optuzi ih jos dok mozes..
    • Детeкторпоткурица 26.9.2017 04:42Пролазе ли ти слике вијетнамске ђеце,коју си живе спаљива напалм бомбама,зликовче?
    • Zukotrlicanin 26.9.2017 01:42Ode nam senator Mekejn ali nam zato ostaje senator Zuric sa kosom crnom kao ugalj.��
    • Fileo 25.9.2017 23:14Zahvaliće ti se Crna Gora uskoro u Pobjedi, ali na zadnjim stranicama!
    • screnninwaysilver 25.9.2017 23:08Odlicna vijest. Preteako je i 60 godina od Vjetnama. DRPS polako vam saveznici nestaju.
    • IvanNL 25.9.2017 23:02Ok mekejn udari po putku dok još možeš zadnje ti bilo
    • Drinski_Korpus_VRS25.9.2017 21:18ima jedno mjesto pored Sarajeva Hadzici...tokom rata mjesto je bilo u Srpskim rukama a posle "Dejtona" pripalo je muslimanima. Tu jen zvrsena kontaminacija o.uranom. Kazem kotaminacija jer nikakve vojske tu nije bilo pogotovo ne oklopa zbog cega se i koristo ta vrsta municije. Od 2500 hiljade zitelja od raka je umrlo 400 a 500 umire. Srbi su se odselili i doselili muslimani iz Srebrenice ...pa su oni nastavili da umiru od karcinoma...niko nece da raseli to mjesto SFOR zabranio
    • Fileo25.9.2017 21:07Prognoze su veoma dobre, čak odlične!
    • danilo1244525.9.2017 20:56bog kaznjava kad tad...
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Pridruzujem se pozdravima i cestitkama.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Naravno da mijenja, ali ne očekujem nikakvu objektivnost

Glasao sam ga otprilike u isto vrijeme kada si ti držao transparent "bombardujte i nas, nijesmo gubavi"
    mnogo loša procjena no i poznat si po tome

Page 667 of 1402 FirstFirst ... 1675676176576636646656666676686696706716777177671167 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)