Hvala za preporuku
Ipak Nocino, predivni.
Hvala za preporuku
Ipak Nocino, predivni.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
[QUOTE
Ja pojedoh maloprije čija čokoladni puding. Jo mi se mota jedno zrnce oko zuba
[/QUOTE]
Gdje ima taj puding u Pg?
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Nema u Pg nego sam napraviš
Imaš chia seeds u svim bolje snabdjevenim marketima pa kupiš.
Uzmeš mlijeko neko (kravlje, bademovo, rižino i sl.) podgriješ na tihoj vatri (npr 1 šolju od 2ml), kad provri dodaš 5,6 kockica crne čokolade (ili mlječne ako voliš jako slatko), promutiš da se istopi fino da ne zagori dno, makneš s vatre, dodaš 2 kašike kakaa, promiješaš i vraiš na vatru ponovo na minut dva. Onda dodaš npr, 3,4 kafenih kašičica chia sjemenki, promješaš i staviš u neku posudu/činiju/staklenu čašu/teglu i ostaviš uru dvije da se ohladi i da sjemenke nabubre. Posle dodaš voće po želji ili sezoni, šlag ako te volja i uživaš. Ne kuvam po receptima pa mjere dajem odokativno, u svakom slučaju ako bude rijetko dodaš još sjemenki pa sačekaš da se zgusne, a ako je pregusto dodaš još mlijeka ili vode
Gola mast!
Narafski, imaš sreće da napravih više
Ovako bi trebalo da bude što se gustine tiče (mislim, po mom meraku)
A ovako ga ukrasih maločas
![]()
Čekam domaće nerandže, mandarine i nar pa da se davim u toj zimskoj varijanti. Probaj i tapioku, sličan je fazon pripreme, samo mlijeko i ona, malo drugačiji šmek a opet ovako pudingasto + voće. A čija može i sa jogurtom i kefirom - nije loše.
Uh.
Ja bih jedan tiramisu ako može
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
I ja jednu saher tortu. No je poklonih, avetinja.
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ja bih usta opoganila jednom vrucom pogacom i starim sirom...
Sent from my Redmi Note 4 using Cafe Del Montenegro mobile app
Sell the Vatican, Feed the World!
Jede mi se pizza. 100 godina je nisam jela.
Izio bi rusku kapu-dvije...
Tu es mon héro!
Na slanu ili slatku varijantu?
Na slanu - đuveč. Pravim ga u pekač, prije sam ga radila sa rižom, a sad na pola pečenja samo dodaš proso vidiš jel imaš dovoljno tečnosti, ako ne dodaš vode, vina, piva ili pelata ili od svega pomaloprste da poližeš.
A na slatko, skuvaj proso pa u blender sa bananom, malo cimeta i eto slatkiša![]()
Ah mene, pardon sine:
...a inace ne volim ovog lika seljacke, mesnate, naborane glave nikako, no u ovom video njega najmanje i gledam.
Al kad vidim nedje kad mi iskoci kako vice, prepada i ponizava one ljude oko sebe, dodje mi u televizor da uskocim, uzmem tucak za snicle i istucem mu ovu glavu preogavnicu dok mu ove bore ne ispeglam, pa bih mu glavu mrtvu ubacio u rernu na 700....hiljada stepeni!
Ovo je gastronomska tema, jel? E pa dobro...
Raštan sa kastradinom....ili bar japraci... šta god od toga.
Uf kakvu ljutu secuan piletinu izjedoh pa makovnjacu posle toga![]()
Smandrljah ovo juče, pa mi se opet jede
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks